Šta je novo?

Jeftine klime

Kada greje onda greje na srednjoj brzi baš dobro. Radi tiho pa ne verujem da je do gasa. Meni ovo smrdi na senzore al nisam siguran

Update problema sa

Danas su bili serviseri posle nesto vise od mesec dana kako je podnesen rok za zalbu. Dve nedelje ih zovem na telefon da vidim kada ce doci, niko nece da se javi na isti i danas kao iz neba pa u rebra zazvonio telefon i dolaze da to odrade. Ajde, ok, bitno da se resava.
Bili su tu nekih 20min, promenili spoljnu jedinicu, sacekali malo da klima krene da radi i kao to je to.
Posto nisam mogao da budem pored njih i gledam sta su tacno radili (jesu li izvakumirali sistem, pogledali da li fali freona ili ne), verujem im na rec, pozdravimo se i ja odem unutra da nastavim svoj posao. Nekih dva sata kasnije izlazim napolje i cujem opet neke cudne zvukove kroz zid. Izadjem napolje, a ona skripi i posle toga jedno 30-40min krece da tandrce kao oni stari frizideri sto rade vec 30-40 godina bez stajanja pa zuje i tresu se ali nikako da umru. Pridjem blize situacija jos gora. Cuje se skroz neki drugi zvuk iz cevi.
Opet mi se niko ne javlja iz servisa, na poruke ne odgovaraju. Zaglavljen sam sa njima jer su oni ugradili klimu i preko njih ide svaka reklamacija i popravka.
Ne znam sta vise ni da radim jer sam klimu uzeo preko Ananasa u Vitez&Com prodavnici pre 11 meseci. Novac nece da vrate nazad, dolazi u obzir zamena samo spoljasnje jedinice. Nemam vise zivaca, a ni strpljenja da igram loto koja je spoljasnja jedinica normalna, a koja ce da ima vise razlicitih zvukova. Znam da klima ne bi smela tako da se cuje jer je do Novembra radila sasvim normalno i najveca buka je bila hujanje ventilatora spoljasnje jedinice, a ostalo je bilo skoro pa i necujno.
Razmisljao sam i da podnesem zahtev da im se vrati klima uredjaj i da doplatim za neki drugi uredjaj ali u prodavnici imaju samo Fox/Vox, Beko i Gree. Gree ne mogu ni ocima da vidim koliko je to izvikano smece, a Fox, Vox, Beko po mom misljenju ne vrede doplate od 10-25.000din jer je u sustini isto ****** samo drugo pakovanje naspram ovog Bergena.

Update problema sa

Danas su bili serviseri posle nesto vise od mesec dana kako je podnesen rok za zalbu. Dve nedelje ih zovem na telefon da vidim kada ce doci, niko nece da se javi na isti i danas kao iz neba pa u rebra zazvonio telefon i dolaze da to odrade. Ajde, ok, bitno da se resava.
Bili su tu nekih 20min, promenili spoljnu jedinicu, sacekali malo da klima krene da radi i kao to je to.
Posto nisam mogao da budem pored njih i gledam sta su tacno radili (jesu li izvakumirali sistem, pogledali da li fali freona ili ne), verujem im na rec, pozdravimo se i ja odem unutra da nastavim svoj posao. Nekih dva sata kasnije izlazim napolje i cujem opet neke cudne zvukove kroz zid. Izadjem napolje, a ona skripi i posle toga jedno 30-40min krece da tandrce kao oni stari frizideri sto rade vec 30-40 godina bez stajanja pa zuje i tresu se ali nikako da umru. Pridjem blize situacija jos gora. Cuje se skroz neki drugi zvuk iz cevi.
Opet mi se niko ne javlja iz servisa, na poruke ne odgovaraju. Zaglavljen sam sa njima jer su oni ugradili klimu i preko njih ide svaka reklamacija i popravka.
Ne znam sta vise ni da radim jer sam klimu uzeo preko Ananasa u Vitez&Com prodavnici pre 11 meseci. Novac nece da vrate nazad, dolazi u obzir zamena samo spoljasnje jedinice. Nemam vise zivaca, a ni strpljenja da igram loto koja je spoljasnja jedinica normalna, a koja ce da ima vise razlicitih zvukova. Znam da klima ne bi smela tako da se cuje jer je do Novembra radila sasvim normalno i najveca buka je bila hujanje ventilatora spoljasnje jedinice, a ostalo je bilo skoro pa i necujno.
Razmisljao sam i da podnesem zahtev da im se vrati klima uredjaj i da doplatim za neki drugi uredjaj ali u prodavnici imaju samo Fox/Vox, Beko i Gree. Gree ne mogu ni ocima da vidim koliko je to izvikano smece, a Fox, Vox, Beko po mom misljenju ne vrede doplate od 10-25.000din jer je u sustini isto ****** samo drugo pakovanje naspram ovog Bergena.
Uzmi mideu

Pa ovde na forumu se pisalo da je ta Bergen Apollo prepakovana Midea. To mi je prelazak onda sa magarca na magarca.

Za koji vox da doplatis 25000?

Ja sam vox platio 30000
23.000 za IFG 18. Za Beko 25.000
Prostorija u kojoj je klima je 32 kvadrata. Ne bih se vise igrao da stavljam tu 12-ke. Iako samo treba da dogreva npr ova klima sada jedva drzi temperaturu na 21 stepenu. Ako je stavim na 20 radi 2-3min pa se iskljuci, pa 30-40min nista i tako u krug. To je ok u prvih par sati kada pec isijava sa toplotom. Kada se ona ohladi oseti se da je hladnjikavo u prostoriji. Nema neke sredine da lepo klima modulira i odrzava temperaturu.
Imam utisak da sam trazio goru klimu, ne bih je mogao naci od ove.

Da li imaš izolaciju? I da imaš mora tu neki ozbiljniji uređaj.

Izgleda kao da nema....
Ja toliku prostoriju grejem sa vox 12 (9x4m) i jos uvek nemam izolaciju osim na plafonu

I ja bez izolacije i drvena stolarija, ~10x4 snalazi se nekako fuji...kad ispusti dusu tad cemo da stavimo pvc i izolaciju 😀
Slm se, ali bez 18ku na tu kvadraturu nema nista..to tek sad vidim kad sam vec probao ovu, bilo koja 12ka ce se muciti...

Izgleda da imam gadan problem.
Danas dva puta klima ne može da izađe, odradi defrost. Krene normalno, nakon 4 min podigne krilca pa nakon skoro 10min obori krilca, izbaci oblak kondenza i ponovo podigne krilca. Gledao sam spoljnju, nema leda na njoj. Tu je odradila ali unutrašnja zeza. Vidim kroz filtere led.
Prvi put sam ugasio i iščupao iz utičnice na 5 min pa uključio. Krenula je normalno dq greje. Sad čekam pa da vidim do kad će ovako ići. Prethodnih dana je df trajao 5-6 min a ovaj trenutno preko pola sata.
Da li su senzori u pitanju ili nešto drugo?
36 h pustio sam je na miru. Isključio iz utičnice. Evo jutros odrađiva sve korektno kao i ranije.
Napolju je -2.
Model je Hisense Expert Smart 12k

Pa u tome je problem, što gasis.

Preveliki su toplotni gubici da bi gasio klimu i da ona to može brzo da vrati

Pa ovde na forumu se pisalo da je ta Bergen Apollo prepakovana Midea. To mi je prelazak onda sa magarca na magarca.

23.000 za IFG 18. Za Beko 25.000
Prostorija u kojoj je klima je 32 kvadrata. Ne bih se vise igrao da stavljam tu 12-ke. Iako samo treba da dogreva npr ova klima sada jedva drzi temperaturu na 21 stepenu. Ako je stavim na 20 radi 2-3min pa se iskljuci, pa 30-40min nista i tako u krug. To je ok u prvih par sati kada pec isijava sa toplotom. Kada se ona ohladi oseti se da je hladnjikavo u prostoriji. Nema neke sredine da lepo klima modulira i odrzava temperaturu.
Imam utisak da sam trazio goru klimu, ne bih je mogao naci od ove.
12ca je mnogo širok pojam i svakako se radi o kolokvijalnom nazivu . Tebi treba ozbiljna klima, a ne budžet 12, 18... ako si već planirao da se greješ na klimu.

Klima nije primarno sredstvo za grejanje. Odrzava temperaturu od recimo 22h do 7-8 ujutru.

Pa u tome je problem, što gasis.

Preveliki su toplotni gubici da bi gasio klimu i da ona to može brzo da vrati
Klima je stalno upaljena. Sama se ugasi tj digne krilca kada se pec potpali i temperatura digne. Podesena je trenutno na 20 (koliko sam izmerio to je u prostoriji oko 22 stepena). Takodje i sama krene da radi kada se vatra uvece ugasi i prostorija krene hladiti.

Za to dogrevanje je ok ali nocu je hladnije pa dodaj jos neku vatru da drzi do ujutru da joj pomogne.

Suština opet ostaje ista. Ako postojeće rešenje ne daje dobre rezultate, onda mora nešto kvalitetnije i većeg kapaciteta, tj. konkretnija tzv. 12ca. I sam čekam da mi se jedna takva klima upokoji kako bih je zamenio.

Ljudi bi da uređaji rade kako oni zamisle da treba, a ne za šta su namenjeni

Meni dnevna 25kv i hodnik 6kv bez izolacije greje aeri koji je isto jeftin,taj bergen ili je bas los ili nesto nije u redu.

U tome je fazon sto imas komentara kao ti sto grejes 31 kvadrat i to sa hodnikom, a imas ljude koji su u fazonu ne bih ja to stavio izvan 20 kvadrata 🤔😆
Ko je sada u pravu?
Verujem da je klima bas losa jer od samog pocetka grejanja bio je problem sa njom. Mislio sam resice se zamenom spoljasnje jedinice ali problem je i dalje isti. Koliko je moguce da je problem isti na dve spoljasnje jedinice, iz drugacijih serija proizvodnje (uporedjivali smo nalepnice na klimama) i razlicitih meseci proizvodnje?
Ne mogu da ulazim u samu ugradnju i da li su se ispostovali sami koraci iste. Nisam visio majstorima za vratom jer kada su bili na ugradnji, servisu i sada zameni spoljasnje nisam mogao da budem tu. Sad da li su oni ispostovali sve korake ugradnje ne znam. Znam da su veoma nahvaljen servis u mojoj opstini, da sam dobio preporuke od vise ljudi za njih ali isto tako da su u tom trenutku ugradnje bili najskuplji i naplatili istu 18.000. Bas zato nisam ni zalio jer sam mislio da ako odrade svoj posao kako treba, to je jedna briga manje.

36 h pustio sam je na miru. Isključio iz utičnice. Evo jutros odrađiva sve korektno kao i ranije.
Napolju je -2.
Model je Hisense Expert Smart 12k
Morao sam ponovo da je ugasim pa u ponedeljak da zovem servis.
U garanciji pa ću videti šta će biti.

U tome je fazon sto imas komentara kao ti sto grejes 31 kvadrat i to sa hodnikom, a imas ljude koji su u fazonu ne bih ja to stavio izvan 20 kvadrata 🤔😆
Ko je sada u pravu?
Verujem da je klima bas losa jer od samog pocetka grejanja bio je problem sa njom. Mislio sam resice se zamenom spoljasnje jedinice ali problem je i dalje isti. Koliko je moguce da je problem isti na dve spoljasnje jedinice, iz drugacijih serija proizvodnje (uporedjivali smo nalepnice na klimama) i razlicitih meseci proizvodnje?
Ne mogu da ulazim u samu ugradnju i da li su se ispostovali sami koraci iste. Nisam visio majstorima za vratom jer kada su bili na ugradnji, servisu i sada zameni spoljasnje nisam mogao da budem tu. Sad da li su oni ispostovali sve korake ugradnje ne znam. Znam da su veoma nahvaljen servis u mojoj opstini, da sam dobio preporuke od vise ljudi za njih ali isto tako da su u tom trenutku ugradnje bili najskuplji i naplatili istu 18.000. Bas zato nisam ni zalio jer sam mislio da ako odrade svoj posao kako treba, to je jedna briga manje.
Koliko je kostala ta klima uopste?

Nesto ispod 34.000 sa Ananas kuponom od 5.000din. Kupljena je u Januaru ove godine, kada je retko koja klima bila ispod 40.000din.

Da li je neko sa teritorije Šabac ili Valjevo imao posla sa serviserima za Hisense klime i kakva su iskustva?
Može u poruci imena servisa.
Moram sutra da ih zovem.
Hvala unapred

Postoje li takvi?

Google pretraga kaže da postoji u Valjevu. Imam i br od centralnog servisa u Novom Sadu pa šta bude.
Problem su predstojeći praznici.

Ta Bergen Apollo T je Haier.I ja sam skoro reklamirao taj model.Serviser pritegao cevi na SJ i prestala da bruji.U sustini,ova klima nije nikako za grejanje.Ne vredi ovo vise od 20000.Ima badza Apollo Q u istom dvoristu.Nista nije bolja ni ona.Moj savet,je ne uzimajte te olupine,na kojima pise Bergen,jer su teze njesra,za cenu po kojoj se prodaju.

Tesla Inverter klima, 12K BTU, TT34TP21-1232IA WT

Kupljene 3 ovakve letos na anansu, po preporuci odavde sa foruma, lepo su se pokazale do sada i pri hladjenju i pri grejanju. Plaćene oko 35-36 000.

Jedino što niko od 3 korisnika kojima je namenjena nije uspeo da osposobi wifi odnosno aplikaciju da radi. Previše komplikovano sa kombinacijom previše tastera na daljinakom za uparivanje, prilikom kojih se ama baš ništa ne dešava na aplikaciji dok klima reaguje na svaki, tako da niko nema uvid o stvarnoj potrošnji.

Ono što mogu da kažem i što sam lično video je da ima prilično lep i tih rad (unutrašnja jedinica gotovo nečujna) i da brzo odradi difrost.

Tesla Inverter klima, 12K BTU, TT34TP21-1232IA WT

Kupljene 3 ovakve letos na anansu, po preporuci odavde sa foruma, lepo su se pokazale do sada i pri hladjenju i pri grejanju. Plaćene oko 35-36 000.

Jedino što niko od 3 korisnika kojima je namenjena nije uspeo da osposobi wifi odnosno aplikaciju da radi. Previše komplikovano sa kombinacijom previše tastera na daljinakom za uparivanje, prilikom kojih se ama baš ništa ne dešava na aplikaciji dok klima reaguje na svaki, tako da niko nema uvid o stvarnoj potrošnji.

Ono što mogu da kažem i što sam lično video je da ima prilično lep i tih rad (unutrašnja jedinica gotovo nečujna) i da brzo odradi difrost.
Da li koristis aplikaciju Tesla Smart Choice?Ova aplikacija je iskopirana Tuya.Povezivanje na WiFi je jednostavno,ako znas sta radis😉 U aplikaciji za moju klimi nema ocitavanja potrosnje.Za to mora neka pametna uticnica ili dr.

Pozdrav svima uzeo bih neku klimu sto manji budzet a da se ok pokazala 😀 Treba mi da najvise da hladi i ponekad greje prostoriju od 35 kvadrata .... To je nekada bila velika letnja terasa sada je zatvorena sa izolacijom i sluzi mi kao dnevni boravak.Ili da uzmem neku 18 da pokusam hladim ostale prostorije ali me je strah raspored mi je malo "glup" za klimu ali mora biti na tom mestu.Moze neki savet.....Skica kuce.jpg

Drugari @12345 i @Milos977 kako vam radi TCL na minusu ovih dana? Ja bih porucio dva komada da grejem 30-40m2.

Ja sam kupio dve, ali još nisu montirane zbog montažera. Niko nije hteo da radi po hladnijem vremenu. Čekam da prođe ovaj hladni talas pa da ih pojurim ponovo.

Nazad
Vrh Dno