Prijatelj2708
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.07.2007
- Poena
- 345
Nisi mi odgovorio na pitanje, da li je keva uspela da reklamira patike nosene 3 meseca?
Mozes li samo da napomenes kome je ovo pitanje bilo namenjeno?
Nisi mi odgovorio na pitanje, da li je keva uspela da reklamira patike nosene 3 meseca?
dakle ako si kupio hdd po ceni od 7000 i on rikne, onda ti vraćaju 13000 koliko sada košta jer je to poslednja prodajna cena. DA LI SI SIGURAN DA ĆE TO URADITI? stvarno? najozbiljnije? ubeđen si da će ti dati duplo više novca no što si platio? koliko si siguran u to? baš si siguran? ozbiljno?Ne znam šta nije jasno, ako je roba kupljena pre stupanja na snagu novog zakona (01.01.2011.) vraća se poslednja prodajna cena, a maksimalno (a ne obavezno) u iznosu sa fiskalnog računa.
Emmi ti tu ništa nije kriv a siguran sam da niko nije uzeo u džep tu razliku jer si morao dobiti neki papir, storniranje računa i razrešenje reklamacije.
Ne znam šta nije jasno, ako je roba kupljena pre stupanja na snagu novog zakona (01.01.2011.) vraća se poslednja prodajna cena, a maksimalno (a ne obavezno) u iznosu sa fiskalnog računa.
Emmi ti tu ništa nije kriv a siguran sam da niko nije uzeo u džep tu razliku jer si morao dobiti neki papir, storniranje računa i razrešenje reklamacije.
Tako je!Opet nije tacno. Fino pise da stari zakon prestaje da vazi izlaskom novog zakona. .Evo i da parafraziram:
Danom pocetka primene ovog Zakona prestaju da veza Zakon o zastiti potrosaca
("Sluzbeni glasnik RS", broj 79/05) i Zakon o odgovornosti proizvodjaca stvari sa nedostatkom
("Sluzbeni glasnik RS", broj 101/05)
Da sumiram stari zakon VISE NE VAZI.
emmi javi se, obrazloži situaciju, pola najvećeg it foruma u zemlji će prestati da kupuje kod tebe :/
Znam da je tako po novom zakonu, ali mi je jasno rečeno da se vraća zadnji prodajni iznos. Ako osoba koja prima platu da te savetuje tako kaže to je za mene amin.
Ovo je zakon čiji je navedeni član važio u momentu zaključenja ugovora (kupovine). Stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača, došlo je do tzv. kolizije zakona. U tom slučaju je zakonodavna praksa kod nas (a uglavnom i u svetu) da se primenjuje ono što piše u novijem zakonu, tako da odredjeni stavovi ovog člana više ne važe, iako nisu izričito ukinuti. Konkretno, mislim na drugi stav člana, jer više nije 6 meseci, nego dve godine, kao i četvrti stav.Zakon o uslovima za obavljanje prometa robe vršenje usluga u prometu robe i inspekcijskom nadzoru je napisao(la):Član 36
Preduzeća i preduzetnici koji se bave prometom robe na malo dužni su da utvrde postupak
i način rešavanja po reklamaciji potrošača na nedostatke prodate robe.
Potrošač ima pravo na reklamaciju u prodajnom objektu u kome je roba kupljena, uz račun
o kupovini, u roku od šest meseci od dana kupovine.
Preduzeća i preduzetnici koji obavljaju promet robe na malo dužni su da robu sa
nedostatkom zamene novom robom ili da potrošaču vrate iznos plaćen za tu robu u visini
cene te robe na dan vraćanja ili da, uz saglasnost potrošača, otklone nedostatak na robi.
Preduzeće i preduzetnici iz stava 3. ovog člana dužni su da potrošača obaveste o odluci
donetoj po reklamaciji u roku od osam dana od dana prijema reklamacije i da osnovan
zahtev iz reklamacije ispune u daljem roku od 15 dana.
Potrošač nema pravo iz stava 3. ovog člana ako je nedostatak na robi nastao njegovom
krivicom.
reci mi molim te, da li to onda znaci da ako neki proizvod poskupi duplo ili vise treba da ti isplate duplo vise novca, ili to vazi samo kad nesto pojeftini :dOvo je zakon čiji je navedeni član važio u momentu zaključenja ugovora (kupovine). Stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača, došlo je do tzv. kolizije zakona. U tom slučaju je zakonodavna praksa kod nas (a uglavnom i u svetu) da se primenjuje ono što piše u novijem zakonu, tako da odredjeni stavovi ovog člana više ne važe, iako nisu izričito ukinuti. Konkretno, mislim na drugi stav člana, jer više nije 6 meseci, nego dve godine, kao i četvrti stav.
Medjutim, ono što je važno jeste da je važio u vreme kada je kupovina zaključena i dokle god važi ugovor o kupovini (a koji je ozvaničen garantnim listom i zakonima koji su važili u tom trenutku), novi zakon ne može da se primenjuje na postojeći ugovor dokle god se on ne raskine ili mu prestane važnost. Pri tome, stav zakona koji definiše koji iznos se vraća (stav koji sadrži podebljani deo) nijednim drugim zakonom nije "pregažen", tako da se ta odredba i dalje primenjuje u slučaju raskida ugovora o kupovini.
Meni je žao, ali Emmi nije nije napravio prekršaj zakona time što je vratio manji iznos od onog na računu. CEPS i Max_power su dobro rekli.
Mislim da je nedvosmisleno, jasno i jednostavnim rečima napisano ono što piše u zakonu, a podebljao sam u prethodnoj poruci.reci mi molim te, da li to onda znaci da ako neki proizvod poskupi duplo ili vise treba da ti isplate duplo vise novca, ili to vazi samo kad nesto pojeftini :d
dakle platio si hard 7000, sada kosta 13000, da li se vraca 7000 koliko pise na racunu ili 13000. niko od ovih sto brane emmi nikako da odgovore na ovo pitanje.
jos jednom, javi se emmi, ostaces bez kupacaaaaaaaaaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari