Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Da li se zna kada ce konacno moci da se kupuju apk preko play-a?
Zvanicno...

Poslednja izmena:
Ima svašta nešto besplatno u Movies & TV, Music, Books i Newsstand kategorijama na Play Store-u. Danas mi bilo nešto dosadno pa malo istraživao. Od filmova je trenutno besplatan "Elf" sa Will Ferrell-om. Imaju pilot epizode za razne serije, trejleri i sneak peek-ovi. Od muzike imaju besplatne pesme poznatih i manje poznatih izvođača. Od knjiga ima svašta nešto besplatno, vredi pogledati. Ima i poneki besplatan časopis ili strip, recimo skinuo sam The Walking Dead :) . Lično imam takoreći "otključan" američki playstore, ne znam kako sve ovo radi sa proxijem.

Inače, Google Music mi deluje super, možda počnem da plaćam 10$ mesečno, mada ne znam da li je možda bolji izbor Spotify ili Rdio, nisam previše istraživao šta je najbolje od tih muzičkih servisa. Jel ima neko pretplatu na Google Music?

Imam ja pretplatu za Unlimited Google Music. Ponuda je korektna, retko kad se desilo da sam nesto trazio i da nisam mogao da nadjem.

Ja koristim Spotify. Nikako nisam uspevao da platim play music sa našom visom

Dva nova predloga za zaobilazenje zastite:

1) Ukljucite VPN i na telefonu i na racunaru (zemlja mora biti ista u oba VPN-a), ali se izlogujte sa Play Store-a sa racunara pre toga, pa se ponovo ulogujte i probajte da kupite neku aplikaciju

2) Ugasite telefon potpuno, izlogujte se sa Play Store-a na racunaru, pa upalite VPN, ulogujte se i probajte da kupite aplikaciju

Imam teoriju da ne prolazi kupovina aplikacija sa racunara i sa ukljucenim VPN-om jer ste ulogovani na isti Google nalog i na telefonu i na racunaru. Ali posto vam Google ocitava sa telefona da ste u Srbiji, a sa racunara da ste u Americi, da dolazi do konflikta jer ispada da ste u isto vreme na dva fizicki razlicita mesta. U tom slucaju verovatno daje prioritet telefonu, pa zato i dalje prikazuje Srpski Play Store.

Sa druge strane ako ugasimo telefon, nema odakle da ocitava lokaciju telefonskog provajdera...

Meni je sinoc prosla kupovina Worms Armageddon 2 igre (po 1,29$, iako je na popustu za 0,99$..zasto, ne znam, ali je nebitno sada), tako sto sam ugasio telefon, izvukao karticu iz telefona, upalio telefon, iskljucio u podesavanjima location servisa sve tri stavke, upalio Tunnel Bear na telefonu i preko telefonskog browsera (Chrome-a) otisao na Google Play, ulogovao se i kupio aplikaciju..

Sada sam probao varijantu broj 1) i mogao sam da regularno kupujem aplikacije sa PC-a, ali su bile cene u meksickim pezosima :p (pojma nemam zasto: Na telefonu TUnnel Bear VPN aktivan, a na PC-u getusvpn.com aktivna konekcija)

Nek proba neko, koga ne mrzi sve metode, pa nek javi rezultate.. IAP i dalje ne rade iz telefona..

Благо теби, ја и даље не могу да преболим да су ми закључали налог после само једне куповине :'(

Ја не могу да купујем музику на play store-у. Апликације купујем преко медведа без проблема.

To je zbog kartice. Kada bi ubacio neku američku, sve bi prošlo.

Ja imam našu karticu, vezanu za fiktivnu američku adresu i bez problema kupujem časopise, knjige, muziku i naravno apps. Mislim da džabe bijemo glavu oko sistema jer sistema, tj. pravila očigledno nema.

Ja imam našu karticu, vezanu za fiktivnu američku adresu i bez problema kupujem časopise, knjige, muziku i naravno apps. Mislim da džabe bijemo glavu oko sistema jer sistema, tj. pravila očigledno nema.

To sam i ja bio probao jednom, pa ništa nisam mogao da kupim 7 dana. Posle x ponovnih dodavanja iste kartice na srb adresu, nalog mi ostane zaključan za USA (samo aplikacije)

Благо теби, ја и даље не могу да преболим да су ми закључали налог после само једне куповине :'(

Jesi li probao nesto od ovoga sto sam napisao?

To je zbog kartice. Kada bi ubacio neku američku, sve bi prošlo.

Oкле мене америчка картица? :)

Пробаћу да региструјем неку картицу на америчку адресу, па ћу да видим.

Kod mene radi sve. Imam srpsku karticu registrovanu na srpsku adresu.
Dovoljno je restartovati Chrome posle startovanja TB i to je to. Malo duze mu treba da proveri kompatibilnost uredjaja, ali uvek prodje

Meni nece ni preko mobilnog vise, ni preko kompa da kupi aplikacije.
Naravno upalio sam Tunnerbear i nece, kaze da pokusam ponovo za 24h.
Koji ******!

Ne znam dal je to mozda zato sto imam entropay karticu (koja je ranije prolazila), a bila je istekla, pa sam je obnovio.
Nesto mi se ne kaci nasa Visa na Play.

Evo, sad sam probao... Izlogovao se sa svih uređaja, preko Tora ušao na Play Store i mogu da pristupim samo aplikacijama (i besplatnim i plaćenim), a muzika, filmovi i to mi se ne pojavljuje uopšte. Reko aj da probam da kupim nešto i nađem Tasker i pazarim ga bez problema... Taman sam pomislio 'U, strava, opet mogu da kupujem' i odem da pazarim SwiftKey jer je 2$... Obavim proceduru, prođe mi kupovina, skinu mi lovu sa računa, ali nigde aplikacije. Tasker se odmah nakon kupovine sam skinuo na telefon, a od Swifta ni traga ni glasa. Pomislio sam da je neki bag, ko šiša ta 2$, valjda nije ništa trajno... Odem da probam da kupim Franco Kernel Updater kad ono neće ni on ni bilo šta drugo... Evo kakvu poruku dobijam:
23333.PNG

ŠKK?

EDIT: Stigao SwiftKey :)

Poslednja izmena:
Koju si metodu koristio od one dve koje sam napisao?

Ne mogu i dan danas da poverujem da se utrkujete da im date pare. Ne znam ko je ludji da l' vi zato što želite da trošite pare ili oni... Ustvari oni nisu ludi, dolaze im pare ionako i ovako...

Mene iskreno smaraju ove alternativne prodavnice poput amazona i sl. jer nemam centralnu bazu aplikacija koje bi se update-ovale redovno, a crackovane aplikacije izbegavam ukoliko sama aplikacija nije basnoslovno skupa tipa 10+ $, a nema je na popustu...eto vidis koje rekao da Srbi nisu Samaricani :D

Jednostavno dosta aplikacija vredi tih 1,2,3,4$.
Preko toga ne bi nikad platio. Samo narodna.

lepo je imati original aplikaciju.

meni je amazon prodavnica uber cool jer svaki dan daju po jednu plaćenu aplikaciju besplatno. to bi i google play trebalo da uradi.

Cekaj kako se bese instalira aplikacija na mobilnom kad je kupis na AMazonu?
I koje aplikacije daju besplatno?

pa ima amazonova store aplikacije i preko nje vidiš šta je aktuelno za taj dan. piše neka cena koja je precrtana. sve isto kao i na google play store, klikneš na install... šta daju, pa ne znam, tek od skora sam počeo da pratim. navatao sam jednu lepu puzzle igru. mnogo je dobro to što nema reklama. kažu ljudi da su uzimali i neke tastature, bude nešto korisno... danas je neka glupost, neka dečja igrica.

Poslednja izmena:
Jel mora preko mobilne aplikacija/browse radi da se kupi ili može i sa kompa?
Ne kosta samo kako ide install.
Evo gledam sad I ne može sa Android aplikacije da se kupi? Šalje me na Amazon sajt preko browsera

Ne mogu i dan danas da poverujem da se utrkujete da im date pare. Ne znam ko je ludji da l' vi zato što želite da trošite pare ili oni... Ustvari oni nisu ludi, dolaze im pare ionako i ovako...

+1. Kupio sam tapatalk i swype, jer je meni tako odgovaralo. Lakše mi da kupim nego da pečujem non-stop. Do daljeg nema šanse da im dajem kintu dok ne omoguće normalnu kupovinu.

Da li mogu da instaliram aplikaciju koju sam kupio na prijateljev telefon?
Hoću da podesim moj nalog na tom drugom telefonu, instaliram plaćenu aplikaciju, a zatim da obrišem moj nalog. Da li će aplikacija normalno raditi i update-ovati se?

Nazad
Vrh Dno