Šta je novo?

Jeftine klime

Niti jeftinija klima, niti skuplja ugradnja. Pobeda!
PS. Nemam nista protiv klime, nego komentarisem!
Naravno, nema ljutnje.

Klimu sam uhvatio na nekim popustima pa je cena niza nego sto je inace, a cena ugradnje je mogla biti niza za 3-4k ali da cekam 15-20 dana na termin, tako da sam se odlucio za ovu varijantu brzu i skuplju

Gde nalazite te jeftine ugradnje, u BG je 12000 + 2500 po metru instalacije, kod velike većine majstora...

Za ovu moju TCL sam zakazao ugradnju za 17k, klima koštala 42k. Najjeftinije je 15k i to da ti dođe neki random lik i ostavi ti smeće iza, kao ovaj prošli što mi je ugradio Vivax.
Banat lokacija

Uh...mene kostala ugradnja 17k tog TCL (sa 3 metra instalacije)

ali juce ugradnja vox 18ice kostala 180eur a trazili su mi i 210eur, pola cene klime izadje ugradnja

inace vox 18ica, je osetno jaca od ovih svih 12ica koje imam

ali juce ugradnja vox 18ice kostala 180eur a trazili su mi i 210eur, pola cene klime izadje ugradnja

Imam ja Vox 18, ugradjena leto 23, grejem 50mkv sa njom. Ekstra radi, al evo posle dve godine izgleda otiso ili motor turbine ili lezaj neki na turbini, bruji kada radi u monitoring brzini, cuje se. Nisam jos zvao servis, cekam da se bas razdrnda da me ne bi ubedjivali kako to nije nista, kako to tako treba i te fore.

lezaj turbine?
To je meni na midei otislo...nisam zamenio
neki kazu treba motor, neki kazu samo lezaj (verovatnije ovo drugo)

Nisam se upustao sam da menjam, a majstori nisu voljni to da rade, tako da stoji tako

Ma ja cu da zovem servis, klima ima garanciju jos tri godine, cekam jos malo da se pojaca zvuk, mozda ce u medjuvremenu jos nesto da rikne pa sve u paketu da menjaju, i tako 😄

Tu se menja ceo Fan-Motor i ponovo je tisina :)
Dobar majstor to zameni za 45min, sve zavisi do modela itd.
whirlpool-split-ac-indoor-blower-motor-1000x1000-MOTOR.jpg

Kome treba da se obratim povodom toga, u vezi reklamacije, majstoru koji je ugradjivao ili da zovem Call centar Vox?

Ja bi majstoru koji ti je ugradjivao, ipak mora on da dodje da potvrdi da je do Fan-Motor

Poslednja izmena:
Pa nema logike ni da se obracas instalateru
ko ce njemu da plati za tu dijagnostiku?
vox nece sigurno, a ni ti nisi duzan jer je u garanciji

ja bi voxu reklamirao

Pa nema logike ni da se obracas instalateru
ko ce njemu da plati za tu dijagnostiku?
vox nece sigurno, a ni ti nisi duzan jer je u garanciji

ja bi voxu reklamirao
Imaju oni svi lepi ugovori da li za vox,hisense, tcl itd. I sve je to pokriveno(troskovi)!
Moze on i tamo gde je kupio klimu da reklamira i oni ce mu na kraju posalju (mozda) tog istog coveka koju mu i ugradjivao!
Za Gree znam da sve tih troskova pokriva energynet...

Poslednja izmena:
Moj serviser je reko za sve zovem samo njega,a dalje on sa njima sve resava ja nemam nista sa tim,bitno je da je sve dzaba🤣 cak sam ga pitao i za godisnji onaj servis ni to nije obavezno.

Moj serviser je reko za sve zovem samo njega,a dalje on sa njima sve resava ja nemam nista sa tim,bitno je da je sve dzaba🤣 cak sam ga pitao i za godisnji onaj servis ni to nije obavezno.
Pa to ja kazem :)
On ima ugovor sa tog brenda/firmu...
Jok ce zoves call centar u BG i oni ce ti posalju nekoga iz BG npr. u PN ili CU? :LOL: Oni ce ti kazu: pa pozovite onoga ko vam ugradio!

Poslednja izmena:
Ili ce ti kazu to ili ce ga sami kontaktiraju za problem,treceg nema.
Bas tako :)
Znam licno nekoliko montera i svi imaju i to bas lepi ugovori da li preko gorenje(hisense) ili energynet(gree i bergen) i svako rekao zoves samo njega za bilo sta i on sve to posle zavrsava itd.
Ali ok, mozda imao neko malo drugacije iskustvo oko reklamacije...

Poslednja izmena:
S obzirom da sam nedavno morao da reklamiram potpuno novu klimu, iz ličnog iskustva kažem da je najbolje kontaktirati direktno uvoznika. U mom slučaju je to bio CT (TCL). Onda su oni kontaktirali određeni servis iz mog grada koji je došao i otklonio kvar. Klima kupljena online preko A, takođe nisam dobio garantni list uz klimu. Od papirologije sam priložio dokaz o kupovini (fiskalni račun) i neki papirić (rekao bih da je bio običan blok-račun) od servisa koji je ugradio klimu.

Vox ne obavezuje da ugradnju klime uradi njihov serviser, vec moze bilo ko ko ima registrovanu firmu za obavljanje te delatnosti. Serviser koji je meni ugradio klimu nije ovlascen od strane Voxa, jer za tim i nije bilo potrebe, pa samim tim mislim da on nema nikakve veze i ugovor sa Voxom oko nadoknade za vrsenje intervencija u toku garancije. Ja mozda mogu njega da pozovem da samo ustanovi kvar, da vidi da li je lezaj turbine ili motor, cisto da mi kaze sta je, a ja posle da zovem Vox i da prijavim problem, pa oni onda neka salju nekog svog majstora, koga ne znam, da izadje na teren, vidi o cemu se radi i resava problem.

Zoves VOX servisni call centar,prijavis kvar oni proslede njihovom ovlascem serviseru koji pokriva tvoje mesto stanovanja.Kad dodje serviser pripremis overen garantni list(kuponi na garantnom listu moraju biti overeni ) i racun.Ja sam tako uradio pre desetak dana,pozvao me serviser posle 10 dana od prijave.Kad je imao jos jednu klimu u mestu pored mog onda je dosao.Dobijes mail od VOX-a kom serviseru je prosledjena tvoja prijava

Poslednja izmena:
Upravo tako^^

Nemojte pricati uopsteno kada je pitanje postavljeno bas za VOX

VOX, TCL, i Beko imaju centralizovan servisni centar.
njima se upucuje reklamacija preko sajta i oni dodeljuju servisera koji resava problem a oni pokrivaju troskove, i to vrlo lepo funkcionise.

Normalno. Kad imas garanciju briga te da sam utvrdjujes kvar, jedino mozes da proveris da ne ispusta gas na spojevima (ako je neki "neovlasceni" montirao, da ne zezaju za garanciju zbog toga), ostalo te ne interesuje, trazis popravku, zamenu, povrat novca, zavisi od kvara i vremena.

S kojim opravdanjem, zahtevno mesto montaze ili zbog par kg razlike? Busenje rupa, srafljenje i pertlovanje je isto i za 7icu i za 18icu.

Zoves VOX servisni call centar,prijavis kvar oni proslede njihovom ovlascem serviseru koji pokriva tvoje mesto stanovanja.Kad dodje serviser pripremis overen garantni list(kuponi na garantnom listu moraju biti overeni ) i racun.Ja sam tako uradio pre desetak dana,pozvao me serviser posle 10 dana od prijave.Kad je imao jos jednu klimu u mestu pored mog onda je dosao.Dobijes mail od VOX-a kom serviseru je prosledjena tvoja prijava
Overeni garantni list od strane servisera koji je ugradjivao klimu imam, imam i fiskalni racun gde sam kupio klimu, e sad ti overeni kuponi to ne znam sta je, ne znam ni dal imam?! Serviser mi je lupio pecat i potpis kada je ugradjivao klimu, a za kupone ne verujem iskreno!

Kuponi su na dnu vox-ovog garantnog lista,trebaju biti overeni od strane prodavnice gde je klima kupljena kao i garancija,mada neznam kako to funkcionise kod online kupovine.Garantni list se nalazi u kutiji unutrasnje jednice i prodavnice nece da otvaraju kutiju da overavaju garanciju.Ja sam isao naknadno da overavaju kad su iz vox-a rekli da mora prodavnica da overi garantni list.Taj jedan overen kupon uzme serviser,tako on pravda izlazak na teren i tako naplati od vox-a tako je meni rekao njihov serviser.Ovako izgleda kod mene

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    431.1 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Ni ja nemam nikakve kupone,samo je lupio pecat na garanciju.
A sto se tice gore ugradnje 18 i 24 je skuplja za ugradnju nije isto ko 7 sto i ima logike,barem je tako kod ovog mog servisera.,24 sam platio 160e 12-120e

Kuponi su deo garantnog lista,iz vox-ovog servisa su meni rekli da prodavnica mora da overi garanciju odnosno da udari pecate na te kupone.Naravno mora da bude i pecat onoga ko je radio ugradnju.Mozda moze da prodje i bez overe prodavnice ja samo prenosim sta mi je receno kad sam zvao vox servis

Ok hvala na informacijama. Bas cu da potrazim garanciju da vidim dal imam uopste te kupone i sta je sa njima.
Hvala jos jednom 👍

Ma verujem ti ja nego mi cudno sto ja nisam dobio taj papir sa kuponima,imam samo neki pise nesto garancija i tu mi lupio pecat,mozda jer mi je stigla brzom postom,prvo mi ni to nisy stavili pa ih zvao serviser da mi posalju.

Vrh Dno