Šta je novo?

iznajmljivanje/izdavanje smeštaja (Booking.com, Airbnb...)

Da pitam malo iskusnije korisnike bookinga. Malopre me zove brat i kaze kako mu je od [email protected] stigao mail da je rezervisao neki hotel u Grckoj. Njegovo je ime a prezime je pogresno. Naravno on otkaze rezervaciju i dobije potvrdu da je uspesno otkazana. Ono sto me buni je to da stoji u mailu neka Visa kartica sa drugim brojem u odnosu na bratovljevu.(sa te kartice bi povukli sredstva negde u junu) On kaze da nije ubacivao karticu u nalog,a registrovao se pre mesec dana i nista nije rezervisao ni u zemlji ni u inostranstvu. Da li je moguce da je neko pogresno uneo njegov mail u svoj nalog i kako booking nije video da taj mail vec postoji?

Bio je ranije problem sa gmail u formi petar.petrovic i petarpetrovic
Ne znam da li je i dalje
Pa moguce da je do toga

Nije mi jasno što bi mu slali broj kartice pa čak i da jeste njegova kartica.

Ma sa zvanicnog maila je stiglo. Uspeo je da otkaze rezervaciju. Ovo mi nie bilo jasno:
Ije uposte njegova kartica. Nije je cak ni ubacio u app.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-28-11-50-50-947_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2023-04-28-11-50-50-947_com.google.android.gm.jpg
    70.6 KB · Pregleda: 142
Ljudi jedno pitanje da mi neko pojasni,ovo su slike krajnjeg dela rezervacije smestaja za Maldive.
E sad me zanima u cemu je fora sa ovim cenama ako platim 29.jula karticom i ako platim po dolasku u smestaj?
Za jedan pise cena 1100 i nesto,a drugi 870...,a u donjem delu za obe opcije stoje iste cene tj.870 i jos takse...koliko ustvari ukupno placam ako izaberem jednu ili drugu opciju?

Prilozi

• IMG_20230503_215826.jpg
    IMG_20230503_215826.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 114
  • IMG_20230503_215803.jpg
    IMG_20230503_215803.jpg
    152.1 KB · Pregleda: 115
Isto plaćaš, imaš dole i takse kada plaćaš u objektu, dođe na isto.

Ok...a kazite mi kako funkcionise booking novcanik?
Imam nekih 67 evra u novcaniku i hteo bi to oduzeti od cene smestaja...jel to znaci da u tom slucaju moram odmah platiti smestaj,jel?

Pozdrav

Žena odlučila ove godine da počne sa "direknim" izdavanjem na booking.com (dosad su ona/njeni to radili preko agencije neke), pa me zanima par stvari pošto vidim da u temi ima ljudi koji izdaju smeštaj preko booking-a. Napomena da je objekat već otvoren i da je primljeno 2 rezervacije u prilično kratkom roku...

1. Prema vašem iskustvu, kako se najbolje zaštiti od lažnih rezervacija i generalno "no-show" situacija, imajući u vidu da se iz objektivnih razloga kao plaćanje prima samo keš na licu mesta? Ostavljena je i opcija rezervisanja bez mogućnosti otkazivanja, ali za to još čekamo verifikaciju adrese. Da li u tom slučaju korisnik mora da ostavi karticu ili neki drugo sredstvo plaćanja booking-u, koji onda može da izvrši naplatu za ime smeštaja?

2. Kako ide to regulisanje faktura dobijenih od strane booking-a, koje su sva raspoloživa sredstva plaćanja za nas ovde? Da li osim navedene provizije po rezervaciji ima još nekih skrivenih ili fiksnih troškova generalno?

I jos jedno pitanje sta podrazumeva "ostvarite bonus od 167€..." Koji stoji uz rezervacije nekih smestaja?

Ljudi jos jedno pitanje.
Imam problem oko Wizz leta za Maldive (pisao sam o tome na forumu).
Rezervisali smo hotel na aerodromu Abu Dabi u kome nema besplatnog otkazivanja preko bukinga?
To znaci ako budem morao otkazati da mi ceo iznos skidaju,jel?
Ne postoji sansa to nekako da se resi imajuci u vidu da Wizz sve remeti i ko zna ocemo uopste i otici tamo?
Jel neko imao uopste ovako slicnu situaciju,imali neko resenje?

Piši direktno hotelu preko bukinga i objasni situaciju

U kojoj je bese valuti najbolje placati i pretrazivati buking smestaje za nas koji bukiramo iz Srbije?

Da li oni kuponi/kodovi koje povremeno dobijamo na mail za povrat određenog iznosa prilikom rezervacije mogu da se proslede drugom korisniku?! Ili su personalizovani, tj. samo ja mogu da ih iskoristim?!

Mislim da moze bilo ko, ali se oni koriste tek za narednu rezervaciju a ne za tekucu.

Ja sam kredit 2x iskoristio na svom nalogu, oni to zovu novcanikom, nisam primetio opciju da se moze preneti drugom korisniku.

Ima li nacina kada se zeznem i izmenim Booking.com account u Business, nekako ga vratim u Personal?
Svaki put moram da se ulogujem sada kad odem na sajt, a Switch to Personal ne radi.

Cao svima.
Mozda ima ovde nekog ko izdaje preko booking-a ili prosto zna - koje su opcije naplacivanja za nas iz Srbije ? Izdajem vec 7 meseci i dobijam stalno oprecne odgovore, sto od ljudi koji izdaju, sto od agenata korisnickog servisa i sl.
Uglavnlm shvatio sam da je najbezbednije staviti cash only. Medjutim cujem da postoji mogucnost placanja unapred pa da to legne na racun nakon check-in (kao sto to lepo omogucava airbnb).Jedna poznanica mi kaze da joj placaju preko paypal unapred, nemam pojma. Opet ovi agenti mi kazu da se tako moze naplatiti samo POS terminalom (one virtuelne kartice), a ne da legne na racun.
Zbunjen sam i unapred zahvalan na odgovorima.

Medjutim cujem da postoji mogucnost placanja unapred
Plaćanje unapred nije moguće za nove korisnike; potrebno je da prođe određeno vreme, koje, usput, nije precizirano. Jedina opcija je da zatražiš uplatu depozita za rezervaciju putem PayPal-a.

Imam kuću blizu Beograda koja je dostupna za rezervaciju. Svaki put kada neko rezerviše, kontaktiram ih da razjasnim detalje, i ukoliko mi se učine neozbiljni, zahtevam uplatu depozita.

Manje vise i ja sam donekle nov u toj prici.. ali me svuda ima.. IG, FB, Booking, Airbnb, website, sajtovi za promocije tog tipa

Cao, da li se nekom desilo da booking naplati rezervaciju (Banka kaze da je placanje uspesno) a da se ona otkaze zato sto je bilo neuspesno placanje? Booking support kaze da ce da se javi za 24h a host da nije do njih i da vidimo sa Bookingom. U medjuvremenu (za 1-2h) su taj smestaj izdali drugom.

Koji je najjeftiniji nacin da se pozove Booking support? Vidim da je UK broj u pitanju…

Meni se ovo slicno desilo, cak sam i zvao banku gde su mi potvrdili da su sredstva rezervisana. Platio sam preko virtuelne kartice Banca Intesa. Iz banke mi kazu da nema nikakvih problema prilikom placanja tom karticcom kao i oko eventualne refundacije. Sta mi je ciniti? Videh na drugom forumu da postoji neki hrv broj +385 16439292. Zvacu kasnije da vidim o cemu se radi ali mi je bas bzvz, rezervacija mi nije prosla jer su mi izbacili da je neuspesno placanje. Sad jedino da se nadam da nece da se zauzme taj smestaj u medjuvremenu.

@Swiper @Logen
Broj 0800190381 je za domacine za srbiju. Nekad nema nasih operatera, pa te preusmere nekom ko prica engleski ali je vazno da i tada je 0 din poziv, makar trajao pola sata.
Broj 0800190380 je za goste. Isto je 0 din. Pripremite br rezervacije i pin broj, koji su na pocetku konfirmacionog mejla.
Izbegavajte to placanje virtuelnom karticom, to ne moze ako je domacin iz srbije, cg, mkd, bosne. Jer onda domacin posle ne moze da skine pare na svoj devizni racun. Jedino ako ima POS terminal, a to nema niko.

Pozdrav, hteo bih da postavim pitanje u vezi rezervacija smeštaja u Srbiji preko Bookinga , razmišljam da ako smeśtaj rezervišem nekoliko meseci pre termina, i vidim da smeśtaj ima popričan broj pozitivnih ocena i komentara, da li vredi tada stupiti u kontakt sa vlasnikom i ponuditi mu da uplatim celokupan iznos rezervacije, a da otkažemo rezervaciju na bookingu i na taj način da izbegnemo plaćanje provizije. Da li je to uopšte i izvodljivo i koliki bi bio realan popust u odnosu na cenu sa sajta u procentima?
Inače imam baš pozitivno iskustvo sa smeštajem preko bookinga po Srbiji pa sam uvek razmišljao o ovome ...

Vrlo cesto ces od vlasnika dobiti ili istu ili skuplju ponudu... Takodje sam se veoma cesto susretao sa tim da mi vlasnici nakon preuzimanja kljuceva traze da otkazem rezervaciju na bookingu, kako oni ne bi platili proviziju, a ja platim istu cenu, sta mi je najblaze da kazem totalno pilicarski.

@e46glogi
sve zavisi od iznosa rezervacije, ljudi cesto imaju prevelika ocekivanja od tog popusta.

ako je rezervacija 30-40eur sto je vrlo cesto slucaj kod domacih gostiju, koliko moze da ti da popust 100din?
To je tebi smesno, a vlasniku nije ni malo.

Ako je rezervacija 1000eur mozes ocekivati 5-6% i to moze biti korisno i tebi i domacinu.

I to si u pravu, ali i dalje mi je pilicarski kad traze da se otkaze rezervacija zbog provizije... Ako mu je puno provizija neka se ne oglasava na bookingu, neka digne cenu za tu proviziju..

Meni je bolje da platim pun iznos i da imam neku zaštitu od njih, nego da se zezam sa vlasnikom i razmišljam hoće li biti problema. Nađem naravno ono što mi cenovno odgovara i plaćanje isključivo Booking ili Airbnb, ništa na ruke ili uplata na račun.

I to si u pravu, ali i dalje mi je pilicarski kad traze da se otkaze rezervacija zbog provizije... Ako mu je puno provizija neka se ne oglasava na bookingu, neka digne cenu za tu proviziju..
Ako digne cenu za iznos provizije, i provizija se podigne zar ne?

Jeste pilicarski, ali to je do coveka.... radi kako misli da treba

Nađem naravno ono što mi cenovno odgovara i plaćanje isključivo Booking ili Airbnb, ništa na ruke ili uplata na račun.
Zavisi kakav objekat iznajmljujes
Nemaju svi opciju placanja direktno platformi, plus je tako uvek skuplje a nekome je to veoma vazno, narocito ako neko putuje sam i ostaje kratko.

Nazad
Vrh Dno