Šta je novo?

Jel stigao Rome: Total War?

Aman, covece, ne tvrdim ja da je igra losa i da kao treba da bude ne znam koliko realna, vec me iritira to sto nista sustinski ovde ne postoji sem starog kamen-papir-makaze sistema. Konjica je inace u svim slucajevima efikasna, pogotovo (i pre svega) teska konjica.

Ali cemu sve to kad se Epaminondinom kosom linijom svaka bitka moze dobiti bez ikakvih problema ? Od koncentracije trupa nema odbrane. Sve sto AI zna da uradi jeste da posalje konjicu okolo naokolo kroz sumu pa da pokusa da mi zadje iza ledja, a sve ostalo prosto baca na mene. I naravno zagine brutalno.
Inace covek gore kaze da je vodio bitke 650 na 650 i da je pobedjivao izgubivsi pritom 50-ak jedinica. Moguce - protiv varvara, nekih socijalaca i slicno. Ja govorim o duelu 2 slicne i podjednako dobre vojske, recimo protiv Rimljana...pri redovi na obe strane izginu za 30 sekundi.

A je l' me namerno ne *ebete ni 2% ili ne znate zasto mi mis jedva ide po onoj mapi kada udjem u tutorijal (dalje nisam ni igrao pa ne znam kako je u bici) ?

Promeni misa :d :)
Smanji rezoluciju, detalje, iskljuci/ukljuci opciju za animirani/hardverski kursor...

Ma daj, ne zezaj, kakve to veze ima sa rezolucijom i detaljima?
Tebi se to ne desava?

Meni se mis vuce samo u opcijama ,kada krene igra ide sve ok btw: treba mi 7 sekundi da postavim kursor na load game ili continue campaign

Ogi. je napisao(la):
Ma daj, ne zezaj, kakve to veze ima sa rezolucijom i detaljima?
Tebi se to ne desava?

Pa ako ti se sve vuce prilikom maksimalnog zoom-out-a...otkud znam...vecito imas neke probleme sa misevima, koliko se secam isti problem si imao sa GC2 ? Procackaj po opcijama o kojima sam govorio
Naravno da se meni to ne desava :smoke:
I uvek mozes kao zadnju soluciju da promenis misa :d

Da, mogu da promenim misa ali to nema veze sa misem.
Opcija za animirani/hardverski kursor ne postoji.
U GC2 sam imao taj problem ali je bila neka opcija i sredio sam (tamo se u stvari nije vukao nego preskakao i bio neprecizan) a ovde nije bas da se vuce ali ide sporo - samo prilikom "rada" po mapi. Dalje ne znam - nisam igrao.

Krickovicu, 7 sekundi!? :D

Kakav odvratan tutorial!!! Pa da li je moguce da ne mogu da zaustavim tekst koji samo ide, i ide, i ide, i ide i tako do besvesti!? To najvise mrzim kod tutorial-a, ja moram da se koncentrisem na svaku recenicu i svaku da procitam po nekoliko puta ako treba. Sto je jos gore, u toku tutoriala ne moze ni da se snimi pozicija a ocigledno traje dugo. Stvarno mi nista ne pomaze kad advisor govori onako brzo! Shit!

A ovako igra izgleda genijalno...
Ma strategije su zakon samo ih treba znati igrati... ja sam vise za "rokaj, ubij, kolji" igre ali se trudim da se presaltujem na strategije. :)

da,da 7 sekundi na toshiba lap. p IV 1.7 512 mb nvidia 420 go 32 mb ,inace kad pocne igra onda je ok

Verovatno je Opti u pravu, ali za mene je igra skroz zarazna (nisam igrao prethodne delove) sto za posledicu ima hronican nedostatak sna. :p
Men' se svidja. :)

Juce sam je instalirao,i nakon odigranog tutorijala,i jos malo preko,utisak mi je da vreme u igri ide nenormalno brzo.
U stvarnosti je jedan covek mogao da osvoji pola sveta,a ovde tako brzo ostari da za to vreme ne moze ni par provincija da osvoji.

Gde je jedan covek mogao da osvoji pola sveta ? :) To sto je Aleksandar udario na Persiju koja nije mogla da skupi ni 50.000 vojnika da mu suprotstavi je us*r a ne mogucnost :)

Air Jordan je napisao(la):
Juce sam je instalirao,i nakon odigranog tutorijala,i jos malo preko,utisak mi je da vreme u igri ide nenormalno brzo.
U stvarnosti je jedan covek mogao da osvoji pola sveta,a ovde tako brzo ostari da za to vreme ne moze ni par provincija da osvoji.

Kako mislis odigrao si tutorial, jer kada ona riba zavrsi sa svim savetima koje ima da ti da, tutorial se ne zavrsava nego ti ona da mogucost da igras i dalje. Sad' mi nije jasno da li tutorial ima neki kraj ili... ? A i inace mi je katastrofalno uradjen jer ona prica i prica i tekst nikako ne moze da se zaustavi, nema neko NEXT ili tako nesto tako da pola stvari nisam stigao da procitam ni da razumem - kada igram tut bas volim da se udubim, da po nekoliko puta procitam da bih razumeo a ovde je to nemoguce. Mnogo sam se iznervirao.

Sto se brzine tice, jedan potez cini mi se predstavlja 6 meseci sto mi je malo cudno u najmanju ruku... mada jos nisam igrao igru pa ne mogu da kazem...

brate startuj tutorial i ugasi ga i odma posle ces moci da igras kampanju sa jednim od 3 familije iz rima...

posle kad predjes sa njima otkljucavas ostale... opti probaj da igras sa makedoncima ili sa germanima dosta je zanimljivije i teze

Znam, probao sam...zato se delimicno i zalim :d
U svakom slucaju, Epaminondina kosa linija ne moze nikako da omane...

update total war-a

nasao sam na war gameru ili tako nesto slicno update tj fajlove kojje treba iskopirati tipa kao u gamedata folder ili slicno koji menjaju ponasanje jedinica nesto totalwarreal.zip navodno menjaju ili ti dodaju istorijske vrednosti jedinicama tako da bi trebalo da se npr.grcke falange bolje tuku sa legijama ,a ima mislim i za jos neke nacije ali nisam siguran

Zanimljivo :) Mozda se uskoro iscimam da poskidam te fajlove. Znas li makar koliko su teski ?

ono sto ja imam a jos nisam probao je:1.RomeTotalRealism_v1 sledi opis

- If you have any questions, or wish to report a bug, please contact Gaius Julius at [email protected] or ZaPPPa at [email protected]

This mod REQUIRES the official Rome Total War patch v1.1. Install the patch first, and then install this mod.

To install, simply extract to your Rome main folder. All of the needed files should extract to the correct folders themselves. Make SURE you make a back up of ALL the files ending in .txt in this folder. No graphics will be over written, but .txt files WILL be. We cannot be held responsible for any over written files. if they are accidentily over written, you will have to reinstall the game.

In the campaign\rome_total_realism folder additional map_<faction>.tga files can simply be copied from the imperial campaign foder. We left all but the Roman ones out to keep the zipfile as small as possible.

To play, start Rome and choose Single Player. Select Provincial Campaign, and then the rome_total_realism option.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;; GENERAL CHANGES & FIXES;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

- Macedon and Pontus are now unlockable after a successful Imperial Campaign. They also have custom maps in the faction selection screen.

- Egypt is now The Ptolemaic Empire. Spain is now Iberia.

- Greek Royal Pikeman now use pikes, instead of simple spears. Thanks to Eldaran for creating this fix first!

- Wardogs are now EXCLUSIVE to the Barbarian factions. Roman factions can no longer produce these animals.Added Wardogs ability to Hide In Long Grass and Run Amok. Changed Attack from 14 to 12. Changed cost of upkeep from 40 to 100 to replicate replacement of handlers costs, etc, while still not making them an impossible choice to train. Decreased handler/dog ratio to 8/24.

- All buildings build times extended by 1 turn, except the basic level of wall defences.

- CHANGES MADE TO CARTHAGE: Added Diplomat nearby to Carthago. Carthago Nova starts with a port & a Governor's Villa (Spain was big interest to Carthage, it must have had a damn port), upgraded Carthago's port to a Shipwright. Added a number of ships to bolster their sea defences. Increased 'Iberian infantry' Defensive Skill by 1, and rose attack by 1, and raised recruit cost to 280. Changed the Civ. type to Sailor Caesar. Added assorted buildings to different cities, to make them more technologically advanced. Changed Carthago's population to 7300. Gave the provinces of Numidia, Tripolitania, and Baetica to Carthage, as this was the correct state of the empire at the time of the first Punic War.

- CHANGES MADE TO EGYPT: Altered the Civ. faction type to religious mao. removed a number of buildings from Egypt's various cities, as they were EXTREMELY well advanced compared to nearby (and pretty much every other) factions. Removed many natural resources in their beginning territories. Lowered beginning population amount for each city.

- CHANGES MADE TO NAVAL WARFARE: All ships take 60 population cost. All ships costs have been inflated. the Decere has been replaced with the Quadrireme, and the Corvus Quinquereme is now the best ship buildable. Boats are now named Warships, and Large Boats are named Large Warships. Warships are roughly equal to a Bireme, while Large Warships are only slightly weaker in defense than a Trireme.

- CHANGES MADE TO THE GREEK CITIES: Families have been reworked, so, to replicate 2 seperate leagues, you can choose which families have power in the faction by choosing heirs and leaders. Syracuse is now rebel, along with Pergamum, & Apollonia now belongs to The Greek Cities.

- CHANGES MADE TO THE ROMAN FACTIONS: Hastati, Principes, and Triarii are ALL recruitable with a Militia Barracks. They are now represented in three forms; Early, Contemporary, and Late. Early Hastati, Hastati, Late Hastati. The lowered stats reflect this. Early troops are available with the Militia Barracks. 'Normal' troops are available with City Barracks. Late troops are available with Army Barracks. The Late troops have the regular, CA supplied stats.

- Reduced Base farm Fertility Levels across the whole entire board for a slower, more realistic population growth rate. This, in turn, extends the games longevity.

- Adjusted character trait bonuses. The Good commander trait gives 1 less command bonus, but gives 1 Troop Morale Boost.
- Diminished all cavalry's charge bonus to about 66% of what they once were. This will stop units from routing as easily, but not go as far as to make cavalry flanking negligible.

- Equites stats have been lowered from a 7,4 attack, to 6,3. Defence has been lowered from 3,5,4 to 4,2,3. Previously they had the best defensive rating out of all early cavalry, and only 1 point lower than Long Shield Cavalry. All early Barbarian Cavalry defence has been raised by 1 point to 3,4,4. Equites unit number has been lowered from 27 to 18.

- Praetorian Cohorts now have the same attack value as a Legionary Cohort, but have slightly improved armour levels to reflect their status of being elite, but not super human. Urban Cohorts have the same armour value as Praetorian Cohorts, but have an improved attack. Overall, though, this has been diminished slightly.

- Macedonian and Egyptian family names have now been reworked and made correct.

- Eastern war elephants now use the Indian model, and not the African.

- Lowered the probablity of a Senate assigned mission. Lowered the reward money that you are given for a successful mission. All offices held durations have been shortened to 3 years. Pontifex Maximus can ONLY be held once by any single character.

- Increased the probability of some natural disasters occuring. Storms can now happen over land as well as sea.

- Diminished trade values of all resources by 1.

pa onda SPARTA.ZIP dodaje neke jedinice i menja im odecu i Greek lovin mod.zip po nazivu favorizuje grke

nadam se da je ovo dovoljno kao opis a ako nadjem jos nesto ,javljam obavezno

a imai ovo
RTW Historical Battles Xpansion is a collection of Historical Battle add-ons for Rome Total War. Xpansion # 1 consists of the following battles:
- Granicus 334 BC Alexander vs. Persians
- Issus 333 BC Alexander vs. Persians
- Gaugamela 331 BC Alexander vs. Persians

The ZIP includes 3 separate files that add the new Historical Battles to RTW and update the Historical
Battles menu. Read the ReadMe file for installation
instructions.

Ne znam za te istorijske bitke,lepo je to,ali kampanja je kampanja.
Probao sam onu sa Hanibalom,i izgazio Rimljane kao mrave.Ne znam da li je slucajnost,ili su inace lake.

Igrao u lanu, nije lose. Steta sto sam imao nedostojnog protivnika :d Igrali smo istorijsku bitku kod Trebije. Ja Kartaginjanin, on Rimljanin. Uzeo covek i ladno grupisao sve trupe u jednu gomilu pa jurnuo na mene, bez ikakve taktike, kao najgori varvarin :)
Ne da ga je boleo juris mojih slonova u masu, to je bilo strasno :-devil-: A konjica sa ledja je samo doprinela opstem utisku moje takticke nadmoci :smoke:

OptiPlex je napisao(la):
Igrao u lanu, nije lose. Steta sto sam imao nedostojnog protivnika :d Igrali smo istorijsku bitku kod Trebije. Ja Kartaginjanin, on Rimljanin. Uzeo covek i ladno grupisao sve trupe u jednu gomilu pa jurnuo na mene, bez ikakve taktike, kao najgori varvarin :)
Ne da ga je boleo juris mojih slonova u masu, to je bilo strasno :-devil-: A konjica sa ledja je samo doprinela opstem utisku moje takticke nadmoci :smoke:

Ma bas si pametan. ;) Uzeo si najjaci narod pa se pravis naivan. Pa i u SK-u lepo pise da su slonovi skoro nepobedivi.

I nemoj vise da me maltretiras. ;)

Poslednja izmena:
ako kaze u SK-u onda nema mane ;) xo xo :D

elem da je srece dobrog neta pa da se peglas opti sa malo talentovanijim generalom **** :D

@Ogi
Kakav crni najjaci narod kad je pola vojske sastavljeno od lake pesadije, Kricanskih strelaca i lake konjice...samo imaju par slonova i to je to. Rimljanin je imao maltene duplo vise teske pesadije, koja je btw neuporedivo kvalitetnija. Ko je kriv mom ortaku kad ih skuplja na gomilu...

@Azda
potpuno se slazem, da je boljeg neta pa da se ogledamo...j*biga

Osecam da je tih "nekoliko" slonova dovoljno da rasture svu neprijateljsku vojsku... :)
A jeste, kada SK kaze onda je to tako, za mene je SK ustav! :)

Nazad
Vrh Dno