Oni traže broj karticu da bi se predautorizovali tj rezervisali sredstva.Da, mislim da si u pravu, to je rezervisanje sredstava, ali sa non-refundable pravilom, ali nisam siguran kako to funkcionise posto mi je booking trazio i cvc kod, pa me je to asociralo da je placanje.
Sto je najjace, probao sam i sa iRacunom Rajfajzen banke, ista prica.
Pisao sam direktno hotelu, oni mi kazu da ne mogu da “procesiraju” karticu i da, ili da apdejtujem podatke od kartice ili da im odradim transfer novca (dali su mi iban i swift). Ali mi to deluje malo sumnjivo.
upravo takoSigurno je problem bio jer nije kreditna kartica. Jednom mi se isto tako desilo da je morala da bude kreditna kartica za rezervaciju, iako je bilo duplo vise novca na debitnoj a placanje po dolasku.
Nema razlike izmedju kreditne i debitne kartice kada je u pitanju plaćanje niti rezervisanje. Razlika je samo kako se koriste sredstva u samoj banci, da li iz raspoloživih sredstava na računu (debit) ili iz odobrenog kredita (credit). Potrošen kredit do kraja kod kreditne i prazan račun kod debitne daje isti rezultat, i obrnuto.
Najbrži način rešenja je da se kontaktira odeljenje kartica u banci koja je izdala karticu.
Exactly. Sa debitne može samo da naplati, pa da kasnije stornira.Neki prihvataju debitne kartice, ali tu postoji zez jer korisnik moze da povuce sredstva i onda postaje nenaplativo.
Nije mi poznato da je moguce vrsite rezervisnaje sredstava kao sto to rade hoteli na debitnoj kartici.
Kod kreditne toga nema, jer banka isplati zaduzenja i automatski postajes duzan banci, koja ce da naplati kaznenu kamatu, i ne moguce je izbeci.
Evo pre neki dan sam dobio free doručak za neki hotel, međutim, za iste pare drugarica je dobila noćenje sa doručkom, samo što nije pisalo free.Da li ima neki dobar razlog, ako ima koji su to, da koristim Airbnb umesto Bookinga? Ne smatram ga boljim nego sam krenuo od njega i samo njega koristim.
Da li Airbnb ima nesto poput Genius-a kao na Bookingu?
Treba mi inace jos par rezervacija i bicu nivo 3. Mada do sada nisam nikada dobio besplatan dorucak, a automatsko prebacivanje u bolju jedinicu nisam nikada dobio tj. ne znam kako to funkcionise. Ako neko ima 3 smestaja dobicu bolji na osnovu nekih kriterijuma?
U principu isti djavo, mozda je ABNB malo skuplji jer nudi odredjene finansijske garancije i domacinu i gostu tako da se i jedni i drugi malo drugacije ponasaju kada su njihove platne kartice u rukama treceg lica.Da li ima neki dobar razlog, ako ima koji su to, da koristim Airbnb umesto Bookinga? Ne smatram ga boljim nego sam krenuo od njega i samo njega koristim.
Nije to nista besplatnoMada do sada nisam nikada dobio besplatan dorucak, a automatsko prebacivanje u bolju jedinicu nisam nikada dobio tj. ne znam kako to funkcionise. Ako neko ima 3 smestaja dobicu bolji na osnovu nekih kriterijuma?
oko ovoga mogu da ti pomognem, javi se na PPTreba mi inace jos par rezervacija i bicu nivo 3.
Da, izgleda ima razlike u knjizenju. Potpuna glupost, ali dobro.Ako se na debitnoj može izvšiti rezervacija, zašto renta car agencije i dalje uzimaju isključivo kreditne kartice?
Šta ih briga gde su blokirali sredstva, ako obe imaju limit/sredstva na računu?
Моје искуство је такво да са дебитном картицом никада нисам имао проблема, ма где да сам ишао по Европи (није баш пуно земања, али zero problems). Али, врло је могуће да људи користе prepaid дебитне картице и да су због тога одбијене од стране оног ко наплаћује услуге.Gotovo uvek koristim kreditnu karticu (koristim je kao charge) i pre neki dan mi se desi da nisam mogao da platim kotizaciju za neku trku, jedna od poruka je bila "ne može kreditna, probaj debitnu", ali nije prošla ni debitna Intese, pa sam platio debitnom druge banke. Tako da verujem da je problem bio do Intese, mada sam iste večeri koristio Intesa karticu na Booking i platio smeštaj.
U oktobru smo imali situaciju na nekom događaju u Valensiji, na nekim štandovima je bilo moguće plaćanje isključivo karticama i nigde nisu radile debitne kartice, pa sam ja plaćao za više ljudi, a oni mi davali keš. U gradu, debitne kartice su im negde radile, negde nisu. Nije bilo do limita ili isključeno kanala. Kreditna nijedna nije fulala.
Takodje je bilo problema za plaćanje debitnim karticama na terminalima u avionima. Kreditna uvek prodje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari