Šta je novo?

J&W 790GX Extreme nova amd zvezda?

Bravo! Dakle ploča vredi 100e da ga je*eš.
I neće biti obavezan Black Edition za nas koji ne jurimo svetske rekorde.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A ja prodao svoj X2 3800+ F3 za 30Eura :mad::wall: jer nisam mogao docekati da se neko smiluje da uveze (da ima na stanju) normalnu AMD plocu. Sve imaju, a kad pozoves-nema!

F3 se ne prodaje, osim eventualno najboljim drugarima ! :D

Skoro pa 100% overkloka! :smoke: :D
;)

Tacno ali nece stabilno da radi ispod kompresije u idle :)

ovaj cpu je definitivno krsten za vazduh....
Postigao sam na 1,536V na vazduh stabilan OC od 3480 MHz

Moj phasechange je prehladan za ovaj primerak sto znaci ako opteretis CPU mozes ispod kompresije da ga drzis na 3750 MHz ali cim stopiras Orthos (CPU idle) ode u minus i zamrzne ! tako da prakticno od kompresije nemas neke koristi.

idealno bi bilo voda ili vec provereno dobro air hladjenje ili znatno slabija kompresija.

Poslednja izmena:
najveci problem kod J&W plocha je shto se jako brzo prodaju!!
kada sam kupovao sebi mashinu nigde nisam mogao da nabavim plochu, svugde su bile rasprodate, bukvalno!!!!
jedino shto uvoznik ne oseca vecu potraznju pa kasni sa uvozom J&W plocha.

Imam mogucnost da uzmem ovu MB za 98 E..
Po svemu vidjenom ova ploca je izgleda odlicna pa rekoh da se pocastim za novu godinu..:D
Ova Biostar TF 570 sli radi super ali..
monteboy:
HTT od 375 nije nikakav problem za plocu !
Da li menjati ili ne pitanje je sad..:D

HTT od 400 takodje nije problem

IMC ovog CPU izgleda ne voli ovoliki HTT kad je memoriski ratio na 266 :)

spustio sam multi na 9 i stavio memory ratio na 200 MHz

i onda i 400 Mhz nije bilo problem sve na air !

ploca trazi jos ..... ! :)

Poslednja izmena:
IMC ovog CPU izgleda ne voli ovoliki HTT kad je memoriski ratio na 266 :)

spustio sam multi na 9 i stavio memory ratio na 200 MHz

i onda i 400 Mhz nije bilo problem sve na air !

ploca trazi jos ..... ! :)

reci mi koliki je droop sa X2 procesorom?btw stvarno izuzetna ploca:wave:

reci mi koliki je droop sa X2 procesorom?btw stvarno izuzetna ploca:wave:

Veoma dobro pitanje !

Na screenshotu gore mozes da vidis napon u CPU-Z od 1,536V (idle)
U Biosu je podeseno 1,55V

E sad ploca nema vdroop jer pri loadu napon ne opada nego suprotno povecava se tako da recimo kad radi orthos CPU-Z pokazuje 1,544V :)

Sto znaci da su maheri ove ploce unapred brinuli o eleminaciji vdroopa !

Zakljucak Vdroop nepostoji a vdrop iznosi 0,014V

Objasnjenje za eventualno neupucene u izraze vdrop i vdroop

Kod:
vdroop oznacava pad napona pri load'u
vdrop oznacava pad napona u odnosu na podesenu vrednost u biosu odnosno idle napon

Poslednja izmena:
Veoma dobro pitanje !
E sad ploca nema vdroop jer pri loadu napon ne opada nego suprotno povecava se tako da recimo kad radi orthos CPU-Z pokazuje 1,544V :)

Nisam neki hw mag ali ispobao sam nekoliko AMD čipsetova (590X, 690G, 770, 780G, 790FX) poslednjih par godina i sve ploče su se identično ponašale po pitanju VDroop-a - uvek je rastao napon sa opterećenjem. Međutim, što se tiče VDrop-a, tu je svaka ploča bila različita. Od pojave AMD serije 7 čipseta postao je bitniji kvalitet i dizajn naponske sekcije - neke ploče sa identičnim čipsetom se vrlo razlikuju po pitanju stabilnosti. Zato mislim da je ovaj J&W 790GX Extreme pun pogodak !

Kakva je integrisana grafika na ovoj ploči? Je l' probao neko da je klokuje, koliki su dobici u performansama? Vidim da je cena ove ploče oko 100 ervopejaca, izgleda mi kao fenomenalna kupovina...

Kakva je integrisana grafika na ovoj ploči? Je l' probao neko da je klokuje, koliki su dobici u performansama? Vidim da je cena ove ploče oko 100 ervopejaca, izgleda mi kao fenomenalna kupovina...

ATI HD3300, mislim da je ovo najbolja integrisana grafika na tržištu, ali nema neke velike vajde od klokovanja.

Jel moze ova grafika da pusta 1080p filmove na 1680x1050 rezolucji bez problema?

I posle Abita, J&W :D

To i jeste abit al sa drugim imenom :)

Hehe, nešto mi pade na pamet, mogao bi monteboy da izređa sve prethodne am2 procesore (počev od Semprona) na ovoj ploči i updateu-je stanje na hwbot-u.

jedini problem je shto se uvozi jako mala kolicina ovih ploca, pa ih je nekad jako teshko naci.

Vrh Dno