Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja bih rekao da nema veze zato sam i napisao "ako je informacija 100% tačna" . Probao sam to naravno, probao i sa britanskim nalogom ništa ne daje rezultat. Jedino što mi je logično je da je prošlo više od 60 dana od kupovine uređaja(to ne znam ni kako da proverim) pa zato nema opcije...
Ja bi voleo da nisam u pravu ali i mali sestrin mi je tako nešto rekao kada sam pitao da li možemo da uzmemo izloženi telefon da ne bi čekao da mu stigne drugi. Stvarno bi voleo da uspeš a da sam pogrešio. U principu je rekao nešto kao aktiviran je i to je to. Pazi, dosta su promenili u skorije vreme. Nema više ona opcija bez krađe npr. Morao sam za USA karticu da cimam burazera za inicijalnu kupovinu, da pravim PP da sklonim burazerovu karticu...

Samo da pitam, neko je ovde pomenuo pa ne znam da li je sala ili ozbiljno. Da li u istyle, pro mobi ili macolu kada nosimo da reklamiramo sa apple care telefon moramo za njega da imamo fiskalni ili je kao i pre?
Nosili smo u ProMobi i iStyle do sada i nije traženo ništa. Mislim da im je to generički mail u skladu sa onim što piše na Apple, da je moguće da ti traže dokaz o kupovini. Mislim da sam u ovoj temi čitao da su nekome u Macoli tražili.
Nose omladinci ovih dana dva telefona pa ćemo da proverimo opet.

Da imaš bliskog rođaka ili drugara ili da napraviš sa našom karticom i da se nadaš da ti PayPal neće blokirati nalog 😃

Evo nekoliko postova koji su korisni za pravljenje naloga

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-44#post-7599202

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-42#post-7578124

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-41#post-7577628

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-39#post-7558628

Možeš i odozdo da kreneš sa čitanjem, kratko je, samo par praktičnih saveta za kreiranje naloga 😃

Verovatno ima još korisnih i bilo bi lepo kad bi bilo linkovano u prvi post teme 😃

Drugari pozdrav,dugi niz godina plqcam ac+ za iPhone...Uvek mi je skidao sa apple balance (uplacivao gift card redovno) Danas uzeh 17 pro,i nama sanse da mi prihvate ni jednu karticu i ako mi je do sad skidao sa apple racuna pri kupovini za novi uredjaj,samo prvi put pre 5-6god trazio karticu(ok iscitao sam pola ove teme,imam i konfuziju u glavi iznervirao se) da li postoji neko resenje a da ne mora da se pravi neke prevelika gimnastika...US nalog imam od 2008god

US kartica ili US Paypal

Uspeo sam preko drugara iz USA,dao sam mu moj nalog,on se ulogovaoni uredno platioo
prvu ratu...dobio sam odmah ac i na telefonu...

Kkao sad da izbacim njegovu kartcu sa naloga i da nastavim preko apple balace da placam?

tamo imam skoko 90$

Mislim da ne možeš jer ne da dokle god ima aktivna pretplata (AC+ se gleda kao pretplata), bez obzira što imaš pare na balansu.

Ok a ako ostane kartica da li postoji mogucnost da skida sa apple balanca a ne sa kartice...

Trebalo bi da skida sa balansa. Pročitaj nekoliko prethodnih postova jer je sve to već napisano. Važno je da je podešeno na tvom nalogu da prvo skida sa balansa i miran si.

da da tako je i podeseno prvo mi stoji balance pa tek onda card,naravno citao sam ali da li sam preskocio ili nisam naleteo gde je neko sa sigurnoscu napisao da mu je i ako je ostala kartica vezana za nalog skinuo sa balnca nije dirao karticu,ne bih da dovedem prijatelja u neku neprijatnost,posto prilokom molbe da mi to ucini objasnio sam d ace se samo prva rata skinuti sa njegovog racuna a ostale ja placam sa naloga...

Ja sam siguran da je tako. Da li će da bude i dalje tako, ja ne znam, ne znam ni ko može da ti garantuje da neće da bude promena.
Napravi PayPal nalog (nema veze što će verovatno brzo da ga banuju) i dodaj ga u način plaćanja. Onda izbriši tu drugarovu karticu. Skidaće ti dalje sa balansa, videće se i dalje banovani PayPal. Nema više drugarove kartice i nema šta da se brinete oko toga. Malom je banovan taj PP koji smo napravili na njegovu gmail adresu i moju Debit visu od Rf banke. Meni i dalje nije banovan PP na mojoj icloud adresi i visi gold od RF.
Uredno mi je skinuo za iCloud 10usd pre desetak dana i nije dirao PP nalog.
Malom skida sa balansa uredno, pošto je skoro sve od uređaja kod njega na nalogu. Sa PP sada ne može da mu skine sve i da hoće. Vidim kod mene na njegovoj staroj 15-ci da je produžen AC+ pre dva dana.

EDIT: podsetio si me da moram da vrnem burazeru tih 15 dolara kada dođe 🙂

najboljaa opcija je ja se nadam da ce povuci sa apple balance ,imam tu 90 dolara koje mi sluze samo za to,do juce sam placao za 16 pro ac ,ako ne... njemu ce skinuti,videcu ili da mu prebacim za 1god unapred ili da pravim PP nalog posle toga...da ne petljam unapred,a mozda prodej prica da ce skinuti sa apple balance...
u samoj aplikaciji postavljen je kao prvi nisam morao rucno da g aprebacujem kao prioritet pa se nadam da ce biti sve ok

Evo da potvrdim, ako neko bude imao nedoumica:

Prošle godine sam uplatio bio preko balanca Apple Care za Macbook, kartica na nalogu uopšte nije dodavana, jer tada nije ni tražio. Sad je bilo nedoumica da li će se obnoviti pretplata, jer nemam payment method nikakav na Accountu. Uplatio sam novac na Account putem gift kartice i najnormalnije je obnovljena pretplata za Apple Care.

ipak resih da napravim PP nalog,da skinem platnu karticu sa naloga...u medjuvremenu procitam negde na netu da je moguce dodati PP Canada na US nalog...reko odlicno imam aktivan Kanadski broj od sestre.. pozivno +1 sve im isto...
Napravim PP bez ikkavih problema jedino sto sam koristio VPN... i naravno kada pokusam da uvezem na US nalog odbije ali suptilno kaze da trenutno nije moguce uraditi...
Da li neko zna nesto vezano za US vc Canada ili da brisem PP i da pravim novi US...

Vi koji ste uspešno uplatili apple care, da li i dalje postoji ona opcija za apple care + ili mora ovaj AppleCare Theft and Loss?

Za sat mi je jedina opcija bila sa theft and loss, a za slušalice regularan ac+ (uplaćeno u novembru 2025). Za ipad sam prošlog maja uplatio regularan isto, al tu se moguće nešto menjalo. USA nalog.

Na 17p i ipad pro 11 mi nije dao tu opciju za običan AC+, pre toga sam uvek imao običan AC+.

za 17 pro meni je jedina opcija bila sa dodatkom protiv kradje,mogao sam da biram u celosti ili na rate...

hajde molba za ljude koji su pravili us pp kako izbeci sms kod prilikom dodavanja kartice,procitah da sms virtual kratko traje

Vi koji ste uspešno uplatili apple care, da li i dalje postoji ona opcija za apple care + ili mora ovaj AppleCare Theft and Loss?
Koliko znam na Britanskom nalogu postoji (za ostale Evropske ne znam), a na U.S definitivno nema više opcije bez Theft and loss…

Gde je moguce aktivirati opciju Theft and Loss ako telefon bude izgubljen/ukraden? Nesto mi ne uliva poverenje da bi u iStyle-u to uradilo

Zanimljivo. 🙂

A zanimljivi su i uslovi:
Key Conditions for Theft and Loss Coverage
  • Find My Requirement: The "Find My iPhone" feature must be activated on the device when it is lost/stolen and must remain enabled throughout the claim process.
  • Claim Limits: A maximum of two theft or loss claims can be made within every 12-month period.
  • Process: You must report the device as lost/stolen via Apple's support website or the Find My app.
  • Account Locking: Do not remove the device from your Apple account until the claim is approved.
  • Deductibles: A deductible must be paid for each replacement. For example, iPhone 16 Pro/Max theft/loss is $269, while older models may be $199–$229.
  • Exclusions: Coverage does not apply to devices lost or stolen after being "voluntarily parted with" (e.g., forgotten in a public place, given to someone else).

Jel bese daju nov nov telefon ili 'nov' aka refurbished?

Koliko znam na Britanskom nalogu postoji (za ostale Evropske ne znam), a na U.S definitivno nema više opcije bez Theft and loss…
Ako uplatim taj da li i to prihvataju kod nas ili mora bez toga Theft and Loss?

uspeo sam da izbacim platnu karticu...napravio us pp kako je objasnio @nesa69 ..
sad mi je apple balance primar,pp stoji ispod dok ga ne blokiraju ,linkovao sam rajfajzen visa virtuon tako da kapiram da ce pp nalog brzo da bude block...

Da vam kažem da ne pravite planonove, za Theft and loss ne možete da odete u radnju i samo igovorite "ukrali mi". Ne ide tako, mora prijave krađe policji, cela procedura i kod nas u Srb ne funkcioniše.

sta se desava recimo ako amerikanac dodje ovde i u nekom klubu mu zabodu iP...on mora da prijavi ovde,ne verujem da ceka da se vrati u svoj rodni grad pa tamo da prijavljuje...

licno sam uzeo Theft and loss samo zato sto ne moze drugacije na US ac....samim tim sto nemam racun iz radnje mislim da nemam sanse da izvucem nov pa cak i da odem u neku od podrzanih zemalja,neka me neko ispravi ako gresim...

Sto se tice zamene kod nas,menjao sam i14pro ,i dobio sam nov u roku od 10 dana,po oznakama nije bio refurbished

Drugar je isto 14 pro menjao samo u Milanu,diirektno u Apple storu dobio je cak i nove nalepnice Imei za kutiju...kod nas mislim da ne dobijes cak ni papir...vec se samo
vidi u sistemu

Nazad
Vrh Dno