Šta je novo?

Jeftine klime

Pominjao se venting i Tesla, zna li neko da li one koriste TCL aplikaciju ili neku drugu?
Venting koristi SmartLife-SmartHome aplikaciju.
Skroz okej aplikacija, nisam imao problema uopste.

Danas treba da mi stigne Vivax AERI+ 9-ka, zbog losih iskustava sa servisom koji je ugradio prethodnu klimu, molim vas za pomoc. Treba mi preporuka za dobrog majstora, servis za montazu na PM. Beograd, juzni deo je u pitanju

Da li neko ima iskustva sa ovom klimom Venting VSEPBU-12HRFN8 Pro ?

Pomoc!

LG S12et ili Vivax Aeri+ ??

LG ima jaku finu aplikaciju sa izvjestajem o potrosnji (mhesecni, sedmicni, dnevni)

Nisam uspio vidjeti da li Vivax to ima.

Aeri je efikasnija, jeftinija ~22.000 RSD i nahvaljena vec na forumu ovde.
Ako ti treba pracenje potrosnje imas da kupis pametne uticnice za ~15e koje ce biti preciznije od onih meraca u samim klimama.

Aeri je efikasnija, jeftinija ~22.000 RSD i nahvaljena vec na forumu ovde.
Ako ti treba pracenje potrosnje imas da kupis pametne uticnice za ~15e koje ce biti preciznije od onih meraca u samim klimama.
Ali je LG bolji.

Okej, po tvom misljenju cime LG opradvdava skoro 40% vecu cenu uz manju efikasnost?

Što se tiče činjenica, imam i LG i Vivax klime.
Što se tiče mog mišljenja, dalje od čitanja specifikacija nisi dogurao.

Aha okej, znaci klasican
source: trust me bro.

Nazovi ga kako hoćeš, ali je ovo forum za razmenu ličnih iskustava, a ne čitanje specifikacija.
A sad se vrati na moj prethodni post i pročitaj ponovo. Ili možda smatraš da sam lažov?

Zato što ih imam...
Ono što piše na papiru i ono što klima može da isporuči u praksi, kao i sam način rada uređaja ne može da se opiše sa dva ili tri broja, a posebno ne kod nekih brendova, među kojima je i Vivax.

Treba mi bas bas jeftina klima jer nisam pri finansijama. Klima bi služila kao dopunska za manju sobu u vecoj vec imam jednu.

Imate li predlog za neku i da li je oko 20.000 moguce uzeti neku a da vrsi posao. ne zanimaju me wifi i ostale zezancije samo da.moze da rashladi spavaću sobu kako ne bih rokao klimu u dnevnoj jer tamo spava neko drugi.

Sta mislite o https://www.eponuda.com/multi-split-klime-cene/vox-vamwm-7ie2-klima-uredaj-cena-493015

To ti je samo unutrasnja jedinica.
Mislim da ispod 25000 ne mozes naci novu klimu, jedino nesto polovno da vijas sto ne bih preporucio.

Šta preporučujete od 12-ica do nekih 60-ak hiljada dinara, prvenstveno za hlađenje i grejanje u prelaznom periodu samo?

Šta preporučujete od 12-ica do nekih 60-ak hiljada dinara, prvenstveno za hlađenje i grejanje u prelaznom periodu samo?
Uzeo relativno skoro u iste svrhe midea ag-12nxd1.wik. Za sada zadovoljan, hladi nekih 50-60 kvadrata, uključujući zavučene veliku i malu spavaću sobu (gde naravno nije podjednako hladno kao u dnevnoj gde mi je smeštena unutrašnja jedinica).

To je beše Midea Extreme?
Razmišljam se oko Fujitsu LLCE 12k btu.

Poslednja izmena:
Odlucih se posle prelistanih 30ak strana za Venting inverter klima uređaj VAC-12CHSD/XA71-I2 kao drugu klimu. služiće mi kao klima za hladjenje sobe (cc 12m2) i hodnika. Serviser aminovao, mada mislim sta god da sam ga pitao da bi rekao da je ok, pa cemo da vidimo

Pozdrav,​

Da li postoji razlika izmrdju ove dve klime osim boje?

Vivax klima inverter ACP-12CH35AERI+​

I

Vivax klima inverter ACP-12CH35AERI/I + cool Gold​

Naime, u radnji u metalcu je dostupna ova gold verzija, ali me buni to sto na kutijid toji ovo I/I, pa ne znam da li je to nesto drugacije osnovnog modela aeri+?
Najvise bi mi odgovarala ova aeri+ bela, ali nigde ne mogu da nadjem, svi kazu da je nema ni u nabavci?

Verovatno je to stari model, a novi ima neku minimalnu razliku

To je beše Midea Extreme?
Razmišljam se oko Fujitsu LLCE 12k btu.
Dobra je ta klima LLCE12.Tačno održava zadatu temperaturu i lepo modulira kultura rada se podrazumeva.Osnovni ulazni model ali se vidi da su je pravili Japanci.Što se tiče odvlaživanja vazduha na hlađenju tu su maksimalne vrednosti za 12Btu klimu 1.8l/h.Uvek treba kupovati klimu koja više odvlažuje (moisture removal).Kod mene već 5-6 godina radi kao i prvog dana naravno jednom godišnje operem unutrašnju jedinicu hemijskim sredstvom i vodom.

Vrh Dno