Šta je novo?

Izađi na crtu: Benchmark forum vs. Benchmark redakcija

Ideja je super,samo smo mi poznati po jakim recima i slabim delima...
Bice cudo ako se skupi ekipa...
Ako daj boze bude,molimo live stream

Rewievserb moj favorit

Pa generalno ni ne moraju da skupljaju ekipu i prave takmičenje, možda se može napraviti konfiguracija preko teme na forumu.
Nisu svi iz bg, mnogima je cimanje da odvoje dan i ako jesu. Corvus je beše iz Niša? Biće to jako teško.

Ako sam dobro razumeo prvi post, obe konfiguracije će se prodavati, bez obzira na pobednika ovog duela?

Mislim da se forumska "mašina" može sklopiti i preko foruma, uz javnu diskusiju 3 izabrana člana, ili uspešnu moderaciju većeg broja predlagača komponenti. Pa ako konfiguracija bude ok i prema oceni žirija, prodavaće je. Ako nije, neće je prodavati i to je to.

Potpuno je nevažno čija je bolja ako će se obe prodavati, to je poenta mog pisanja.

Prodaja će dati odgovor na to pitanje. Koja se bude u više komada prodala, ta je bolja.

Prodaja će dati odgovor na to pitanje. Koja se bude u više komada prodala, ta je bolja.

Ma gde..obe ce biti u par % razlike,gledano po mogucnostima. U radnji ce se prodati vise onih mašina sa lepšim,mocnijim kucistem.

Ne mora da znači. Možda će se konfiguracije suštinski razlikovati.

Zato se konfiguracija ne može lako ni oceniti (ako se ikako može objektivno jedna proglasiti boljom). To zavisi od ličnih afiniteta, potreba.

Sirova snaga je besmislen podatak. Sve zavisi od nečijih želja i potreba. Što se više budu razlikovale, to bolje za prodaju jer je odlična marketinška ideja, benč redakcija konfiguracija, i bench forum. Ko se ne razume u svoje potrebe, i hardver, a zna koliko ima para će se mnogo lakše odlučiti za kupovinu. Kupiće srcem, emocijom. Šta mu je bliskije u tom trenutku, da li bench testovi, da li masa ljudi sa foruma koji jedni drugima pomažu najbolje što umeju.

@DeRadicci ima osecaj za sastavljanje masina ne zapostavljajuci ni jedan segment.
Ne povodi se brendovima, snagom...pravi covek za ovo takmicenje.

I što je najvažnije, ljudi će kupovati gotove konfiguracije bez straha da je u njima ono što je ostalo na lageru, ono što niko nije hteo. Već je unutra najbolje za tu cenu što se moglo naći u datom trenutku, po mišljenju zaposlenih na tim poslovima i mišljenju običnih ljudi, ljubitelja hardvera.
Pritom sve kompatibilno, istestirano.

Poslednja izmena:
Ne mora da znači. Možda će se konfiguracije suštinski razlikovati.
Sta ima da se razlikuje u npr dve game mašine, da kazemo do 500€?
i5,neka "mršava" ploca,8GB DDR i sve ostalo u GPU i odgovarajuce napajanje.

Ne mnogo ako je gamer konfiguracija.

Shvatio sam da će dati budget za konfiguraciju, i da neće biti uslova da mašina bude "gejmerska".

Onda može da bude velikih razlika izmedju konfiguracija.

Koja je uopšte poenta da ponude dve gejmerske mašine skoro pa potpuno iste.

Jedino ako se neće prodavati samo jedna od te dve, pobetnička.

Poslednja izmena:
Nema smisla da se ocenjuju od strane žirija,dva komp-a koja nisu za istu namenu.

Vi za 1000€ sklopite "rudara",a mi nesto za render.. :d

Iako ima dosta dobrih i iskusnih ljudi, nabrojacu trojicu koji su za vreme mog boravka ovde ostavili najbolji utisak; DeRadicci, Lepi Kokan, Neutrino. Kokan je vec odbio, tako da to otpada sem ako se ne predomisli.

Nemojte ljudi, ko boga vas molim, ionako sam asocijalni tip, :D , netolerantan i tezak za saradnju, i poneki put, extremno nastrojen, :mad:, i uz to pomalo neozbiljan, znaci kvalifikacija, jedna velika nula.....:eyebrows:......mislim da ima dosta dobrih kandidata, ne znam ovu stariju ekipu, ali, recimo,
DeRadicci, ima osecaj za hardwer, *******i, stara skola i ima dosta prakticnog iskustva, moj glas ide njima......

Poslednja izmena:
Bas tako,npr konferencijska veza i sklapaj live,dotle Bench pripremi listu sta ima na lageru i sklapajte momci...
A mi uzivamo gledajuci...
Pre ce se to sastaviti nego 3 clana da dodju u Bg...
Fora je da svi znamo ljude koji odgovaraju,samo je pitanje njihovog slobodnog vremena... tj to ce odrediti forumsku ekipu...

Hvala na nominaciji. Mogao bih ucestvovati, ako mi datumi budu odgovarali, krajem meseca.

Podrzavam i Ilionov predlog - konfiguracija bi se mogla napraviti i preko teme na forumu.
Ili nakon sto je odabrani clanovi sastave (cak i preko privatnih poruka), predstaviti u temi gde bi ostali clanovi svakako mogli videti i prokomentarisati. Tako nesto.

U svakom slucaju, za F1 tim bih izabrao neke od sledecih clanova:
peja
fingon82
umart
Erik011
ivicanikolic34
Ovi ljudi su takodje dosta pomagali u podforumu Sta da kupim od...?
Bilo koja trojica da se izaberu, bio bi pokriven svaki cenovni rang - od prosecnog plitkog srpskog dzepa gde 10 evra znaci za bolju komponentu pa do enthusiast platformi. Ne bih sumnjao u njihovu konfiguraciju. :D

Sta ima da se razlikuje u npr dve game mašine, da kazemo do 500€?
i5,neka "mršava" ploca,8GB DDR i sve ostalo u GPU i odgovarajuce napajanje.

Nece da moze i5 - nisu dozvoljeni Madjari. :d

Poslednja izmena:
Ja sam bio u ovoj prici dok je u Srbiji postojalo trziste hardvera. Pa neko pita, sta da kupim? Ti pogledas cenovnike, okrenes par brojeva (mada znao sam vec kako stoje stvari jer sam cesto menjao hardver) i uputis coveka u tu i tu radnju po to parce hardvera, onako prijateljski. To je moglo dok je bilo puno radnji koje su ratovale cenama i kada je moglo znacajno da se ustedi ako se obidje grad.

Danas... ili "madjari" ili establisment monopolisticka ekipa. Zaista je nezahvalno ljudima danas preporucivati hardver osim ako sebi ne pravis posao kao neki manji diler pa ono, brate imas PM prodajem novo za te i te novce ispod cene...

Ps- qzma je tradicionalno pristrasan nvidiji, koja kao što znate ide na crude power, ali arhitekturalno kaska...

Bese kod Qzme: Intel, nVidia i WD? Ili ipak Seagate? Znam da se kune u nekog HDD proizvodjaca kao sto smara uvek sa "ne kupujte AMD crap, vec samo proverene Intel/nVidia kombinacije". Jos dodas HTC mobilni i bog da te vidi...

Gadno je raditi sa ljudima "sa renomeom" koji su jako pristrasni po mnogim pitanjima. Pozivaju se na reputaciju da bi isterali svoje subjektivno misljenje kao jedino ispravno. Nazalost, malo je objektivnih i fleksibilnih ljudi koji su napravili neko ime pa da ih neko nesto pita.

Sigejt, ez olvejz...

Gratis muzička pauza

[youtube]zSnbV1FrIhA[/youtube]

Poslednja izmena:
Počastvovan sam za nominaciju od strane par članova i zahvaljujem se. Međutim, uzimajući u obzir i već odbijene nominacije, smatram da će bolji otpor Bench redakciji pružiti sledeća ekipa:
peja,
DeRadicci,
Erik011

peja
DeRadicci
Demios
Erik011
umart
lepi kokan
*******i

Svi dobri kandidati, stavite na glasanje...

Tacno sam znao da ce da bude prebacivanje odgovornosti, sta ste se stisli, izadjite i pokidajte nas :D

Grobari tastatura i delije server...budi musko :D

Ma to treba da bude real life susret, napetija je atmosfera, takmičari se gledaju u oči dok šapuću svoje konfiguratorske tajne, mi ih pratimo preko live streama, takođe voditelj zakuvava atmosferu neukusnim komentarima, dok se takmičari na to stidljivo smješkaju ne izgovarajući ono što im je na pameti. Recimo može Peca odmah da vodi.

U čemu je fora da se sad uzme i sklepa ovako u nekom threadu preko foruma? Niti mogu pobjednici šampanjac otvoriti niti se, ne daj bože, potući, pa da se mora prekidati spektakl dok je na live streamu ludnica. Niti može neko dobiti dva minuta jer je prokomentarisao protivničku konfu nekim pogrdnim nazivom.

Uglavnom ne znam, ali koliko vidim niko do sad nije prihvatio nominaciju, doduše Corvus nije izričito rekao da neće, ali ni drugo. Ostaju nade što se nisu javile, Erik, Demios i raja.

To je jedan fenomen nase zemlje...na stranu sad sve ovo

Svi smo postali jaki iza tastature a kad treba konkretno, cvrc: prosle godine neki gejming skup na Trgu Nikole Pasica, ja nesto bio pozvan od strane organizatora da dodjem, pokrovitelj - skupstina grada. Neki kanter turnir, sta li je vec bilo...organizator pozivao preko fejsa, svim svojim kanalima promocije. Baja iz skupstine pripremio da cita govor na pozornici, covek naucio napamet...ispred njega od publike, tri predstavnika organizatora i ja :D A on krece, hvala sto ste se okupili u ovolikom broju :D Nigde nikog...

Drugo, bio vec par puta CEHA sajam, ulaz dva i po evra a ogromna vecina je usla besplatno jer su svi zivi delili ulaznice za dzabe: poseta, trci, trci pa covek. A svi se kao bunimo sto nemamo ovo ili ono. U oktobru na prolazu kroz zagreb, bio neki event, gejming...svasta nesto...ne znam koliko hiljada ljudi je regularno platilo kartu oko 7-8 evra i posetilo dogadjaj

Bench House pre nekoliko godina, dovodili smo super zanimljive goste iz inostranstva da drze prezentacije, svi bi kao da dodju...do poslednjeg minuta se tresemo da li ce ipak doci 25-30 ljudi da se ne brukamo pred tim ljudima koje smo pozvali

Daj pomolite nos iz te sobe, ne ide se na streljanje vec idemo da se druzimo i da napravimo nesto lepo. Pa od ovog se ocekuje iznad svega dobra zabava a ne ne znam sta...dobro raspolozenje, malo vise znanja, malo opustencije i najvise sale...i da svi ostali na forumu vide koliko nam je dobro bilo

Bese kod Qzme: Intel, nVidia i WD? Ili ipak Seagate? Znam da se kune u nekog HDD proizvodjaca kao sto smara uvek sa "ne kupujte AMD crap, vec samo proverene Intel/nVidia kombinacije". Jos dodas HTC mobilni i bog da te vidi...

Gadno je raditi sa ljudima "sa renomeom" koji su jako pristrasni po mnogim pitanjima. Pozivaju se na reputaciju da bi isterali svoje subjektivno misljenje kao jedino ispravno. Nazalost, malo je objektivnih i fleksibilnih ljudi koji su napravili neko ime pa da ih neko nesto pita.

HTC je trenutno na hejt listi, jer mu je riknulo nekoliko telefona :d

Moze biti vrlo zanimljivo, ovde cak i AMD moze doci do izrazaja u pojedinim konfiguracijama.

To je jedan fenomen nase zemlje...na stranu sad sve ovo

Svi smo postali jaki iza tastature a kad treba konkretno, cvrc: prosle godine neki gejming skup na Trgu Nikole Pasica, ja nesto bio pozvan od strane organizatora da dodjem, pokrovitelj - skupstina grada. Neki kanter turnir, sta li je vec bilo...organizator pozivao preko fejsa, svim svojim kanalima promocije. Baja iz skupstine pripremio da cita govor na pozornici, covek naucio napamet...ispred njega od publike, tri predstavnika organizatora i ja :D A on krece, hvala sto ste se okupili u ovolikom broju :D Nigde nikog...

Drugo, bio vec par puta CEHA sajam, ulaz dva i po evra a ogromna vecina je usla besplatno jer su svi zivi delili ulaznice za dzabe: poseta, trci, trci pa covek. A svi se kao bunimo sto nemamo ovo ili ono. U oktobru na prolazu kroz zagreb, bio neki event, gejming...svasta nesto...ne znam koliko hiljada ljudi je regularno platilo kartu oko 7-8 evra i posetilo dogadjaj

Bench House pre nekoliko godina, dovodili smo super zanimljive goste iz inostranstva da drze prezentacije, svi bi kao da dodju...do poslednjeg minuta se tresemo da li ce ipak doci 25-30 ljudi da se ne brukamo pred tim ljudima koje smo pozvali

Daj pomolite nos iz te sobe, ne ide se na streljanje vec idemo da se druzimo i da napravimo nesto lepo. Pa od ovog se ocekuje iznad svega dobra zabava a ne ne znam sta...dobro raspolozenje, malo vise znanja, malo opustencije i najvise sale...i da svi ostali na forumu vide koliko nam je dobro bilo

da li ce biti susret u nekoj sali pa da mogu i gledaoci da dodju ili samo ekipe koje se takmice a mi gledamo slike posle ?

I poruka Forumaskoj ekipi, sta ste se svi pokunjili pa nije to visa matematika da resavate integrale, samo treba da se sklopi masina od ponudjenih komponenti, kojih verujem nema vise od 10 po delu racunara :) ajde osvetlajte nam obraz !!!

Nazad
Vrh Dno