Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

Posle koriscenja 9.0 neko vreme ja se vracam na 8.5

Gde moze da se podesi da se na tabovima ne prikazuje umanjena slicica web stranice? Ubih se trazeci.

violinista je napisao(la):
Gde moze da se podesi da se na tabovima ne prikazuje umanjena slicica web stranice? Ubih se trazeci.

Odstikliraj ovo opera:config#UserPrefs|UseThumbnailsinTabTooltips

Poslednja izmena:
A sta je ovo? Cemu ti brojevi i odakle oni ovde?
Inace, uradio sam upgrade sa 9.0 na 9.1 i i dalje stoji tamo. Uvek iste cifre.

capture4ql5.jpg

Koliko me secanje sluzi (iz mracnog doba koriscenja opere :d), velicina prozora u pixelima.

Vidi stvarno!

A, da li je to bilo tu od instalacije ili sam ja nesto...?

dr.Tiristor je napisao(la):
Vidi stvarno!
A, da li je to bilo tu od instalacije ili sam ja nesto...?
ti si tu nesto... :)

tools / preferences / advanced / browsing
odstikliraj "Show web page size in title bar"

operic je napisao(la):
ti si tu nesto... :)

tools / preferences / advanced / browsing
odstikliraj "Show web page size in title bar"
O, da.
Hvala.

I_L_I_J_A je napisao(la):
Izasla je Opera v9.01 - final
Juce je skinuh, 8552, jel' tako?

Da li se Opera 9.01 Final može samo preinstalirati preko prethodne verzije ili mora ići čisti instal?

Crash Owerride je napisao(la):
A sto ne probate portable operu ?
Ja je koristim od kad postoji i radi mi lepo.
evo ga link - ako neko zeli da proba.
http://rapidshare.de/files/27699490/opera9usben.zip
Sve funkcije su iste - a moze da se prenosi na usb disk i da radi cak i tamo gde nemate prava administratora, odnosno - prava za instalaciju.

A zasto bih je koristio kuci?:) Lepo je da se ima za usb ili tome slicno
Jel si siguran da nema razlike?

_Weasel_ je napisao(la):
Posle koriscenja 9.0 neko vreme ja se vracam na 8.5
Ja sam pisao ovde o velikim problemima u renderovanju nekih strana sa verzijom 8.x, sa 9.x to radi OK i meni je to dovoljan razlog da ostanem uz novu verziju.

9.01 final, kako se čini, rešava neke gadne probleme kojih je bilo sa YouSendIt i sličnim servisima.

Ja sam na taj problem vrlo retko nailazio tako da mi je 8.5 sasvim odgovara.

Ja sam kasno sinoć instalirao 9.01 final i već mi je 3-4 puta pala (uvek ista priča, kliknem na nešto, onda kao da se zaglavi, to traje neko vreme a onda izađe obaveštenje o pucanju opera.exe). Ako se ovako nastavi uradiću downgrade na neku od prethodnih beta verzija.

@Vader
Mozes da komotno da nadogradis na noviju verziju, cak te i pita hoces li clean install ili upgarde.

Trenutno koristim 9.01, mada mi se nekako cini da su 8.x verzije bolje, odnosno da su bolje za ono za sta ja koristim Operu.
Najvise me nervira to kada otvorim neku stranicu i dok se ona jos nije otvorila cela, kliknem na neki link na njoj, a kada pozelim da se vratim ponovo na tu stranicu, Opera je ponovo otvara, a ne vraca onako kako je bilo.
Kada se otvori kompletna stranica nema tih problema.

Hteo sam da prebacim widgete sa drugog kompa ali neće da ih registruje kada startujem operu?Da li je to uopšte moguće uraditi?

Radi li vama "work offline" u Operi 9?
Meni ne radi nikako, katastrofa. Ako na nekoj stranici otvorim neki link, da se otvara u novom tabu, i onda se vratim na stranicu na kojoj sam našao link, i uključim work offline i opet otvorim taj link (stranicu) - neće da mi ga otvori (!), a ta stranica već stoji otvorena na drugom tabu.

Ne znam kakve su Opere 8.xx bile po ovom pitanju, ja sam koristio Operu 7.54 i offline je radio perfektno.

Da li samo kod mene ne radi offline u Operi 9?

Lose radi...

I meni loše radi offline.

Imam problem sa Operom. Naime, nekada (jaaaako retko) mi se desi da je zatvorim i onda kada je ponovo otvorim, podesavanja se vrate na default i onda moram ponovo sve da namestam - radi se o podesavanjima izgleda ekrana, znaci ikonice, tabovi i sve ostalo.

I ja sam imao prije taj problem, sa nekim betama.

Ja odustao od Opere...

EDIT: Ili cu da se vratim na 7-icu... :)

Poslednja izmena:
Ja sam u zadnje vrijeme pored Opere dosta koristio Maxthon, iz određenih razloga, ali mi je strašno nestabilan u zadnje vrijeme, pogotovo ako imam 2 otvorena istovremeno :(

Mene nervira kod Maxthon-a sto nekad nece da mi otvori novi tab, mada hoce da zvekne ponekad, pogotovo sa puno otvorenih tabova...

BTW, otkad sam ga stavio da bude default browser, nikako ne mogu da nateram da Opera ili FireFox ponovo budu default. Tj. formalno jesu (prepoznaju se da jesu), ali aplikacije otvaraju Maxthon. WTF??? :S:

Ja se ponovo vratio na Opera-u... :d

Ovaj Maxthon je smece... Meni samo nije jasno kako je ZoNi toliko hvalio to cudo...

Meni je Maxthon fino radio jedno vrijeme, a sad je totalno nestabilan i nepouzdan :mad:

Teško sastavi sat vremena a da ne pukne, na ovaj ili onaj način. A pored Opere mi treba neki IE-oliki browser, pa sad razmišljam da probam IE7 betu.

Nazad
Vrh Dno