P
Panta M
Guest
Vader je napisao(la):pored Opere mi treba neki IE-oliki browser, pa sad razmišljam da probam IE7 betu.
Onda koristi IE, jer je najbolji "IE-oliki browser".
Vader je napisao(la):pored Opere mi treba neki IE-oliki browser, pa sad razmišljam da probam IE7 betu.
ladno nisam izvalio da su dodali mht podršku,ekstra:banana:Delija je napisao(la):Za skidanje sajta imas "save as HTML file with images" i "web archive (single file)", tj. MHT format preuzet iz IE-a...
CHM je izuzetno jako kompresovan LZH kompresijom, dok su MHT fajlovi po pravilu ogromni, mnogo veći od web strana i slika zajedno (što ni malo ne čudi, jer je po sredi ekstremno neefikasno enkodiranje, identično onome kakvo se koristi u e-mail programima). MHT se mora otvoriti u IE ili drugom browseru kompatibilnom sa MHT, CHM koristi Win HTML Help kontrolu (koju ima svaki komp sa Windowsom novijim od Win95, a ima i on ako je instaliran HTML help update) i ne treba mu browser za otvaranje. CHM ima mogućnost za složeno pretraživanje sa logičkim operatorima, bookmarke i mnoštvo drugih stvari.B@K@ je napisao(la):I koja je prednost chm?
Operin MHT je grozan. Često se desi da se MHT snimljen iz nje otvara u njoj, ali ne i u IE. Kakav je onda to MHT?B@K@ je napisao(la):p.s. ni ja nisam izvalio da Opera ima mht, cool...
1. daB@K@ je napisao(la):1. Je l' to radiš ovim htm2chm koji imaš u potpisu?
2. I kako direktno u chm, kopiraš link ili?
3. I koja je prednost chm?
Ima. I taj plugin košta 21$.ZoNi je napisao(la):2. Opera ima valjda neki ruski plugin za snimanje u CHM
mkdir site\$WWAssociativeLinks
mkdir site\$WWKeywordLinks
copy hhmake\tool800\*.* site
copy hhmake\tool800\$WWAssociativeLinks\Property site\$WWAssociativeLinks
copy hhmake\tool800\$WWKeywordLinks\Property site\$WWKeywordLinks
hhmake\hhm\hhm site
ren site.its hhelp.chm
Da, sad je lakše. A šta ti misliš koliko dugo postoje ti "ZoNi-jevi" programi? A ja pravim za svoje potrebe CHM fajlove bezmalo otkako oni postoje. U to vreme je morao da se koristi veliki, nezgrapni i bagoviti MS HTML Help Workshop, ili skupi i ništa manje komplikovani komercijalni paketi za pravljenje helpova. Doduše, pojavio se Web2HH, ali em je i njega bilo potrebno podešavati (što je bilo smaranje ako ti uvek treba CHM istog oblika, veličine itd) em je command line MS workshop engine (koji on poziva, naime i njemu treba MS HTML Help Workshop) nekad umeo da omane.violinista je napisao(la):Hm, valjda je lakše desnim klikom na fajl od pravljenja BAT fajla. Ili?
malo je nezgodno tako, 1-2 kombinacija ili CTRL-TAB
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari