Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ni rekao da je q11 stari debeli.
Kažem da sam imao q11 i stari debeli koji sam vratio i sada imam q11 i hp4024.
A većina u mojoj zgradi ima još taj stari debeli. Znači NE q11 nego stari debeli

Ja sam imao prijavljenu smetnju, pa su mi onda dali Q11 umesto Huawei EC2108V5 STB (debeli starac). Još tada su mi rekli da imam pravo ako hoću na sva četiri Android Box-a. Evo to se danas završilo, čim su dobili nove količine HP4024 uređaja. Dakle, meni je Q11 bio dodeljen kao privremeno rešenje.

Zanimljivo je da nigde na internetu Telekom ne prikazuje Skyworth HP4024. U youtube uputstvima su samo debeli i Q11:

Skyworth u većem broju ide samo kao dodatni i najpre ga dobijaju korisnici optike.

Sigurno će neko dobiti i ovaj komad Q11 koji sam danas razdužio. Uređaj je radio bez problema, verovato će tako biti i dalje. Ako budu nastali neki problemi, to od danas više nije moja briga.

Poslednja izmena:
Džaba potencirate to ''android'' za HP4024 kad ne mogu da se koriste te ''android'' funkcije, da je HPH07 u pitanju pa 'ajde...meni solidno radi na Iris dvojci ovaj debeli stari, bolje ili manje gore nego na prošlom Irisu a HPH07 fercera baš ok, naravno uz korišćenje ovih ''android'' funkcija uz već milion puta napisano kako se to ''gimnastički'' izdejstvuje ali bolje išta nego ništa.

Nego, šta je bilo sa onom pričom što je ovde neko ''provalio'' da može ovaj nazovi android i na HP4024, izgleda da je bilo ''drži vodu dok majstori odu''.

Ma meni ne predstavlja nikakvu razliku da li je android ili nije jer se te funkcije ionako ne koriste. Samo mi je bilo bitno da se ratosiljam onog starog debelog jer je bio užasno spor. Izlazak iz info menija je trajao po 10-ak sekundi, dok na q11 ili hp4024 bude trenutno.
E sad, jedina značajna razlika između q11 i hp4024 je bt daljinac. Ostalo je, bar meni, sve isto

Ma meni ne predstavlja nikakvu razliku da li je android ili nije jer se te funkcije ionako ne koriste. Samo mi je bilo bitno da se ratosiljam onog starog debelog jer je bio užasno spor. Izlazak iz info menija je trajao po 10-ak sekundi, dok na q11 ili hp4024 bude trenutno.
E sad, jedina značajna razlika između q11 i hp4024 je bt daljinac. Ostalo je, bar meni, sve isto
Q11 je postojao i pre Iris platforme. Lično sam stekao utisak da Iris kao da je optimizovan nešto bolje za HP4024, nego li za Q11. A BT daljinac se sada dobija, samo ako dobijete 4024 u originalnom pakovanju. Ko kupi poseban daljinac za dinar, treba znati da taj daljinac nema BT.

Nego, šta je bilo sa onom pričom što je ovde neko ''provalio'' da može ovaj nazovi android i na HP4024, izgleda da je bilo ''drži vodu dok majstori odu''.
Pa mirosslav je svojim screen-shotovima ovde i postovima na drugom ranije linkovanom stranom forumu-u dokazao da je to izveo na HP4024.
Sad što se čovek možda zenta od VTK (po meni bezrazložno jer da su hteli time da se bave, bavili bi se i na HPH07), pa ne želi nas ostale da prosvetli sa svim detaljima njegovog setup-a/hack-a, to je druga priča.

Da, prva Telekom IPTV platforma dok je bila aktuelna. Njih su posle zamenili ovi "debeli" Huawei cigloidi kad su menjali platformu.

Da li neko zna na koji način mogu da zamenim beli prijemnik (modem) ili kako se već zove (nadam se da ste razumeli). Na jednom TV-u imam crni model čini mi se HP 4024 koji sam jedva dobio nakon kvara belog, bukvalno mesec dana sam morao da zovem MTS da bih iksukao nekako. Ovaj drugi(beli) i dalje radi ali je dosta sporiji i ume nekad da ubaguje.
Nisam baš u materiji, nadam se da ste me razumeli.

Jedino da prijavljuješ neispravan STB (taj beli debeli). Prijavi na sve strane, i preko mail-a, telefonom, twiter... i budi uporan.
Ako pitaju šta je pokvareno, lepo reci to što si rekao: da zaglavljuje, da ga stalno resetuješ i onemogućena ti normalna TV usluga.

Kako da na HG8245W5-6T ruteru namestim da WiFi SSID bude za HP4024, znaci da bude IPTV, ako je to moguce ?

Poštovane kolege imam paket Iris sa dva STB uređaja HP4024 i tu mi normano funkcionišu TV kanali, to sam dobio uz nov ugovor, međutim imam jedan STB HPH07 uređaj od predhodnog paketa - ugovara međuti sa njime ne mogu nikako da se u logujem sa novom userom i key-om.
Verovatno mu je u memoriji ostao stari user i key.
Moje pitanje je sledeće ako neko zna kako mogu ovo da premostim i ulogujem se na novi user i key sa ovim starim STB HPH07.
Pozdrav za sve članove !!!

Ljudi iz mts-a kada ti uvode optiku,oni svaki box aktiviraju posebno,na vezi su sa covekom koji unosi serijski broj box-a i tako ga aktivira.tako da sa tim starim neces moci nista jer nije aktiviran i vezan za tvoj box nalog.

Da li si dobro prikačio mrežni na HPH07?
Imaš samo portove 2 i 3 na modemu/ruteru predviđene za to. Osim ako nisu oni konfigurisali još i port 1 ili 4 za IPTV, što iskreno sumnjam da su uradili.
Moraš switch da staviš na liniji mrežnog kabla iz porta broj 2 ili 3. Switch ti sleduje besplatno ako imaš tri STB uređaja u ugovoru. Traži im ili u poslovnici ili preko kontakt centra.
Nema veze promena ugovora, treba da ti radi. Takva greška je karakteristična kada povežeš na pogrešan port modema STB uređaj.

Da li si dobro prikačio mrežni na HPH07?
Imaš samo portove 2 i 3 na modemu/ruteru predviđene za to. Osim ako nisu oni konfigurisali još i port 1 ili 4 za IPTV, što iskreno sumnjam da su uradili.
Moraš switch da staviš na liniji mrežnog kabla iz porta broj 2 ili 3. Switch ti sleduje besplatno ako imaš tri STB uređaja u ugovoru. Traži im ili u poslovnici ili preko kontakt centra.
Nema veze promena ugovora, treba da ti radi. Takva greška je karakteristična kada povežeš na pogrešan port modema STB uređaj.
Dobro sam prikačio mrežu a probao sam otkačim novi HP4024 i mesto njega na isti priklučak prikačim stari STB HPH07, izgleda da je fora kao što kaže kolega "

tobacco road"​

U svakom slučaju hvala na interesovanju.
Ako ne može da se prikači ima li fora kako se STB HPH07 resetuje na fabričko nivo da bude samo Android?

Nije mi jasno kako ti je ostao stari stb a da ga nisu uzeli kod te tvoje promene, ali nema veze, ali zato i verovatno ne radi...🙂
Meni su kod uvođenja optike provukli liniju do istog mesta gde je stajao vdsl modem. Samo prebacili mrežne u novi modem i sve radilo. Nijedan novi stb i naravno novi paket usluga.

Edit: imaš ovde negde u temi da su ljudi nosili stb uređaj sa lokacije gde je max paket na primer i koristili na lokaciji gde je osnovni paket. Niti isto ime na ugovoru niti lokacija.
Moram da probam to i sam. Sestra ima max paket a ne koristi jedan stb.

Poslednja izmena:
Uveo MTS pre par dana, slika na Iris Tv-u (HP4024) ozbiljan krš. Jel imam neke opcije da vratim i raskinem ugovor ili je to to za naredne 2 godine?

Imas pravo - nezadovoljan uslugom , ali prvo reklamiraj . Napisi im na mail da si nezadovoljan slikom i da ti tv ne radi kako treba , kontaktiraće te i doći ako budes uporan , mada to sa tv reše relativno brzo . Ja imam q11 i zadovoljan sam slikom na sva 3 tv

Uveo MTS pre par dana, slika na Iris Tv-u (HP4024) ozbiljan krš. Jel imam neke opcije da vratim i raskinem ugovor ili je to to za naredne 2 godine?
Imate po zakonu pravo na raskid bez penala u roku od 14 dana.
Mada mi je čudno to da je slika krš. Treba prvo reklamirati, možda je neki feleričan stb

Imas pravo 14 dana ako si online sve odradio.
Nego kako "krs" slika, kod mene perfektna godinama unazad jos odkad sam imao vdsl2 pa onda i optiku.
Nesto nije u redu, reklamiraj ti to prvo.

На хд каналима слика је веома пристојна.

Ne može. Iskreno, mene z*bole hoće/neće biti Arena 4K a ako bude šanse su 90% da bude "koristan" kanal kao što je sad SK 4K: da vrti u beskonačno 5 istih snimaka prenosa od pre godinu-dve.

A šta mi je u celoj priči smešno? Pa to što ti već 2 godine očekuješ "samo što nije" 4K, HDR, puštanje update-a na Android STB-ove koji će da ih "otključa" za instaliranje aplikacija. I generalno to što se ložiš da kad im ti i slični napišete šta treba da urade oni će to da uvaže i odmah kreću da "rade na tome".

Takva očekivanja od firme koja sto godina nije pustila update za Iris Smart aplikaciju i koja već mesecima fura drugačiji interfejs na STB u odnosu na SmartTV aplikaciju i kojima praktičnom svaki drugi update Android i iOS operativnih sistema mobilna aplikacija prestane da radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno