Šta je novo?

Jel probao neko 9600GSO 384MB, 192bit?

Juce sam svakako morao da idem u BG, pa sam otisao licno da pokupim. A i kad uracunas CityExpress izadje jeftinije nego u vecini maloprodaja...

Bilo je i 7600GT XXX (P0rn :)) Edition za 7200din, ali to je brzo planulo. Racunajuci da cu jos neko vreme ostati na 17" monitoru i GSO mi vrsi posao perfektno...

Poslednja izmena:
Mislish 9600GT xXx jel? :)

Ali ta varijata sa CE ima manu u sluchaju crkavanja. Ja sam platio ukupno 600din transport napajanja za BG i nazad kad mi je crklo, dok da sam ga uzeo u Somboru ne bi platio nishta jer bi ga odneo lichno...

Da, 9600GT naravno...
U slucaju crkavanja prolazis lose finansijski, to stoji...

Koliko se klokovala tvoja 8800GS?

I vrati Sonic-a na avatar, ne mogu da te prepoznam :D

Poslednja izmena:
I moj ortak je uzeo kod Joke XFX 9600GSO pre dva dana, za sada sam probao onako iz prve na 700/1750/2000 i naravno radi bez problema, ali probacu jos da vidim dokle moze.

Mislish 9600GT xXx jel? :)

Ali ta varijata sa CE ima manu u sluchaju crkavanja. Ja sam platio ukupno 600din transport napajanja za BG i nazad kad mi je crklo, dok da sam ga uzeo u Somboru ne bi platio nishta jer bi ga odneo lichno...

da si u BG-u toliko bi te samo gorivo kostalo ;)

Da, 9600GT naravno...
U slucaju crkavanja prolazis lose finansijski, to stoji...

Koliko se klokovala tvoja 8800GS?

I vrati Sonic-a na avatar, ne mogu da te prepoznam :D

650/1623/1066

attachment.php

P.S navicese se na avatar, bio je taj vec ranije :d
da si u BG-u toliko bi te samo gorivo kostalo ;)

Pa fora je shto ja u Somboru idem peshaka ;)

A jeli uzimao neko XpertVision 9600GSO u Atom Comp.? Cena je oko 70e, a vidim da ljudi pricaju da je ekvivalent PAlitu? Interesuju me fabricke specifikacije, posto sumnjam da cu je overclockovati, zbog slabijeg napajanja... pa ne bih placao vise ako ne moram... Uzgred, koliko vise struje trosi overklokovan GSO?

Ne troši puno više struje overklokovana, ali sama 9600 troši više od 7300 koji je (uz 7600) jedna od najštedljivijih VGA kartica.
Ako si već rešio samo da kupiš grafičku (ne i drugo napajanje) onda kad je ubodeš i pustiš neku igru sa 9600, vidi koliko topao vazduh izbacuje napajanje. Ako je vruć vazduh ili dosta topao, možeš i da "omirišeš" da nema nekih mirisa kao kad se topi plastika ili lak...
U slučaju da konstatuješ ovako nešto napajanje ćeš morati pod hitno da menjaš (nema igranja sa starim) da ne bi kupovao celu novu mašinu, mada ja lično imam jako pozitivna iskustva sa tim Frontier-ima (samo da nije neki BSP ili slično) i što se tiče snage koju može da isporuči napajanje i što se tiče bezbednosti u smislu da uvek crkne samo osigurač u napajanju kad se preoptereti.

Inače, XpertVision = Palit. ;)

Poslednja izmena:
Svestan sam rizika koji nosi napajanje... Nazalost, komp u poslednje vreme slabo koristim, ali me raduje najava prilicnog broja igara koje bih igrao ove jeseni, pa bih ulozio u graficku. Inace, godinama vec planiram kvalitetno napajanje, ali uvek ima vaznijih stvari na koje potrosim lovu... :mad:

:wave:

Kod ortaka sam postavio fan na 52% i cini mi se da sam primetio da je temp isla i do 78C kada je klokovana na 700/1750/2000. Aj kada budem isao opet kod njega cu da je malo istestiram, pa javljam rezultate.

Idle temp je bila 63-66c, a load je isao i preko 90c, nisam siguran tacno koliko.
Stavio sam Zalman VF900Cu jutros i na tihih 1600 obrtaja ide na oko 45c idle i 65 max load 725/1750/2000...

Dobro je, znachi moja kartica nije izuzetak. Na defaultu u lodau je 80c. I ja cu da trazim alternativno hladjenje, i nahsao sam jedno zanimljivo, ali ako uzmem to hladjenje ogranichen sam na par modela na koje moze da se namontira...
http://b2b.pakom.com/Konfigurator/OpisProizvoda.aspx?sk=CT002525&sifra=9006919

Za te parice taj Spire moze da bude solidno resenje zbog same konstrukcije, ali ne mogu da ne primetim nesto:

"...2000 rotacija u minuti u kombinaciji sa tihim kugličnim ležanjem ventilatora garantuju dugovečnost i krajnju efikasnost u radu.......Garantni rok -> 7 Dana"

:D:D

Poslednja izmena:
Ah garatni rok je pravi, a i taj broj obrtaja nije ohrabrujući. Moracu da ga probam pošto ih imaju na lageru pa ću da vidim koliku buku prave ;)

eh baš sam imao sreće, pakom će me razdužiti za sumu koju sam dao za ASUS-a odnosno 8320din, a mene izašao ovaj XFX 5735din tako da ću još da dobijem pare nazad :)

aj pa javite utiske koje je najbolje hladjenje za palit-a, i mene zanima.

eh baš sam imao sreće, pakom će me razdužiti za sumu koju sam dao za ASUS-a odnosno 8320din, a mene izašao ovaj XFX 5735din tako da ću još da dobijem pare nazad :)

Perfektno si prosao. Dobra kartica, a ako ti treba vise, prodas tu i dodas hiljadarku ili cak i manje i kupis 9800GT...

Imao si srece da ti crkne graficka - "zaradite kupujuci" :d

Poslednja izmena:
Dobro imao sam maler da sam morao preko mesec dana da koristim XFX 8600GT koji je bučan za medalju. Pored onoga ne može da se spava :p

A imao sam i sreće da nabavim ovu. Jer je u pakomu više nema, ali pre neke 3 nedelje u toj istoj radnji gde ja kupujem se pojavi neki lik hoće komp za 40k din sa 19w monitorom i kao da mu sve igre rade super, tu ga ja malo urazumim da baš neće sve raditi na max al kao biće iznad proseka. I pošto sam ja taom već domaći ja mu sklopim mašinu:

Intel E5200
MSI P31 Neo2-FR
2x1Gb Kingsotna
WD 320GB
XFX 9600GSO
ASUS 19" Wide
Pioneer optika
TV kartica (mislim da je onaj terminator)
Linkworld Case sa 520w napajanjem

Sve komplet izašlo oko 40k

Sve to lepo stiglo i sklopiše oni to njemu i lik se ne pojavi. Oni ga zovu, a on kao evo za koji dan dolazim po komp. I juče ja kod njih gledam ponudu grafičkih i kazem ovom što radi kako ne mogu nigde da njadmem ovog XFX-a pa ubilo se. I on kao kojeg, a ja pa ovaj 9600GSO. Kaze on pa imam ja u radnji jednog. I istopstavilo se da lik nikad nije došao po računar i mi lepo izvadili karticu i kućišta (jeste da su ga nazvali pre nego što smo vadili, ali se nije javio) i eto tako se ja domogoh svog primerka :)

Poslednja izmena:
Koliko se cuje vent na toj XFX? Htedoh da uzmem XperVision, ali ne znam koliko je bucna, jer vidim da se ljudi zale na Palita...

Pretpostavljam da ima regulaciju broja obrtaja?

U svakom slucaju, ipak ce XFX da uskoci u makinu, mada i Gigabyte zvuci ok...

Inace, vrti se na 30% u 2D modu i kao takav je vrlo tih, ja ne mogu da razaznam njegov zvuk od ostalih ventilatora. Doduse, nabije i temp na ~65c. Vec na preko 35% pokazuje svoje prisustvo, ali ne smeta mnogo, narocito sto se tada igra nesto :)

Poslednja izmena:
Uh, ja baš ne volim GB. Nisam probao regulaciju ali ako moze sama da menja obrtaje ne vidim što ne bi moglo i manuelno da se reguliše ;)

sta mislite kako bi CoolViva Z1 pasovala na palita 9600gso 384mb, ili mozda imate neko drugo pasivno resenje za mezimca mog?

ako mozes da nadjese AC onaj S1 on je odlichan moze za plug a moze i za igranku :D

Nazad
Vrh Dno