mr_gee_fox
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2009
- Poena
- 319
^Zasto? Pa ova teme i jeste za to otvorena. Samo bi bilo bolje da je uz to okacio i neki argument.
@Borgof
Pa nije prezasiceno, samo kazem da svi nemogu biti programeri, takodje secam se nekih izjava iz javnih medija o njihovom broju u NS (nesecam se brojki) ali znam da su spominjali malo sulude cifre od 50 000 za NS...
@isnogood
plate u nemackoj su od blizu 3000K pa nadalje, ja neznam koga si ti video u NS da ima isto a da nije neki wonderkid
??? K za Krunu [švedsku, norvešku...] ili za kilo [000] :d
Kada se već raspravlja o "programerima", postoji li preduzeće [firma] koja bi prihvatila novajliju koji nema blage veze oko kodova, programskih jezika, ali ima volju i ostale karakteristike za učenje?![]()
??? K za Krunu [švedsku, norvešku...] ili za kilo [000] :d
Kada se već raspravlja o "programerima", postoji li preduzeće [firma] koja bi prihvatila novajliju koji nema blage veze oko kodova, programskih jezika, ali ima volju i ostale karakteristike za učenje?![]()
@Borgof
Pa nije prezasiceno, samo kazem da svi nemogu biti programeri, takodje secam se nekih izjava iz javnih medija o njihovom broju u NS (nesecam se brojki) ali znam da su spominjali malo sulude cifre od 50 000 za NS...
@isnogood
plate u nemackoj su od blizu 3000K pa nadalje, ja neznam koga si ti video u NS da ima isto a da nije neki wonderkid
Teško, evo mi muku mučimo, tražimo kandidate za jednu firmu u Nemačkoj, i prosečna neto plata je za Senior developera oko 2.5k €. SW inženjeri biju do 3.5k i to je to. Bugarima i Rumunima ne pada na kraj pameti da se sele u DE za takve plate, imaju mnogo bolje uslove u svojim zemljama.
Из сличног разлога одбијам све понуде које добијам из ЕУ земаља јер када се прерачунам, имао бих мање новца него што сада имам иако нуде веће месечне плате (али бруто). Београд колико год био скуп, није скуп као Минхен, Берлин или Хамбург. Рад од куће је све више прихваћен и заиста више нисмо (мислим на нас програмере) у позицији да молимо послодавце из ЕУ земаља да нам сређују папире како бисмо могли да одемо и радимо добро плаћен посао.
Postoje i mnoge druge stvari osim čistog novca koje određuju kvalitet života, posebno za porodične ljude, a tu Bg nije ni za poređenje sa drugim evropskim gradovima...
Da je 250eur banja.. Pre bih rekao 180eur koliko daju winwin i sl.
Pazi da ne zavrsis u magacinu kao volonter...Bili iz neke firme Roaming Networks kod nas na faksu, treba im 15 studenta da rade za njih, i sad od ljudi koji su otišli ranije dolaze glasine da su loši, zašto ne znam, a sad od ovih koji su otišli još ništa nisam čuo a razmišljam da se prijavim i ja za tu šljaku. Ima li neko nešto o njima?
^ Od takvih sajtova znao sam samo za Nisam ovca. com, i on i dalje postoji.
Ne vidim sto je problem da se u WHOIS bazu upise bilo sta (u inostranstvu) i hostuje van zemlje. To je nedodirljivo.![]()
To je sve samo nije nedoriljivo. Kutija ne misli, on zna
^ Dva dana nema jasnog objašnjenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari