Šta je novo?

Jednostavan CMS?

Imma instaliran Modx i pise mi

Kod:
One or more configuration details didn't check out OK:

Configuration warning: 'register_globals is set to ON in your php.ini configuration file'

What does this mean?
This configuration makes your site much more susceptible to Cross Site Scripting (XSS) attacks. You should speak to your host about what you can do to disable this setting.

Moze neka pomoc?

Imma instaliran Modx i pise mi

Kod:
One or more configuration details didn't check out OK:

Configuration warning: 'register_globals is set to ON in your php.ini configuration file'

What does this mean?
This configuration makes your site much more susceptible to Cross Site Scripting (XSS) attacks. You should speak to your host about what you can do to disable this setting.

Moze neka pomoc?
Da si ukucao u Google "register_globals" dobio bi gomilu odgovora i prvi na spisku bi ti bio i vise nego dovoljan, ali NHF ako ne znas sta to znaci bice da si izabrao pogresan CMS ;)

Moze li neko malo detaljnije da mi pojasni kako se instaliraju Templatesi na MODx cms-u, posto se slabo razumumijev u ove smd-ove???

cudi me da niko nije pomenuo wordpress iza koga stoji jako veliki community, a i sam WP je polako postao nesto vise od puke bloggin' platforme

Moze li neko malo detaljnije da mi pojasni kako se instaliraju Templatesi na MODx cms-u, posto se slabo razumumijev u ove smd-ove???

Nije to CMS za tebe :) Uzmi neku Joomlu ili WP i teraj.

@nexus: pricamo o CMS-u koji je pogodan za dalji heavy development. Wordpress jeste ok ali nije to sto nama treba.

Hm... Za svo ovo vreme koje ste proveli tražeći pogodan CMS mogli ste da napišete sopstveni od nule:D
A sad ozbiljno.... Napravite jedan od nule što da ne po svojim zamislima, jedino uzmete tinymce kao text editor i to je to... Dok sam gledao lindin PHP tutorijal uz njega se dobija baš sam temelj, ako baš mrzite da radite od nule:D

I sta si ti sad rekao korisno? :trust:
Vec su navedeni razlozi zasto ne razvijati sam svoj CMS...

Vec su navedeni razlozi zasto ne razvijati sam svoj CMS...

Ja razvijam svoj CMS i pri kraju sam prve verzije koju ću kasnije proširivati dodatnim funkcijama. Počeo sam da ga radim otprilike kada je započeta ova tema, a sada sam skoro pri kraju administrativnog odeljka. Na taj korak sam se odlučio zato što sam želeo rešenje sa kojim ću biti kompletno zadovoljan u svakom aspektu 100% i šta ću moći vremenom lako da nadograđujem. Kod već gotovih rešenja to nikad nije 100%, bliže je recimo cifri od 75%.

Evo ja sam jedan od tih koji zastupaju ideju "uradi sam". :type: Jedini problem je što sam radio skoro svaki dan po ceo dan i što ću do kraja i dalje tako raditi, a za to ne može svako da odvoji vremena (jedini razlog zašto ne praviti svoj CMS).

Ma slazem se ja sa tobom da je najbolje imati svoje inhouse resenje ali veruj mi da ja vise nemam zivaca za to :) Napisao sam gomile jednostavnih i slozenih CMS-ova i svaki je bio specifican na svoj nacin ali opet u necemu su slicni ili isti.
Tako da nije problem u nedostatku skill-a, njega ima, vec vremena da to odrzavas i stalno unapredjujes. Zato sam i trazio to sto sam trazio - nesto dovoljno jednostavno ali ne previse zastarelo sto moze da se lako iskoristi kao baza za dalju nadogradnju po zelji.

Poslednja izmena:
Pitanej je koja je vajda od toga da uzmes neki gotov CMS pa ga prilagodis. Od momenta kda uradis prilagodjenje opet si u istom cabru - svaka dalja promena zavisi samo do tebe jer vise ne mozes da se oslonis na upgrade CMS-a posto si ga prepravio i upgrade vise nije jednostavan...

Evo, posle ~ 3 meseca, od kad je počela rasprava u ovoj temi, ja sam završio svoj CMS :) Istina je da sam ih dosta pravio i ranije, namenski za određene mušterije, ali je ovaj do sada najkompleksniji i najuniverzalniji. Za sada ima samo neke osnovne funkcije sa kojima može da radi sve šta treba (pisanje članaka, uređivanje menija, lako pravljenje grafičkih šablona, lak prevod na mnogo jezika...), a vremenom ću ubacivati galerije slika i tako te potrebne stvari. Eto, sad kad je najveći posao gotov, ostaje mi samo povremeno ažuriranje, krpljenje i dodavanje novog sadržaja.

Evo, posle ~ 3 meseca, od kad je počela rasprava u ovoj temi, ja sam završio svoj CMS :) Istina je da sam ih dosta pravio i ranije, namenski za određene mušterije, ali je ovaj do sada najkompleksniji i najuniverzalniji. Za sada ima samo neke osnovne funkcije sa kojima može da radi sve šta treba (pisanje članaka, uređivanje menija, lako pravljenje grafičkih šablona, lak prevod na mnogo jezika...), a vremenom ću ubacivati galerije slika i tako te potrebne stvari. Eto, sad kad je najveći posao gotov, ostaje mi samo povremeno ažuriranje, krpljenje i dodavanje novog sadržaja.

Nadam se da ce i drugi moci da ga koriste, samo nisi trebao da u das ime Nexus zato je taj ve postoji, al nema to veze. :)

Nadam se da ce i drugi moci da ga koriste, samo nisi trebao da u das ime Nexus zato je taj ve postoji, al nema to veze. :)

Nema veze, ime je najmanji problem. Hvala što si mi skrenuo pažnju, ne znam zašto nisam potražio preko googla ranije. Ime je od sada kratko i jasno n-cms. ;)
Program nije Open source već je više u fazonu "sva prava zadržana".

Poslednja izmena:
N-cms

Apsolutno se slažem da je najbolje rešenje imati svoj CMS koji ćeš na najlakši način moći da prepravljaš i update-uješ i sa kojim ćeš na najbolji i najbrži način moći da izađeš u susret potencijalnim kupcima i njihovim raznoraznim zahtevima.
Prepravljati OpenSource CMS-ove je težak i jalov posao, jer su ga pisali i prepravljali kojekakvi programeri, od indusa i kinza do kambodžanaca.

Svaka čast na pisanju CMS-a ali mora malo prijateljske kritike:
1. primetih da nemaš mod_rewrite, što znači da ti CMS nije bas SEO optimizovan
2. što prosleđuješ jezik preko linka, upotrebi cookie

Pretpostavljam da je ovo rezultat nedostatka vremena, al čisto malo opažanja.

Nazad
Vrh Dno