Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Lavina

Cenjen
Učlanjen(a)
24.10.2010
Poena
154
Ivy Bridge odlozeni za mart april 2012

Intel-roadmap-Ivy-Bridge.png

smrc smrc..

ipak 2500k 2600k da se trguje... ili mozda da se sacekaju buldozeri

Biće šmrc ali zbog brutalnih cena, može da se kupi laptop za cenu boljeg procesora.

Evo, samo da kažem, upravo se igram sa jednim Ivy Bridge procesorom, a ni manje ni više nego Xeonom. Jealous yet? :)

I kakvi su utisci :D

Nisam prisustvovao testovima, jer je namenjen za servere. :( Ali evo, sad je procesor kod mene u ruci. Samo što nemam ploču da ga nakačim. I ovo što sam napisao je mnogo. :D

Poslednja izmena:
Pa ti nisi potpisao NDA, slobodno možeš da priznaš sve što si video i kakve rezultate procesor daje. Koliko jezgra ima taj serverski Ivy ?

Moze li se sto u procentima reci u odnosu na pjescanog?

Neka su ga odlozili. Vise vremena ima da se skupljaju parice i da ovaj C2D posaljem u zasluzenu penziju posle ~5god vernog sluzenja. :-D
Dosta ocekujem od Ivy-ja a videcemo sta ce i kako ce biti za par meseci. Naravno, i ja mislim da ce cena biti nerealna obzirom na nedostatak
konkurencije od strane AMD-a.

Neka su ga odlozili. Vise vremena ima da se skupljaju parice i da ovaj C2D posaljem u zasluzenu penziju posle ~5god vernog sluzenja. :-D
Dosta ocekujem od Ivy-ja a videcemo sta ce i kako ce biti za par meseci. Naravno, i ja mislim da ce cena biti nerealna obzirom na nedostatak
konkurencije od strane AMD-a.

He, he, he taj E6420 je zakon. Imao sam ga ja pre ovog Q6600 i išao je na 3,6Ghz, bez problema.
Inače definitivno prelazim na Sendi ovih dana tako da imam 5-6 meseci da uživam u njemu, pre pojave Ivy-a

ja ću moj phenomenalni x3 zadržati dok ovo ne izađe a dotad ću da oročim lovu u nekoj banci da se još malo nakoti

Ja cekam isto Ivy Bridge sa upgrade-om, ali ne mogu da se istrpim do aprila, maja sledece godine.. (pola godine)

Vidim Ivy Bridge ce ici i u LGA1155, jel pametno uzeti sad neku dobru LGA1155 plocu i i5-2500k, pa posle po potrebi preci na IB?

pa isto ti dodje radice ivy na ploci ,uzmi samo kvalitetnu neku i cepaj (isto cu uraditi) :D
http://www.asus.rs/News/JjGCtqar4ZFPFJMV/
Ja cekam ovu Maximus IV GENE-Z/GEN3 trebala bi uskoro znaci podrska za ivy bridge pci-e3.0,usb 3.0 imas sve :D

Poslednja izmena:
Ja cekam isto Ivy Bridge sa upgrade-om, ali ne mogu da se istrpim do aprila, maja sledece godine.. (pola godine)

Vidim Ivy Bridge ce ici i u LGA1155, jel pametno uzeti sad neku dobru LGA1155 plocu i i5-2500k, pa posle po potrebi preci na IB?

Zar nisu rekli da neće moći na stare sockete. Koliko sam razumeo oni prave novi LGA 2011 tj. socket R.

Kolko sam ja shvatio taj socket ce biti za extreme verzije procesora, dok ce 1155 valjda ostati za nize katergorije i5 i i7 procesora...

IB ide na 1155 socket.
SB-E je 2011 socket.

Hvala puno na odgovoru, sada imam bolju orjentaciju sto se tice Intelovih socket :)

povecanja broja pinova na 2011 je pretezno uslovljena sa prosirenjem magistrale memorijskog konrolera u procesoru koji ce po svemu sudeci podrzavati vise od tri kanala.

Da, podržano je 4 kanala. To se odavno već zna.

Znači, za maksimalne performanse sistema, ti MORAŠ da imaš bocnuto svih 4 modula na ploči, ili 8. Koliko se ja razumem u ovo, ako slučajno ubodeš 5 ili 6 modula, gubi se četvorokanalni rad i prelazi na dvo ili trokanalni, što nikako nije cilj.

Da. Ako bocnes neprirodan broj onda gubis, tako je i do sada bilo.

Za IB-E koji ce biti socket, mislim da se ne zna. Odakle ti taj podatak da ce pasovati na socket 2011 ili da ce imati toliko pin-ova? Koliko ja znam, samo je jedna vest i to nedavno procurela da ce uopste postojati IB-E, do nedavno se to samo nagadjalo od strane nas korisnika... A pomno pratim Intel i njegove release-ove tako da... Ne napadam, samo pitam posto zelim da procitam, ako je moguce da sam propustio ili preleteo nesto.
IB i SB dele isti socket 1155. SB-E i IB-E se ne zna/m.

Za one koji zele upgrade; da mozete uzeti neku od P67 i Z68 ploca sa socket-om 1155 koje su namenjene SB i na njima ce raditi IB, obratite paznju na modele, jer verujem da low-end ploce i nece mozda dobiti potreban BIOS update za to ili ce ga dobiti kasnije tokom zivota platforme kako to biva. Na tim plocama, ako zelite PCI-e 3.0 koji dolazi sa IB morate imati i odgovarajucu podrsku od strane ploce, to je druga podgrupa ploca na ovim socket-ima. Dakle, P67/Z68 moze i ne mora da podrzava PCI-e 3.0, vidite i sami po modelima proizvodjaca. Uhvatili su se Gen 3 slogana kao zgodnog, a i jeste da bi to istakli... Koliko ce nam znaciti pojma nemam, bar ne mnogo u startu, mozda na duge staze bandwidth zatreba kao sto rekoh vise puta.

Za ostale djakonije IB-a se ne zna da li ce u potpunosti biti podrzane od strane ovih ploca, cak i onih koje marketinski udaraju na to da podrzavaju IB, jer su ogranicenja u ovim SB chipset-ovima (P67/Z68). Te djakonije se ticu nekih novih power saving tehnologija itd. A uz IB ce doci i nove ploce, novi chipset-ovi koji ce ga ispratiti u potpunosti. Mada, licno mislim da to sto moze da vam zafali ukoliko biste koristili stare ploce, ove od danas za SB, vam i nece toliko faliti.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Neka dozvole AMD-u da napravi par BD u GF da našeto i oni zarade :d

Još kad se uzme u obzir da procesori imaju i GPU deo, tako da će sam procesor trošiti i još manje.

Konacno se potrosnja spusta ispod 95W... makar i performanse skocile samo za 10%, smanjenje potrosnje za ~20W je sjajna stvar :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno