Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Nije u tome stvar, uplatio sam 2500 dinara još kad su mi odobrili karticu, ali hvala u svakom slučaju :)

Zvao sam kol centar Štedionice jer mi je palo na pamet da kartica možda mora da se aktivira nekako. Reče mi lik tamo da ja ne moram da radim ništa, ali mora da se sačeka jedan radni dan od preuzimanja kartice da oni obrade zahtev i aktiviraju karticu. Eto da znate :)
Jesi li siguran da ce da ti radi ta VISA na kojoj imas dinare?

Nema razloga da ne radi. Ja imam dinarsku visu electron i pegla bez problema. Pritom imam konstantno americki PS, automatski konvertuje u dolare i cao - u tri klika kupim app. Jedino sto mi dinare menja po visem (kursu moje banke koji je uvek veci nego kurs menjacnice) ali ***, mrzi me da se cimam stalno da uplacujem 5-6 $.
Inace, ta prica "ja nikad ne bih kupio app" govori o tome koliko smo mi nepismen i zatucan narod. Pa u tu app je neko ulozio znanje i mnogo rada, bas kao sto kupis hleb i mleko, e isto ti je sa aplikacijom. Aj odi u Maxi i reci tamo da nikad ne bi kupio mleko, jedino da ti daju free verziju. xD
Ljudi su previse razmazeni.

^ potpisujem svaku reč.

Zechs, radi sve baš kako je Patrik objasnio, upravo sam kupio Nova Prime za 4$

Inace, ta prica "ja nikad ne bih kupio app" govori o tome koliko smo mi nepismen i zatucan narod. Pa u tu app je neko ulozio znanje i mnogo rada, bas kao sto kupis hleb i mleko, e isto ti je sa aplikacijom. Aj odi u Maxi i reci tamo da nikad ne bi kupio mleko, jedino da ti daju free verziju. xD
Ljudi su previse razmazeni.

Problem je što ti ovi ne dozvoljavaju da kupiš "hleb i mleko". Praviš razne prekršaje , lažiraš adrese, zemlje i sve to da kupiš jednu aplikaciju. Stvarno bre razmažen narod.

Zanima me da li tako kupujete i igo navigaciju ?

Poslednja izmena:
Problem je što ti ovi ne dozvoljavaju da kupiš "hleb i mleko". Praviš razne prekršaje , lažiraš adrese, zemlje i sve to da kupiš jednu aplikaciju. Stvarno bre razmažen narod.

Zanima me da li tako kupujete i igo navigaciju ?

To sto mi zivimo u Srbistanu, to je vec nas problem. Mali smo bre, nikom ne trebamo, nikog nije briga za nas. U toj situaciji snalazi se svako kako zna i ume.
I daleko od toga da ne koristim app na divljaka. Skinuo sam brdo apk ali kad god mogu, platim aplikaciju koju bas koristim i koja mi se svidja.
Nemam igo, tako da ne mogu da ti odgovorim na to pitanje.

E sto se tice navigacije onaj Navigate 6 je odlican, a mape za celu Evropu su 20 eura i period dopune mapa je 2 godine...cim nekako nadjem nacin da ponovo kupujem uzimam tu navigaciju, jer me iskreno smara da jurim nove mape po torentima i ostalim warez sajtovima

Google mape nemaju glasovnu navigaciju za nasu zemlju niti imaju mogucnost offline navigacije...ne moras ti da dajes 20e na svake 2 godine, ali neces imati vise azuriranje mapa nakon te dve godine :)

Mada ja cekam i nadam se ovim Nokijinim Here mapama da ce da izadju za Android, onda ce svaka ostala navigacija da bude suvisna :)

Ako izađu zavisi kakva će cena biti.

Pa zar one nisu besplatne?

Ne mora da znači da će navigacija biti besplatna i za android. Šta više ne vidim razlog da bude besplatna.

Pa otkud znam, besplatna je za Symbian, Windows Phone, sad kad su se odvojili od Windowsa mogu i da ponude besplatno i za Android :)

Google mape nemaju glasovnu navigaciju za nasu zemlju niti imaju mogucnost offline navigacije...ne moras ti da dajes 20e na svake 2 godine, ali neces imati vise azuriranje mapa nakon te dve godine :)

Mada ja cekam i nadam se ovim Nokijinim Here mapama da ce da izadju za Android, onda ce svaka ostala navigacija da bude suvisna :)

vidis ti sad, ja sam rekao google mape, a ne program.

ko zna taj namesti offline google mape u programu za navigaciju :) i ima najbolje od oba sveta.

Poslednja izmena:
Jel i dalje ne moze zvanicno da se kupuje sa Google Play Store is Srbije? Dokle ce da nas zavlace vise?

Imao sam nekoliko puta isti problem. Sve zavisi kako Google interno zapamti lokaciju itd...

Ja sam ovako radio:

0. Wallet na USA adresu (meni je naprimer Hollywood), sve ostalo normalno. Adresa u Walletu ima na 3 mesta da se promeni koliko se secam

1. Google Play Services -> Clear cache

2. Google Play Store -> Clear data i Clear cache

3. Ugasim Data i Wifi

4. Ukljucim DNScrypt i preko VPN-a (USA) udjem na prodavnicu. Potrebno nekoliko puta uci/izadji sve dok ne skapira

Pa mozda nekom pomogne...

Poslednja izmena:
Ja sam u Wallet-u stavio stvarnu adresu (Pančevo, Srbija) i uz TunnelBear radi najnormalnije.

I meni...

To znaci da vam nalog nije zakljucan na Srbiju...jos

Jel bio ikad titanium backup na popustu?

E ovako, uklonio sam Wallet nalog sa mog Google naloga da bih probao da ga dodam ponovo pod nekom drugom adresom te bi mi se mozda market otljucao od Srbije, otkud znam, ali kada preko mog G naloga odem da napravim novi W nalog pise da je moj nalog trajno blokiran jer je prekrsio neke uslove, bla bla... Pa bih ja sad napravio novi Google nalog na koji bih vezao preko Wallet-a istu srpsku MasterCard karticu. Je l' zna neko da mi kaze kako to da uradim na pametan nacin i otklonim sto vecu sansu za ponovnim blokiranjem?

Uvek mozes da keshiras Google mape na SD karticu i da ih koristis bez Interneta.

Uvek mozes da keshiras Google mape na SD karticu i da ih koristis bez Interneta.
sa ovim google programom ne. u stvari možeš jedan grad, ne možeš celu zemlju... međutim sa drugim programom može. a opet offline sličice su mnogo male, pa na fat fajl sistemu cela srbija zauzima jedno 20gb. e onda napraviš fajl u kome je ext2 fajl sistem i sve to smestiš u 4.00gb fajl i onda mount loop....

Pa znaš kako, ne koristim ga kao što sam nekada titanium (nisam imao neke preke potrebe na nexusu). Ali ovo malo što ga koristim, odličan je. Interfejs je ok.

Vrh Dno