Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se javim s rezultatima, sistem je onaj iz potpisa.

Konačno stigao CM Hyper 612S kuler, promaju prave 2*AC F12 PWM na 612s, pozadi je AC F12 Pro PWM, napred su 2*FD 12-ce koje su stigle uz kućište.

Nijedan ventilator me ide preko 1400rpm.

Ja zadovoljan, sve radi kao podmazano. U normalnom radu znači ne Linx :) - ventilatori retko kad pređu 800 rpm, da ne vidim da se nešto dešava na ekranu ne bih znao da mi komp radi :banana:

Za sada ne planiram neki dalji clok, planiram da mi donesu dva noiseblocker m12-p pwm, ako mi to supe, onda će ići još. Prioritet mi je što tiši računar.

Ambijentalna temperatura u stanu je 25C. Test rađen sa zatvorenim kućištem (Define R3 je dosta tapaciran).
Inače, nisam uspeo da vidim kada su bile max temperature koje je real temp zabeležio, uglavnom su bile do 70C.

oc-linx-41a.png

Poslednja izmena:
Nije stock takt - i5-3570K je stock na 3.4GHz - ovo je 4,1 GHz.

A za ventilatore i kućište je prvenstveno gledano da budu tihi, a ne maksimalno okrenuti hlađenju. U istom kućištu mi se stari i7-870 daleko više grejao na 3,3 nego ovaj Ivica na 4,1Ghz.

Jedino što je i7-870 hladio 212+, o Ivicu hladi 612S - ventilatori i raspored je ostao isti.

Poslednja izmena:
po meni ovo ipak pretoplo. bash sam disapointovan u ajvija :(

Nemam pojma koliko sveža pasta može da utiče - naneta je ni 30 min pre merenja- ne verujem više od stepen - dva verovatno, u pitanju je AS5.

U principu idle mi je uglavnom negde oko 32-36C, u standardnom radu s računarom - nije prešla 55C sa ventilatorima na 450 - 650 rpm (uključujući igranje Skyrima). Računar je skoro bukvalno bešuman - ploča u nekim trenucima prednje ventilatore obori na 200-300 rpm. Ploča i memorija su sve vreme hladni - čak i u Linx-u - na dodir prstom jedva da kažem mlaki.

Videćemo da li će neka naredna revizija doneti napredak po pitanju temperatura, meni su ovo skroz OK - mada ja nisam reper, mene zanima OC samo dok ne remeti tišinu - verovatno da neko ko želi neki besan OC (čitaj demios) će biti razočaran :)

BTW. večina ljudi koji OC koliko vidim isključuju VT-x, tj . virtualizaciju - a to kod mene ne dolazi u obzir :)

Poslednja izmena:
Evo danas sam malo stigao da testiram, sutra cu opet :) U sustini sam zadovoljan, nervira me ovaj asus temp monitor, prijavljuje mi 20 stepeni nizu temp od Real Temp.
@abacus: nazalost nije bilo bolje low profile memorije kod nas da se uzme, a ne mogu visu memoriju zbog Silver Arrow-a :( imas ovde http://forum.benchmark.rs/showthrea...aseg-kucista&p=2894826&viewfull=1#post2894826 kako izgleda to kod mene, malo je losiji kvalitet ***a telefon :)
@nikola1970: hvala, nadam se da hoce :)
eiGuT.jpg

To mu je izgleda i maksimum posle temperature idu u nebu 90+:(

sekachu, opali ako te ne mrzi avx linx, po moguctsvu bez HT-a na tih 4500

Evo danas sam malo stigao da testiram, sutra cu opet :) U sustini sam zadovoljan, nervira me ovaj asus temp monitor, prijavljuje mi 20 stepeni nizu temp od Real Temp.
@abacus: nazalost nije bilo bolje low profile memorije kod nas da se uzme, a ne mogu visu memoriju zbog Silver Arrow-a :( imas ovde http://forum.benchmark.rs/showthrea...aseg-kucista&p=2894826&viewfull=1#post2894826 kako izgleda to kod mene, malo je losiji kvalitet ***a telefon :)
@nikola1970: hvala, nadam se da hoce :)
eiGuT.jpg

A da pustiš i Linx malo? Lepo ovo izgleda, 75C max na 4.5GHz...ali ipak Linx ;)
Inače...Ambijentalna temperatura prostorijie?
Dalje, max clock, temperature, koliko si daleko išao...? Nemoj sad da se zaustaviš.

Inace koliko ide potrosnja kad se podigne ovako na 4.5 ?

@mighty78: Koja si podesavanja stavio u Linx? Ja dobijam skoro duplo manje Gflops, izgleda da mi ne disabluje HT pravilno.

Ne znam ljudi ali ovo mi se uopshte ne svidja, zanchi teshko ce ici koji primerak na 4.8 kad vidim temperature kolike su nije mi dobro :D jedino neko sa vodom da izvuche 4.8

@mighty78: Koja si podesavanja stavio u Linx? Ja dobijam skoro duplo manje Gflops, izgleda da mi ne disabluje HT pravilno.

Skini Linx odavde

Potrebno je da imaš linx sa najnovijim linpack-om, koji ima podršku za AVX.

Takođe, HT bi bilo najbolje da isključiš u BIOS-u.

No..... Cutter? Rezovi Linx bar 50 passova.....obavezno temperatiure,voltaze i broj obrtaja....

Potrudicu se veceras da pokrenem, ne stizem od posla i Diabla :)

Evo i Linx - HT iskljucen. Povecao sam voltazu za 0.01 cisto da bi bio siguran. Ovih 1300 rpm je max, ne mogu da ih nateram da se vrte na ovoliko rpm iz biosa, jedino preko fan xpert-a.
QV6Hk.jpg

Respect.....

Hladnjak bas lepo odradjuje posao...
Zanima me kako bi se D14 ponasala u ovakvim uslovima....

@Cutter, a shto nisi probao sa manjim naponom?

NH D14 bi se pokazala losije od Silver Arrow-a? Mozda u idleu i na default kloku, u oc uslovima, pogotovo ektremnijim nema sanse, Silver zaostaje i to podebelo. I ja sam razmisljao o Silveru kao opciji kad sam uzimao hladnjak, ali nakon sto sam video ovo, dileme nije bilo, Noctua je i dalje tata sto se vazduha tice, eventualno najnoviji Panteks moze da bude opcija za bolje, ali Silver Arrov nikako:

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/thermalright_silver_arrow_vs_noctua_nh-d14/2

"With 1.45v on the Core i7-950 to achieve 4.4 GHz the Noctua keeps everything cool as before but the Thermalright Silver Arrow hit 100°C after only 15 minutes of Prime and so the test was halted to save damage to the chip. Naturally this counts as a fail.

And it's unbelievable. A sudden flurry of punches and the challenger is down and unable to answer the referees 10 count. It's a knockout blow! Quite shocking considering the Silver Arrow was looking the better of the two up to that point."

U svakom slucaju, za Ivy ovakav kakav je, ne pomaze nijedno vazdusno resenje, kako se vidi i iz ovih iskustava, 82c nakon svega 20 krugova linX-a, sto je mnogo-mnogo je. Mada ovo i nije toliko lose kad se pogledaju neka iskustva po forumima gde su ljudi pod vodom na 4.4GHz nabijali bolesne temperature od 90c.

Ovo je običan Silver Arrow.

Uvek možeš da uzmeš Silver Arrow SB-E, trebalo bi da je solidno bolji od SA, verovatno i od NH D14.

A SA SB-E podržava i 2011/1366/1155/1156/775/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 socket-e, kao i običan SA.

kupih i ja i5-3570k, p8z77-v deluxe i mushkin 2x4gb blackline 2000mhz. medjutim, ono sto na netu ne mogu da nadjem je, koliki je maksimalni napon za ram za ivy bridge? znam da je za sandy 1.5v +-10%, pa moze do 1.65v.
memorija radi na 2ghz na 1.65v, ali ne bih da spalim memorijski kontroler na procesoru kad bas ne moram.:))
za sad ga drzim na 1333mhz/1.5v (default vrednostima), ali me zanima sta vi predlazete da uradim, da li da stavim 2000mhz/1.65v/cl9 ili lupam 1600mhz/1.5v i recimo cl8?

Silver Arrow je definitivno bolji od Noactua-e,imao sam priliku da probam,da budem prisutan testiranju..
No ono sto bih svakom preporucio jeste da ostanu na Sandy Bridge,ima vise razloga za to..
Lep je sport entuzijazam ali nista specijalno se ne dobija prelaskom na Ivy Bridge .
Drugo je ako tek kupujes ili planiras da menjas platformu,recimo da zamenis Bulldozer za Ivy ,to je opravdano..

Sto se tice setovanja za svaki dan,nije lose sa aftermarket cooler..
@Cutter,poteraj ti to malo vise,temperature si ti ok za klok mada mene licno interesuje sta se desava na 4.6 -4.8 Ghz..
Koliko tu skace temperatura,kako ce se cooler ponasati?'Ajde ne budi lenj,odvrni malo Ivicu,zaprzi mu corbu :D

Poslednja izmena:
za sad ga drzim na 1333mhz/1.5v (default vrednostima), ali me zanima sta vi predlazete da uradim, da li da stavim 2000mhz/1.65v/cl9 ili lupam 1600mhz/1.5v i recimo cl8?

Ne beri brigu,apsolutno nema problema da memorija radi na 1.65 V, kad si već kupio memoriju na 2000 MHz ne vidim nijedan razlog da je držiš na vrednostima ispod defaulta. Opušteno stavi na 2000 MHz i to je to, ništa se ne sekiraj jer se ništa ne može desiti.

Hmmmm... Kada je izasao SB koliki je hype bio... IB je maltene totalno nepropracen... Niko ne prica o njemu, niko ne kupuje... Zanimljivo... :)

zamisli tek kako ce se IB tesko prodavati za jedno pola godine kao polovan cpu... bice oglasa tipa prodajem IB hladan kao spricer, za mene IB promasaj....

Hmmmm... Kada je izasao SB koliki je hype bio... IB je maltene totalno nepropracen... Niko ne prica o njemu, niko ne kupuje... Zanimljivo... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno