Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je moguće na osnovu serijskog broja kupiti apple care + bez otvaranja kutije uređaja?

Na primjer u njemackoj

Da li je moguće na osnovu serijskog broja kupiti apple care + bez otvaranja kutije uređaja?

Na primjer u njemackoj
Moguće je u Apple radnji i to na 2 godine. A ovako online dok ne aktiviras telefon ne može.

Bilo gde postoji opcija kupovine uz Apple Care plus.
Npr. uzete slušalice u USA radnji, AC+ i gravura. Sad sam već zaboravio da li je išao AC+ od dana kupovine ili aktivacije. Fabrički upakovane, mali ih je otvorio kada su stigle i tada su tek aktivirane.
Imaš i Amazon, BestBay... dosta toga uz AC+ opciju pored Apple prodavnica. Piše ti tačno na koliko i kako. Iskreno ne znam za DE ali mislim da bi trebalo da je isto.

Ja kad sam kupovao, nudili su mi i za sat i za slušlice, ali ne znam što nisam uzeo. Posle sam uplatio preko USA naloga, ali je bila mini vratolomija.

Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci...

Možda sam našao malu kapiju sa UK Apple nalogom za iPhone (Windows 11, Edge browser, nisam koristio VPN)
Ideš na check coverage sajt. Upišes serial number, I kad traži uloguješ se na UK nalog.
Izabereš AC+, ubaciš UK adresu i broj kartice (Raiffeisen-Visa) i to je bilo to.
Na telefonu piše: Finish AppleCare Plan Setup (to nećes moći uraditi).
Videćemo kako će ići obnova. Skinuće sa kartice ili sa balasa.

Hello,
Thank you for choosing to protect your iPhone with AppleCare+. We’re letting you know your AppleCare+ cover ended on 12 November 2025. We hope you choose AppleCare+ again for your next device.
Update 1:
Uspeo sam I da uradim registraciju (Finish AppleCare Plan Setup).
Pokreneš App Store app na telefonu, gore desno pritisneš sličicu (avatar) pa na dnu stranice izloguješ se sa srpskog naloga (uloguješ se na UK nalog). Glavni Apple ID ne diraš.
U Support app-u izabereš svoj telefon i pritisneš na Finish AppleCare Plan Setup/Finish Setup I to je to. Od sada se "vidi" telefon na UK nalogu koji dopunjavaš iTunes karticama...

Fora je da AC+ kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.
Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci...

Možda sam našao malu kapiju sa UK Apple nalogom za iPhone (Windows 11, Edge browser, nisam koristio VPN)
Ideš na check coverage sajt. Upišes serial number, I kad traži uloguješ se na UK nalog.
Izabereš AC+, ubaciš UK adresu i broj kartice (Raiffeisen-Visa) i to je bilo to.
Na telefonu piše: Finish AppleCare Plan Setup (to nećes moći uraditi).
Videćemo kako će ići obnova. Skinuće sa kartice ili sa balasa.

Hello,
Thank you for choosing to protect your iPhone with AppleCare+. We’re letting you know your AppleCare+ cover ended on 12 November 2025. We hope you choose AppleCare+ again for your next device.
Update 1:
Pokreneš App Store app na telefonu, gore desno pritisneš sličicu (avatar) pa na dnu stranice izloguješ se sa srpskog naloga (uloguješ se na UK nalog). Glavni Apple ID ne diraš.
U Support app-u izabereš svoj telefon i pritisneš na Finish AppleCare Plan Setup/Finish Setup I to je to. Od sada se "vidi" telefon na UK nalogu koji dopunjavaš iTunes karticama...

Fora je da kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-29 at 12.11.29.png
    Screenshot 2025-11-29 at 12.11.29.png
    206.5 KB · Pregleda: 61
Pozz ljudi, pitanje jedno kratko. Kupio sam Apple care + preko naloga koji sam napravio kao da sam u italiji i preko italijanske kartice od drugara. Nakon kupovine vratio sam se na moj srpski nalog i pokazuje lepo da mi je apple care + aktivan na telefonu. To je sve ok, ono sto me sad muci je kupio sam gift card i ubacio sredstva na moj srspki nalog i tu sad imam novac. Da li ce za neki dan kad mi istekne prvi mesec on da mi odatle skine novac (srpski apple ID, srpski region) ili sam morao da na onaj italijanski apple ID ubacim taj gift card???

Pozz ljudi, pitanje jedno kratko. Kupio sam Apple care + preko naloga koji sam napravio kao da sam u italiji i preko italijanske kartice od drugara. Nakon kupovine vratio sam se na moj srpski nalog i pokazuje lepo da mi je apple care + aktivan na telefonu. To je sve ok, ono sto me sad muci je kupio sam gift card i ubacio sredstva na moj srspki nalog i tu sad imam novac. Da li ce za neki dan kad mi istekne prvi mesec on da mi odatle skine novac (srpski apple ID, srpski region) ili sam morao da na onaj italijanski apple ID ubacim taj gift card???
kako si uopšte uspeo da ubaciš gift card na srpski nalog kada ne postoje vauceri za Srbiju? ili gresim?

uglavnom, na IT si trebao

fak 🙁 znaci *****o sam, kupio preko amazona, i poslao na mejl na kome mi je srpski apple id

ma da da redeemovao sam u taj srpski nalog 🙁 ***, uci se dok si ziv

Ja sam juče kupio preko UK, i kada udjem u system settings na Mac-u piše mi da je apple care + coverage dostupan do 01.12. međutim apple mi šalje obaveštenje na mail da "
Important: Complete the setup for your AppleCare+ coverage and link it to your Apple Account now." Da li je potrebno da to uradim, pošto sam razumeo kroz temu da je bitno da uređaj ima coverage a da nalog nije bitan.

pa ja kidam ovo, sad sam kupio i poslao na taj italijanski nalog, ali mi kaze da je US only...jeeeeej, bacio sam jos 2000

pa ja kidam ovo, sad sam kupio i poslao na taj italijanski nalog, ali mi kaze da je US only...jeeeeej, bacio sam jos 2000
Za Italiju kupuješ Apple Gift Card ITALIA denominovane u evrima.
Svaka država ima poseban gift card. US u USD je za Ameriku.

Gift card italia, direktno na Apple sajtu:

Beše u Apple Store-u može za MacBook da se kupi za dve godine, a online tri godine 😃

Malo sam zabagovao sa kupovinom.gift card, nisam dugo izvodio ove vratolomije a i istekla mi je stara kartica. Sve znam do momenta kad sam ukucao novu karticu ali mi se ne podudara "billing" adresa (jer je usa nalog). Kako bese ovo zaobici? Ili moze link ka nekoj temi gde ima ovo objasnjeno...

Jel postoji ikakva sansa da se iz Srbije kupi apple care za iphone? Napravio sam UsA PayPal nalog ali mi i dalje daje opciju da platim karticom, nikako mi ne izlazi paypal kao opcija. A kartice iz Srbije ne prolaze. Jel ima neka fora mozda?

Može da se kupi i pisano je o tome dosta opširno. Ako imaš USA PayPal, na telefonu se izloguj iz srpskog naloga (skroz) i uloguj se sa USA Apple nalogom (koji treba da napraviš ako ga već nemaš). Kad to uradiš, odmah će ti u settings ponuditi kupovinu kao pop-up ispod naloga. Ako tako ne nudi, idi u General > AppleCare and Warranty pa vidi odatle. Možeš probati i preko Apple Support aplikacije. Prilikom plaćanja dodaj USA PayPal kao payment method, zajedno sa fiktivnom USA billing adresom, i to bi trebalo biti to. Nakon plaćanja, izloguj se iz USA Apple naloga i vrati na srpski. Normalno će ti skidati pare. Da bi napravio USA nalog, treba ti Apple uređaj. Ne znam kako se pravi preko telefona, istraži, ja uvek pravim preko Mac-a na webu.

Druze, samo da se zahvalim i da kazem da si jedan car! 🙂 Iz prve proslo sve, a mucio sam se danima i skoro odustao od svega. Hvala jos jendom! Pozz

Malo sam zabagovao sa kupovinom.gift card, nisam dugo izvodio ove vratolomije a i istekla mi je stara kartica. Sve znam do momenta kad sam ukucao novu karticu ali mi se ne podudara "billing" adresa (jer je usa nalog). Kako bese ovo zaobici? Ili moze link ka nekoj temi gde ima ovo objasnjeno...

Bolje onda kupi na američkom Amazonu kao ecard ili digital delivery 😃

Update 1:

Fora je da AC+ kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.

Update 1:

Fora je da kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.
Isto sam sve uradio, medjutim kada udjem u Apple Support i idem na Finish Setup, izbaci mi prazan Subscriptions prozor.
Ne znam sta mogu jos uraditi da zavrsim aktivaciju Apple Care.
Na mejl mi je stigla potvrda da sam uspesno platio i aktivirao Apple Care osiguranje.

Prilozi

• 1765410404893.png
    1765410404893.png
    78.1 KB · Pregleda: 35
Da li si na uređaju gde ti iskoči prazan subacriptions popup ulogovan na američki nalog (ili nalog zemlje gde ima AC+, a za koji želiš da vežeš kupovinu)? Kad kažem ulogovan, mislim skroz, na nivou celog telefona izlogovan iz srpskog i ulogovan na taj nalog?

Da li si na uređaju gde ti iskoči prazan subacriptions popup ulogovan na američki nalog (ili nalog zemlje gde ima AC+, a za koji želiš da vežeš kupovinu)? Kad kažem ulogovan, mislim skroz, na nivou celog telefona izlogovan iz srpskog i ulogovan na taj nalog?
Nisam skroz, samo na Apple Store sam prijavljen sa UK apple nalogom gde sam platio apple care preko svoje kartice.

Moraš skroz da se uloguješ (na nivou celog telefona). U suprotnom u 99% slučajeva ne radi. Kažem 99% jer sam ja mislim pre uspevao kupovinu AC+ sa weba da povežem samo preko AppStore log in, ali su se stvari promenile uvođenjem AppleOne i dosta zaobilaznih metoda više ne radi.

Moraš skroz da se uloguješ (na nivou celog telefona). U suprotnom u 99% slučajeva ne radi. Kažem 99% jer sam ja mislim pre uspevao kupovinu AC+ sa weba da povežem samo preko AppStore log in, ali su se stvari promenile uvođenjem AppleOne i dosta zaobilaznih metoda više ne radi.
Evo upravo sam se ulogovao na novi appleID gde sam platio apple care+ za svoj telefon. Ušao na finish setup, i još uvek stoji prazno. Ne znam šta bi još mogao da probam.

Probao i kroz Apple Support i settings Ali i dalje izbacuje prazan subscriptions prozor

Probaj sa VPN da se nakacis na amere i vidi da li ce se pojaviti

Nazad
Vrh Dno