Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada govorite o Iris 2.0 , da li se to odnosi na verziju software? Pre 12 dana su mi uveli optiku , dobio sam dva HP4024. Na oba je FW 2.6.7 dok je verzija SW 1.99.30.
dA pre par meseci unapredili su softver što funkcionalno tako i vizuelno. Ako pomeranjem strelice na levo izlaze ti prvo kanali pa još jednom levo kategorije kanala pa još jednom levo video klub radio i tv uživo i tako dalje znači da imaš iris tv 2.0

Da, kod mene je 2.6.7 i 1.33.6 što znači da sam na Iris 1

Probao sam to pre neki dan i ništa se nije desilo, a danas sam reklamirao, otvoren je nalog, pa neću da čačkam dok ne vidim da li će i kako da reše.

Pretpostavljam da je namjestio daljinac od STB-a i univerzalnih 4-5 tastera (s gornje lijeve strane) da kontrolisu TV, tj. "programirao" ih je na tvoj TV (tj. upisao zeljene komande)!?
Ovo moze ako daljinci za oba uredjaja rade preko IR, ali mi ovdje ne pricamo o tome, nego o HDMI CEC-u, tj. standardu koji omogucuje kontrolisanje uredjaja kroz HDMI vezu izmedju njih, cesto u oba smjera, bez dodatnog programiranja samog daljinca, dovoljno je samo da je CEC podrzan od strane oba uredjaja i omogucen (sto je ovdje problematicno za MTS-ov STB).

Ja koliko sam shvatio, CEC na STB-u bi po default-u morao biti vec ukljucen (iako ne vidimo u podesavanjima opciju za to), jer drugacije ne bi radilo nikom, a korisnik @Драгош К.в je pisao da mu radi na HPH07 u kombinaciji sa LG TV-om, ne znam da li je covjek jos uvijek aktivan na forumu, ako jeste volio bih da napise da li je nesto dodatno eksperimentisao na samom STB-u!?
Нисам скорије ништа експериментисао. Значи са LG меџик даљ. контролишем скоро све команде на HPH 07. Са даљ. од бокса само паљење и гашење тв. Hisense je код мајке и тамо одавно нисам ништа проверавао.

Нисам скорије ништа експериментисао. Значи са LG меџик даљ. контролишем скоро све команде на HPH 07. Са даљ. од бокса само паљење и гашење тв. Hisense je код мајке и тамо одавно нисам ништа проверавао.
Mislis sa dalj. od boksa palis stb uredjaj? Nema smisla da sa njim palis tv, kad to mozes sa medzikom :D

HDMI CEC je dvosmjeran, mislio da je covjek htio da naglasi da u smjeru STB -> TV radi samo paljenje i gasenje sekundarnog uredjaja (TV-a u ovom slucaju), a u smjeru TV -> STB rade (skoro) sve komande. Naravno, ne znaci da mu treba i da koristi prvu varijantu, ali je moguce.

Pozdrav imam Hisense U7QF. I mts box sa Iris TV sistemom. HP4024 i 4.9.113 je kerner version. Pitanje je da li je ikako moguće da se rešim daljinskog od Boxa? I povezem na box samo daljinski od TV. I njega koristim za sve.
Moguce da su afektovani svi Hisense modeli, ali svakako se prvo uvjeri da je na tvom konkretno ukljucen HDMI CEC (moze se zvati drugacije u menijima, zavisno od proizvodjaca, ali prepoznaces vec, ili guglaj za Hisense), i to je upravo ovo sto diskutujemo na prethodnih par strana. I nije samo Hisense "krs", meni recimo HDMI CEC nece da radi ni na Philips-ovom skupocjenom OLED modelu (koji ima cisti Android).

Pozdrav svima, potrebna pomoc oko otkljucavanja stb-a hph07, listao na forumu ali nisam uspeo da nadjem uputsto. Moze i p.p.

Moje iskustvo.
Magic remot sa LG C2 preuzima sve funkcije iris box-a ( model hp4024 ) osim njegovog gašenja.
Taster gasi samo Tv dok box ostaje uključen.

Hdmi-CEC uključen.
Nisam pronašao neko rešenje.

Mislis sa dalj. od boksa palis stb uredjaj? Nema smisla da sa njim palis tv, kad to mozes sa medzikom :D
Condor је све објаснио. Баш оно што сам ја мислио.

Pozdrav svima. Planiram da uzmem Iris jer mi Supernova ne radi vec skoro 3 meseca. Prikacio bih na dva tva, pa me zanima kako funkcionise kod vise uredjaja i da li uz max paket ide hbo max licenca kao sto je trenutno imam kod Supernove uz njihov tv?

U pitanju je vdsl ne optika, 50 mbit ali bih presao na 100 s' tim sto kada sam imao 100 zbog tehnickih mogucnosti su mogli da isporuce samo 60 i kusur, pa sam se vratio na 50.

Malo su sturi sa odgovorima u mtsu, pa mozda neko od vas ko koristi moze bolje da mi objasni.

Imas HBO uz Max paket i meni je npr. brzina 500/160 ali mi bude oko 488 jer imam 3 STBa u kuci.

Pozdrav svima. Planiram da uzmem Iris jer mi Supernova ne radi vec skoro 3 meseca. Prikacio bih na dva tva, pa me zanima kako funkcionise kod vise uredjaja i da li uz max paket ide hbo max licenca kao sto je trenutno imam kod Supernove uz njihov tv?

U pitanju je vdsl ne optika, 50 mbit ali bih presao na 100 s' tim sto kada sam imao 100 zbog tehnickih mogucnosti su mogli da isporuce samo 60 i kusur, pa sam se vratio na 50.

Malo su sturi sa odgovorima u mtsu, pa mozda neko od vas ko koristi moze bolje da mi objasni.
Ako ti je tako slaba segmentacija neće ti dozvoliti sistem max paket, jer po novom zakonu ne sme operater da ima velika odstupanja od prodate brzine

Za 50 Mbit i dva TV stb uređaja na VDSL ti treba brzina oko 60-70 Mbit.
Plus moraš da ih malo gnjaviš za HD kanale da puste. Nisu odmah uključeni kod VDSL.
Pročitaj na sajtu, lepo piše šta ide uz koji TV paket. Trebalo bi da ide HBO max.
Pogledaj temu za MTS ili telekom VDSL . Imaš tamo baš detaljno.
Edit: ne znam šta podrazumevaš pod max paket, pretpostavljam TV. HBO možeš i da dokupiš.

Pozdrav ljudi.
Interesuje me kako da uparim Iris Box Hp 4024 preko WI-Fi mreze sa Nokia G-2425G-B i da ima slika.

Ukljucio sam WI-Fi na Hp4024 i upario sa pomenutim modemom, ali ne daje sliku. Predpostavljam da treba da se podesi neka ip adresa.

Okrenuo sam ih par puta dok nisam dobio nekoga ko je umeo bolje da objasni.

Stoji im u sistemu da prema tehnickim mogucnostima mogu sa 100 mbit dobiti ili 1 hd ili 2 sd, a uz 50 mbit do 3 hd s' tim sto ce dva sigurno raditi, za treci treba detaljnije ispitati.

Onda mi ispada najbolja opcija na 50 da uzmem sa hd i dokupim hbo paket.

Pozdrav ljudi.
Interesuje me kako da uparim Iris Box Hp 4024 preko WI-Fi mreze sa Nokia G-2425G-B i da ima slika.

Ukljucio sam WI-Fi na Hp4024 i upario sa pomenutim modemom, ali ne daje sliku. Predpostavljam da treba da se podesi neka ip adresa.

Koliko je meni poznato, to neće moći tako. Mora putem lan kabla iz lan 2 ili 3 na ruteru.

Koliko je meni poznato, to neće moći tako. Mora putem lan kabla iz lan 2 ili 3 na ruteru.
Ajde malo bolje objasni sta zelis da uradis,jer meni po ovome sto si napisao ne kontam sta zapravo zelis da uradis.

Za IPTV treba da imas MTS prekonfigurisan modem da biti IPTV funkcionisao ili neki drugi modem koji ima opciju VLAN-a i da ti iz MTS konfigurisu za IPTV (sumnjam da bi to uopste hteli da ti urade)

Tacno tako, nece to moci bez kabla ...

... i sta cemo sad?

Objasnili smo 72x do sada, i poslao onoliko pp-a, ne pada mi na pamet da opet objasnjavam, nemo' da bi me neko slucajno pitao nesto!

Tacno tako, nece to moci bez kabla ...

... i sta cemo sad?

Objasnili smo 72x do sada, i poslao onoliko pp-a, ne pada mi na pamet da opet objasnjavam, nemo' da bi me neko slucajno pitao nesto!

Posalji i meni na pp. Pregledao sam do 180 strane i nisam nasao resenje za moj modem koji sam naveo gore. Isprobao sam resenja na koje sam naisao, ali bez uspeha.

Takođe, bio bih zahvalan.

Da li kod vas radi kanal HRT3?

Kod mene ne radi na STB HP4024.

Na drugom STB (onaj beli, debeli) radi. Radi i preko račuara i preko mobilnog.

Da li ako je TV 4k treba i rezolucija da se stavi na 4k na stb ili to nema veze sa kvalitetom slike?

MTS isporučuje sliku 1080i 50Hz. Uz rezervu da neki pišu da im je sa novijim STB uređajima (koje nemam) bolja slika na 1080p.
Po meni je bolje da ti TV radi upscaling na 4k, nego STB uređaj koji je prilično skromnih mogućnosti :)

Meni je tv 4k, na stb-u se automatski nemestilo 4k rezolucija. Slika jer bila mutna, boje isprane, namestio stb na 1080i 50hz, slika je mnogo jasnija, sa zivljim bojama. Dakle namesti stb na 1080i 50hz.
Zavisi od TV, do TV. Na U7QF 55” kod mene je slika drasticno bolja na 4k 50Hz. Posebno primetno na sportskim kanalima, gde je u odnosnu 1080p 50Hz kada se recimo uporedjuje aut linija, na 1080p izgleda iskazano, dok 4k izgleda perfektno. Mislim da svako zavisno od TV treba to da testira. Svakako Max koji ovaj STB HP4024 uredjaj može da isporuci je 4k50hz, 4k60hz slika pocinje da koči. Za platu boja se slažem da treba da bude 422 može i 444.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno