Šta je novo?

Izađi na crtu: Benchmark forum vs. Benchmark redakcija

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
131cca5b2a525487b431aa776bf6c786.jpg

Dragi posetioci Benchmark foruma,

pozivamo vas da nam svima demonstrirate svoje znanje u sklapanju računara!

Iza nas su godine zajedničkog druženja - godine koje ste proveli na našem, i vašem forumu. Prošli smo kroz toliko toga lepog i kroz toliko iskušenja. Nećemo preterati ako kažemo da ste mesece i godine svog života ostavili na ovom mestu. Isto tako, skoro uvek ste imali zamerku na svaki uređaj ili konfiguraciju, alternativni predlog, sugestiju. Nikad vam ništa nije po volji, uvek bi vi to nekako drugačije :) Stoga vas sada otvoreno p(r)ozivamo: pokažite nam da umete bolje od nas!

Pozivamo vas da izaberete najviše trojicu članova, koji će se suprotstaviti Benchmark redakciji na temu sastavljanja Desktop PC računara u određenoj cenovnoj klasi. Koja će to klasa biti, saznaćete kada takmičenje počne. Benchmark redakcija nastupiće u sastavu Nebojša Todorović i Filip Majkić. Ko će reprezentovati Benchmark forum, to ćete vi odlučiti

Naša ideja je da napravimo zanimljivo takmičenje u kome ćete biti u prilici da nadmašite Benchmark ekipu i sastavite bolji i povoljniji računar od članova Benchmark redakcije. Hoćete li to uspeti, zavisiće prevashodno od vas. Verujemo da bi ovakva manifestacija mogla postati tradicionalna, kao svojevrsni spoj Benchmark zajednice i Benchmark redakcije. Jer, biće jako zanimljivo, to obećavamo!

Potrebno nam je da predložite i odaberete razumne osobe, članove dokazane u diskusijama, koji su svojim prisustvom i kvalitetom doprineli zanimlijvosti, ali i kvalitetu diskusija na Benchmark forumu, a koji su opet stručni i kompetentni kada su hardver i sklapanje računara u pitanju. Možete predložiti sebe ili nekog drugog kao reprezenta Benchmark foruma. Ponavljamo, potrebna su nam trojica kandidata voljnih da izdvoje jedno popodne ili dva, i u prijatnoj i zdravoj takmičarskoj atmosferi ga provedu u društvu Benchmark redakcije. Obećavamo najbolje ćevape i pivo u gradu!

Kakve to računare želimo da napravimo?

25 godina postoji tržište PC računara u našoj zemlji. Da li smo u jednom jedinom momentu imali konsenzus oko toga koji su to računari najbolji, koji su to računari iza kojih stoji znanje, pravilno razmišljanje? Nismo! Da li bi se svi složili oko izbora, a vas barem pita rodbina, komšiluk, prijatelji...gde i kakav računar da kupim? Ne bi!

Naša je ideja da se prvo dobro zabavimo, lepo družimo a da kao rezultat toga dobijemo računare koji će se nakon toga naći u Benchmark shopu pod imenom F1 i R1 – Benchmark Forum 1 i Benchmark Redakcija 1. Uvereni smo da će svako od vas u nekim budućim preporukama moći puna srca da stane iza svoje takve preporuke

Šta ćemo ocenjivati?

Performanse naravno...jer logično je da očekujemo da u određenom cenovnom rangu onima koji bi se sutra odlučili za takav računar, ponudimo najviše i najbolje za uloženi novac. Ali, takođe ćemo ocenjivati buduću nadogradivost takvog računara, ocenićemo izbor kućišta i(li) napajanja, hoćemo da vidimo kakve su vam ideje na umu. Šta je to što odlikuje jedan dobar računar a da nisu samo po sredi performanse već ono što kupca i sutra čeka kada poželi nešto da promeni...cenovni razred vam nećemo pominjati jer onda neće biti zanimljivo, tu informaciju ćete dobiti na samom događaju i nakon toga ćete imati na raspolaganju sat vremena da donesete odluku
Sa naše strane, napravićemo zanimljive priloge u kojima ćemo ispratiti čitav tok nadmetanja. U planu je kreiranje tri video priloga. Najpre ćemo u jednom videu svima vama objasniti propozicije takmičenja. Potom ćemo tokom samog nadmetanja ispratiti dešavanja i čitav tok, dok će poslednji video doneti mišljenje žirija i ispratiti završetak nadmetanja.

Razmišljali smo o javnom glasanju kojim bi izabrali pobednika, ali smo svesni da bi većina verovatno navijala za forum, što nije pošteno prema redakciji. Stoga smo odlučili da pobednika odabere stručni žiri svima dobro poznatih imena u sastavu Alaksandar Božović (Boža Bench – www.bozzabench.com). Miodrag Kuzmanović (Kuzma – Svet kompjutera – sk.rs) i Peca ispred Benchmarka.

Verujemo da će ova akcija naići na dobar odziv među forumašima i da će sa zadovoljstvom odgovoriti na ovaj poziv i odabrati trojicu reprezentativnih članova. Puno sreće i očekujte nas uskoro sa novim detaljima.

LoL za predlog da atomi bude predstavnik foruma.
Jeste sprdnja ali bi ti prilozi u kojima atomi učestvuje svakako bili vrhunski.

Odlična je ideja za sklapanje računara na takav način. Siguran sam da ćete pridobiti mnoge kupce zbog transparentnog i zanimljivog načina izbora komponenti.

Imam par predloga:

1) Napraviti jasnije brendiranje konfiguracija, da se na prvu vidi kako je konfiguracija nastala i kojoj cenovnoj klasi pripada

2) Imati više konfiguracija, do 500, do 800 eur....možda kreirati po nameni podklase

3) Uvek izabrati i preporučeni best buy monitor uz svaku konfiguraciju, i u skladu sa namenom. Dokupljivao bi se, ne treba svakome i uvek monitor. Možda posebna cena, popust za monitor uz konfiguraciju

4) Ostati u trendu, ažurirati ponudu redovno. Organizovati rasprodaju starih modela ukoliko ih bude na lageru. Tj ukoliko se budu sklapale unapred.

Poslednja izmena:
Ostavimo nesto od toga za buducnost, necemo sve reci sada...u svakom slucaju konstruktivni predlozi ali razmisljali smo na tu temu dosta. Mnogo toga ce biti jasnije kad borba pocne, pa bih vas zamolio da se za sada koncentrisemo na zadatak, tj da benchmark redakcija dobije tim izazivaca :D

Najbolje da se prvo jave oni koji bi da učestvuju pa da onda glasamo, da ne biramo baš ovako pored očiju.

Ja predlažem @poolmaker kao čoveka koji uvek kvalitetno piše na forumu i koji ima potrebno znanje.

Posto ja navijam i za jedne i druge, ja bih svakako preporucio pixela jer onda znam da je Forum ekipa mnogo jaka :D

e jedino nisam naleteo na info da li ce biti dostupan cenovnik koji i jedni i drugi koriste ili ?

e jedino nisam naleteo na info da li ce biti dostupan cenovnik koji i jedni i drugi koriste ili ?

Oba tima narucivace onlajn komponente iz Benchmark shopa: sada shop ima mozda i najkonkurentije cene na trzistu pa ce imati dovoljno prostora da za planirani iznos kupe najbolje i najvise sto se moze

Samo treba da se uklope u planirani iznos :)

Odlična ideja. Super način da se privuče pažnja cele zajednice... [emoji4]

Pozdravljam akciju jer jako volim takmičenja u znanju i umešnosti.

Ono što je sigurno, pixell neće učestvovati zbog obaveza van zemlje, obećanja da se neću takmičiti više kao i nekih prozivki sa foruma.
A i bolje da bude mirna bačka za vas u Bench-u :)

Imamo puno kvalitetnih kolega na forumu sa kojima dnevno delim mišljenja i vodim argumentovane rasprave.
Red je da nove / stare nade preuzmu inicijativu i odgovornost. Da biram svoj tim, Corvus Corax bi bio na čelu, to je sigurno.

Demios, nikolas61

Ja sam za to da @Batak proveri kako sklopljene masine kesiraju. :D

Ja predlažem *******og79, taj će da kupi kartu 1000 evra i posle nedelju dana da je prodaje za 1300. Odradi istu šemu 5-6 puta i de da vidum ko će da sklopi bolji komp od njega? Sama pojava njegove aure je dovoljna da karta dobije 20% na performansama, a mani kad njegovo OC znanje stupi na scenu. Realno, kartu prodaje za džabe u poređenju koliko ona stvarno vredi.

Hahaha, pa sjajna ideja! Nemam jos predloge clanova, moram malo da razmislim. Iako je naizgled dobar predlog da Atomi bude alfa i omega forum ekipe, treba imati na umu da bi on verovatno demonstrativno cupao sebi nokte ako se ne bi udovoljilo njegovim zahtevima za probijanje budzeta :D

Miskonius: je napisao(la):
Ja predlažem *******og79, taj će da kupi kartu 1000 evra i posle nedelju dana da je prodaje za 1300. Odradi istu šemu 5-6 puta i de da vidum ko će da sklopi bolji komp od njega? Sama pojava njegove aure je dovoljna da karta dobije 20% na performansama, a mani kad njegovo OC znanje stupi na scenu. Realno, kartu prodaje za džabe u poređenju koliko ona stvarno vredi.
Ja bih bas voleo da vidim kako bi se on snasao u ovoj prvoj kategoriji koju smo zamislili :)

Ako se biraju po tri člana ekipe,realno je da treci bude atomi(kao kapiten) dovojno da npr. za'ebani i demios budu ´napadači´(jeste me Peca opomenuo zbog sprdnje,ali sada sam ozbiljan),ako se vec snima i video koristi u promo svrhe,sa atomi-jem ce biti vrh vrhova!

Smiritese

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Trio bogova: Aca, Atomi i Lopovitza. Nemate sanse protiv njih, Benchmarkovci :p

@Lepi kokan takođe.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Corvus Corax, taj čovek je sklopio moja tri računara koji i dan danas rade kao leptiri, pre 12, pre pet godina i jedan sada. Mislim da nema osobe kojoj verujem više kada je harver u pitanju :)

upravo se vraćam sa seoske bogomolje, mrtav sam pijan. Tako da zahvaljujem na nominaciji, ali uredno preskačem.

Ps- qzma je tradicionalno pristrasan nvidiji, koja kao što znate ide na crude power, ali arhitekturalno kaska...

Blue moon
Goldi
Bajica

A jedno pitanje. Gde se gledaju komponente? U kojim prodavnicama ili moze gde se to zeli. :)

Nazad
Vrh Dno