Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Ja sam ih bas smorio. Dva poziva dva chata, mail.. Danas nakon sto sam vido ovu temu sam ih opet zvao i reko da brda nas ima isti problem. Reche mi lik da ocekujem odgovor u naredna dva dana..

A kako dolazi do tog stanja ? Svi ste imali naloge otkljucane na usa ili.. ?
Problem je nastao prilikom prvog, inicijalnog dodavanja adrese. U listi zemalja je postojala samo Yugoslavija, ili SCG sa sifrom CS, iako je to i u tom trenutku bilo ne validno. Mi smo svi pootvarali wallete sa tom drzavom. Sta se kasnije desilo? Google izbacuje tu CS drzavu sa liste i ubacuje RS tj Republic of Serbia, a nama CS ostaje u adresi.
Dalje ja to vidim ovako. Koju god akciju da pokusamo da uradimo, sistem pokusa da CS drzavu iz naseg accounta binduje za neku od drzava iz liste svih zemalja, i tu fejluje, a mi dobijemo genericku gresku.
Po meni, resenja su:
- da oni azuriraju drzavu na RS - ako je neki bug pitanje je da li i oni to mogu
- da obrisu adresu pa da je mi ponovo dodamo
- da prevezu CS drzavu na RS

Ovo poslednje svima resava problem.

Poslednja izmena:
Problem je nastao prilikom prvog, inicijalnog dodavanja adrese. U listi zemalja je postojala samo Yugoslavija, ili SCG sa sifrom CS, iako je to i u tom trenutku bilo ne validno. Mi smo svi pootvarali wallete sa tom drzavom. Sta se kasnije desilo? Google izbacuje tu CS drzavu sa liste i ubacuje RS tj Republic of Serbia, a nama CS ostaje u adresi.
Dalje ja to vidim ovako. Koju god akciju da pokusamo da uradimo, sistem pokusa da CS drzavu iz naseg accounta binduje za neku od drzava iz liste svih zemalja, i tu fejluje, a mi dobijemo genericku gresku.
Po meni, resenja su:
- da oni azuriraju drzavu na RS - ako je neki bug pitanje je da li i oni to mogu
- da obrisu adresu pa da je mi ponovo dodamo
- da prevezu CS drzavu na RS

Ovo poslednje svima resava problem.
Treba neko to sve lepo na engleskom da im sroči i pošalje... A moze i ovde, da pastiramo... ;)

Videcu veceras da otvorim negde ovo kao zvanican bug.. Pa da svi lupamo pluseve

Jel neko uspeo da resi ovaj problem sa CS na RS ?

Ma *****i...
Gledao sam da se otvori negde neki bug, al nisam nasao takvo mesto za google payments/wallet.
Sve sto moze je korisnicka podrska, koja kad ispuca sve default odgovore kaze da inzenjeri rade na resavanju problema. Sto je verovatno i tacno, bug je zavrsio na nekoj listi issuea, al dok to dodje na red zvacemo se Beograd...
Anyway, ja sam dodao jos jedan account i sa njim kupio sta sam hteo.

Što nisi pričao sa njima? Ja sam dva puta pričao, mada više ovako ispitivao neke stvari i malo vežbao engleski :D

Pozdrav,

Citam forum dugo, ali mi sad treba jedna informacija. Naime, da li mogu kupiti Spotify premium sa kanadskom karticom, ako sam se registrovao preko americkog vpn-a?

Ako Kanada ima Spotify (a verujem da ima), kada uneseš podatke o kartici pitaće te da se prebaciš na Can verziju. Ja sam tako uradio sa UK karticom pre neki dan.

Što nisi pričao sa njima? Ja sam dva puta pričao, mada više ovako ispitivao neke stvari i malo vežbao engleski :D
Ja pricao, 3 puta. Odgovori su tipa saosecamo se sa vama.
Treba svako u zivotu da okrene google support, da cuje kako od coveka postade robot. Kapiram da ce ih zameniti robot, a ljudi nece provaliti.

Ajde da na githubu napravimo projekat "AI Google Support" , koji na sva pitanja odgovara sa Sorry, we work hard, itd.
Kada ih izblamiramo, možda se opamete.

Ajde da na githubu napravimo projekat "AI Google Support" , koji na sva pitanja odgovara sa Sorry, we work hard, itd.

Hahaha, da znaš da bi to moglo da upali :D Ako se neko seća, pre ovog problema sad sa zemljama u jednom trenutku je bio problem sa brojem telefona koji se kucao u to polje u g walletu...nije mogla Srbija da se izabere, a samim tim ni +381 prefiks. Nakon dobre jednomesečne prepirke sa google tehničkom podrškom znam da sam im u jednom mailu napisao da mi nije jasno kako pored toliko talentovanih programera koje sigurno imaju zaposlene nisu u stanju da izmene jednu liniju koda i da dodaju Srbiju i 381 prefiks.. Nedugo nakon toga Srbija je dodata na listu :D

Da li je neko probao da im traži da potpuno resetuju wallet, pošto mi se čini da se na novim nalozima to ne dešava?

I to sam trazio. Znate ne smemo...
Obrisite adresu...ne smemo ni to.

Poslednja izmena:

Obavezan deo koda mora biti random generator imena onog ko odgovara na email jer do sada su svi skoro isto napisali samo se ime bota menja :)

Najbolje bi bilo ako bi uspeli da motivišemo neki ozbiljniji sajt tima Ars technica ili sl. da napiše tekst o tehničkoj podršci kompanija koje godišnje zarađuju milijarde.
Tako nešto bi moglo da ih pecne jer im udara na rejting i imidž kompanije.

Obavezan deo koda mora biti random generator imena onog ko odgovara na email jer do sada su svi skoro isto napisali samo se ime bota menja :)

Najbolje bi bilo ako bi uspeli da motivišemo neki ozbiljniji sajt tima Ars technica ili sl. da napiše tekst o tehničkoj podršci kompanija koje godišnje zarađuju milijarde.
Tako nešto bi moglo da ih pecne jer im udara na rejting i imidž kompanije.

Lele meni, krenem da guglujem moj problem i nađem ovaj thread. Teško je zamisliti išta manje ohrabrujuće. Ja sam upravo sada mom support-robotu[1] objasnio šta mislim da je problem i rekao da ima i drugih sa apsolutno istim problemom i pitao da li nekako svi koji imaju isti problem mogu da se udruže. Videćemo da li će da me iskulira ili šta...

[1] Rekoh prijatelju baš u vezi vrlih dika Google podrške: "Pričao sam ili sa jako glupim čovekom ili sa jako pamentim AI-jem."

I ja sam relativno skoro ukapirao da imam isti problem... Spreman sam da platim za aplikacije, ali zbog njihove nesposobnosti sam primoran da se snalazim preko kojekakvih warez sajtova

Ja sam probao da kupim jednu tastaturu ali napise da nije dostupno za moju zemlju, pitao sam ih i uputise ma na amazon odakle sam lako kupio

Menjao sam bio adresu da bi kupio Moon reader stavio Nemacku ali sam bio menjao i adresu kartice. Medjutim nisam mogao da kupim izbacivao mi je stalno gresku da ne prihvata moju karticu i da unesem drugu.

Odustao sam vratio moju adresu koja mi je bila. Ali imam sad problem sa karticom kad hocu da je dodam i unesem stalno mi izbacuje ˝There was a problem authorizing your card. Contact your bank if this problem continues.˝

Sta da radim i kako sad mogu da vratim opet moju staru karticu? Ne znam sta se poremetilo i sot mi stalno ovo izbacuje.

EDIT

Proradilo odjednom. Uspeo sam ponovo da ubacim moju karticu.

Samo mi recite da li ja mogu da menjam moje licne adrese u Google wallet-u i tako da kupujem nekad neke aplikacije koje su na rasprodaji ili ne? I da li mogu da mi zakljucaju mozda tako nalog? :trust:

Poslednja izmena:
Kada se tako igrate, uvek sačekajte neko vreme posle izmena.

Nisam znao prvi put sam ovo radio. Samo mi recite za ubudce. Da li je dovoljno da promenim samo adresu u google wallet-u ili treba da menjam i kod kartice isto adresu ili ne? Kartica mi je iz Srbije i vezana je za moju licnu adresu. I koliko vremena treba sacekati da bi mogao da kupujem bez problema?

Inace sad sam kupio Moon reader ali sam stavio adresu iz Nemacke a adresa kartice je ostala moja iz Srbije. Mada prilikom skidanja skinuo mi je 10 centi za Moon reader i jos nekih 96 centi skoro dolar ne znam za sta. Mada vidim da je posle to vraceno. Da li mogu tako da kupujem da mi je jedna adresa na google wallet-u a moja na kartici ili?

Svuda mora adresa da bude ista da ne bi bilo problema ukoliko sistem naidje na dve razlicite adrese..

Kad sam to uradio rekao mi je prilikom kupovine da je kartica ne vazeca i odbijena i da unesem drugu, a stavio sam obe adrese iste? ili sam trebao mozda da sacekam malo kad sam promenio adresu i koliko se ceka? Inace ime i broj nisam menjao to mi je ostalo isto.

pokusao sam da pretrazim forum, ali nisam bas imao srece, pa da pitam direktno.

jel ima neke sanse da pare sa paypal-a prebacim/povezem na google wallet/play?

direktno vidim da moze samo kartica ili google play card, ali mi je ovo za card malo cudno jer u spisku zemalja koje mogu da imaju google play balance ne vidim srbiju.

hvala unapred.

Play store mi je zaključan na usa. Voleo bih da mi tako i ostane. E sad ističe mi kartica za 10-ak dana pa me interesuje da li je dovoljno samo da ubacim novu sa postojećom fake adresom u usa i da li to mora da se odradi preko vpn ili ne. Da nešto ne zabrljam...

Nazad
Vrh Dno