Šta je novo?

Kako pravilno kupiti naočare na AliExpress u

Ja sam naručivao sa zenni optica
Za malo para mogu da se kupe naočare za sunce sa dioptrijom ,što je ovde papreno
 
Takodje da podelim iskustvo sa zenni-ja, narucio sam pre 3 godina naocare kod njih i odlicne su. Ram je bio 16$ i stakla 32$(1.53 Blokz Trivex® Impact Resistant, Super Hydrophobic (water resistant, easy to clean) Anti-Reflective Coating). Jos uvek ih koristim. Ako se dobro secam paket je dosao iz Hong Konga.
 
Bauhaus store sa Alija. U avgustu uzeo, ram 21$, stakla -4 cyl -1.25, stanjeno 1,74, antiblue - 38$, ceo okvir sa staklima 58$. Kod nas samo stakla su 15.000.
Provereno kod oftamologa, kazu sve ok.

Ne bih se cudio da nasi narucuju isto iz Kine na veliko. Kao sto sociva ovde naplacuju x2 u odnosu na EU.
 
Meni je lutrija kupovina rama napamet, od 10ak kupljenih, 2-3 su mi ok, a da kupim i stakla, posle mogu samo da ih bacim, ako ne odgovara.
 
Ako ti se ram dopada i znaš mere koje ti odgovaraju, teško ćeš promašiti. Stigle su mi naočare par dana pred kraj 2023. godine, savršene su mi. Stakla tanja, sa zaštitom od grebanja, refleksije, vode, UV zračenja, itd... Mogu reći da nisu ništa lošije naočare od naočara koje sam ovde kupio, birao, probao i platio 3 puta više!
 
Kakve su naocare sa Aliexpressa u poredjenju sa onim iz Zenni Optica?
 
Ja sam isto kupio naočare preko Zenni-a. Već tri godine bez ikakvih problema. Dioptrija -9 na oba oka, 1,67 indeks stanjivanja, fotogrej. Naočare sam proverio kod oftamologa kada sam bio na pregledu i sve je kako treba. Cena sa poštarinom 110 $ (ram 29,99$, 10 $ za rad sa velikom dioptrijom i 60$ stakla), stigle su za 3 nedelje što je otprilike koliko bih čekao naočare kod naših optičara jer stakala zbog jačine dioptrije nema na lageru. Kod nas bi me samo stakla tada izašla između 33000 i 36000. Pre Nove godine sam se informativno raspitivao koje su cene kod nas: 44.000 stakla -9.0, 1,67 indeks stanjivanja, sa standardnim setom zaštitnih premaza (antireflex i sl.). Na Zenni je cena za stakla sa istim karakteristikama 62$. Nisam se raspitivao koja je cena za fotogrej kod nas, ali na Zenni je 73$ sa ugradnjom za njihova stakla. Prodaju i francuski Essilor Transitions Gen 8 za 174$.
Ako uporedim naočare kupljene kod nas i trenutni Zenni mogu da kažem da je ram na Zenni kvalitetniji od svih koje sam kupio kod nas. Što se stakala tiče razlika između Essilor Transitions (verzija koja je tada bila aktuelna) i Zenni stakala koje sam kupio 2 godine posle njih je u malo dužem vremenu promene boje za Zenni. Ovo je neprimetno kada se naočare nose. Ne mogu da tvrdim da je veće zatamnjenje na Transitions staklima, jer su jedne bile zelene a druge sive, ali mi Sunce ne smeta ni sa novim ni sa starim naočarima.
Ram sam izabrao prema merama starog rama i uz pomoć AR aplikacije na njihovom sajtu tu nije bilo nikakvih problema.
 
U nasim opticarskim radnjama se isto nabavljaju stakla iz Kine, pitajte ih. Ta stakla sa alija za 5e su ova koja su kod nas minimum 25-30e. Canon, Nikon, Zeiss i slicna su papreno skupa i to bi znali, pre svega po ceni :)

Pre par godina sam kupio i do skoro nosio naocare+stakla sa Zennija. Skoro sam ih zamenio sa titanijumskim okvirom koji sam platio 5-6 dolara na taobao, a stakla su isto bila 3-4 dolara. Sa sve izradom :D

Neverne tome i bumeri koji misle da nije pametno "igrati se sa zdravljem": kupite naocare na aliju, odnesite kod bilo kod oftalmologa i refundiracu vam 3x troskove ako bilo sta nije u redu. Javite se
 
Da li postoji mogućnost da se naruče naočare pod različitim dioptrijama. Ja nenađoh
 
Nazad
Vrh Dno