Šta je novo?

Jeftine klime

Te 35k cene su od skoro. Borba za svakog kupca izgleda.

Danasnje iskustvo sa ovde cesto pomenutim servisom/prodavnicom klima uredjaja.

Kod roditelja u dnevnu sobu montirana Midea Extreme, klima placena 56k, uz nju dobijen set za instalaciju.
E sad, kad je keva svracala kod njih receno joj 10k za montazu plus 2k po metru cevi, meni dva dana posle toga preko telefona receno 12k i posto imam set za instalaciju 1000 din po metru cevi.
Prihvatio i zakazao termin, dosla danas ekipa, rekli kevi da su te cevi koje smo dobili u setu loseg kvaliteta i da je bolje da stave njihove, keva normalno isla uz tu pricu.
Pitanja za vas, da li je 18.000rsd standardna cena za montazu invertera trenutno sa 3m instalacije, da li je stvarno set za instalaciju koji Midea salje uz svoj uredjaj toliko losiji i takodje vakumiranje je radjeno samo 2-3 minuta. Any thoughts?
Ovo je stvarno nehumano za 18000din...
Toliko su i meni trazili 12000+ 2000 po metru obaveznih 3m, odmah sam znao da to necu platiti
Tolika budala nisam, ugradio sam sam.

mada opet posle sam platio ugradnju gde sam za 90eur dobio sve to isto,
naravno bez vakumiranja i ako sam nudio moju vakuum pumpu

Jel uzeo neko ovu Vox IHD12? Na papiru deluje odlično, pogotovu sad kad je ima za 35k. Baš bih da ispazarim jednu, treba mi za hlađenje i dogrevanje, eventualno u budućnosti možda i za kompletno grejanje sobe od 20m2. Mislim da je nov model pa verovatno niko nije mogao da je testira na grejanju, ali ako je neko ima neka napiše čisto utiske, kakva je plastika, daljinski, nivo buke itd...

Za te pare i nema nekog izbora.

Jel uzeo neko ovu Vox IHD12? Na papiru deluje odlično, pogotovu sad kad je ima za 35k. Baš bih da ispazarim jednu, treba mi za hlađenje i dogrevanje, eventualno u budućnosti možda i za kompletno grejanje sobe od 20m2. Mislim da je nov model pa verovatno niko nije mogao da je testira na grejanju, ali ako je neko ima neka napiše čisto utiske, kakva je plastika, daljinski, nivo buke itd...
jedno @GhostFace za sada

Za te pare i nema nekog izbora.
Ma ima, sad samo Vox ima jedno 10 modela u rasponu imeđu 30-40k. Ova do pre nekoliko dana nije mogla da se nađe ispod 48-49k. Još uvek je u najvećim prodavnicama cena oko 56-57k (radnje na G i naT). Sad joj odjednom pala cena, reko da nisu možda otkrili neku fabričku grešku, daleko bilo 😀

Otkrili su da za taj novac malo teže ide prodaja. Ide crni petak, iskoristite priliku. Pre ili kasnije izleteće neka povoljna cena u ovom periodu.

Naručio sam danas Vox IHD12, cena 35500. Rekoše da stiže u petak ili najkasnije ponedeljak pa ćemo videti. Sad samo da nađem neki dobar servis da je ugradi.

Ima li logike uzeti ove jeftine vox po 35k za grejanje lokala od 40m2, mada ce taj lokal biti 20-ak m2 kad se pregradi zbog magacina.
Sto se tice grejanja, kad zahladi pretpostavljam da je najbolja opcija ne gasiti klimu vec da se nasteluje na neku nizu tamperaturu. Radno vreme bi bilo otprilike od 9 do 17-18h.

Pa ima smisla naravno. Ako lokal radi od 9h našteluieš da se upali u 7h i kad dođeš u lokal on već fino zagrejan. Ova IHD12 po specifikaciji greje do - 25, verujem da na toj temperaturi teško da će neko da se ogreje sa njom, ali u Srbiji retko temperatura ide ispod - 10. Ne znam gde ti je lokal ali ako nije negde u sibiru onda slobodno kupi i ne razmišljaj.

Pitanje:
Jel 9000BTU po defaultu imaju tisu spoljnu jedinicu ili kompresor od 12000BTU, ili to nema veze / zavisi od klime i modela?
Gledam da li da uzmem LG S12EQ, ili S09EQ, za prostor od 15kv, ista je cena skoro, a zid mi je suplji blok i nenormalno bruji..

Dosta 9 ima istu spoljasnju kao 12 pa pogledaj da nije isti slucaj i ovde.

12ce ti tise raditi jer ce sa manje napora da ugreje prostoriju i odrzava temperaturu.

Ja se razmišljam ovu da kupim VIVAX ACP-12CH35AERI+. U bcg... je ima za 44 000 i dostava 1200. Obeća mi drug koji ih ugradjuje da će mi je nabaviti za 42000. Ima li je neko i kako se pokazala. Više bih je koristio za grejanjenego za hladjenje. Treba da zgreje sobu od 14 kvadrata.

Ima li logike uzeti ove jeftine vox po 35k za grejanje lokala od 40m2, mada ce taj lokal biti 20-ak m2 kad se pregradi zbog magacina.
Sto se tice grejanja, kad zahladi pretpostavljam da je najbolja opcija ne gasiti klimu vec da se nasteluje na neku nizu tamperaturu. Radno vreme bi bilo otprilike od 9 do 17-18h.
Pre nego sto zatviris lokal stavis na tipa 15c samo da ne bude smrzavanje u lokalu.. To bi bilo super.. Kada dodjes ujutru tj preko dana kada je najlakse za rad klims jer je inace toplije nego noću.. Pojacas na 22-23.

Jos ako ima neki raspored da to moze automatski.. Vrhunski 👌

Ja se razmišljam ovu da kupim VIVAX ACP-12CH35AERI+. U bcg... je ima za 44 000 i dostava 1200. Obeća mi drug koji ih ugradjuje da će mi je nabaviti za 42000. Ima li je neko i kako se pokazala. Više bih je koristio za grejanjenego za hladjenje. Treba da zgreje sobu od 14 kvadrata.
To moze i VOX da ti zavrsi za 35000.

Nema potrebe smanjivati temperaturu preko noći jer je struja noću jeftinija, pa trošak svako nije mnogo veći, a ujutru bude toplo.

Plus se zidovi vise zagreju pa manje klima potrosi preko dana.

Evo ja sa AEYI trosim 3kw dnevno. Klima na 24c/ Fan na 80% 70kvm stan.

Pa ima smisla naravno. Ako lokal radi od 9h našteluieš da se upali u 7h i kad dođeš u lokal on već fino zagrejan. Ova IHD12 po specifikaciji greje do - 25, verujem da na toj temperaturi teško da će neko da se ogreje sa njom, ali u Srbiji retko temperatura ide ispod - 10. Ne znam gde ti je lokal ali ako nije negde u sibiru onda slobodno kupi i ne razmišljaj.
Poprilično hrabar odgovor.

Poprilično hrabar odgovor.
Pa izgleda da sam hrabar, s obzirom da sam naručio klimu koju niko živ još uvek nema. Nigde na celom internetu nisam uspeo da nađem ni reč da je neko napisao o njoj. Ovi manje hrabri će verovatno da sačekaju da prođe zima pa da čuju od nas "hrabrih" kako smo prošli...

Mislio sam na onih - 25 C.

To moze i VOX da ti zavrsi za 35000.
Preporuka drugara koji ugradjuje klime je da od jeftinih modela vivax klime imaju najbolji učinak. Ja sam hteo neki Hisense model medjutim on mi je dao savet za vivax.
Naručena je, kad se namontira javljam utiske.

Mislio sam na onih - 25 C.
Nisi razumeo ili lepo procitao sta je covek rekao :)
Rece da ces tesko na -25c da se ogrejes njom i ako je deklarisana na toliko, ali da su u Srbiji retko temp ispod -10c, pa ce biti i vise nego dovoljna za tako malu kvadraturu.

Preporuka drugara koji ugradjuje klime je da od jeftinih modela vivax klime imaju najbolji učinak. Ja sam hteo neki Hisense model medjutim on mi je dao savet za vivax.
Naručena je, kad se namontira javljam utiske.
Aeri+ je kopija mdv aurora 1:1
Ako radi kao Aurora.. To je onda to super klima 👌

Znam za jednu Aurora da vec sezone greje manji stan. Mozda su 3x za dve godine upalili dodatno radijatore sa cini grejacima koji su tu bili od ranije.
Pa izgleda da sam hrabar, s obzirom da sam naručio klimu koju niko živ još uvek nema. Nigde na celom internetu nisam uspeo da nađem ni reč da je neko napisao o njoj. Ovi manje hrabri će verovatno da sačekaju da prođe zima pa da čuju od nas "hrabrih" kako smo prošli...
Na prošloj stranci @GhostFace je pisao da mu na ovim toplim temperaturama tiha i lepo radi.. Nova je klima u svakom slučaju. Neces naci nista oko nje.. Bolne probaj da nadjes iskustvo za AUX Halo negde u inostranstvu.. Posto je to 1:1 kopija

Ja sam jos hrabriji, narucio sam odma 2kom.
Mislim da za 35 000 nema niti ce biti bolji izbor.
A za dogrevanje do 0C ce svakako raditi, tako da sam miran.

IHD12 grejac tacne? Bice veselo kad ode ispod nule koji stepen pa kad udje u defrost.

Na prošloj stranci @GhostFace je pisao da mu na ovim toplim temperaturama tiha i lepo radi.. Nova je klima u svakom slučaju. Neces naci nista oko nje.. Bolne probaj da nadjes iskustvo za AUX Halo negde u inostranstvu.. Posto je to 1:1 kopija
E pa baš ti hvala. I to sam probao da nađem ali nisam znao šta tačno da tražim, znao sam samo da Aux pravi klime za Vox ali nisam znao šta konkretno i koj model da gledam.

E pa baš ti hvala. I to sam probao da nađem ali nisam znao šta tačno da tražim, znao sam samo da Aux pravi klime za Vox ali nisam znao šta konkretno i koj model da gledam.

Za inverter klime je poenta da su konstantno uključene i održavaju temperaturu te se tako štedi na el. energiji a to sa štelovanjem da se isključuje i uključuje u neko vreme bude kao da si uzeo najobičniju klimu, stiže dobar račun za struju.
Što se tiče -25°C to je temperatura do koje se koristi spoljašnja energija, ispod te temperature nema invertovanja, nema uštede.

Sve zavisi od lokala ako je lepo ušuškan onda da.. Ako nije bas idealno ušuškan .. Zašto bi grejao na 23c, 16 sati svaki dan nocu kad je lošija efikasnost od toga 8 sati mu je u skupljoj tarifi, kada u lokalu nema nikoga.

Najbolje da proba par dana neku kombinaciju sa gašenjem ili smanjivanjem temp kada lokal ne radi i par dana da ne gasi 24h ista temp.

Lokal ima 2 spoljna zida, od toga je jedan 3.5/4m a drugi 3m alu portal sa vratima. Na zidovima je odradjena izolacija sa fasadom.
Ne znam da li ima jeftine struje u lokalu ali generalno treba probati i naci neku ok kombinaciju. Sto se mene tice 25c je i toplo ipak sam zimsko dete 😁
U celoj prici vagam da li se igrati sa klimom od 35k ili dati vise novca tipa 45k 55k. Ako neko ima preporuku za neki konkretam model tu sam.

Vrh Dno