Šta je novo?

Jeftine klime

Vivax aeri kod mene zasad lako održava t. na 20c. Sinoć bilo napolju +6c. Videćemo ovih dana kada zahladni.

@Miroslav zv da li ti je klima stalno uključena u taj merač potrošnje i da li se greje? I ja se razmišljam nešto tako da kupim.

Opiši malo objekat koji greješ. Ova potrošnja ne znači ništa...
Kuca 90m2 grejem sa dve 12 ce vox, ova na slici je postavljena u hodnik 5-8m2?? i greje dve sobe po 16m2 i na kraju hodnika kada treba kupatilo. Druga greje dnevni boravak spojen sa kuhinjom, ne znam tacno kvadraturu. Druga vox je kupljena u cool shop neka mislim scct oznaka mogu tacno proveriti greje dnevni i kuhinju bez problema.Kuca ima izolacijj i pvc, do sada sam 6 god grejao na pelet ovo mi je prva sezona na klime. U drugoj kuci bez izolacije 50m2 gde su mi roditelji, ugradio sam 18 cu vox neku acct i oni su super zadovoljni.Ne znam sta jos vas zanima, ali pitajte pokusacu da odgovorim.
Pozdrav
@Miroslav zv da li ti je klima stalno uključena u taj merač potrošnje i da li se greje? I ja se razmišljam nešto tako da kupim.
Stalno je ukljucena i nisam primetio da se greje. Jedan mi se pokvario prosli mesec zbog nestanka struje. Reklamirao sam garanciju i poslali mi drugi, kazu ima neki sistem sto izbaci kao sigurnost.

Moje VOX-are će sačekati proleće za ugradnju. Kuća se još zida, ali cena je bila predobra da ih ne uzmem sada
Nemoj da birines. Bice sve ok za ulozeni novac, i ja sam bio u dilemama. Majstor koji mi je ugradjivao je preporuka od prodavca klime i od mog drugara koji je ugradio proslu sezonu, on mi kaze 5 god sta god da se desi on mora da mi otkloni kvar, i kaze da nije imao neke intervencije na vox klimama do sada. Tako da opusteno. Pozdrav

Pa ovaj model VOXa se pojavio pre mesec dana na našem tržištu...

Nije baš pre mesec dana, mislim da se letos pisalo o IHD12 modelu kao moguća preporuka za 47.000din, mada ga niko nije kupio do pre mesec dana

Moguće, ali znam da mu je ovo prva sezona na grejanju.

Nije baš pre mesec dana, mislim da se letos pisalo o IHD12 modelu kao moguća preporuka za 47.000din, mada ga niko nije kupio do pre mesec dana
Pa kada smo utvdili da je kopija AUX HALO.. i cim se spustila cena na 35.. nije ni cudo sto je nema na stanju, samo sa ovog dela foruma ima oko 6oro ljudi koji je imaju. Pored toga , da je jos toliko ljudi sa foruma javilo jos nekim drugarima...lako se to prosiri. Kupuje se da stoji :ROFLMAO:

Posle ovog vikenda videcemo da li su bile jackpot ili koliko para toliko i muzike

To mu dođe manje nego većina japanskih 7-ca! Još ako je izmenjivač spoljašnje jednoredni, nema tu ni G od grejanja kad zahladni
Da ne plasimo ljude, VOX IVA5 12JR ima jednoredni izmenjivac na spoljnoj, grejala odlicno na -17C, nije stala, kvadratura jeste manja 12m2 ali mogu da procenim da do 20-25m2 moze da odrzava ako postoji izolacija 5cm fasada/tavan i ok stolarija.
Fujitsu LLCA 09 isto ima jednoredni izmenjivac i radi bez problema na minusima.

Da ne plasimo ljude, VOX IVA5 12JR ima jednoredni izmenjivac na spoljnoj, grejala odlicno na -17C, nije stala, kvadratura jeste manja 12m2 ali mogu da procenim da do 20-25m2 moze da odrzava ako postoji izolacija 5cm fasada/tavan i ok stolarija.
Nisam komentarisao broj redova cevi u spoljašnjem izmenjivaču, već masu spoljašnje od samo 22kg. Toliko imaju 7-ce! I to ne sve. Eno, Fujitsu ASYG07KGTB ima spoljašnju od 30kg

Pa koliko para toliko muzike. Mada mnogo se opterecujete tezinom, mislim da je mnogo vazniji kvalitet kompresora.
Za male prostore dobro izolovane Vox je sasvim ok. Ovaj novi model voxa deluje jace jer je veca unutrasnja i spoljasnja, 26KG ima spoljna cini mi se ako je tacno.

Jeste, 26kg spoljašnja. Za unutrašnju ne znam neto, znam da je 10kg bruto

Sa Kinezima je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini. Međutim, ne mogu da nađem spisak proizvoda (preko 8000) koji će imati povlašćeni tretman prilikom uvoza kod nas. Možda su tu i klime...

Sporazum je potpisan, samo ne znam od kada postaje pravosnažan. Ne bi me čudilo da sav benefit pokupe povlašćeni uvoznici.
Verujem da nam Kinezi daju za dž njihove proizvode, cena u našim prodavnicama bi bila za bar 20 % viša nego u npr. Mađarskoj.

Pa koliko para toliko muzike. Mada mnogo se opterecujete tezinom, mislim da je mnogo vazniji kvalitet kompresora.
Za male prostore dobro izolovane Vox je sasvim ok. Ovaj novi model voxa deluje jace jer je veca unutrasnja i spoljasnja, 26KG ima spoljna cini mi se ako je tacno.
Kod mene je baš takav "mali dobro izolovani prostor" i VOX sigurno ne bi imao problem da ga zagreje, ali mi se čini da bi veći deo grejne sezone radio kao ON/OFF klima.
12KMCC mi greje dnevnu sobu s kuhinjom + hodnik ( 23,5+11m2 ) i održava zadatih 23℃ ulaznom snagom od oko 200W, a nisam siguran da VOX o kome pričamo može da ide tako nisko?
U drugoj sobi od 11m2 ( sa otvorenim vratima prema hodniku ) čak i tih 200W koliko 07LMCE može da spusti je previše za održavanje temperature bez čestog isključivanja/uključivanja.

Jeste, 26kg spoljašnja. Za unutrašnju ne znam neto, znam da je 10kg bruto
9.5kg neto.
Kod mene je baš takav "mali dobro izolovani prostor" i VOX sigurno ne bi imao problem da ga zagreje, ali mi se čini da bi veći deo grejne sezone radio kao ON/OFF klima.
12KMCC mi greje dnevnu sobu s kuhinjom + hodnik ( 23,5+11m2 ) i održava zadatih 23℃ ulaznom snagom od oko 200W, a nisam siguran da VOX o kome pričamo može da ide tako nisko?
U drugoj sobi od 11m2 ( sa otvorenim vratima prema hodniku ) čak i tih 200W koliko 07LMCE može da spusti je previše za održavanje temperature bez čestog isključivanja/uključivanja.
230W je najnize za grejanje na papiru, vrednost sa Bugarskog sajta za AUX Halo.

Kad smo kod ove teme, koju jeftinu pametnu uticnicu preporucujete, a da radi kako valja?
Da nabavim i to cudo, i ispratim potrosnju.

230W uopšte nije loše... ako je zaista toliko.

Ja koristim Tapo P115 utičnicu

Prilozi

• 5.png
    5.png
    48.2 KB · Pregleda: 26
  • 4.png
    4.png
    65.7 KB · Pregleda: 21
  • 3.png
    3.png
    61.6 KB · Pregleda: 21
  • 2.png
    2.png
    69.7 KB · Pregleda: 19
  • 1.png
    1.png
    140.8 KB · Pregleda: 22
Po iskustvima sa foruma, izgleda da 12KMxx spušta niže od 07/09LMCx

Ja sam tu i predlozio matorom ( ocu ) za 20 kvm, izolacija odprilike kakvu si opisao, ali kako je on sa cudjenjem ispratio sa kojim smesnim racunima sam prosao predhodnu zimu sa KMCC 12, u istoj kuci, sa istom izolacijom ( kao sto bi i on prosao, manje vise sa VOX-om ), zapeo je samo za Fujitsu. Porucim mu LLCE 12, i, naravno, prezadovoljan, ko sto bi bio i sa IVA 5, jel.
Na kraju, potrosila bi se ta razlika u ceni uredjaja na nesto drugo, ko sto je i red, pa kontam mozda je i bolje ovako.

Nazad
Vrh Dno