Šta je novo?

Kako ofarbati CD rom [i ostalu PC plastiku]

Bzsmglsnk

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2008
Poruke
9
Poena
301
Prefarbao sam staro kuciste u crno (da bi se slagalo sa novim) ali sad postoji problem cd-a i dvd-a... ne znam kako njih da ofarbam, a nerviraju me ovako beli :D

Mozda postoji neka varijanta da ih malo uvucem u kuciste a da ispred kupim neka vratanca ili slicno. Ili jednostavno da ih prefarbam pa sta mi bog da (kao sto sam probao na flopiju, ali jos ne znam rezultate)
 
Veruj mi da se ne isplati to farbanje. Nerviras se dzabe i na kraju opet ti ne ispadne kako treba :)
 
pa znam da se u principu ne isplati... Ali mi se stvarno ne bacaju pare na novo crno kuciste i sve ostalo sto ide uz to, za komp koji mi u principu sluzi samo kao komp za internet i za ne-daj-boze
 
U tom slucaju pretrazi teme na benchmarku, mislim da postoje teme gde je bas opisano kako da se ofarbaju CD/DVD uredjaji

:wave:
 
Pa ako baš hoćeš - skineš prednju masku (izbaciš ladicu, skineš plastiku sa kraja ladice da bi mogao svući prednju masku koju skidaš tako što sa nečim pritisneš kopče sa strane koje se drže za lim optike i pritisneš ih prema napolju), zatim uzmeš u crni mat sprej za auto i prešpricaš ih, bilo bi poželjno prije toga lagano preći finom šmirglom preko plastike da farba bolje hvata. Ispadne sasvim solidno.

Vratanca ti baš nisu opcija pošto kućište mora biti predviđeno za to.
 
ja da se ponovim, iako je davno bilo -

za farbanje SVIH plastichnih komponenti, koristiti Bumper sprej (boja za branike) koji se proizvodi u crnoj, sivoj, i beloj boji! po mogucstvu staviti rasprscujuci vrh, ne bi li dobio slojeve, i to je to. Bumper sprej je zakon za sve plastike, chak i maske od mobilnog mogu da se ofarbaju da izgledaju kao da su sa trake sishli.
 
ja da se ponovim, iako je davno bilo -

za farbanje SVIH plastichnih komponenti, koristiti Bumper sprej (boja za branike) koji se proizvodi u crnoj, sivoj, i beloj boji! po mogucstvu staviti rasprscujuci vrh, ne bi li dobio slojeve, i to je to. Bumper sprej je zakon za sve plastike, chak i maske od mobilnog mogu da se ofarbaju da izgledaju kao da su sa trake sishli.

Ovo shto Igoritza kaze ili Vinyl sprej. Nema potrebe za smirglanjem i primarom a rezultat je bolji od autolaka. >>link<<
 
Taj air brush uopste nije jeftin, a i treba ti kompresor ;)
 
I misliš da njih možeš da iskoristiš za taj air brush? Mislim, meni nije frka, imam kompresor... ali zanima me baš.
 
E vidiš, to nisam znao. Hvala za info :wave:
 
Ja kolko znam, air brush je jako skupa vrsta opreme, koji se koristi za kvalitetno farbanje, u auto radnjama, o kom air brush-u se ovde pricha ?
 
Poslednja izmena:
Iz iskustva znam da se Pioneer uredjaji jako lepo farbaju lakovima za plastiku u boci. Ni sam ne znam koliko sam belih Pioneera ofarbao u crno. Ni na jednom se ne skida boja i izgledaju kao da su stigli fabricki. Posebno jer ne poseduju nikakve nalepnice i stampu na platici koja se farba. Farbati uvek iz dva sloja i uredjaj izgleda kao iz fabrike da je dosao u toj boji.
 
JOJ! Ala ga svi komplikujete. Ja sam lepo skinuo masku i fijoku, ocisti sve detaljno alkoholom, uzeo kenda color crni sjajni sprej i direktno na plastiku bez ikakvih prajmera. Valja evo vec godinu dana, nista se nije nigde promenilo, a idealno se uklapa u prednju masku kucista kju sam isto tako farbao. Sustina je 99% alkohol. nakon farbanja fioke treba namazati zupcastu letvu tovotnom mascu. Napominjem da sve treba rastaviti, masku, skinuti onaj mali sundjer za zaptivanje protiv prasine, zatim taster i providnu "kockicu" ispred led diode. Posle se sve to vrati. Da i taster se naravno farba. Eh da mi je sada digitalac pri ruci pa da slikam.
Uredjaj je u originalu bio beo, prizvodjac NEC.
 
Poslednja izmena:
Ja sam moju masku na narandzasto farbao pre vise od godinu dana( celo kuciste je dobilo narandjasto, crni tretman :D), Nec uredjaj koliko se secam. Skinuo oprao, sacekao da se osusi i auto lakom, sa razdaljine, dva sloja, kao fabricki je ispalo.
 
Postoje specijalni sprejovi za plastiku.Koriste se za naprimer auto tuning.
Znao sam marku i sajt najpoznatijih ali sam zaboravio trenutno.
Dobra fora je za celu plastiku od kucista.Samo treba da si dobar majstor.
Edit:
Mada je najlakse naci samo lice u boji.
 
Poslednja izmena:
Kao sto rece GoranM, mnogo komplikujete.
Evo, juce sam ofarbao Pioneer 112d i ispao je savrseno.
Koristio sam samo crni sjajni Saratoga Happy color sprej, pre toga oprao maskicu i fioku
deterdzentom i to je to.
Crkao mi je aparat, inace bih i prilozio slike.
 
Isto kao GoranM, ofarbao sam jedan drajv tj. masku i na ćoškovima se skinula farba posle pola god.
To sam rešio tako što sam te tačkice ofarbao markerom.
 
stvarno ga istupise ovi, poskidas vratanca, ocistis, uzmes sprej, i sa 15ak cm udaljenosti predjes preko njih auto lakom. Postupak ponovi 3+ i nema ljustenja farbe i slicno. Ako te muci nesto kontaktiraj me na PM.
 
A mozes da obidjes i neke servise, da uzmes od nekog crknutog drive-a masku i to je to. Njima ostavis svoju belu da bude na broju. Vredi pokusati.
 
Mat lak je pet puta bolji od sjajnog, susi se za 5 minuta a rezultat je kao da je original. Ofarbao sam 3 DVD_a i 2 floppy_ja tako i nista se nije ogulilo a ima vec sigurno godinu dana.
 
Ja sam moj ofarabao crnim markerom, nisam ni skidao, samo presao dva puta ravnomerno i evo posle godinu dana jos dobro drzi boju, mada je crk`o :)...
 
Ja sam moj ofarabao crnim markerom,

Mogu misliti na sta to lici? Svojevremeno sam pokusao da ofarbam floppy najskupljim Pilot srebrnim markerom koji je potpuno neprovidan i rezultat je bio :vomit:
 
Poslednja izmena:
Mogu misliti na sta to lici? Svojevremeno sam pokusao da ofarbam floppy najskupljim Pilot srebrnim markerom koji je potpuno neprovidan i rezultat je bio :vomit:

:), pa nije bas kao iz fabrike ali nije ni gadno, lepo se uklopilo sa kucistem. Ne zna koje je marke bio ali izgleda neki dobar.
 
Nazad
Vrh Dno