Šta je novo?

J&W 790GX Extreme nova amd zvezda?

To je vec lepa cena. U PiN-u je 120e... Poskupelo, a 20e nije za bacanje.
Zanimljiva je Ultra varijanta doticne ploce koja kosta negde oko 80e MPC.

Vruca zima, zar ne? :)

Cena ploce je 100 eura, po toj ceni moze da se nadje u Gigatronu.

Ovo je već malo normalnije, nismo baš navikli na ploče za AMD od 100 i više evropskih. Nadajmo se da će dok P2 i Kuma dodju na ove prostore cene adekvatnih ploča još da se slegnu, i naravno, još različitih modela da pristigne.

PiN Computers sa cenom oko 115e i imaju solidan broj komata na lageru. Svako ko ode na njihov sajt, moze da proveri info...

A ka' ce taj X2 7750 BE ne znamoooo....

Mada racunica je losa u startu. X2 7750 BE ce kostati nekih 80-90e mpc a ova ploca je 115e pa sracunajte = 200e iz mesta. Performanse su losije od Intel E5200 i neke jeftine mobo npr. GA-P31-DS3L. Kod mene ovaj CPU u kombinaciji sa ovom plocom radi na 3.60GHz 24/7 a mpc zbirno je 140e i performanse su svakako u Intelovu korist... :D:-devil-::)
x27750 stigao , a u toj racunici ti fali integrisani radeon 3300 sa 128mb ddr 3 memorije

x27750 stigao , a u toj racunici ti fali integrisani radeon 3300 sa 128mb ddr 3 memorije

Ovo je stvarno lepa vest, zna li se cifra, koliko su ga ovi naši zacenili?

@zorz - sad sam gledao na J & W sajtu, tamo ima samo ova Extreme. Imaš li neki link?

Ajd mi pusti na P.P. koji domaci distributer ima X2 7750 BE jer ja gledam samo dilerske cenovnike. To mi je posao. :D
Meno HD 3300 ne treba. Neka je slobodno izvade :d:d:d i neka mi umanje cenu i ., a tu si u pravu njeno prisustvo sam prevideo...

@Zooo:
Jetway 790GX Ultra - Review

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
U pravu je civi. Stigo X2 7750 BE po ceni od 77e PMPC ili ti ~6.500 DIN i u kombinaciji sa ovom plocom to mu dodje 180e... Lepo, lepo...

Poslednja izmena:
Ko uopšte prodaje ovde Jetway ?

PS @ ti si izgleda pomešao j&w sa jetway.

Upravo sam i ja ukapirao da se na linku radi o Jetway ploči, inače našao sam 7750BE i za 6300 din, a verovatno će biti i za manje para uskoro.

Edit: Nema Jetway-a u Pinu, a ni u Gigatronu, J&W ima.

Poslednja izmena:
ISTO BREEEEEEE !!!

Proguglaj i nadji spregu.... ;)

Proguglaj i nadji spregu.... ;)

Kake veze ima sprega kad nisu iste firme.

Jetway je pravio ploče za Evga (ja imao Evga), pa ne znači da je ista firma iako su neke ploče bile blizanci, a svaka firma prodavala svoj model, opremu i naravno imala različitu cenu, (mogao si da stavljaš bios od jedne na drugu).

Evga ploču npr nikada nisi mogao da kupiš kod nas, a Jetway tada jesi, ko što sada ima J&W, a Jetway nema.

OK. Razumem. :smoke:

U pravu je civi. Stigo X2 7750 BE po ceni od 77e PMPC ili ti ~6.500 DIN i u kombinaciji sa ovom plocom to mu dodje 180e... Lepo, lepo...
, ja sam skoro uvek u pravu :) , i meni je posao da gledam cenovnike (al izgleda da ih gledam malko bolje) , inace Jetway nema mnogo veze sa JW, za JW rade bivsi ABIT strucnjaci ;)

, ja sam skoro uvek u pravu :) , i meni je posao da gledam cenovnike (al izgleda da ih gledam malko bolje) , inace Jetway nema mnogo veze sa JW, za JW rade bivsi ABIT strucnjaci ;)

Hoces reci J&W rade ex Abitovci, ako sam te dobro razumeo...???

Da ne otvaram sad novi topik , mislim bice i za to vremena najkasnije kad bacim phenom II pod led a do tada evo vam malkice da balite .....

J&W Extreme nije samo opticki jedan slatkis nego i po OC-mogucnostima itekako obecava....

Nakon komentara i zelje da se ploca istestira i pre Phenom'a II odlucih se da kupim najjeftiniji dualcore AM2 cpu i ustanovim sta je moguce. Izbor je pao na X2 3800+ Windsor trenutna cena ovdje u svabiji smesnih 38€ :)

Kao sto je poznato uradjen je u 90nm procesu i ima default frikvenciju od 2000 MHz (max multi je 10).

sa lakocom sam na J&W postigao stabilan takt od 3300 MHz, hladjenje je vazdusno cooler EKL Alpenföhn Grossclockner sa tihom 12ticom.

nastavljamo sa 3400 pa da vidimo da li ce i one proci 60 minuta torture

temperature se drze u granicama na 3400@1,464V nekih 52° u full loadu

Čoveče, ti ga baš nasvira!!
Bravo!
I temperature su odlične, meni ovaj 5000+@3000Mhz ide na 55-56 stepeni.

Da ne otvaram sad novi topik , mislim bice i za to vremena najkasnije kad bacim phenom II pod led a do tada evo vam malkice da balite .....

J&W Extreme nije samo opticki jedan slatkis nego i po OC-mogucnostima itekako obecava....

Nakon komentara i zelje da se ploca istestira i pre Phenom'a II odlucih se da kupim najjeftiniji dualcore AM2 cpu i ustanovim sta je moguce. Izbor je pao na X2 3800+ Windsor trenutna cena ovdje u svabiji smesnih 38€ :)

Kao sto je poznato uradjen je u 90nm procesu i ima default frikvenciju od 2000 MHz (max multi je 10).

sa lakocom sam na J&W postigao stabilan takt od 3300 MHz, hladjenje je vazdusno cooler EKL Alpenföhn Grossclockner sa tihom 12ticom.

monty svaka chast, za 90nm CPU iz AMD kuhinje odlichan klok, jao napalicete me na AMD o5 sad cu da uzmem J&W i 7750BE :D

hvala momci ....

Samo nije ovde kraj :)

evo 30 minuta 3400MHz takodje prosle ....

Poslednja izmena:
Ono ... kao "slučajno mi uletio uber F3" :)

Poslednja izmena:

Stari dobri F3 90nm! :) Brutalno...

3400 !

sjajno, zanima me dali bi mogao koji mhz više da se izvuče iz ovog mog 5000BE pa da posluži kao prelazno rešenje dok se ne skupi za PII

Znaci ne mogu da vjerujem koliko si ga nasvirao. Svaka cast. Ja ovog mog 4000+ 65nm EE ne mogu da natjeram ni na 2.9GHz stabilno radi na 2888MHz na 1.35V :smash: Doduse na Biostaru sam ga testirao na 3GHz i orthos je pucao nakon 15-ak minuta dok na ovom shugavom ASUS-u pukne nakon 20 sec.

Poslednja izmena:
3750!

evo i prvi rez ispod kompresije :)

HTT od 375 nije nikakav problem za plocu !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno