Okej obozavam flejm ...............pa posto je milan vec odvojio temu ehemmmmmmm.
:banana::banana::smash::smash:
Mogu da kazem da je atari st samo malkice utabao stazu amigi kada krene u pohod.Znaci ono pokazete publici kako bi trebao da izgleda moderan kucni racunar s grafikom u boji i da obavezno da ima jednu monohromatsku rezoluciju malkice vecu od hercules grafike i to da ide na poseban monitor ("profi"). E onda amiga pokaze kako se to radi.
Sto se tice profi primene nemoj samo da mi kazes da su svi kupci atarija radili obradu teksta,pripremu za stampu itd.Jednostavno programeri su morali da pronadju sta ce ta brza masina na 8mhz moci da radi :laugh:
Posto je atari vec zaglavio na obradi teksta amiga je morala da zaglavi na video editingu zbog glupog propusta u brzini procesora koji je spusten na 7,14mhz.
Zaradio si amigu radeci na ST-u pa dobro .Licno poznajem dva coveka koji su koristili amigine graficke mogucnosti da zarade.Drugar je par godina ziveo od pravljenja uvodnih spica na video kasetama za ispracaje,krstenja i svadbe,inace bilo popularno u moravskom kraju a i jos uvek je.Opremio je svoju a500 dzenlokom,gvp530, karticom,stampacem,a kasnije je kupio i video miksetu.Radio je svoj diplomski na faksu na istoj toj amigi,kao i za jos ljudi iz kraja.
Drugi lik je par godina radio po lokalnim televizijama na istim tim amigama sto nisu valjale za nista drugo sem za igrice.E da od tog lika smo i nabavljali te DOBRE igrice.
Znaci ako je neko zeleo da zaradi na racunaru,mogao je na bilo kome od ta dva.Ja se ne ubrajam u tu grupu posto sam ja prvu lovu zaradio na c64 radeci kataloge za video klubove.Ludnica zaradjivao sam na brzini ispod 1mhz,dodatna oprema

a kasetofon i stampac.Na amigi nisam nista zaradjivao ,radio sam bravariju u te svrhe vise mi se isplatilo od starta.A amiga pa morao sam da imam dobar komp kada sam vec mogao da biram za svoj novac.
Nego milane poslovica ti je bas prava za ovu priliku
Toliko o opravdanjima jednog AMIGIstE.:whip: