Šta je novo?

Jeftine klime

Nema ironije, već je komentar kritika predstavljanja nečega za šta još pouzdano ne znaš kako radi, ali daješ preporuku.

Razlika između klima sa mnogo i malo pluseva u potrošnji na godišnjem nivou je oko 10 eura, a pod uslovom da ona tu potrošnju može da ostvari i u realnoj upotrebi, tako da tih 10 eura uštede i nije neka bitna stavka realno gledajući.

A za tasta i telefon sam bio ozbiljan.

@frrka tema jesu jeftine klime, ali da se ne ponavljam.

A evo i poređenja sa još jednom Vox klimom i sa nalepnice se mogu uočiti i neke nelogičnosti kod plusića

Dodaj još neki plusić, malo je...
Ta oznaka A+++ je verovatno na hlađenju, dok na grejanju klime obično imaju manje plusića. Čak i ako je na grejanju, prikazuju nam rezultate za toplu zonu, što mi svakako nismo. Kako god, za te pare to je dobra klima
A evo i poređenja sa još jednom Vox klimom i sa nalepnice se mogu uočiti i neke nelogičnosti kod plusića

Preteče me Maxy, dakle ovo je A+ u grejanju, što nije loše za te pare

Čestitam. Javi kako radi.

Ovde se stalno provlaci da su vox klime bucne, ne znam na osnovu cega.

ja pored nekoliko midea mission i TCL ocarina bi se zakleo da je VOX iva 6 najtisa od svih cak ima i silent mod (dostupan samo preko app)

Koja je klima ciji je SCOP preko 5,1 (A+++), najjeftinija?

Ima li nesto jeftinije od Vivax AEYIs ?

Ta oznaka A+++ je verovatno na hlađenju, dok na grejanju klime obično imaju manje plusića. Čak i ako je na grejanju, prikazuju nam rezultate za toplu zonu, što mi svakako nismo. Kako god, za te pare to je dobra klima

Preteče me Maxy, dakle ovo je A+ u grejanju, što nije loše za te pare
Ili je greska da je A++ jer je scop ispod 4.6 ili je greska u scop ..jer isti AUX je 4.6 scop

1698753400865.png

Ne, zelena zona je srednja zona, narandzasta je topla.
I ta 2 Voxa i taj Aux su mereni u srednjoj zoni kojoj mi jedva pripadamo.
Ako je to ista klima, onda je verovatno na Voxu pogresno napisan SCOP od 4.3 umesto 4.6, sto bi ga stavilo u A++ klasu.

Srednju tj zelenu zonu koliko sam video koristi većina uređaja kod nas..

Screenshot_20231031_133158_Adobe Acrobat.jpg

Ako živiš u BG možeš da je koristiš. Ako si sa Zlatibora, Kopa, Peštera, treba ti plava.

Da li je greška ili ne, ne bih znao, ali generalno gledajući, što je uređaj jeftiniji to su specifikacije luđe. Od silnih filtera sa vitaminima, pa do efikasnosti u klasi uređaja od 2000 eura.

Razlika se pokaze na minusima, sve klime su ubice na +7c.

1698767997105.png

Danasnje iskustvo sa ovde cesto pomenutim servisom/prodavnicom klima uredjaja.

Kod roditelja u dnevnu sobu montirana Midea Extreme, klima placena 56k, uz nju dobijen set za instalaciju.
E sad, kad je keva svracala kod njih receno joj 10k za montazu plus 2k po metru cevi, meni dva dana posle toga preko telefona receno 12k i posto imam set za instalaciju 1000 din po metru cevi.
Prihvatio i zakazao termin, dosla danas ekipa, rekli kevi da su te cevi koje smo dobili u setu loseg kvaliteta i da je bolje da stave njihove, keva normalno isla uz tu pricu.
Pitanja za vas, da li je 18.000rsd standardna cena za montazu invertera trenutno sa 3m instalacije, da li je stvarno set za instalaciju koji Midea salje uz svoj uredjaj toliko losiji i takodje vakumiranje je radjeno samo 2-3 minuta. Any thoughts?

Postovanje.
Mene je kostala ugradnja 15k sa 5m cevi. Znaci 12k ugradnja i plus 1500 po svakom dodatnom metru. Inace sve njihovo.

munch, to je skuplje od servisa uvoznika koji su po pravilu najskuplji.
Meni je skidanje stare klime i stavljanje nove, sa 7m instalacije, kostalo 25k dinara preko Steelsoft-a, uvoznika Mitsubishija.

Postovanje.
Mene je kostala ugradnja 15k sa 5m cevi. Znaci 12k ugradnja i plus 1500 po svakom dodatnom metru. Inace sve njihovo.
Nista manje, nisam dobro razumeo, 12k ugradnja i 1500 po metru sa 5 metara cevi je ukupno 19.500rsd
munch, to je skuplje od servisa uvoznika koji su po pravilu najskuplji.
Meni je skidanje stare klime i stavljanje nove, sa 7m instalacije, kostalo 25k dinara preko Steelsoft-a, uvoznika Mitsubishija.
I meni je delovalo tako, u pitanju je servis sa leve obale dunava koji se ovde cesto spominjao kao pouzdan, zato sam zazmurio na jedno oko samo zbog pozitivnih iskustava drugih ljudi. Zato me zanima bar da li je posao dobro i posteno odradjen, obzirom da je keva uzela tu klimu bas da bi ustedela na instalaciji jer se dobija set za instalaciju a oni joj rekli da je to jako loseg kvaliteta i da je bolje da stave njihove + samo 2-3 minuta vakumiranja

Ako je ACS, oni su uvoznik za Daikin i valjda Mitsubishi Heavy, moze se reci da je ocekivano da budu skuplji :)
Vakumiranje 99% njih odradi ofrlje, samo da se kaze da su prikljucili, ali to svakako nije od presudnog znacaja tokom instalacije.

Ribolovac je platio 12k sa 3m instalacije i onda doplatio jos 2 metra.

12k sa ukljucenih 3m cevi je dosta povoljnije, koja klima je ugradjena i kada?

Nisam jos ugradio ali cena u ovlascenom servisu je 17500 sa 3m instalacije NS.

Uzmi spisak ovlašćenih i pozovi redom koji su ti u blizini.. Nije jedan samo ovlašćen

Koja je fora sa cenom za Vox IHD12-SIPMW ide od 35k do 55k?!

Vrh Dno