Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Prilikom dodavanja kartice na Google Play za kupovinu aplikacija, da li na kartici mora da ima neka određena suma novca ili ne?

Moraš imati nešto na kartici, jer Google radi verifikaciju (uzme nešto sitno, pa ti vrati). Tako da je dovoljno da bude par eura, jer ako nema baš ništa neće uspjeti.

Pokušao sam da ubacim karticu, Visa Electron, međutim izbacuje da je pogrešan broj, a ima na njoj oko 2€. Inače, tu karticu koristim i za AliEexpress i za Ebay.

Da li neko ima problema sa wallet-om? Već duže vreme ne mogu da dođem do payment methods stavke. Stalno mi izbacuje temporary problem grešku. Užasno me nervira, istekla mi je kreditna kartica, a ne mogu novu da ubacim.
Ima li kakvih novosti u vezi ovoga... Meni se ne javljaju a sumnjam i da hoće...

Ima li kakvih novosti u vezi ovoga... Meni se ne javljaju a sumnjam i da hoće...
Ni meni se ne javljaju. Počinje da me mnogo nervira ova situacija. Hteo sam da kupim Sygic, ali ništa od toga. Nije mi jasno šta se to desilo.

Za Sygic ti ni ne treba Wallet - odeš i kupiš preko njihovog sajta direktno, pa onda uneseš kod koji dobiješ u aplikaciji.

Posle 10-ak neuspešnih pokušaja ubacivanja kartice, jutros konačno prođe. :)

Da li neko ima trenutno u ovom momentu problem da koristi google play? Kada startujem glavni menij ucitava se dugo. Kada iz nekoliko pokusaja konacno uspe da ucita, i kada kliknem da instaliram neki app, javi mi 'connection time out'. Ima li neko ovaj problem danas (sada) sa google play?

Имам га ја. Немам појма о чему се ради.

Hvala na odgovoru scouser. I kod drugara je ista stvar. Oboje smo na telekom ADSL-u. Na cemu si ti? (mislim na net) :D

+1 Telekom adsl. Mada i YouTube mi na kompu spor a na fonu ok. Ali gplay zabada...

kod mene takodje svi google servisi zabadaju danas. namestio sam google dns, sada je ok

Može li neko da proba da doda karticu na google payments, meni izbacuje grešku od juče.

Ako je greška nešto kao 'temporary problems...', onda teško da ces uspeti to da rešiš. Ja već sigurno pola godine imam taj problem. Cimao sam i podršku, i probao preko chata i preko mejlova, ali ništa.

Da ta greška se pojavljuje.
Jesu li ti odgovorili šta je problem?

Da ta greška se pojavljuje.
Jesu li ti odgovorili šta je problem?
Pročitaj unazad moj problem, isti taj, pola godine nema rešenja, slao screenshotove, 5x razlicitoj podršci objašnjavao šta je u pitanju, kažu obavestili tehnicare, rade na tome...
Licno mislim da se iza tih američkih imena nalaze Srbi koji genericki odgovaraju na naše poruke i naravno da problem nikad neće biti rešen...
Jedina solucija je verovatno novi nalog...

A kako dolazi do tog stanja ? Svi ste imali naloge otkljucane na usa ili.. ?

A kako dolazi do tog stanja ? Svi ste imali naloge otkljucane na usa ili.. ?
Nešto u vezi Srbije sigurno jeste, e sad sta...
Imali smo promene zemalja, kodova, to je zezalo u jednom trenutku...
Meni je pre recimo, kad stavim usa Vpn i ocistim keš radio usa Play store, ako ne koristim Vpn posle nekog vremena se vrati na srpski... Ali sam uvek mogao sa Vpn opet na usa... To je bilo super jer mi nismo imali pravo da kupujemo aplikacije...

Ali pre nekog vremena, od kad i mi imamo plaćene app, da li su mi nalog zakljucali na Srbiju ili sta vec, jer mi je izbacivalo grešku pri kupovini a rešio sam promenom države SCG u Srbija, više sa Vpn nema šanse da mi otvori usa Play store...

A inače meni se ovo desilo tako što mi je Play store izbacivao neku grešku neki kod ne sećam se koji, i na googlu predlagali svašta, sve pokušavao i nista... Na kraju rešim da izbrisem obe kartice što sam imao, opet ništa, pa i adresu i nista...
Sad više kartice ne mogu ni da ubacim, a na androidu nemam dugme za add card...

Sto je najsmesnije, u valetu, ne ono gde je adresa levo u meniju već desno gore na dugme isto gde ima adresa, ne stoji mi rs već cs čini mi se, od stare države... I reko možda je do toga, ali kad to probam da promenim, nemam polja za izmenu, ne može da se promeni...
Tražili mi oni dozvolu da promene, pošto sam tražio, ja im dao, i ništa... Nakon par dana pitam sta bi, oni kažu urađeno je, a naravno nije...

Ja sam isto pominjao ovde taj problem. Proslo je oko 6 meseci od prve prijave. Evo npr poslednji odgovor:

Hi,

Good day!

I really am completely lost for words on how I could apologize on how long it's taking for your issue to be resolved. Please understand that the only reason why we couldn't provide an exact answer without consulting this to our engineers is to avoid misinforming you. I have just followed up on your issue and all I can suggest for now is to wait for their reply.
If you have any more questions, please reply to this email or let my team call you. We're happy to help!

Thanks,

Blake
The Google Support Team

Poslednja izmena:
Ja sam maltene iste odgovore dobijao. Kao sa botovima da se dopisujem. Mora da je problem u prelasku sa Cs na RS. Novi nalog rešava stvar, ali mi se to ne radi.

Nisam radio ono prebacivanje na US ali sam par app kupio sa vpn jer drugačije nije ni moglo.
Sad i meni pored adrese stoji CS.
Ne pada mi na pamet da otvaram nov nalog. Pisaću im i ja pa ćemo videti.

Ljudi imam problem. Naime imao sam dve Vise Elektron na Google Walletu. I posto dosta igram wot blitz, hteo sam nesto da pazarim. Medjutim nista. Kaze neki error IAI. Na obe kartice! E sad citam resenja i kao kaze skini kartice pa ih opet prijavi na payments methods. Ok uradim to. Medjutim sad nece da prihvati karticu. I kontaktiram Google support a ono ko neki botovi da mi odgovaraju. No jer ako na kartici imam 36 dinara :) to moze da bude problem da nece da je prihvati? I jer ima neko slicnih problema sa debitnim karticama? Neki predlog? Hvala

Mora da ima malo vise. Google skida 1 ili 2 dolara pa ih posle vrati u cilju verifikacije kartice.

Aha znaci to moze da bude problem. Ok. Onda mi ostaje da uplatim i vidim hoce li raditi... A jer zna neko za one Google Play vauchere da li rade kod nas ako dobijes kod iz Engleske npr.?

Aha znaci to moze da bude problem. Ok. Onda mi ostaje da uplatim i vidim hoce li raditi... A jer zna neko za one Google Play vauchere da li rade kod nas ako dobijes kod iz Engleske npr.?
Ih bre dark, nauči značenje i upotrebu reči jer/jel jako ružno i nepismeno deluje ovako... Dobrobameran komentar...

Poslao sam email povodom mog problema i dobio generički odgovor da obrišem keš i kolačiće :-D. Vidim ja da od toga nema ništa...

Ne verujem.
Odlucim se da prvi put u zivotu kupim app Unified Remote, i desava mi se sve ono o cemu pricate ovde.
Dva dana se dopisujem sa *****ima. Imao sam i poziv, al ta doza robotizma meni je neverovatna.
Problem je sigurno u tome sto nam je drzava CS, a treba da bude RS. Ne mozemo ni da promenimo drzavu. Ova kolicina ljudi koji ovde imaju problem samo potvrdjuje to.

Kazem im, promenite mi faking drzavu!! Ne smemo mi to..
Pa mi postavljajuju nebuloze od podpitanja... Ma uzas..

Nastaviću da im pišem pa možda u jednom trenutku pošalju naš problem na viši nivo jer nama to treba da radi.

Nazad
Vrh Dno