Kako radi optika pokazao sam u prethodnim objavama, a kako rade ili bolje reci ne rade njihove sluzbe to je vec za posebnu pricu. Ja sam do pre par godina koristio njihov nfs paket. Internet relativno u deklarisanim granicama sa povremenim prekidima i stucanjem ali nije bilo nista zabrinjavajuce.. Uzeo sam bas optiku iz razloga da bi internet bio stabilniji i bez prekida sto sam i dobio ali sam zato i dobio brzinu manju ne samo od deklarisane negio i manju od nfs-a. Njihove sluzbe izgleda to ne interesuje. Posle bezbroj poziva shvatio sam da njima nisu bitni korisnici tjj. potrosaci vec je bitno zakljuciti ugovor, uredno naplacivati, a za kvalitet usluge bas nas briga. Neka se snalazi ko kako zna i ume. Pa ko ime srece imace dobre usluge ukljucujuci tu i internet a ko ne, pa sta da se radi. Da se ne radi bas o pojedinacnom slucaju govori mi i to sto je moj kolega iz jednog sela kod Gadzinog Hana pre par godina uzeo njihovu tv, naravno sa ugovornom obavezom. Slika je bila katastrofa, koci se, prelivaju boje, uglavnom los signal dolazi do njih. Posle bezbroj poziva i intervencija gospoda iz Jotela su se smilovali da mu daju objasnjenje da je to stvar tehnicke prirode, i da oni u tom kraju ne mogu da isporuce bolji signal. Naravno svoje usluge su naplacivali u punom iznosu. Valjda je signal bio dobar kad su sklapali ugovor a onda je naprasno doslo do problema. Kada sam pisao o trotinetu to je jos i dobro poredjenje za njih. Tri stvari su bitne kod odabira operatera, kvalitet usluge, korisnicka ili tehnicka podrska i cena. Jotel od toga jedino ima cenu koja bas i nije toliko niska kao sto pokusava da se predstavi, ali je niza od dobrog broja konkurenata, kvalitet usluga je na granici zadovoljavajuceg i nezadovoljavajuceg, a od odlicnog svetlosnim godinama udaljeno, a korisnicka podrska je ne nezadovoljavajuca, nego duboko ispod nule.