Šta je novo?

Jeftine klime

Cek, sto si se zeznuo, zar IS ne modulira visoko, a IFS nisko?

Hisense nemoj,mozes tcl ali is model,kostaju skoro isto a is je jaci,ifs je najslabiji model pa kad vec isto kostaju uzmi is,aeqi nemam pojma kakva je ja imam aeri verovatno su slicne,aeri ti je od jeftinih klima mwdju najboljima ako nije i najbolja za 45.000.
Aeqi i aeri nisu slične.

Pozdrav ljudi, zanima me vase misljenje.

Trazi se jeftina klima za grejanje sobe od 15 kvadrata, do sada zavrsavala posao grejalica od 1kw.

Razmisljam da li ici na
  • Fujitsu 07kpca
  • Fujitsu 09keta
  • Neki tcl 12 sa niskom modulacijom
  • Vivax aeri+
  • Neka druga 12ica
Kapiram da ne postoji tacan odgovor ali me zanimaju misljenja :)

09KETA je tu najkvalitetnija, 11kg unutrašnja, plus najlepša.

Zdravo forumasi!
Koja je trenutno po karakteristikama best buy klima 12-ica do 60000 din? Sto jeftinije to bolje naravno 🙂
Prvenstveno je potrebno za grejanje. Potrebno za prostoriju 25kvm. Kuca prizemlje, puna cigla bez izolacije, samo omalterisano. Pvc stolarija. Prizemlje se inace lako zagreva zbog pune cigle, u letnjem periodu hladjenje maltene i nije potrebno.
Dakle koja klima za ovaj novac nudi najvise po pitanju grejanja a ujedno da bude efikasna sa strujom?
Imam dve Midee Breezeless i zadovoljan sam jer odlicno greju. Al nesto mi se ne daju bas 80000 za klimu pa rekoh da li ima neki model neke klime koji je slicnih karakteristika a za manje para.
Hvala unapred na odgovorima.

Zdravo forumasi!
Koja je trenutno po karakteristikama best buy klima 12-ica do 60000 din? Sto jeftinije to bolje naravno 🙂
Prvenstveno je potrebno za grejanje. Potrebno za prostoriju 25kvm. Kuca prizemlje, puna cigla bez izolacije, samo omalterisano. Pvc stolarija. Prizemlje se inace lako zagreva zbog pune cigle, u letnjem periodu hladjenje maltene i nije potrebno.
Dakle koja klima za ovaj novac nudi najvise po pitanju grejanja a ujedno da bude efikasna sa strujom?
Imam dve Midee Breezeless i zadovoljan sam jer odlicno greju. Al nesto mi se ne daju bas 80000 za klimu pa rekoh da li ima neki model neke klime koji je slicnih karakteristika a za manje para.
Hvala unapred na odgovorima.
Aeri+ sa sve montazom 60.000.

Gree Clivia https://www.eponuda.com/inverter-kl...-al-gwh12aucxb-k6dna1a-inverter-cena-26230371
Venting Pro (Midea) https://www.eponuda.com/inverter-klime-cene/venting-vsepbu-12hrfn8-pro-klima-uredaj-cena-10307801 (navodno na -7 daje 3.5kW)
Tesla (AUX) https://www.eponuda.com/inverter-kl...ejac-spoljne-jedinice--25-wi-fi-cena-34694805 (ima breeze mod, ista kao Vox IMA12)
Tesla (AUX) https://www.eponuda.com/inverter-kl...spoljne-jedinice--25-wi-fi-bela-cena-34694803 (malo jaca od AERI)
clivia.png
Pad%20kapaciteta%20-%20VSEPBU-12HRFN8%20Pro.jpg
TA35MMFT.jpgTA35QQET.jpg

TCL TAC-12CHSD/XA73IFS je vec 5 dana na akciji za 29.000din u Metalac Marketu i Tempo Trade-u. Ovo je stvarno skroz ok cena i dobra ponuda za klimu nizeg ranga, a da je pohvaljena od vise korisnika sto se tice performansi i potrosnje struje.

Ja sam IFS platio 41.000 u Decembru 2024 a sada je samo 29.000. Kolika li je marža covece kada je ovolika razlika u ceni za samo 9 meseci?🙄🙄

Ja sam juče išao u Metalac da kupim nisu imali u radnji pa su mi rekli da naučim online što sam uradio vrlo brzo i da preuzmem u radnji pa čekam da stigne ..

I ja se razmisljam, imam vaucer na ananasu, pa izadje 27k...za sobu od 15-17kv, ali je spavaca...verv bi okej bila al nzm kakva je sa bukom....

Ova fujitsa je okej u dnevnoj, ali mi se ne daju pare za jos jednu kad znam da cu sledece god da radim grejanje u celoj kuci :D

Bukvalno sam i ja u istoj situaciji. Ista kvadratura, ista namena, isto planiram grejanje da radim sledece godine ali nemam kupon :D
Sve se nadam da nije previse bucna klima jer ima 5 brzina, pa valjda od tih 5 mogu da se nadju dve koje su ok.

Bukvalno sam i ja u istoj situaciji. Ista kvadratura, ista namena, isto planiram grejanje da radim sledece godine ali nemam kupon :D
Sve se nadam da nije previse bucna klima jer ima 5 brzina, pa valjda od tih 5 mogu da se nadju dve koje su ok.
Evo ti ovde 29.500 ova bolja IS 24kg,IFS je slabija sa samo 20 kg,za iste pare bolje uzet IS,ja sam se zaleteo i pogresio ali sreca pa mi je u sobi 16kv pa greje lepo.

Tu je trenutno znatno veca cena tj 44.000. Vidim da je ima na par mesta na Eponudi po 29.500din.
Sem tezine, koja je razlika izmedju IFS I IS kada je IS bolja?
I da li je moguce da je na IS nivo buke unutrasnje jedinice stvarno 32 dB, a spoljasnje 60? Kod IFS vidim da je unutrasnje 22 dB sto mi je jos i ok za spavacu sobu. Ruku na srce voleo bih da mi je kao na sadasnjoj Bergen 19 dB.

Poslednja izmena:
Tu je trenutno znatno veca cena tj 44.000. Vidim da je ima na par mesta na Eponudi po 29.500din.
Sem tezine, koja je razlika izmedju IFS I IS kada je IS bolja?
I da li je moguce da je na IS nivo buke unutrasnje jedinice stvarno 32 dB, a spoljasnje 60? Kod IFS vidim da je unutrasnje 22 dB sto mi je jos i ok za spavacu sobu. Ruku na srce voleo bih da mi je kao na sadasnjoj Bergen 19 dB.
Kad stavis u korpu automatski se otkuca smart kod i izadje 29500,ima i na 2-3 sajta jos za 31.000 32.000,da sam ja bio u ovakvoj situaciji definitivno bih isao na IS,imas temu tcl pa procitaj dosta se pise o ova dva modela,ifs ako udari jaci minus nema sta da trazi,srecom pa imam tri klime u kuci.

Edit: sad vidim da te neko preduhitrio i porucio klimu za 29500 jer nema vise popusta sa kodom🤣

Meni svakako treba za odrzavanje temperature preko noci i za hladjenje preko leta. Ostalo mi je u glavi ovo
Pa zbog toga pitam da li ima jos neke razlike. Inace vrteo sam opet TCL temu i spoljnja jedinica IS-a je 22.5kg teska, 24kg je pakovanje sa kutijom.
To ko 7-ca! Za IFS ne znam s čime je uporediti ako je stvarno samo 20kg. Može to da radi, ali kad udari minus kapacitet strahovito opada klimama sa malom masom/površinom izmenjivača. Za malecke i ušuškane sobe OK, ali ko gleda za primarno grejanje 30-ak kvm u kući, nek traži dalje.

Meni svakako treba za odrzavanje temperature preko noci i za hladjenje preko leta. Ostalo mi je u glavi ovo
Pa zbog toga pitam da li ima jos neke razlike. Inace vrteo sam opet TCL temu i spoljnja jedinica IS-a je 22.5kg teska, 24kg je pakovanje sa kutijom.
Moduliraju sve nisko,ifs mozda na hladjenju 120 i to ja ovu moju ispod 150w nikad nisam zateko ali na grejanju nema sanse ispod 250w (to pricam naravno za ovakvo grejanje kao sad jos dok nema prave zime) ovaj drugi tph sto si pitao je dosta jaci od ifs.Svuda pise 24 kg ali naso sam sad sliku clana i na nalepnici je 22,5.
Sto se tice buke tu ja nisam meridavan meni ne smeta ni 24ka,evo ti sta kaze covek

https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-jeftina-klima-tac-12chsd-lfi.500629/post-7497665

https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-jeftina-klima-tac-12chsd-lfi.500629/post-7533130

IS ima vise gasa i bolja je, sto se tice buke negde navode nivo (32) a negde zvucni pritisak (22 ili tih 19 kod Bergen). I na tom nivou nema price o 150-200W modulacije ni na jednoj klimi na svetu.
SJ od 24kg imaju Tesla TCL modeli (EX81, EX82, EX72, EX21, EXC1), posto koriste od TPG11.

Poslednja izmena:
Evo ti ovde 29.500 ova bolja IS 24kg,IFS je slabija sa samo 20 kg,za iste pare bolje uzet IS,ja sam se zaleteo i pogresio ali sreca pa mi je u sobi 16kv pa greje lepo.

IS model ima isto 22,5kg spoljnu jednicu,ovaj model je dosta bolji ima jaci kapacitet i tezu spoljnu https://gigatron.rs/proizvod/tcl-tac-12chsd-tpg31i3ah-klima-6931084743177 izgleda da je ovaj model svuda na snizenju.

A ja TPH11I platio 41.000 pre 3 meseca na popustu, a ova jaca TPG31 jeftinija nego ova moja. 🙄

Nazad
Vrh Dno