Šta je novo?

Jeftine klime

Ma
230W uopšte nije loše... ako je zaista toliko.

Ja koristim Tapo P115 utičnicu
prica se o klimi od 35k din.. ako ne upada cesto u DF, spusti na 250w, ima 5g garanciju... pa to odmah da patentiraju :ROFLMAO:

35000 din!

Kako mislis nije lose? U odnosu na sta? Sta ima za taj novac inace ...

Poredis svoju klimu od 850e sa klimom od 300e

Nije za porednjenje nikako..FJ je bolja normlano ..ali ako stvarno za taj novac radi bez vecih problema (wifi ili app nisu veci problemi)..da im se urami slika sto su je dali tako povoljno.

1700338903097.jpeg

Mi vlasnici kineskih klima kada krene prva kisa oko 5c :ROFLMAO:

@frkka

Poredim ih jer sam i ja u iskušenju da uzmem jednu Vox IHD12 za sobu u prizemlju... :ROFLMAO: ali nije mi hitno, pa ću verovatno sačekati da vidim kako će se pokazati kod drugih ove zime... a i kad god sam uzeo nešto jeftino pokajao sam se :cautious:

@frkka

Poredim ih jer sam i ja u iskušenju da uzmem jednu Vox IHD12 za sobu u prizemlju... :ROFLMAO: ali nije mi hitno, pa ću verovatno sačekati da vidim kako će se pokazati kod drugih ove zime... a i kad god sam uzeo nešto jeftino pokajao sam se :cautious:
Mislim da im je ovo probni balon, klima se prodaje od ove godine, i ako je prodaju u vecoj kolicini sad u Novembru, pitanje je da li ce je ikada vise spustati na neku slicnu cenu.
Ako ti spoljna jedinica ne bi bila izlozena suvise nekom mrazu (nema grejac), onda nemas sta da brines.
Mada, naravno, u totalu, svakom su ocekivanja razlicita, tako da svakako tvoj izbor.

Ljudi, šta uzeti samo za grejanje, za budžet od nekih 60k? Midea Extreme 12ndx1, LG s12eq, Hisense energy nordic (mada piše da nema nigde na stanju po toj ceni) ili nešto četvrto? Neizolovani zidovi, stara gradnja, cc 25 kvadrata. Ako udari extremni minus, može i da se podloži, tako da ne treba nešto što radi na -25.

Ljudi, šta uzeti samo za grejanje, za budžet od nekih 60k? Midea Extreme 12ndx1, LG s12eq, Hisense energy nordic (mada piše da nema nigde na stanju po toj ceni) ili nešto četvrto? Neizolovani zidovi, stara gradnja, cc 25 kvadrata. Ako udari extremni minus, može i da se podloži, tako da ne treba nešto što radi na -25.

Imas hisense nordic za 62990 svuda.

Mislim da im je ovo probni balon, klima se prodaje od ove godine, i ako je prodaju u vecoj kolicini sad u Novembru, pitanje je da li ce je ikada vise spustati na neku slicnu cenu.
Ako ti spoljna jedinica ne bi bila izlozena suvise nekom mrazu (nema grejac), onda nemas sta da brines.
Mada, naravno, u totalu, svakom su ocekivanja razlicita, tako da svakako tvoj izbor.

Jutro 2020 januar na -14 tadašnjih Gree lomo. Greje toplo ,a ja cekam i strepim kada će defrost jer skoro sve zaledilo.Tek posle sat vremena je odledila spoljnu i nastavila normalno. Nije mi jasno zasto su taj lomo prodavali samo 1 godinu. Spoljna J je 32kg. Lepo modulira. U BIH su prodavali lomo regular jači model od ovoga,ali onda su sve morali da ZzZzzZZeZ sa muse. Ali onda dodje korona pa krenule ustede na materijalu i... Sad neka jeftina klima da ima preko 30 kg spoljne...

Prilozi

• 20220125_065951.jpg
    20220125_065951.jpg
    128 KB · Pregleda: 93
Vox ne znam tacno oznaku ima na predhodnih par strana. Mislim da je za te pare ok, ali videcu kad prodje zima. Samo da napomenem da joj u kuci pomaze jos jedna vox 12 ca, zbog toga mala potrosnja inace je modulacija koliko sam primetio oko 400- 450 kad je sama.
Imas sa strane klime nalepnicu, i u samom vrhu nalepnice pise MODEL: .....
Uslikas mobilnim, zumiras sliku, u slucaju da ne vidis.

Masa kao kod Iva modela.

Sta je ekonomicnije?
Kada pada noć i temperatura napolju naglo padne..oseti se malo zahlađenje u neizolovanom objektu.

Da se poveća temp u prostoriji tj na UJ za par stepeni ili da se poveća snaga duvanja ventilatora?

Predstavljam da je povećanje ventilatora ali ajde da pitam.

Bitno da greje, a kum nije dugme 😉

Screenshot_20231125_091847_Weather.jpg

Najteza nedelja za klime mozda, velika vlažnost i blizu nule.

Pišite vas sluze IHD12 i AERI klime.

Pogledajte prilog 413959

Mislim da je to ova klima ako nisam pogresio
VOX Inverter klima uređaj IHD12-SIPMW
Ja sam je upravo naručila za stan, mislim da je više nego dobar izbor :)
Bolje će moći da je testiraju ljudi koji će je koristiti u kućama za grejanje.
Meni može da posluži samo za prelazni period dok ne počne centralno grejanje i leti za hlađenje nekih mesec-dva.
Međutim, ne bih znala da je izaberem da nisam čitala ovu temu i videla vaše komentare, tako da hvala forumu i dobrim ljudima :)

VIVAX AERI, napolje veje sneg i umeren vetar duva t. 0,4c. Klima podešena na 23c. Od 16c. do 23c. zagrejala je sobu od 20 kv. visine 245 cm. za oko sat ipo.
Df je prvi uradila nakon 2h. rada, kasnije ih je radila na sat ipo, df bi trajao oko 7 minuta. Potrošnju struje sada nisam merio ali i to je u planu. Zasad sam klimom zadovoljan.
Da li radi kako treba neka napišu iskusniji, zanima me ovo oko df da li radi često nego što bi trebalo u odnosu na druge klime.

VIVAX AERI, napolje veje sneg i umeren vetar duva t. 0,4c. Klima podešena na 23c. Od 16c. do 23c. zagrejala je sobu od 20 kv. visine 245 cm. za oko sat ipo.
Df je prvi uradila nakon 2h. rada, kasnije ih je radila na sat ipo, df bi trajao oko 7 minuta. Potrošnju struje sada nisam merio ali i to je u planu. Zasad sam klimom zadovoljan.
Da li radi kako treba neka napišu iskusniji, zanima me ovo oko df da li radi često nego što bi trebalo u odnosu na druge klime.
Odakle si kad veje sneg? Jug? Pogledaj klimu kad udje u DF da li zaledjena. Verovatno ce se ucestalost DF smanjiti sad kad se ugrejao prostor pa nece raditi istim intenzitetom. Ako bude radila, obori malo temp na klimi pa pogledaj, isto tako malo pojacaj fan posto auto fan na vivaxu mislim da nije bas najbolje uradjen algoritam.

@AmerX ah da zaboravio sam da napišem lokaciju, Leskovac je u pitanju.
Fan sam podesio na srednjoj brzini, nisam sinoć mogao da vidim da li ima leda na njoj jer je baš sneg na nju i padao.

Ako je izlozena padavinama probaj da napraviš neku nadstrešnicu da je malo zaštitiš od snega. Sigurno ce manje raditi DF

A sinoć je samo jednom radila df, bilo je hladnije ali i manje snega. Defrost je uradila u početku grejanja i kasnije je ustalila zadatu temperaturu i nju održavala. Možda joj i treba da odradi odredjen broj ciklusa pa da se prilagodi korisniku i uslovima.
Klimu ne koristim ceo dan nego samo po potrebi uglavnom uveče.

Nazad
Vrh Dno