nIce Cream je napisao(la):Ju ju ju :d sta sve necu procitati ovde :d
Ralex, previse se druzis sa osobama koje citaju svet i kurir :d
Salu na stranu, da li je bolje preko USB-a ili mrezne kartice?! Posto u brzini ne moze biti nikakve razlike, moj savet vam je da modem vezujete na USB! Zasto? Pa recimo zato sto mi se x puta desavalo da odredjeni mrezni segment pocne da radi kilavo i da dropuje iz nepoznatog razloga. Zamenom mrezne se resavao problem - znaci mrezna je crkla! Da se i vama ne desi da vam mrezna zvekne, a nastavi polovicno (kilavo) da radi, vezujte modeme na USB. Bar necete morati da mislite o tome da li vam je crkla mrezna kartica!
U sustine nema razlike, sem u tome da je veza preko USB nesto nestabilnija. Naravno to nije pravilo. Nekom podjednako dobro radi i USB i UTP. U novoj eri ADSL, kablovskih i ISDN modema vise puta sam se sretao sa kojekakvim nebulozama. Cesto se uspostavilo da konekcija preko USB pravi odredjene probleme. Rekao bi cesce kod starih (PII PIII)nego novijih kompjutera. Moguce je da su i sami drajveri modema ili USB-a sa ploca bili problematicni, ali ko to zna. Generalno stoji prica samih provajdera da je USB losiji izbor, a narucito pod Win98. Licno sam korisnik SBB i prvo vreme sam bio povezan preko USB, a sad preko UTP i ne bi se vratio na USB.Ralex2 je napisao(la):Cuo sam price da je kablovski modem bolje prikljuciti prko UTP-a tj. mrezne kartice, dok neko misli da je bolje na USB, normalno u korist brzine. Jer neko isprobao oba nacina pa da je video razliku, posto ja imam USB?
Modem se najcesce zaglupi od prekomernog broja konekcija, sto bi u prevodu znacilo puno pokrenutih skidanja emule + torent i ostali P2P bez ogranicenja DL/UL. Mada se tu pre moze reci da je u pitanju reakcija provajdera (njegovih servera) u sprovodjenju reda i disciplineKIBLA`s je napisao(la):ja modem, onaj crni, drzim na USB-u iz prostog razloga sto sam umrezen sa simerom, nisam razmisljao da predjem na UTP
brzina mi je uvek ali UVEK 30kb/s
jedino se nekad modem zaglupi i tada pomaze da ga iskljucim iz struje i ponovo ukljucim, to se desava retko ali desava se
sad ne znam da li bi prelazak na UTP to resio
KIBLA`s je napisao(la):...
jedino se nekad modem zaglupi i tada pomaze da ga iskljucim iz struje i ponovo ukljucim, to se desava retko ali desava se
sad ne znam da li bi prelazak na UTP to resio
muaddib je napisao(la):. Ne verujem da je mrezna kartica pokvarena, jer je kompjuter mazen i pazen,
muaddib je napisao(la):radioanestezistu
muaddib je napisao(la):Ne verujem da je mrezna kartica pokvarena, jer je kompjuter mazen i pazen, no vidim ovde u threadu da kablovski modem moze biti opasan po mreznu. Da li onda mogu da tuzim sbb? Naravno ne, ipak je ovo zemlja Srbija i oni mogu da mi sprze mreznu bez ikakve odgovornosti.
salac je napisao(la):Bolje je koristiti UTP nego USB - prvo, sigurno ces da imas manje opterecenje CPU-a ; drugo, danas ti je comp u jednom cosku a sutra odlucis da ga premestis 10m dalje i skapiras da USB kabl ima nezgodno ogranicenje - ne valja da bude predug inace moze da brlja; trece - vezes jos 3-4 uredjaja na razne usb portove i desi se da neki od njih jednostavno nece da radi jer si dostigao max strujni kapacitet USB porta.
salac
rubiroza76 je napisao(la):Posto imam 2 kompa, da li moze da se jedan ukljuci preko USB-a na modem, a drugi preko UTP kabla (NEukrstenim)?
Ovo zelim da uradim jer su mi trenutno kompovi povezani mreznim karticama i ukrstenim kablom. Na prvom, koji je preko USB-a povezan za modem, imam internet, a da bih na drugom imao net, potrebno je da prvi komp bude upaljen. Zelim da budu nezavisni. Da li bi takvo povezivanje resilo moj problem?
rubiroza76 je napisao(la):Nisam na SBB-u, nego sam kod Radijus vektora.
Jos jedno pitanje. Ako modem prikljucim u ruter, a onda tako povezem kompjuteri, oni ce imati internet.
A da li ce se medjusobno videti, tj. da li cu moci da igram multiplayer igre?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari