Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li stb skyworth 4024 ima opciju HDMI CEC?

Znaci da nema. Nije nikako moguce aktivirati?

Kako moze da se podesiti da je wifi always on?

Planiram da uskoro uzmem novi televizor, pa imam pitanje da li postoje neke marke televizora ili neki operativni sistemi sa kojima iris ne radi najbolje (npr. čula sam za hisense)?

Marka televizora nema nikakve veze sa uslugom IRIS. Ako imaš STB, on radi čitav posao a TV je praktično kao monitor na kompjuteru (služi samo da prikaže sliku koju šalje STB). Ako planiraš da IRIS gledaš preko aplikacije, onda uzmi TV sa androidom. U drugom slučaju, ako se ide na najjeftiniju varijantu, treba razmisliti o kombinaciji TV + Xiaomi 4K TV Stick (nova verzija). U tom slučaju android je na stick-u (koji se pokazao vrlo solidno) i rekao bih da je ta kombinacija bolja od androida na jeftinom TV-u. A osim toga stick se može nositi kad se ide negde (npr. na odmor) pa sve aplikacije poput IRIS-a, Netflixa i sl. nosiš sa sobom.

Planiram da uskoro uzmem novi televizor, pa imam pitanje da li postoje neke marke televizora ili neki operativni sistemi sa kojima iris ne radi najbolje (npr. čula sam za hisense)?
Sta si konkretno cula za Hisense?
Iako nema veze za IRIS-om (kao sto ljudi vec napomenuse), zanima me sta to ne valja kod ove marke (posto sam uzeo njihov TV prije 2-3 mjeseca i zaista nemam primjedbe, bar ne za taj novac). Ono sto se diskutovalo, cini mi se bas na ovoj temi, je da ne radi HDMI CEC (upravljanje sa jednim daljincem, od TV-a), ali sve dok ti to nije must have, nemas sta da brines.

P.S. Imaj na umu da i na mnogim drugim markama TV-a CEC ne radi i meni to vise djeluje kao problem do samog STB-a a ne TV-a (mada je covjek ovdje na temi pisao da njemu radi, cini mi se na nekom Sony TV-u, ipak je LG). Ja u dnevnoj sobi imam i Philips OLED, ukljucen CEC naTV-u, ali takodje ne radi, jedino sto nisam cackao taj STB tu (koji je HP4024 doduse, u sobu je Hisense + HPH07). Kad uhvatim priliku, isprobacu sve kombinacije, oba TV-a na oba STB-a.

Poslednja izmena:
Čini mi se da ona misli na smart aplikaciju, a ne stb dok pominje operativni sistem.
Ja mogu da kažem moje iskustvo da na lg webos i philips android sistemu pametna aplikacija radi solidno, mada dosta sporije nego na stb-u.
Za hisense koji ima vida os, nisam siguran da uopšte postoji aplikacija za iris ali valjda će se neko ko to ima takav tv javiti da potvrdi

Sta si konkretno cula za Hisense?
Iako nema veze za IRIS-om (kao sto ljudi vec napomenuse), zanima me sta to ne valja kod ove marke (posto sam uzeo njihov TV prije 2-3 mjeseca i zaista nemam primjedbe, bar ne za taj novac). Ono sto se diskutovalo, cini mi se bas na ovoj temi, je da ne radi HDMI CEC (upravljanje sa jednim daljincem, od TV-a), ali sve dok ti to nije must have, nemas sta da brines.

P.S. Imaj na umu da i na mnogim drugim markama TV-a CEC ne radi i meni to vise djeluje kao problem do samog STB-a a ne TV-a (mada je covjek ovdje na temi pisao da njemu radi, cini mi se na nekom Sony TV-u, ipak je LG). Ja u dnevnoj sobi imam i Philips OLED, ukljucen CEC naTV-u, ali takodje ne radi, jedino sto nisam cackao taj STB tu (koji je HP4024 doduse, u sobu je Hisense + HPH07). Kad uhvatim priliku, isprobacu sve kombinacije, oba TV-a na oba STB-a.
Ne znam da li je uopste moguce da se ukljuci CEC ker u samim opcijama ne postoji kao na nekom gore navedenom postu gde se lepo vidi da postoji opcija ukljucivanja. Ja koristim stb 4024 na LG i jednostavno ne funkcionise CEC niti mogu posebno da ukljucim.

Ja imam stariji Hisense, od pre nekoliko godina, u dnevnoj, i radi sa jednim daljincem, namestio nam čovek koji radi u MTS-u. Model stb-a je HPH07.

Pretpostavljam da je namjestio daljinac od STB-a i univerzalnih 4-5 tastera (s gornje lijeve strane) da kontrolisu TV, tj. "programirao" ih je na tvoj TV (tj. upisao zeljene komande)!?
Ovo moze ako daljinci za oba uredjaja rade preko IR, ali mi ovdje ne pricamo o tome, nego o HDMI CEC-u, tj. standardu koji omogucuje kontrolisanje uredjaja kroz HDMI vezu izmedju njih, cesto u oba smjera, bez dodatnog programiranja samog daljinca, dovoljno je samo da je CEC podrzan od strane oba uredjaja i omogucen (sto je ovdje problematicno za MTS-ov STB).

Ne znam da li je uopste moguce da se ukljuci CEC ker u samim opcijama ne postoji kao na nekom gore navedenom postu gde se lepo vidi da postoji opcija ukljucivanja. Ja koristim stb 4024 na LG i jednostavno ne funkcionise CEC niti mogu posebno da ukljucim.
Ja koliko sam shvatio, CEC na STB-u bi po default-u morao biti vec ukljucen (iako ne vidimo u podesavanjima opciju za to), jer drugacije ne bi radilo nikom, a korisnik @Драгош К.в je pisao da mu radi na HPH07 u kombinaciji sa LG TV-om, ne znam da li je covjek jos uvijek aktivan na forumu, ako jeste volio bih da napise da li je nesto dodatno eksperimentisao na samom STB-u!?

Meni onaj smart daljican od lg tv-a radi na stb uredjaju, kako na onom prethonom nesto q kao i ovom novom. Sve radim na njemu, menjam kanale, pojacavam sve normalno.

Mislim da je i @Драгош К.в pisao da mu rad bas taj LG-jev "smart" daljinac (magic ili kako ga vec zovu).
Taj tvoj novi STB, je li u pitanju HPH07 (malo stariji) ili HP4024 (najnoviji)? Da li je radilo "out-of-the-box" ili si mijenjao nesto u podesavanjima?

HP4024, ali radio je i na onom prethonom da l bese q11?! Nista nisam dirao na stb uredjaju.

Znaci CEC na LG TV-ima radi i sa HPH07 i HP4024, ali dosad se niko nije oglasio sa nekim drugim brendom TV-a a da mu CEC radi. Zanimljivo.

Vjerovatno se ne mirisu implementacije tog feature-a na STB-u i nekim TV uredjajima, nema sta drugo biti, jer sam CEC je ocigledno omogucen na svim verzijama MTS-ovih STB-a (iako se ne vidi u podesavanjima i ne moze mijenjati).

Hvala za info, ljudi!

9 dana posle prvog paljenja HP4024 mi nije stigao update na Iris 2.0, tj. stoji ona verzija sa PiP. Jel uopšte svima stigao update ili to i dalje traje onako random?

Onaj zadnji update IRIS STB-a što je bio skoro.
Sredili su na Q11 da radi prebacivanje na prethodno gledani program. Bar mislim da to nije radilo koliko mogu da se setim, nisam neko vreme gledao taj TV. Isto se koristi bivše PiP dugme.

Bilo je to po oblastima, mesečevim menama ... :) Probao si na dugme nazad da resetuješ. Ne znam da li je u toj verziji bilo da može reset na crveno dugme.

Pozdrav imam Hisense U7QF. I mts box sa Iris TV sistemom. HP4024 i 4.9.113 je kerner version. Pitanje je da li je ikako moguće da se rešim daljinskog od Boxa? I povezem na box samo daljinski od TV. I njega koristim za sve.

Znaci CEC na LG TV-ima radi i sa HPH07 i HP4024, ali dosad se niko nije oglasio sa nekim drugim brendom TV-a a da mu CEC radi. Zanimljivo.

Vjerovatno se ne mirisu implementacije tog feature-a na STB-u i nekim TV uredjajima, nema sta drugo biti, jer sam CEC je ocigledno omogucen na svim verzijama MTS-ovih STB-a (iako se ne vidi u podesavanjima i ne moze mijenjati).

Hvala za info, ljudi!
Radi i na q11

И мени раде и LG и FOX магични, без икаквих подешавања, сами се упари са ТВ. Скоро све команде раде савршено.
Мислим са сва три HDMI на ТВ раде тако.

9 dana posle prvog paljenja HP4024 mi nije stigao update na Iris 2.0, tj. stoji ona verzija sa PiP. Jel uopšte svima stigao update ili to i dalje traje onako random?
Svi bi trebali da imaju 2.0 . Prijavi Tehnici postoje određeni STBovi koji iz nekog baga moraju ručno da se ažuriraju
Pozdrav imam Hisense U7QF. I mts box sa Iris TV sistemom. HP4024 i 4.9.113 je kerner version. Pitanje je da li je ikako moguće da se rešim daljinskog od Boxa? I povezem na box samo daljinski od TV. I njega koristim za sve.
Zavisi ti od softvera na televizoru. Meni na samsungu 7 generacije i LGu Q2 sam prepoznao da koristim stb telekom i povezao daljinski od tva

Kada govorite o Iris 2.0 , da li se to odnosi na verziju software? Pre 12 dana su mi uveli optiku , dobio sam dva HP4024. Na oba je FW 2.6.7 dok je verzija SW 1.99.30.

Svi bi trebali da imaju 2.0 . Prijavi Tehnici postoje određeni STBovi koji iz nekog baga moraju ručno da se ažuriraju

Zavisi ti od softvera na televizoru. Meni na samsungu 7 generacije i LGu Q2 sam prepoznao da koristim stb telekom i povezao daljinski od tva
Hvala puno na odgovoru. Kako Hisense ubedljivo ima najveći krš od softvera. Zato niste ni ne prepoznaje!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno