nenadh3
Slavan
- Učlanjen(a)
- 31.07.2006
- Poena
- 319
Знам ја где се то укључује али каже да је већ укључено...
a nee, ne- tu nesto ne valja. ti tu kucicu i nemas. evo vidi na sta sam mislio...
Знам ја где се то укључује али каже да је већ укључено...
I sa ovim i bez njega, i sa ukljucenim i sa iskljucenim lanom, meni se sistem dize za 30 sekund, zmijica mi se ucitava do pola.Probaj sa ovime! Navodno bi trebalo da je nesto kao superfetch, evolucija prefetch-a sa Viste, radi na XP-u naravno 😉 Radi odlicno, meni se dize za par sekundi, windows mislim 😀
Malo je pobrljavio pa sam vracao sve na def, inace isto 30 sec.
Nema logike da prefetch ubrzava dizanje sistema. Sa prefetchom win samo ima još više stvari da učita prilikom dizanja. Ispravi me ako grešim.Ne, kakva glupost... pa zato prefetch direktorijum i sluzi. Povremeno treba brisati fajlove da bi se obrisali fajlovi ostali prilikom instalacije programa koji su kasnije deinstalirani, pa su ostali repovi i u prefecth folderu. Kako god probaj da dodas u registry bazu superfetch pa mi javi svoj utisak.. 3 sekunde je ponekad i previse 😉
@link2rage
Run->regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control -> SessionManager -> MemoryManagement -> PrefetchParameters
Нађеш EnablePrefetcher и промениш му вредност са 3 на 5. Рестартујеш комп.
2Cwelle:
Svaka cast, nema sta! Po trayu zakljucujem da ti je sistem bio u fazi "vanille" 🙂 jel'?
EDIT:
Haha, vidim ja, pocecemo mi da se jurimo u Bootvisu, a ne u Spi-ju 😛
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari