Šta je novo?

Jednom za svagda: 25fps, vs 30fps, vs 60fps

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Skinite programce iz attachemnta, podesite vsync. (bacite oko na komande prvo). App je 11KB i predstavlja 3d render split-screen u kome moze da se paralelno vidi i poredi razliti broj slicica u sekundi. Ko ne vidi razliku izmedju 25 FPS, 30FPS i 60FPS bi trebalo pod hitno da se javi neurologu i oftamologu. (bez zezanja). Komande za menjanje FPS se vide pri startovanju aplikacije. takodje mogu scene da se menjaju.

Napominjem samo da je pozeljno da ako gledate FPS od 60 imate i refresh rate od 60, ako vam je refresh 75, podesite render da radi 75FPS itd.

ovo bi moglo i u "lepljive" da se u buduce izbegnu prepiranja oko ociju koje ne vide vise od 25 sliccia po sekundi i tako tih tema.

:wave:

Prilozi

• FPSCompare_v05_beta.zip
    10.3 KB · Pregleda: 797
Poslednja izmena:
HOTLINKING BLOCKED
This site is linking directly to a file without permission
To download the original file visit www.TweakGuides.com

If you're already at TweakGuides.com and still see this error:
- If using Norton Internet Security follow these instructions
- For Zone Alarm Pro follow these instructions
- For Opera follow these instructions

Apologies for any inconvenience, this is necessary to prevent
sizeable bandwidth loss through file hotlinking by other sites.

Web Server at tweakguides.com

http://www.tweakguides.com/files/FPSCompare_v05_beta.zip

Skinite ovo, podesite vsync (bacite oko na komande prvo). App je 11KB i predstavlja 3d render split-screen u kome moze da se paralelno vidi i poredi razliti broj slicica u sekundi. Ko ne vidi razliku izmedju 25 FPS, 30FPS i 60FPS bi trebalo pod hitno da se javi neurologu i oftamologu. (bez zezanja). Komande za menjanje FPS se vide pri startovanju aplikacije. takodje mogu scene da se menjaju.

Napominjem samo da je pozeljno da ako gledate FPS od 60 imate i refresh rate od 60, ako vam je refresh 75, podesite render da radi 75FPS itd.

ovo bi moglo i u "lepljive" da se u buduce izbegnu prepiranja oko ociju koje ne vide vise od 25 sliccia po sekundi i tako tih tema.

:wave:

Sta se trudis dzaba kad ce uvek biti "pametnica" koji uz pomoc autosugestije dozivljavaju i tvde suprotno ;)

Poslednja izmena:
Ja samo znam da je takvima mnogo dobro - sve im duplo lakse "leti":).
Trebalo je da u testu puste malo fullscreen 30, pa fullscreen 60 fps.

Ali stvarno, ako jos jednom cujem tu pricu o ljudskom oku, obesicu se.

Poslednja izmena:
Koristite IE

Na drugoj sceni se bas lepo vidi razlika.

Poslednja izmena:
Na S3 Unichrome Pro IGP nema razlike :D
Mislim da mi je fps oko 10 na obe scene ;)

Prilozi

• FPSCompare_v05_beta.zip
    10.3 KB · Pregleda: 130
HOTLINKING BLOCKED
This site is linking directly to a file without permission
To download the original file visit www.TweakGuides.com

If you're already at TweakGuides.com and still see this error:
- If using Norton Internet Security follow these instructions
- For Zone Alarm Pro follow these instructions
- For Opera follow these instructions

Apologies for any inconvenience, this is necessary to prevent
sizeable bandwidth loss through file hotlinking by other sites.

Web Server at tweakguides.com

znam znam, sredio sam, okacio sam u attach :)

@goranstein:

Pa njih ce uvek biti, ali ovo je neka vrsta vizulenog i konkretnog dokaza, a oni posle mogu da gledaju u kocku i da vicu da je lopta kolko oce...

edit: Ok , zezno sam se kasno sam video da hotlinking nije dozvoljen, aj nek neki mod sredi malo temu molim vas :D Ja sam prvobitan post prepravio i sad je ok. :p

Poslednja izmena:
E sad na drugoj sceni se primecuje razlika bolje nego na prvoj.
Na drugoj sceni meni je sa 40fps ok.
E sad u nekim igrama mi tih istih 40fps malo a u drugim kao i u ovom testu taman!:S:

Poslednja izmena:
Na S3 Unichrome Pro IGP nema razlike :D
Mislim da mi je fps oko 10 na obe scene ;)

Pa dobro, ne mora u 1920x1200 da se gleda, moze i u 640x480 :)

@IGI:

gledaj kvadrate u pozadini u prvoj sceni ;) Zavisi od kontrasta itd. itd. A i nije poenta da li je 40 dosta ili ne, 40 je solidan fps, nekad i vise od toga, sa 40fps moze i NFS da se vozi, poenta da je nekima 25 fps dosta i da ne vide razliku izmedju toga i 60 fps...

Poslednja izmena:
Shteta shto u Krizi ne mozhe fps da se povechava ovako ... :D

...poenta da je nekima 25 fps dosta i da ne vide razliku izmedju toga i 60 fps...

Mislim da je poenta da svi vide razliku izmedju 25 i 60 fps-a, samo je nekim 25 sasvim dovoljno.

Ja ne vidim razliku izmedju 10 i 60fps :p

Meni je razlika između 30 i 60 minimalna. Ne znam kako možete da pravite toliku frku oko FPSa i toga da ne možete da igrate na 30? :) Ja sam ovo probao na TFTu kod mene, osvežavanje je 60Hz i ima odziv od 8ms. Vervatno bi bilo upečatljivije da sam video na nekom CRTu.

Mislim i da je bilo rasprave ranije o tome kakav je rendering motor igre. U starijim igrama se ovo sigurno više primeti nego u novim gde postoji gomila raznih efekata.

@IGI:

gledaj kvadrate u pozadini u prvoj sceni ;) Zavisi od kontrasta itd. itd. A i nije poenta da li je 40 dosta ili ne, 40 je solidan fps, nekad i vise od toga, sa 40fps moze i NFS da se vozi, poenta da je nekima 25 fps dosta i da ne vide razliku izmedju toga i 60 fps...

Pa taj koji ne primeti razliku izmedju 25 i 60 taj ili je lud ili se pravi lud!
Ili je corav.:d

Ili od svega po malo...

Ali zato ja ne vidim razliku izmedju 26 i 60 :p

Ne znam šta sada da kažem. Uvek sam tvrdio da ne vidim razliku između 30 i 60 fps, ali sada je vidim! 60 fps mi izgleda glaće. Bez zezanja, stvarno ***e...!

OMG, pašće sneg!
Ah da, već je pao :D
Ja rekoh svojevremeno da sam video razliku između 60 i 100 FPS na CRT-u i 100Hz.

Ja nosim naocare i bez obzira na to nisam video razliku do sada izmedju 25 i 60 fps recimo... Ali me savrsheno boli **** za fps ako sam ja zadovoljan sa 20 (gore-dole) fps-a u Crysis-u (citaj igram i lepo mi je :D ) a vi se slobodno lomite i prepucavajte oko dokazivanja znacaja vetjeg fps-a...
Drugo,ko toliko brine za te "tjorave" nek slobodno pokloni a moze i meni,posto spadam pod te "tjorave" par stotina evritja za Crossfire/Sli grafiku pa da svi zajedno lepo progledamo ;)

Ja evo pustio ... ima male razlike ... ali nista specijalno .. po meni ... mada mozda ja negledam dobro LoL ... jel gledate samo "lepotu" slike ili kako ... posto ja bih rekao samo da je 3ofps malo matirana i bledja i nista vise ???

Ae ako sam corav recite koje vi razlike zapazate a ne samo WAU kAKAVA RAZLIKA ... a u cemu je razlika NE ZNAM GORE PISE 6oFPS WAU MORA DA JE BOLJE ... ne kazem da nije i neospoiravam nicije misljenje samo recite sta vi primecujete

Haha, nasmejaste me ovim izjavama "Video Sam!" "Vidim!"

Jel se seca one Shpice za Pedjolina sa televizije Studio B, kad ona dva klinca pricaju, pa stariji pita mladjeg, "Jesi Video Patujka?", mali kaze "Video sam", onda stariji kaze "A kazi glasno!", a mali onako grubim glasom "Video sam patujka!" :D

Vrh shpica, podsetili ste me na nju :D

Poslednja izmena:
Ja evo pustio ... ima male razlike ... ali nista specijalno .. po meni ... mada mozda ja negledam dobro LoL ... jel gledate samo "lepotu" slike ili kako ... posto ja bih rekao samo da je 3ofps malo matirana i bledja i nista vise ???

Ae ako sam corav recite koje vi razlike zapazate a ne samo WAU kAKAVA RAZLIKA ... a u cemu je razlika NE ZNAM GORE PISE 6oFPS WAU MORA DA JE BOLJE ... ne kazem da nije i neospoiravam nicije misljenje samo recite sta vi primecujete

Vidis onaj unutrasnji osecajh koji ti kaze "ti imas bolju masinu od njega... ti VIDIS 60 fps a oni ne... Ti si faca... :-devil-::-devil-::-devil-:"

Ja ne mogu da verujem da neko uopste mora da se napreze, meni je razlika tolika da su utisci u potpuno razlicitim kategorijama.

Jel neko uopste osetio razliku kad se pojavio Voodoo i glide? :) Meni je prvi dozivljaj 60 fps jedno od jacih iskustava u gamingu.

Pokusavam da skapiram, ali mi ne ide. Ljude ocigledno zbunjuje frame rate na filmu gde postoji motion blur i sve ostalo. Sve im izgleda kako treba, pa se zapitaju kako im je tu dovoljno 24 ili 30 fps. To apsolutno nema veze sa kompjuterskom grafikom. Ovde toga nema, tako da nema sanse da neko to drugacije vidi, moze samo da ne zna sta treba da ocekuje :). Jel ste primetili kako motion blur u crysis-u pomaze da i pri malo nizem frame rate-u sve izgleda "prihvatljivije"?

Svuda postoji motion blur, i u prirodi kad pomeras saku levo-desno ispred nosa ili kad brzo okreces glavu (crysis to lepo simulira). Ali u CGI-u motion blur-a jednostavno nema ako se vestacki ne napravi. Zbog toga mora da postoji vise frejmova u sekundi za gladak utisak u odnosu na film. 30 fps je malo za to pri brzim scenama.

Pored onoga sto vidim, kontrola misem mi je 100 puta bolja u 60 fps. Kao da je "input resolution" veci :)

PS: defitnitivno testirajte nesto u fullscreen-u u 30, pa u 60 fps, ovo jedno pored durgog je po meni gore za uocavanje razlike, zato sto te onih 30 fps sa strane nekako pomuti pa ti je svejedno :)

Evo vam i ovo...

http://www.daniele.ch/school/30vs60/30vs60_1.html

PS: Max, kao graphics guru si me iznenadio :)

Poslednja izmena:
Nije program merodavan...
Zato sto je (razlika) na 120:100 skoro ista kao na 60:40...
A to prema nekoj mojoj matematici nikako ne bi trebalo da bude isto...
A ako me neko ubedi da ja trebam da vidim razliku izmedju 100 i 120 fps-a onda zaista.... :|

uh koja mrazlika ova planina sva trza i neko mutna razlika 60-30

Ne znam šta sada da kažem. Uvek sam tvrdio da ne vidim razliku između 30 i 60 fps, ali sada je vidim! 60 fps mi izgleda glaće. Bez zezanja, stvarno ***e...!
jel se zezas ili ozbiljno ?! Mislim, podrazumeva se da ne pricamo o filmovima i igrama gde je ubacen motion blur, to su tehnike koje "varaju" percepciju mozga i cine 30fps/25fps fluidnijim za mozak, u video igrama toga jos nema, ima u 2 igre (da je odradjeno sa tim ciljem)...

@R0B0T0:

daj nemoj kakiti molim te, kako bre ne vidish ? Ako starno ne vidish onda ozbiljno pravac kod oftamologa. MORAS da vidish razliku izmedju 40 i 60 fps, pogotovo na LCD-u...O 25fps da ne pricam, kao sto gore pomenuh, film ima interleaving i motion blur, kad pauziras film vidish zamucenje na svakoj slici sa iole brzim pokretom, u igrama toga nema, sve je ostro, zato i skakuce uslovno receno...

Poslednja izmena:
Ja nosim naocare i bez obzira na to nisam video razliku do sada izmedju 25 i 60 fps recimo... Ali me savrsheno boli **** za fps ako sam ja zadovoljan sa 20 (gore-dole) fps-a u Crysis-u (citaj igram i lepo mi je :D ) a vi se slobodno lomite i prepucavajte oko dokazivanja znacaja vetjeg fps-a...
Drugo,ko toliko brine za te "tjorave" nek slobodno pokloni a moze i meni,posto spadam pod te "tjorave" par stotina evritja za Crossfire/Sli grafiku pa da svi zajedno lepo progledamo ;)

Zasto postujes to uopste ?! Mene je recimo od minut i kusur ovo g poredjenja 25fps sa 45fps zabolela glava i sta sad ? Ja treba da se vodim tvojim principom i da oslepim ili sta ? imam migrene zato sto je "prepucavanje bezveze" ?:trust: pa nije ovo prepucavanje oko toga da li si ti zadovoljan sa 25 ili ne, poenta je da li ima ili nema razlike. I ja nosim naocare pa i te kako dobro vidim razliku izmedju 25fps i 30fps, kamoli 60fps...Prosto odbijam da verujem da neko ne vidi razliku. ALi ako stvarno kako ti kazes ne vidish razliku, definitivno imas neki poremecaj (opet, bez zezanja idi kod lekara)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno