Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanje... Treba baki da uvedem iris TV a ona ima onaj stariji TV kojeg ne želi da se odrekne pa to je.
Elem, TV ima SCART i kompozitni AV ulaz. Da li može da se poveže on sa mts-ovim stb?
Znam da nema scart izlaz ali da li može preko AV kabla?

Iris stb uredjaji su dolazili sa kablovima i za Scart i AV ustvari za q11 sigurno za HPH07 nisam siguran a za HP4024 ne znam

Dolazi 3.5mm av kabal i uz hp4024

Aha, hvala onda. A recite mi još kabl koji se sprovodi od modema do stb-a je l' se dobija i da li je dugačak, pošto je majci modem u trpezariji a babina soba je koji metar dalje...

Naglasis da ti je to potrebno i da ponesu i naprave lan kabl koliki ti je potreban

Zdravo svima,

Danas sam posle duže vremena hteo da nešto podesim na mom HPH07 box-u.
Krenuo sam da kucam staru dobro poznatu * 104030 * šifru ali bez uspeha - uređaj ne prihvata kucanje zvezdice.
Ranije se u ćošku ekrana videlo kucanje šifre čim na daljincu pritisnem zvezdicu, a sada se ništa ne dešava.

Probao sam i sa restartom uređaja, uspeo sam da ukucam šifru neposredno pre dizanja Iris aplikacije (sada se pojavljuju zelene brojke u gornjem desnom uglu), ali ne mogu da uđem u podešavanja box-a kao što sam to činio ranije.

Verovatno je nedavni apdejt sistema nešto promenio i sada stari postupak više ne funkcioniše. 🙁

Da li je neko otkrio kako možemo da uđemo u podešavanja posle poslednjeg apdejta?

Zdravo svima,

Danas sam posle duže vremena hteo da nešto podesim na mom HPH07 box-u.
Krenuo sam da kucam staru dobro poznatu * 104030 * šifru ali bez uspeha - uređaj ne prihvata kucanje zvezdice.
Ranije se u ćošku ekrana videlo kucanje šifre čim na daljincu pritisnem zvezdicu, a sada se ništa ne dešava.

Probao sam i sa restartom uređaja, uspeo sam da ukucam šifru neposredno pre dizanja Iris aplikacije (sada se pojavljuju zelene brojke u gornjem desnom uglu), ali ne mogu da uđem u podešavanja box-a kao što sam to činio ranije.

Verovatno je nedavni apdejt sistema nešto promenio i sada stari postupak više ne funkcioniše. 🙁

Da li je neko otkrio kako možemo da uđemo u podešavanja posle poslednjeg apdejta?
Kucas brzo taraba1397taraba, onda ulazis u meni. Stara lozinka ne vazi.

Zavisi od TV, do TV. Na U7QF 55” kod mene je slika drasticno bolja na 4k 50Hz. Posebno primetno na sportskim kanalima, gde je u odnosnu 1080p 50Hz kada se recimo uporedjuje aut linija, na 1080p izgleda iskazano, dok 4k izgleda perfektno. Mislim da svako zavisno od TV treba to da testira. Svakako Max koji ovaj STB HP4024 uredjaj može da isporuci je 4k50hz, 4k60hz slika pocinje da koči. Za platu boja se slažem da treba da bude 422 može i 444.
Posle puno testiranja i kod mene je daleko bolja slika na 4k50Hz. TV je: TCL 43p638

Jel ima neko problem sa zamrzavanjem slike i seckanjem tona na nacionalnim kanalima........RTS 1 radi normalno.

Posle puno testiranja i kod mene je daleko bolja slika na 4k50Hz. TV je: TCL 43p638
Mislim da je tu samo stvar ko bolje skalira sliku, STB ili TV! Mozda grijesim...

Ocigledno STB bolje skalira od TV-a iz nizeg segmenta (mada vjerujem da nema pravila, moguce i da neki jeftiniji TV-i imaju bolje skaliranje od skupljih).

Čudi me jer taj tv sigurno bolje radi upscaling od ubogog boxa.

Pa ti uradi onda kontra kao što sam objasnio ispod videa u postu, klikći LAN4 umesto 2 i 3, i to tako da ostane chekiran u IPTV, a ne u Internet, ili obratno kada vraćaš na Internet.
Malo besmisleno ignorisati ceo video ako je jedina razlika da se drugi checkbox klikne

Managed switch je odprilike ovoliko KP pretraga
ubacis kabl u svoju stranu powerline adaptera u jedan od njegovih portova koji konfigurises za mix, i onda internet u portove koje namestis za internet, a iptv u portove koje namestis za iptv, imam video za namestanje bas ovoga za ovaj switch.
Pozdrav svima,molba za pomoc pre svega @rajkosto na osnovu saveta i pogledanog videa danas sam uzeo bas ovaj tp link switch,sve podesio kao u videu i povezao sa kablom koji ide iz mog powerline adaptera,dodelio portove 5,6 za iptv ostali za net,tagovan port 8 kao u videu.
Medjutim internet konekcija mi se izgubila i sta god da uradim ne mogu da dobijem internet.
Molim ko zna i ko se razume da mi pomogne!!!
Pozdrav svima,molba za pomoc pre svega @rajkosto na osnovu saveta i pogledanog videa danas sam uzeo bas ovaj tp link switch,sve podesio kao u videu i povezao sa kablom koji ide iz mog powerline adaptera,dodelio portove 5,6 za iptv ostali za net,tagovan port 8 kao u videu.
Medjutim internet konekcija mi se izgubila i sta god da uradim ne mogu da dobijem internet.
Molim ko zna i ko se razume da mi pomogne!!!
Mala dopuna predhodnog posta:Na powerline adapteru sijaju lampice 1i 3.Cak i kada sve raskacim i povezem direktno PC sa powerline ponovo nemam internet.

Prilozi

• IMG_20230822_210003.jpg
    IMG_20230822_210003.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 29
Screenshotuj podesavanja koja si namestio na switchu i na mts huawei ONT-u i posalji mi kao poruku, si probao bez powerline adaptera izmedju ?

Screenshotuj podesavanja koja si namestio na switchu i na mts huawei ONT-u i posalji mi kao poruku, si probao bez powerline adaptera izmedju ?
Ne mogu bez powerline pošto sam u drugom delu kuce zaseban ulaz,ruter je kod gazde.
Pravim screnshot i šaljem ti.

Kako da iskljucim onaj podsetnik za emisiju slucajno sam ukljucio za neku emisiju II svetskog rata, svaki put mi iskace kad upalim TV

Levo, levo, levo.... Dole, dole... na podešavanja/podsetnici/podesi podsetnik ... OK dugme i na ukloni opet OK.

Sa ovim novim, 4024, višekanalni zvuk radi ili ne?

Vidim da hbo, a čini mi se i još neki kanali, emituje 5.1 - a risiver ga vidi kao 2.0.

Isti taj hbo, kad ide preko mi boxa, se čuje u 5.1.

Zanima li se iko ovim ili da sedim smirom?

Sa ovim novim, 4024, višekanalni zvuk radi ili ne?

Vidim da hbo, a čini mi se i još neki kanali, emituje 5.1 - a risiver ga vidi kao 2.0.

Isti taj hbo, kad ide preko mi boxa, se čuje u 5.1.

Zanima li se iko ovim ili da sedim smirom?
Kako da proverim? Imas neki film sa 5.1 u videoteci IRIS-a?

5.1 i 2.0 DD su odavno prestali da emituju. Nije bilo dovoljno zainteresovanih...

Može li neko da pomogne? Apsolutno nema tutoriala ili ne mogu da nadjem kako se sihronizuje daljinski od Irisa sa običnim daljincem. Pre svega ton i power dugme.

Da li je bolja varijanta da iris box ide preko PLA adaptera (utičnice su na istoj fazi) ili preko WiFi extender-a?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno