Šta je novo?

Jotel

Па да би нама било добро :) Што се мене тиче ја једва чекам да их Егзе Нет престигне опет са брзинама па да за мање новце имам још већу брзину, договарам се плус са комшијом да поделимо трошкове и овако имам преко 100Мбит/сец :p

Који уређај су ти дали за оптичку везу и који рутер си добио ?

Pozdrav ljudi, Da li neko ko je uzeo opticki internet kod jotela moze da mi kaze kako se pokazao? Da li je neko iz Zajecara sa optikom?
Zanima me samo intenet televiziju i ne gledam tako da mi je sve jedno da li je ima ili ne i koji su kanali :D
Zvao sam zenu koja je "Zaduzena" za Zajecar mislim da ni ona nije upoznata sta prodaje :D Pa zato pisem ovde da vidim da li ima korsnika optike i kako se pokazao Jotel? Posto braca iz Exe.neta nece skoro da mi se jave na telefon :)

Ima li negde spiska digitalnih kanala za Nis? Na njihovom sajtu nema (ne znam kako zamisljaju da privuku nove korisnike). Hvala unapred

Spisak kanala, a posebno digitalnih, kod Jotela? Pre ces da nadjes Atlantidu nego to. To ni oni ne znaju. Tvoje je da placas a oni sta ti puste to ti je. Ali da znas da imaju ekskluzivu koju niko nema. Dva ili tri kanala o konjima, dzokejima i konjickom sportu. Da gledas i da uzivas.

Пре пар дана кад била она грмљавина, гром ударио близу моје куће, како севнуло тако шљус. Ја нисам палио комп до јуче, кад се дигао стандардно ОС, није радила иконица за интернет иако је вифи кроз кућу савршено радио. Пробам ја са решавањем проблема, погледам све већ како сам навикао и на крају дођем до последње провере а то је мрежна картица. И шта мислите? :) ГИЦРК! Цркла од коахсијног кабла. Већи напон је прошао тако кроз рутер којем ништа није било и зауставио се до порта мрежне картице коју је спржио. Елем, кад већ видим то на компу, знам да имам и на телевизору исто кабл који води интернет и кад упалим телевизор, не види ни он интернет. Спржена два порта на два различита уређаја. Што се тиче компа, решио сам куповином мрежне картице а за тв сам прежалио, нема заменски део. Мене занима да ли имам права на неки вид одштете пошто се ово десило због њихове опреме и нашкодило мојој?

Meni se to isto desilo čak dva puta ove godine doduše sa Telekom VDSL-om.

Jedino što su zamenili je njihov ruter kome je ostao jedino wireless čitav, otišao i VDSL i Ethernet deo potpuno.

Meni je to povezano preko naj jeftinijeg 100Mbps switcha (koji je jednom uspeo da zadrži struju kod njega i nije probio ka kompjuteru koji mi je ruter).
Drugi put, otišao i switch i mrežna kartica na kompu (srećom stavljena isto užasno jeftina PCI 100Mbps kartica na toj strani).

Nikad im nije palo na pamet da preuzmu odgovornost za opremu koja je izgorela kroz njihov ruter. Kako je kod Jotela ne znam.

Занимљиво је следеће. Кад погледам у девис менаџеру, компјутер види мрежну картицу, у биосу кад уђем, види такође. Чим деинсталирам картицу ван фукције, аутоатски виндовс враћа све на нормалу и враћа назад. Вероватно је неки мањи квар, чисто као да постоји папир листа између порта и жабице која треба да уђе у тај порт.

Preko vikenda je net dosta slabo radio (a baš dugo pre toga je radio bez problema), sa nekim prekidima, usporavanjima itd. Od jutros radi stablino, ali samo na 10 mbps! Imam paket od 30 i stvarno je i bila ta brzina do pre dan-dva.
Proverio sam preko Speedtest.net, preko raznih provajdera, takođe i torrent dl ide max na 1 MBs. Dakle, stvarno od jutros imam 10 umesto 30. Još kod nekog tako?
Zaječar

EDIT: Restartovao sam modem i ruter i sad sve radi normalno, meri punih 30 mbps.

Poslednja izmena:
Jel još neko u Nišu ima prekid interneta? Call centar ne mogu da dobijem već više od dva sata.

- Koji modem daju?
- Koji WI-FI Ruter daju?
- Koliko STB-a mozes dobiti u okviru preplate(paketa) i da li se doplacuje za dodatne STB-ove?
(ja trenutno preko postojeceg operatera imam 3 stb ukljucena u paketu, pa otud i pitanje)
- Koji STB?
- Ugovorna obaveza je na 2 god?
- Da li ima PINKOVOG PAKETA kanala?
- Da li ima GRAND TV(ovo zbog keve)?
- Da li ste koristili uslugu "mirovanja prikljucka", 50% od pretplate ili vec koliko je?

poz i hvala unapred na odgovorima

-Dobijaš solidan ruter-modem Thomson sa dve wifi antenice koji salje fino signal kroz kuću.
-Oni ti ugradjuju u tavan njihovu kutiju, iz te kutije mogu max do 3 televizora da salju signal. Ako ti televizori poseduju DVB C risiver, hvataćeš digitalne kanale , ako ne poseduje, dobices njihov risiver koji će ulaziti u mesečnu preplatu te će preplata biti možda skuplja lupam 100 dinara pa puta broj risivera za tvoje televizore, faktički, ti iznajmljuješ od njih taj uredjaj.
- Pinkov paket kanale nema, hvala Bogu na tome. Tako da nema ni Grand TV. Na štetu tvoje majke.

Na ostala pitanja nemam odgovor. :D

P.S. Skenirao kanale, 156 ukupno, od toga bar 50 koji su krš :D

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.
Za pinkove kanale zbog movie kanala, eto tu ima svacega, ovo ostalo bzv naravno.
Ae i bez granda moze, sada treba izvagati da li na ustrb movie kanala dobiti bolji net. Ili pak zadrzati postojecu kablovsku, a preci na ovaj net+tel.

Pih kada nisu ujednaceni provajderi nego sto kod jednog ima fali kod drugog i obrnuto.
Sacekacu malo, ovo ce sada biti utrkivanje za korisnike kako vidim, pa gde bude najpovoljnije, taman cu da proverim dal mi istekla ugovorna ili nije, u medjuvremenu.

Generalno, jotel ti je najjeftiniji za usluge. Kablovska im nije nešto tj digitalna. Proči će još vremena dok se ne desi da svi provajderi imaju i sport klub i arenu pa ko ponudi bolju cenu, eto njemu lova. Što se tiče neta, kod mene radi perfektno. Malo štuca od kad krenuli ovi radovi sa optikom ali ne traje mnogo.

Nije me mrzelo da pogledam, kod mene u Nišu ima Grand TV.

Jel Sport Klub kanala ima ili nema, posto dobijam oprecne informacije sa drugog dela foruma?

Nema Sport klub kanala. Ima samo Arena sport ali nisu u HD rezoluciji.

Nema Sport kluba...bio nekada davno sad se pripoveda...Arene bile jedno vreme u HD a i tada slika nije bila dobra jer je to bilo samo obicno skaliranje na HD...sada ih ima i nisu u HD...Pinkovih kanala nema ( sto se mene tice da bog da da ih nigde nema ) samo zato sto treba da placaju za reemitovanje.

Steta sto nema SK, planirao sam ceo paket...
Ovako mozda samo OPT NET, pa kasnije eventualno da dodam i TEL ako UPtime bude >99% bash bzv da nema ni kompletne liste kanala mada ni kod kopernikusa je nema niti je ikada neke kompletne liste i bilo.

Jel zna neko kako da se pristupi ovom njihovom ruteru da bi se promenile postavke

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Koji je ruter? Jel ima neku oznaku?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neće uopšte ono admin admin

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ау, који клинци администрирају.

Vrh Dno