Šta je novo?

Jel stigao Rome: Total War?

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Hegel H95 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Toma je ovog vikend pisao o igrici Rome: Total War. Igrica bi trebalo da je izasla u Americi. Da li je dosla kod nas, jel je neko igrao itd?

Poslednja izmena:
Jeste, na Konj.......u .

Pa jel' je neko probao, dajte utiske ljudi, da li je serijal dobio novi kvalitet ili je jos izdetaljisan razvoj i izgled jedinica i gradova?

demo...

...sam odigrao i Ok mozda je moglo malo bolje ali cekam finalnu verziju da bih mogao da dam utiske

Pa zar niko jos nema finalnu verziju. Po Internetu je svi dizu u nebesa (pominje se i kao igra godine?!?), a rekao bih da i izgleda neverovatno dobro!

Nije losa. Ko voli Total war serijal dobice najbolje iskustvo do sada. Jako mi se svidja kako su detaljno i 3d uradili strategy mapu. Za sad sam samo na tutorialu koji je malo konfuzan. Jedinice su sjajne kako se i moglo ocekivati. Jedan veoma kompletan proizvod...

tja.. neshto nisam prezadovoljan pathfinding-om u igri.. prvo mi se desilo u tutorialu da kad sam jurnuo sa konjicom preko mosta pola konjice je popadalo sa dotichnog i podavilo se u vodi (!?) a posle kad sam napadao neki grad sam saznao kako se jedinice lako gube u uzanim ulicama ... prvi put igram total war i onako dosta mi je sve konfuzno novo i tako.. zanimljivo :)

Malo je kompleksniji od Medieval-a,sto moze nekoga da odbije u pocetku,ali igra je zaista extra,obavezno probajte

G!!! je napisao(la):
prvo mi se desilo u tutorialu da kad sam jurnuo sa konjicom preko mosta pola konjice je popadalo sa dotichnog i podavilo se u vodi (!?)

Ahahahahahaha :d koje dno :) Nisam jos probao Rome Total War ali ako je stvarno tako :smash:
Inace ja demoom i nisam bio nesto preterano zadovoljan. Ali stvar ukusa...

most ne moze da izdrzi toliku konjicu bre

Pa stvarno: jurnes sa 300 tesko oklopljenih konjanika preko nekog malog drvenog mostica bez ograde (takvi su svi mostovi u starom Medievalu) i cudis se ako popadaju sa njega. Trebalo je da naprave foru da se most srusi usled rezonancije ako trce preko njega :). Lepo sredis poredak konjice tj kolona po dvojica ili cetvorica pa polako preko mosta.
Hardverska zahtevnost ?? Moze li 1024x768 full detail na 2GHz, 512, GF4 4200 128MB ?

Na toj rezoluciji sa FX5900 radi prilicno dobro dok ne dodjes do bitki koje se sastoje od po 20 cheta sa obe strane + opsada velikog i razvijenog grada - onda fps mi padne na 5. Kako se igra usloznjava stvari su sve sporije tako da za prijatnije igranje fps-wise preporucujem nize rezolucije i detalje. Ali da izgleda impresivno na full pri gore opisanim bitkama - izgleda. Krenem ti ja tako u napad na jedan veliki grad koji ima zidine treceg ili cetvrtog nivoa kad ono cela njegova vojska puna strelaca na zidinama... Napravim siege kule i merdevine i battering ram i punom snagom sa generalom od 7 zvezdica grunem ali nemam ni jedan katapult i ovi me tako sashiju da sam tri veka oplakivao silnu vojsku... Mnogo mi se svidja strateski deo igre. Ima onu ozbiljnost koja fali RTS-ovima.

ovaj ta nesrecna konjica koja je izginula je sadrzala chitavih 20ak konjanika bre :) kakvih 300 kakvo rushenje mosta :p

dok sam proshao tutorijal skapirao sam da mi je igra interesantinija kad igram na glavnoj mapi u poteznom fazonu (civa fazon)nego one realtime bitke (nisam se josh usemio sa svim jedinicama ali sam skapirao da kad dash da ti komp automatski odradi borbu bude sasvim ok :))

skote to sa strelcima na zidinama je otkrivanje tople vode... iskreno te vrste strateshkih elemeanta postojale se odavno u igrama samo shto ova igra to odradila mnogo opshirnije i mnogo detaljnije...

Slicna prica je bila sa Shogunom, vodis prvih 10-15 bitaka, onda se svetski smoris i radis samo na posebnoj mapi a bitke pustis da se rese automatski. I tvoje trupe uvek pobede kad komp proracunava sa mnogo manje gubitaka nego da ih ti vodis licno :smash:

??

pa nije poenta da pustis comp da vodi bitke vec je zar,uzivanje da ti vodis i da razbijes neprijatelje npr. kao kad sa elitnim jedinacama vitezovima -teskom konjicom zgazis muslimansku pesadiju medieval ili sad u rome posaljes pretorijance protiv ubogih varvara :d

Krickovic vam je sve rekao. Sad je sve u 3d i bitke imaju mnogo bolji feeling nego u prehodnim nastavcima. Evo igram je 2 dana neprestano i jos uvek vodim sam bitke - naravno ne sve vec one najvece i najinteresantnije. A sto se tice strelaca i zidina - slazem se da nije nova stvar - nikad nisam ni potencirao to - ali je za razliku od mnogi h rts-ova - strongholda i slicnih ovde to nekako uradjeno da meni licno se jako svidja. Stalno imam flashbackove opsade belog grada u gospodaru prstenova :D

pa dobro to je vec sve stvarno stvar ukusa... ja i nisam neshto preterano impresioniran tim delom... jeste sve to 3d ali su animacije jedinica mogle malo bolje da budu odradjene (josh sam pod utiskom soldiers heroes of ww2) tako da taj aspekt ne mzoe da me drzi dugo... a rekoh josh uvek ulazim u fazon koje jedinice za shta kako gde o kome chemu s kim s chim ...ima dobar guide na http://pc.gamespy.com/pc/rome-total-war/551582p3.html recimo... bash dosta zanimljivih stvari da se prochita...

Odlican je guide. Sinoc kad sam procitao late game tips sam zaseo i jutros do 6 zaglavio ali sam pobedio glupe brutii i scipii. Mislio sam da su bitke do tada bile grandiozne ali ovo sinoc je bilo bolesno. Bitke u kojim ucestvuje po 3000 jedinica 2:1 odnos za neprijatelja - u sendvicu - a izgubis samo 200 jedinica - dakle adrenalin pumpa svih 10-20 minuta koliko takve bitke traju a ima ih bar 10 u toj fazi igre. Sad mi je prosto zao sto sam zavrsio igricu i sto nece biti vise uzbudljivo kao prvi put ali prvi put je uvek najsladje zar ne ... :D

Igram Rome vec desetak dana ali dve stvari jos nisam ukapirao:

1. Kako se grade rudnici?
2. Kako se otkrivaju novi vodeni trgovacki putevi?

Poslednja izmena:
Mislim da rudnik dobijes kada osvojis grad pored njega, nisam siguran ali mislim da nisam jos naisao da negde mozes izgraditi rudnik. Ovo za trgovacke rute dobijas valjda kada ugovoris trade rights sa regijama kroz koje prolazis. Mada ja sam tek malko odmakao u Imperial kampanji. Da Skote, jako je slatko sada :)

Mene zanima koja je razlika kada se stavi da ti bitke budu u arcade stilu - ja sam izabrao realne - jeli probao neko i jedne i druge?

pa ovaj valjda 'mines' mozesh da pravish ako imash neku sirovinu u regiji gde ti se nalazi grad... a za trgovinu mozesh da pospeshish tako shto shaljesh po celoj mapi diplomate koji ti zagovaraju trade rights (i gotovo u svakom mogucem mestu imaj port (koji u pochetku moze imati samo po jedan trgovachki brodic ali se kasnije upgradejuje))

Aj bre nek mi neko objasni kako se najlashe i na chemu uzima najvishe para ?
Danas sam posle 2 sata igranja prso, a imao preko 2000 jedinica vojske (vishe od pola vitezova na konjima), 2 grada lepo razvijena itd...I neko vreme nisam izlazio uopshte iz grada, i odjedno mi kaze da sam prso...Kako, nije mi jasno....

guru, ti igras total war ? :)
nije bre to za tebe, idi pikaj neki need for challenge ultra GT speed madness highway midtown racing moto :D

'si siguran da ti to nije bio bag ?

Nema svrhe da na pocetku gomilas 2000 vojnika u dva grada, vec kreni s njima u osvajanje, pa kada osvojis nekoliko gradova na njima izgradjuj sve ono sto doprinosi boljoj zaradi (farme, mine, luku, market, puteve itd.) i povecaj poreze (ali pazi da se narod ne pobuni zbog prevelikih poreza). Ta tvoja 2 grada ne mogu da zarade dovoljno da pokriju troskove odrzavanja tolike vojske, zbog cega si otisao u preveliki minus. Ali nekoliko gradova sa razvijenom ekonomijom mogu da izdrzavaju i veliku vojsku i da ostane visak za izgradnju raznih gradjevina.

Imas Historical battle (mlogo zanimljivo - upravo sam odigrao Pirovu bitku za Spartu :) ), zatim Custom battle (nisam jos probao ali mozes da zamislis - namestis na nekoj ogromnoj poljani dve vojske i ruuuumble oooooon!) i Quick battle (to je valjda random) pored Prologa (koji mozes da igras kao kampanju za sebe - samo deo mape iz Imperijalne kampanje) i Imperijalne kampanje, koja je dosta velika ako mene pitas i pruza ti neogranicene mogucnosti.

Koliko mozes da budes u minusu? Ja sam konstantno 10 - 20 hiljada denari u minusu pa nista. Mnoge gradove sam kupio pa me rate ubijaju :) (nekada jako isplativo a lako pristaju na to i veci gradovi ako im napr. ubijes generala assasinom).

Auh, moram da nabavim tu igru sto pre da vidim kakve su to gluposti od istorijskih bitaka izmislili. Kakva crna Pirova bitka za Spartu, Pir je vodio ratove protiv Rima, Spartu nije ni video.

Nazad
Vrh Dno