Šta je novo?

Jel stigao Rome: Total War?

linkovi ??

,) jebi ga ,sefu je rikno comp. pa sam mu ja dao moj a uzeo laptop tako da su mi fajlovi i linkovi na HD-u na stolu pa kad ga prikljucim onda bih mogao da vam dam linkove,sta cu kad su me godine stigle pa ne mogu da memorisem napamet linkove kao nekad ,)

Igram kao frakcija Brutii (Sicilija i Kapua su bazne teritorije) i vec oko 250 pne sam eliminisao Kartaginjane-zauzeo sam Kartaginu, Thapsus i ostale njihove gradove u severnoj Africi, kao i ostrva koja su drzali. Toliko o njihovoj snazi :). Egipcani me sada odvaljuju - cca 180 godina pne. Uzgred, gradovi su mi toliko narasli a razvijeni su maltene do kraja da se stanovnistvo cesto buni pa moram da ga masakriram ne bih li gradove drzao pod kakvom-takvom kontrolom. Drugog resenja nema jer je sve vec napravljeno u gradovima. Jedino se cuvam da ne napravim epic stone wall jer cu onda ja tesko gaziti pobunjenike :). Igram na normalnom nivou tezine.

uff minja ono sto mogu da ti kazem jeste da si jako sporo odigrao ja sam recimo u drugom pokusaju na kampanji od 50 teritorija sa julima sve zavrsio 225 otprilike...

verovatno je i zato frka...inace ti u africi smaraci se redovno bune najvishe

Azda' je napisao(la):
uff minja ono sto mogu da ti kazem jeste da si jako sporo odigrao ja sam recimo u drugom pokusaju na kampanji od 50 teritorija sa julima sve zavrsio 225 otprilike...

verovatno je i zato frka...inace ti u africi smaraci se redovno bune najvishe
Pa sa Juliima je lakse - mnogo lakse. Brutii se bore protiv mnogo jacih civilizacija - tako ih i senat usmerava. Julii za protivnike imaju uglavnom varvare - ne kazem da sam nesto ekstra odigrao ali je i moja kampanja teza.

Da li se nekome desava kad igra sa Kartaginom da mu puca igra?? ali nesto ne smem da pecujem igru sa zvanicnim pecom zbog crack-a,jel neko pecovao

radi preko originalnog .exe fajla pa mu onda nadji novi lek... :)

patch dosta popravlja stabilnost i malo smanjuje snagu nekim jedinicama aka slonovima...

@minja slazem se uglavnom :) svaki drugi put je sve lakshe...

...Malo je samo dva grada...posalji diplomate da dogovaraju trade rights...ako imas silver ili gold u reonu, gradi rudnike...i naravno - porezi, samo moras da im gradis hramove ili odrzavas igre da ne bi sizili...

IMAM PROBLEM, pa molim da mi neko pomogne, meni nece da se instalira igrica na komp na kome je instaliram xp sp2!!!!!!
Ali nece da se uopste instalira, probao sam nekoliko razlicitih cd-ova, razlicite citace, ali mi stalno ispisuje critical error!
Instalirao sam svim ortacima na sp1 i radi, a razlika u konfiguracijama je samo sistem!
HELP ME!!!!!

Ljudi iako je tema odavno gotova samo da dodam:

Kada igras sa rimom (bilo koja frakcija) ili sa varvarima jedinice se rasporedjuju krilno -sto spada u modernu taktiku koja se razvijala pocevsi od Hanibala ali je u primeni zazivela tek u srednjem veku (dok su se evropski narodi branili od islamskih najezda).
Rimske formacije su bile proste (kao sto je OptiPlex vec vrlo dobro opisao) gomile tesko oklopljenih vojnika koji su isli u 3 grupe.
1-grupa vojnici srednjih godina iskusni ali u velikoj snazi.
2-skorojevici u vojsci koji su bili snazni ali neiskusni i slabog morala.
3-matorci (u rimu se vojska sluzila 20 - 45 (doba vojne demokratije) godina, pa ko prezivi pricace:d).

Pocevsi od Sule vojska se profesionalizuje i pocinje da lici na onu vojsku iz Asteriksa i Roma TW.

Kampanjska mapa mi nekako izgleda prenatrpana i ne pregledna, mada kretanje vojske i po tudjim teritorijama (bez objave rata) daje novu dimenziju Total war serijalu.

Drustvene funkcije u Rimu su uradjene perfektno pocevsi od Pretora, Kurilskih edila, sekvestara, vojnih magistrata......

Velika zamerka je sto vise nema prikaza agenata, flota, armija, plemica za celu mapu vec moras da se izlomis da nadjes onog ko ti treba :wall:. Takodje mnogo smara sto ne udajes cerke ti vec ti on "preporucujue mladozenje" i ne mozes sam da "unapredjujes" generale u rodjake, pa si uvek u deficitu sa guvernerima (sto je u medivalu bilo reseno dodeljivanjem "tapija" provincija na upravljanje).

Igra je zanimljiva i zarazna, ali kada se pojavio prvi shogun to je bila zaraza velicine srednjevekovne kuge (nisam od onih koji "kukaju za dobrim igrama koje se vise ne prave" vec samo kazem da je moglo bolje u vidu upravljanja, jer u sustini i nema sta menjati!).

Od igre sam pre svega ocekivao aktivniju ulogu u Senatu i legendarna politicka prepiranja i k*rvanja rimskih politicara, ali uvek mi ostaju skupstinski prenosi :d.

Na kraju moram se sloziti sa OptiPlexom (po prvi put) da igra nije nista revolucionarna i da je samo ispeglana sa nekim malim poboljsanjima.

Ostaje nam da cekamo Kosovo: Total War (uskoro kod nas, ovaj u nasim prodavnicama). :-devil-:

P.S: Presao sam 5-6 puta medival i svima ga preporucujem, a pogotovu sa pacetom za igranje sa Srbijom (Srbija do tokija :) )

P.S.S (nema veze sa karicem:p): Ko god nije presao civilizaciju 2, ili nije bio rodjen u vreme njenog stvaranja ne treba da se javalja, jer niko ne pise roman ako ne zna azbuku.

Evo i mene opet :d
Kao sto rekoh, a i dalje stojim iza toga, igra je sama za sebe i izvadjena iz konteksta fantasticna, no za onog ko je igrao Shoguna i Medieval (u koje i sam spadam) ipak je najvecim delom vec vidjena. Uz neke sitnice koje smaraju (tipa krece neprijatelj u juris, ja izdam komandu principima da jurisaju i oni krenu - a onda se zaustave 10m od neprijatelja i dok bace koplja eto njih kod nas i to u punom naletu :smash: :d ) no dobro, takvih sitnica uvek ima i uvek ce ih biti.
Inace, igru sam presao 2 puta, po jednom sa Scipima i sa Brutima (mrzelo me da igram sa Julijancima i da se smaram sa Galima i ostalom boranijom)

BTW da li je jos neko osim mene dobijao nekakav "historical displacement error" (ili tako nesto) ? To bih dobijao kad bih unistio neku frakciju osvajanjem njenog poslednjeg grada a izgleda da je to protivno volji kompjutera ili tako nesto slicno...Recimo Makedoncima ili Egipcanima ostane poslednji grad koji ja osvojim i bam - krahira igra na desktop uz gore navedenu poruku. Ili je problem u tome sto mnogo dobro sabijam, sta da radim :smoke: U svakom slucaju ako sacekam par (desetina) godina i tada zauzmem grad sirotinji onda ne bude nikakvih problema...mozda komp ima fiksan set unapred odredjenih misija (tj. konacan broj njih) koji daje po manje-vise ustaljenom rasporedu (uz par odstupanja npr. sad su misije zauzeti neki grad pa blokirati neku luku a ako se igra ponovo onda je obrnuto) pa se to remeti preranim uklanjanjem neke civilizacije i AI se zabaguje...

P.S. u igronici Mojo ispod Vukovog monumenta je instaliran Rome Total War, pa ako neko naleti mogli bismo isprobati cije legije crnu vunu predu :D

Sto se tice errora igra ih je puna i cesto iskace ali nisam primetio da se to dogadja po ubistvu frakcije, mada mi je jednom iskocila kada sam na battle map ubio kralja grka.

Sto se tice Rome obracuna bice mi zadovoljstvo, cak bi predlozio i susret u Medivalu, vracanje korenima, ali nazalost tek po zavrsetku januarskog ispitnog roka oko sredine Februara.

Najveci problem u upravljanju rima je nekozistentnost i preterana nepokretnost kornjace.
Treba im 5 minuta da se postave (sto je OK), ali onda makar i minimalna skretanja formacija se rusi skroz i spustaju stitove, pa postaju mleveno meso.

poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno