Šta je novo?

Kako pristupiti drugom kompu u mrezi? - C$ (problematican guest)

ajde da i ja nesto palamudim

Koliko znam C$ je admin share, da bi pristupio tome mora biti dozvoljen remote pristup, znaci negde u polisama treba dati dozvole za remote admin pristup.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam imao slicnu situaciju sa dve masine povezane sa cross kablom na obe instaliran WINXP SP2, firewall iskljucen. E sada meni je na difoltni admin share diska C$ trazio guest authentifikaciju. Situacija se izgleda malo promenila od SP1 pa sam pronasao u help guest account. Rezultat je bio sledeci:

To turn the guest account on or off
A guest account provides access to the computer for any user who does not have a user account on the computer.

I tako sam ja enable-ovo guest account na obe masine i nakon toga su pristupali sherovima bez ikakve potrebe za autentifikacijom.

Evo upravo sam se juce malo bavio ovom problematikom, imao sam dva racunara u mrezi, WinXP SP2 na jednom i WinXP klot na drugom. Ukinuo sam simple file sharing na oba, kreirao usere sa istim imenom i password-om koji pripadaju administrators grupi na oba racunara, na SP2 propustio kroz firewall file and printer sharing i svi admin share-ova rade bez problema.
Dok nisam ukinuo simple file sharing, probao sam jednom i javio mi je ono sto ste rekli ovde, tj. nudio mi je da se logujem kao guest, sto nije vodilo nicemu.

Mislim da je skydiver021 u pravu . . .
Naime , Imao sam slican problem resio sam ga na navedeni nacin :

- Control Panel -> Administrative tools -> Local Security Policy -> Local Policy -> Security Options

- Network access:Do not allow anonymous enumeration of SAM account andshares - Disabled

- Network access: Sharing and security model for local account- Classic local users authenticate as themselves "

Napomena :
Isti Admin user sa password-om na oba racunara ,
iskljucen firewall - proveriti da nije u setovanjima firewall-a na tab-u Advanced selektovano (shtiklirano) Local area connection ;) ;)
Mislim da ce pomoci . . .

Salinas je napisao(la):
Mislim da je skydiver021 u pravu . . .
Naime , Imao sam slican problem resio sam ga na navedeni nacin :

- Control Panel -> Administrative tools -> Local Security Policy -> Local Policy -> Security Options

- Network access:Do not allow anonymous enumeration of SAM account andshares - Disabled

- Network access: Sharing and security model for local account- Classic local users authenticate as themselves "

Napomena :
Isti Admin user sa password-om na oba racunara ,
iskljucen firewall - proveriti da nije u setovanjima firewall-a na tab-u Advanced selektovano (shtiklirano) Local area connection ;) ;)
Mislim da ce pomoci . . .

Ne mora isti user sa passwordom na oba računara mada je lakše. Trebao bi da se pojavi logon prozor i onda upišeš usera i njegov pass koji si kreirao na mašini kojoj pristupaš. Ovo sve provereno radi kod mene u firmi gde je podignut domen i kući gde je workgroup.

To radi u domenu

to radi ako se u domenskoj mrezi logujes kao admin, ali u wgroup neznam, trebalo bo da imas admin password za taj komp i onda mozes da koristis ip/adresa/$c,

Skydiver je dao registry kljuceve koje treba podesiti i onda sve radi, provereno...
ja takodje administriram "par" racunara, pa imam iskustva sa c$

I ja sam imao isti problem. Jedan komp SP1 a drugi SP2. Ovaj sa SP1 je izjavljivao poruku kao kod tebe. Ali sam resio tako sto sam isao na Wizard "set up a home or small off..." i sve zavrsio do kraja i kod pitanja da mi kreira disketu kako bih i na druge kompjutere instalirao mrezu pristao sam i sa tom disketom bez ikakvih problema zavrsio problem za 2 min.

Nazad
Vrh Dno