Šta je novo?

Izasao "The Chronicles Of Riddick "

Igrao sam je oko 4h i uninstall. Ni po cemu me nije odusevila. Pa zar posle HL2 mozete da se lozite na neki fps. Ili se lozite na Vin Diesel-a?

Originally Posted by c3
najveci plus ide da igrac ne leti u vazduhu jer mu se vide noge
hvala bogu vise
To je bilo u Morovindu, nista novo cak i malo zbunjujuce

U cemu je Riddick bolji od HL2?

Grafika: za generaciju bolja
Zvuk: bolji
Prica: kod HL2 ni ne postoji
Gameplay: HL2=HL1=jos gomila FPS-ova iz poslednjih par godina. Riddick je dovoljno drugaciji da donese osvezenje.

byMaX je napisao(la):
Inace, izgleda da na ATI-ju dosta brze radi, bez obzira sto je u pitanju OpenGL (ako sam ja dobro video u konfig-u) - sa 6800LE na 380 / 900 i 16 pipeline-a, prilicno je znalo da secka u 1280 i 8x AF (Sve na max), dok na X800 Pro (default, 12 pipelinea), uvek leti preko 40fps (cak i u tim situacijama u kojima na nV ume da secne). Nemam vise 6800LE, da bih mogao da uradim test u Fraps-u, ali sam stekao utisak da dosta bolje radi na ATI-ju...

Pa mozda radi brze na ATi-ju zato sto X800 ne podrzava PS veci od 2.0 verzije. A kod nVidia-je (6800) moze da se stavi i na 2.0++ kada kartica prikazujem mnogo vise detalja i sami tim je zahtevnije po nju. :)

P.S. Probao sam da kod nVidia-je stavim PS 2.0, tada igrica leti. :banana:

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Gresis, taj PS2.0++ mod moze da se potera i na ATI-ju, a isti efekat moze se postici sa PS2.0 - u konfigu je samo potrebno povecati LOD i textureclamp opciju i to je sve. Izgleda isto kao i sa PS2.0++ na 6800LE na kome sam probao. Poenta je u tome sto PS2.0++ ne otkljucava nista novo, vec samo neke shadere odradjuje po defaultu iz jednog pass-a, pa su malo povecali LOD - ista opcija postoji i u Doom-u. Ono sto sam rekao - da igra sporije radi od onog na ATI-ju, pricao sam uporedjujuci Apples to apples - dakle obe u PS2.0 modu... :)

pozdrav

p.s. ATI podrzava PS2.0b, a nVidia PS2.0a (koji i podrzava i Riddick), tako da od PS3.0 nema nikakve koristi. Za sada, jedina stvar koja radi sa SM3.0 - jeste FarCry 1.3. Nazalost... :(

Znaci li to da ATi ima savrseniji (noviji) PS posto ima 2.0b , a nVidia ima 2.0a?

Igra je strava!!! :D Presla sam je i toliko mi se svidja da cu je preci barem joh jednom.A ti
zasluzuje je. Fantasticna atmosfera. Nazalost, bez gravity guna Iskreno nisam mnogo ocekivao kad sam cuo da je pravljena po Smoru Dizelu tj. liku iz njegovog filma (koji btw uopste nije los ) Dobila je dobre ocene na xboxu ali to apsolutno nista ne znaci, jer je jedna od 5-6 najgorih pucacina u zadnje 2 godine upravo najveci hit sa xboxa, Halo. Medjutim izgleda da je ipak nesto dobro ispalo. I to sa realtime senkama Ali, bez gravity guna...
nemoj da ***** (edit by MaX).Vin Dizel je bash cool lik a to sto si ti navikao na uleti pa ubij igre to je tvoj problem.Idi igraj Half-Life ako hoce Gravity gun i sve u trku.Pogledaj film pa ces videti da nema svrhe uvoditi Gravity Gun, jer bi bilo glupo.Jeste da je gravity cool i sve to,ali zadrzacemo ga sam za HL2 ok? :)

Pripazi malo na izrazavanje i odnos prema ostalim user-ima !

Poslednja izmena od urednika:
Gidra85 je napisao(la):
Znaci li to da ATi ima savrseniji (noviji) PS posto ima 2.0b , a nVidia ima 2.0a?

Ne, samo su ekstenzije Shader Modela 2.0 otisle u drugom pravcu u odnosu na nVidijine... Imas o tome u mojim inicijalnim FX5900, GF6800, 9800 i X800 testovima, sa tabelama i objasnjenjima... Mnoge mrzi to da cita, al eto... :bottle:

A ja htedoh da ga pokrenem na mx440 pre neki dan...

upalio u sofverskom modu... Opusteno kad ne podrzava mx440:)

maxo, zar nije malo veca razlika izmedju 2.0 i 2.0++ ( soft shadows itd..). Pogledaj moje shotove koje sam okacio, ima vece razlike. sto se tice x800 imas na zvanicnom forumu igre dosta topica o problemima atija sa igrom :)

Ma sad necu da igram igre osim ako nemaju gravity gun :D
Dobra je igra samo je kratka, ocekivao sam mnogo duze da traje

ljudi, jel ova igra moze ili ne moze lepo da se igra u 1280x1024 sa tim PS 2.0 (bez ++) na fx5900xt ??? Mislim, soft shadows bas i nije neki feature bez koga se ne moze, to vidite prvi minut posle ni ne gledate, bitan je gameplay, ne ?!

gx-x je napisao(la):
ljudi, jel ova igra moze ili ne moze lepo da se igra u 1280x1024 sa tim PS 2.0 (bez ++) na fx5900xt ??? Mislim, soft shadows bas i nije neki feature bez koga se ne moze, to vidite prvi minut posle ni ne gledate, bitan je gameplay, ne ?!

Pa trebalo bi da moze, ali ipak i 1024x768 izgleda zadovoljavajuce. Meni na primer na 1024x768 sa PS2.0++, fps ume da padne ispod igrive granice dok na istoj rezoluciji sa PS2.0 prosto tece. :D Nisam probao jos 1280x1024.

POZ :banana:

frostonja je napisao(la):
maxo, zar nije malo veca razlika izmedju 2.0 i 2.0++ ( soft shadows itd..). Pogledaj moje shotove koje sam okacio, ima vece razlike. sto se tice x800 imas na zvanicnom forumu igre dosta topica o problemima atija sa igrom :)

Uvek ima problema... Video si post onog lika "J#bo Atija"... Mislim, znas vec. Sta da je morao da namesti SLI :) Ti bi kao CEO nVidije trebalo da znas da SM 2.0++ ne postoji... Postoji samo nezvanicna budzevina SM2.0 specifikacije - nVidia je to prva uradila sa FX karticama (F-buffer) i to je nazvano SM2.0a, a ati je na X800 ubacio 2.0b (tako se i podrzava Geometric Instancing, npr.). Screenshotovi nista ne pokazuju, osim izmenjenog LOD-a i eventualno jos par linija u config-u... SM3.0 bi trebalo da ponudi brzi rad, a ne lepsu igru. Jedino ce true SM3.0 igre izgledati, eventualno, lepse sa SM3.0 karticama i malo ruznije na SM2.0... kad izadju. Takve su Oblivion, Unreal 3 i slicne, ali do toga - jos 2 godine minimum.

riddick mi lici kao da je radjen na Doom3 engineu (cak se tako i poziva consola Ctrl+Alt+tilda), ali ceprkanjem po netu sam video da su iz Starbreeze-a razvili svoj engine, da nije ipak modifikovan ID-ov?

Podseca na Doom3 zbog mraka, ali je ipak zaseban engine

U onoj celiji na samom pocetku gde su ona dvojica likova i gde mi jedan od njih kaze da ubijem Molinu iz susedne celije i kada to uradim vratim se kod njih ocekujuci da mi nesto daju a oni pocnu da se biju sa mnom, ja ih umlatim obojicu a u Objectives i dalje pise: "Sad' posto je Molina mrtav, bla, bla, vrati se kod tog_i_tog da sredite racune" . Je l' tako bilo i vama? Doduse, posle je taj objective nestao ali ipak... koja je svrha sto sam ubio Molinu?

Onda, da li vam se desava da kada se priblizite nekom liko ne pise mu ime, i tek kada pritisnete USE da pricate sa njim ime pocne da mu blinkuje, kao da je neki bag ili tako nesto? To mi se desilo sa nekim zatvorenicima iako je pre toga sve bilo ok.

I kada stavim Scroll UP da mi bude da menjam oruzja, nece da funkcionise. A i glupo je sto nema standardno scroll up, down za menjanje oruzja.

Ostalo je sve fenomelano. :)

daj brate vodi racuna, stavi ::SPOILER:: pre nego sto pocnes da otkrivas delove igre, i stavi par redova razmaka, znas, ja nisam jos igrao igru i uopste me ne interesuje dokle si ti stigo...

??? Ti to meni? Kakav spojler? Nisam nista rekao? Kada sam pisao tu poruku, bukvalno sam igrao 15-20 minuta!?

Pa onda bi tebi spojler bio svako pitanje u vezi dela igre gde se neko zaglavio - jer se taj deo mora opisati.

Mogu samo da kazem da igram na Normal nivou i da je igra ekstremno laka. Bar za sada. Ne znam koliko je dugacka.

Jedno pitanjce!
Ortak je iskopirao sadrzaj DVD ja na rek,i doneo mi je da ga sebi prekopiram na hard.
Neisam naravno uspeo da pokrenem takvu instalaciju sa harda,pa me zanima da li i na koji nacin to mogu,i pomocu kojih alata bi eventualno mogao da to ucinim,tj. razbijem je na vise cd ova?

Hvala

Uzmi napravi virtual drive ili ti vcd, tako sam ja ortaku dao Riddika

:::SPOILERCINA:::
da li je neko resio slucaj onog tipa sto treba da mu se donesu cvike iz upper-mines?

inace presao sam igru i skroz je OK! mada ne znam sta mi je? Kratka je igra! :( svaka mi je u poslednjih par meseci kratka-prekratka! God damn it, who invetn FarCry :)

Igra je nevidjeno neoptimizovana.
Ja sam na ovom kompu igrao doom3,800*600 i nije padalo ispod 20fps,a ovo ***** nece da predje 20 fps na 800*600 i 1.1 modu.
HL je leteo na 1024*768 sve na high i AAX8
Mashina je brton 2600+,1GB rama i fx5700le.
Znam da mi je graficka ****** ali ipak ~15 je smesno.

Kucas showFP i onda kliknes tab. Ali ne zaboravi da FPS napises velikum slovima!!! Inace cela komanda valjda glasi "showFPStoggle".

Ne optimizovana je za FX seriju Ge-Forcea, na ATIju 9600 mobility radi u 800*600 sa detaljima na jednoj crti manje od maksimuma. Samo na par mesta gde je velik prostor pada na 15fps, inace je prosek oko 25-30.
Za FXa stavi Shadere na ver 0.4, sa 1.1 FPS pada skoro 50% na FX-5600Pro koji daje 3000 u 3DMarku 2003.
Inace Grafika je mnogo ruzna na niskim detaljima, dok je na maksimumu grafika bar 20 puta bolja.

Stigao sam do rudnika.

Nemam nikakvo vatreno oruzje. Znaci, bejzbolka, srafciger i ono sto se stavi na saku, sa bodljama... nemam apsolutno nikakve sanse bez oruzja, a strazari su na sve strane. Da li sam negde propustio da uzmem vatreno oruzje? Assault rifle ne mogu da uzmem jer je DNA Protected.

Sta da radim?

Igra nije komplikovana, samo idi i kolji te strazare, tako sam je ja presao :D

Btw zaboravio si na ::SPOILER::

Vrh Dno