Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cenim da je najveca greska u kupcima koji dozvoljavaju i tolerisu ovakvo ponasanje. Ako vec dozvolis takvo ponasanje, ne razumem cemu svi ovi postovi.

Euroilnk

Uclanjen sam u E-klub eurolinka i preko neta sam porucio palit 8800 GT sonic .
Dosao sam u prodavnicu u kozjackoj 4 i predstavio se , bradonja koji je prodavac je nesto gledao u kompjuteru i nije mi dao nikakav popust ni na E-klub ni na placanje u gotovini , platio sam punu cenu od 17 496 din .

Poslednja izmena:
Pa nismo bre mi krivi, mi smo otisli od njih sa dogovorom za

E6750
P35 DS3
8800GT 512MB
GeIL Ultra
250GB WD.
500W CM

A on je 3 dana posle javio mom drugu da ce dobiti komp za 10-tak dana
I da je ono sto smo mi narucili,

E6750
P5K
8800GT 256MB
GeIL Ultra
Foxconn kuciste sa nekim napjanjem u njemu
250GB WD

Kapirate ?
Oni su pogazili dogovor i sami ubacili drugu plocu,grafiku na 256 a ne 512MB i ovo kuciste sa napajanjem a kuciste nismo trazili uopste.

Nismo se tamo kod njih ovako dogovorili a oni posle javljaju da ce on ovo da dobije.

Da nije to kuciste kojim slucajem Foxconn Chimaera:-devil-: Ja im to jednostavno ne bih uzeo ako trazim Ford ne mogu da mi uvale Ladu Samaru!Nije to mala razlika u ceni zvao bih inspekciju pa neka se oni posle razmisljaju:mad: E sad ima i ona narodna Posle j****a nema kajanja!!!

Poslednja izmena:
Ja sam skoro narucivao neku masinu za jednu firmu i posto mi je bilo apsolutno svejedno gde cu im naruciti masinu padne mi na pamet Eurolink, pomislih likovi su napravili lepu akciju na Bencu, hajde poslacu ih kod njih. Sastavim neku konfiguraciju od cc 800-900 evra i uputim likove iz te firme gde da naruce.

Komp je stigao posle sigurno nedelju dana (mozda i vise), aj to i nije strasno, previse.
Ali kad je stigao vidim da procesor nije onaj koji sam narucio i da kuciste nema veze nikakve sa onim koji sam narucio, nisam stigao da pogledam sta josh nije u redu ali verujem da su josh nesto izmenjali. Uz sve to stigla je i prica da komp ne sme da se otvara zbog garancije pa su morali nositi komp u Eurolink da bi im ugradili modem :S:.
Dodatno neki Asusov TFT sa ATI 2400 nece da radi na deklarisanoj rezoluciji od 1440x9nesto, sve u svemu bas sam ostao sa nekim kiselim osecanjem :trust:.

Kad se ne ubace komponente koje nisi naručio a i nisi obavešten da nemaju na lageru ono što si naručio....samo dvocevka dede Milojka rešava ,)

Ali kad je stigao vidim da procesor nije onaj koji sam narucio i da kuciste nema veze nikakve sa onim koji sam narucio, nisam stigao da pogledam sta josh nije u redu ali verujem da su josh nesto izmenjali. Uz sve to stigla je i prica da komp ne sme da se otvara zbog garancije pa su morali nositi komp u Eurolink da bi im ugradili modem

E ovo je ista prica, znaci prodaju identicnu pricu da se komp ne otvara, mislim...pazi molim te !
A delovi "zamena" za one koji su naruceni jer je to kao sve "isto"

Bas me interesuje koje sve firme zabranjuju otvaranje kucista?
@OCz Ne kopiraj tudje avatare ;)

Poslednja izmena:
E ovo je ista prica, znaci prodaju identicnu pricu da se komp ne otvara, mislim...pazi molim te !
A delovi "zamena" za one koji su naruceni jer je to kao sve "isto"

Naravno da komp sme da se otvara...
Nema nikakvih stickera ali opet, naravno da preporucujemo kupcima da se komponente ugradjuju u nasem servisu jer se time sprecava brdo mogucih komplikacija...

Poslednja izmena:
Kad sam svojevremeno kupovao komp pitao sam da li smem ja to da otvaram, ugrađujem komponente itd. (ne bih kupio da su rekli da ne smem). Kažu, bez problema. Ja obično nisam dosadan, ali ovo sam pitao bar 10x u raznim varijacijama i uvek dobio jasnu i nedvosmislenu potvrdu.

Međutim, u garantnom listu piše da ne sme da se otvara i da garancija ne važi ako je stiker na kućištu oštećen. Nisam, na svu sreću, imao priliku da ovo isprobam, ali čini se kao situacija koja potencijalno vodi u velike probleme.

Uzgred budi rečeno, još uvek imam taj stiker, tako prepariran da može da se vrati na mesto tako da ni CIA ne bi prepoznala da je skidan. :d

Poslednja izmena:
I cekaj sto su ugradjene druge komponente? Mislim zanima me objasnjenje, mora biti nesto interesantno :)

Uclanjen sam u E-klub eurolinka i preko neta sam porucio palit 8800 GT sonic .
Dosao sam u prodavnicu u kozjackoj 4 i predstavio se , bradonja koji je prodavac je nesto gledao u kompjuteru i nije mi dao nikakav popust ni na E-klub ni na placanje u gotovini , platio sam punu cenu od 17 496 din .
Pa da li si naglasio da si clan e-kluba i ako jesi sta ti je prodavac na to odgovorio?

Evo moje iskustvo sa eurolinkom:
porucio sam u cetvrtak sa sajta graficku. U petak su me zvali i rekli saljemo danas, stici ce verovatno sutra (subota). Ceo dan smo se u subotu motali oko kuce da ne ispalimo... nista
ponedeljak - nista
utorak - nista, poslao sam 2 maila i pm omniku, bez odgovora... juce smo zvali city express i rekose da nemaju nigde nista za mene
danas - i dalje nista...
sto se mene tice sad vec i ne morate da mi je saljete, hvala.

Hehe, potpuno ista prica. Ja sam u petak pricao sa njima, trazio dva palita 8800GT sonic, kazu nema problema, ostalo im je par komada, poslace, nije nikakav problem. Uzeli mi podatke sve lepo. E sad, problem je sto od graficke, kao i od njih ni traga ni glasa. I sto se mene tice, ne treba vise ni da mi ih salju.

Na osnovu vaših iskustava - čini mi se da sve više liče na Gigatron . . .

Evo moje iskustvo sa eurolinkom:
porucio sam u cetvrtak sa sajta graficku. U petak su me zvali i rekli saljemo danas, stici ce verovatno sutra (subota). Ceo dan smo se u subotu motali oko kuce da ne ispalimo... nista
ponedeljak - nista
utorak - nista, poslao sam 2 maila i pm omniku, bez odgovora... juce smo zvali city express i rekose da nemaju nigde nista za mene
danas - i dalje nista...
sto se mene tice sad vec i ne morate da mi je saljete, hvala.

Omnik je odmah proverio sta je sa tvojim orderom... ne moze Eurolink da utice na City Express, stvarno su pogorsali uslugu u poslednje vreme :(

Pa naravno da su pogoršali uslugu... evo ih tu kod mene, u komšiluku, svaki dan u kafanici cugaju, dok im se vozila peru... pa kad zasednu, nikad da odu... :d

Moj PM je prazan |>
Mislim da nije ok da si pola dana na forumu,a da ti je problem da posaljes jedno "city zabusava" na pm. Uostalom, eno predjite na post express, pa mozes odmah RUS-a da hvatas za gusu kad nesto ne valja |>

Moj PM je prazan |>
Mislim da nije ok da si pola dana na forumu,a da ti je problem da posaljes jedno "city zabusava" na pm. Uostalom, eno predjite na post express, pa mozes odmah RUS-a da hvatas za gusu kad nesto ne valja |>

Veruj mi da ne postizem... dnevno nebrojeno PM-ova... meni je najbitnije da ce svi koji su porucili dobiti svoje porudzbine.

I btw. napisao si 1 pm i nijedan mail :) mislim da je telefon sredstvo uspeha :)

Izvinjavam se svima koji cekaju duze

Poslednja izmena:
Jedan mail je isao na sales@... drugi je isao na dugme send mail to user (sa bencha), trece je bilo pm.

Ja sam upravo zvao..i rekli su mi da mi narudzhbina od ponedeljka josh nije poslata...nadaju se sutrA?? Chek ako city zabushava, zar nema makar josh 3 konkurentske kompanije koje bi jedva dochekale klijenta sa toliko "paketa"?

Omnik/ bacid , da li je problem da se poshalje mail/pm kad mi paket najzad krene, vecj 2 dana ga "chekam" kucji...odlepio sam....
Za dlaku da se izderem na neimenovanog radnika ni krivog ni duzhnog.

Super je to shto vi niste krivi nego je kriv city, ali mojoj devojci koja cheka komp ste vi krivim chak joj je i ADSL stigao pre paketa iz bg ljudi 78km, peshke bi doneli za 3 dana...znachi to je vash problem shto ste odabrali krsh sluzhbu, da ste u ponedeljak rekli..ej zeza city...poslacjemo post expressom bicje 200din skuplje....ja bi rekao SAMO NAPRED ....Znachi ako ima neka varijanta da paket dodje drugom sluzhbom slobodno em kontaktirajte...

P.S. dok ne otvorite radnju u NS, ja vishe necju naruchivati ovako..ovo je uzhas...znachi totalno ste (vi + city) nepredvidivi...

Poslednja izmena:
Sutra ce biti poslati svi paketi makar ja licno morao da ih odnesem!

ne znam koliko nas iz ns ceka, ali mi se sve vise cini da bi ti se i isplatilo da nam ih doneses...
dakle moj paket dosad nije krenuo i necu ga dobiti sutra (cisto da se ne nadam)?

Pa da li si naglasio da si clan e-kluba i ako jesi sta ti je prodavac na to odgovorio?

Ja sam karticu ubacio u korpu na Eurolinkovom sajtu kao clan , onda su me zvali telefonom da potvrde , kad sam otisao predstavio sam se , prodavac je proverio u kompjuteru moju porudzbinu i pitao me da li sam clan bench kluba . Odgovorio sam da nisam . Iz porudzbine preko neta je jasno video da sam clan E-kluba , a posto ne znam koliki popust daju nisam ni mogao da se zalim .

Jos uvek nista...

AKo ni sutra ne stigne, najozbiljnije ne zelim da je primim, otici cu u subotu ujutru nesto ovde da kupim.

I ja čekam već skoro 3 nedelje na grafiku, takođe Palit 8800GT Sonic+. Prekjuče reče da će do danas popodne stići, ali ništa. I da, reče mi da je do City Expressa, a ne do njih (što me iskreno i ne čudi).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno