Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napokon i ja po uputstvu za hph07 ubacio launcher i sve sto je vec pisano ovde. Imam problem da se button mapper sam iskljuci (ne znam od cega zavisi, stb nikada ne iskljucujem) i onda da bi prebacio na launcher moram prvo u podesavanja, da dam dozvolu za BM i onda mogu sve normalno da koristim. Da li ima neko resenje da BM ostane uvek aktivan?

Ubacio smarttube i hbo max i sve je ok. Skinem i neku youtube apk, ali ne mogu da instaliram. Moze i u PP neki link koji youtube radi normalno.
Takodje da li postoji mogućnost da se povežem sa telefonom na stb i na isti prebacim neku apk koju skinem sa neta (valjda razumete šta pitam :) )
Kako si uspeo da ubaciš te aplikacije?

Da li mi neko moze objasniti,na koji nacin da HPH07 otvara automatski launcher umesto iris aplikacije? Instalirao launcher i Button Mapper i posle iskljucenja urerdjaja opet isto ne raguje Button Mapper na odredjeni taster?Hvala unapred

Au kakvo đubre je ovaj iris 2. Bukvalno ga resetujem pet puta dnevno. Koliko sam provalio, puštanje nekog programa od ranije uspeva samo jednom, za svaki sledeći put je potreban reset. Smeće.

Neki problem imas nije globalno, kod mene 1 i 2 rade full, samo je 2 bolja i jos malo brza upeglanija.
Ali nemamo svi istu ni tehnologiju, ni infrastrukturu kvalitet iste, ko zna i kako kome podese u centrali ma ima 1000 gluposti pa onda bude od hvaljenja do katastrofe kao kod tebe.

Baš tako, sve sa ove teme uradio. Ne snalazim se ja baš najbolje u svemu ovome, ali po uputstvu odradio sve.
@pcplus
I ja pitao isto pre 10ak poruka za BM. U medjuvremenu iskliktao gde god je bilo za BM odnosno sve dozvole odobrio i danas rade te prečice što sam dodelio.
Takodje ako hoćeš prvo launcher da krene onda bi trebalo u podešavanjima da za default izabereš da pokreće louncher, a ne iptv. Nisam probao još, ali tako je objašnjeno ovde. Kao što kolega gore reče, kreni od strane 23.

Au kakvo đubre je ovaj iris 2. Bukvalno ga resetujem pet puta dnevno. Koliko sam provalio, puštanje nekog programa od ranije uspeva samo jednom, za svaki sledeći put je potreban reset. Smeće.
Imas neki problem, prijavi kvar. Kod mene je 2.0 drasticno brzi, kanale menja u milisekundi, od januara ga nisam ni jednom restrtovao

Ni ja tu ništa ne bih dirao ... nadam se samo da će vratiti opciju "back", a osim toga zaista nemam zamerki. Sve je to brzo i fluidno, a na "okruženje" sam se već navikao ... ne provodim puno vremena za TV-om, da gledam filmove i serije po čitav dan ... da li je 2 klika više ili manje, dobiješ tu - izgubiš tamo ... dođe na isto.
Za moje potrebe, osim "back" funkcije ... sve radi posao, a "peglanje" svakako treba očekivati.

Na koju foru se sada nastavlja gledanje nekog programa od mesta gde smo stali? Pre je bila opcija gde te pita jel hoćeš da nastaviš gde si stao.

Isto to imas kao i pre,kada vratis unazad i na kraju emisije te pita nastavi da gledas ili uzivo.

Ne to. Npr. Gledam neki film, batalim, sutra se vratim na taj film i ranije me pitao hoću li da nastavim gde sam stao ili od početka. Sada više ne.

Nemaš to više. Kukali smo ali ispada da je ovaj Iris fenomenalan 🙂
Klik na home dugme, ono gore levo kod strelica. Ako imaš sreće, u drugom redu imaš da nastaviš da gledaš. Naravno, neće ništa da te pita ali nastaviće gde si prekinuo.

Ako ga već nisi upario...
Kucaj #1397# čime ulaziš u meni STB uređaja (tu imaš i podešavnja za HDR i slično ali nisam to dirao, radi kako treba).
Kada uđeš u meni, nađi Blutooth i daj mu da traži uređaje.
Na DALJINSKOM drži zajedno OK i VIDEO KLUB dugme jedno 5 sekundi (krenuće da trepče crveno).
Prikazaće ti se kao RB11 ili tako nešto i samo ga upari.
Nemam taj novi STB, na HPH07 ne radi i dalje kao bluetooth iako ga uspešno upari. Provereno je bluetooth daljinski, radi sve na Mi box-u sa njim.
Pisano je već negde unazad.
Hvala puno na ovako preciznom uputstvu, uspeo sam preko skrivenog menija da podesim rezoluciju i povežem daljinski preko BT.
Moram da kažem da mi je neshvatljivo zašto mi provajder želeo da sakrije opciju za punu rezoluciju (po defaultu dolazi u 1080i umesto 1080p) i bolji način povezivanja daljinca iza skrivenih menija i kombinacija tastera koje se ne spominju nigde u uputstvu?
Mislim da zbog toga većina korisnika koji su manje upućeni u tehnologiju ove uređaje koristi na suboptimalan način, jer i ne znaju da može bolje... Kod SBB-a su ove opcije bile odmah dostupne...

Probaj sam šta ti lepše izgleda, najviše se primećuje kada se fudbaleri brzo pomeraju po terenu na sportskim kanalima na primer
To što su oni stavili 1080i je dobro kao podrazumevano za većinu korisnika
Samo nemoj da menjas na neku rezoluciju koja je 60i ili 60p jer onda "štuca" sve što se pomera na slici (ima i opcija da izbaci 4k ali to je totalno bespotrebno i imao sam problema sa krš HDMI kablom koji dolazi uz box da to ne može da podnese, krenu linijice po ekranu)

Pozdrav svima,ne znam da li je pravo mesto za pitanje ali molim za pomoć,naime gazda gde stanujem je presao na optiku mts,iris tv i net,ja sam u istoj kuci sa njim(drugi ulaz),kod menu je jutros serviser doneo iris uredjaj i dlink adapter za mrezu iz kog ide LAN kabal do iris uredjaja.Pitanje glasi kada LAN kabal prebacim u komp dobijem undefinied network,pa me zanima da li na taj način mogu da koristim net ili ne,da li moram imati ruter dodatni pa onda iz njega spojiti do dlink adapter? ,imam ja wifi pristup ,ali na kompu brzina ide do 2 mbs samo verovatno zbog zida i položaja kompa,nadam se da se neko razume u ovo .

Da bi imao internet+IPTV kroz jednu Ethernet vezu koja je ostvarena preko powerline adaptera mora managed switch da se stavi sa jedne ili obe strane te veze (vidi ovu temu https://forum.benchmark.rs/threads/mts-nedoumica-oko-portova.491385/post-6844723 ), ne može fizički spliter rj45 parica jer one kod powerline veze ne postoje

Ako nećeš da vučeš kablove možeš ili tako ili da se kupi još jedan par powerline adaptera da se koristi za internet posebno

Poslednja izmena:
Da bi imao internet+IPTV kroz jednu Ethernet vezu koja je ostvarena preko powerline adaptera mora managed switch da se stavi sa jedne ili obe strane te veze (vidi ovu temu https://forum.benchmark.rs/threads/mts-nedoumica-oko-portova.491385/post-6844723 ), ne može fizički spliter rj45 parica jer one kod powerline veze ne postoje

Ako nećeš da vučeš kablove možeš ili tako ili da se kupi još jedan par powerline adaptera da se koristi za internet posebno
Generalno meni iris tv kao tv ne treba,zanima me samo da dobije net preko lan kabla na komp sa ovom postojecom instalacijom koju sam naveo znači dlink iz koga ide lan kabal do mrezne karte na kompu jel može to ovako ili ne,zao mi je slabo se razumem u mreze pa zato ovako opširno zapitkujem?

Ako ti IPTV ne treba samo gazda treba da prebaci svoju stranu d-link powerline adaptera da bude povezana sa portom 1 ili 4 MTS rutera, koji su za internet, dok su 2 i 3 za IPTV (u jedan od njih je trenutno ubačen)

Onda kada povezes kompjuter u tvoju stranu d-link powerline adaptera dobijaš IP adresu koja može pristupiti internetu

Moram da kažem da mi je neshvatljivo zašto mi provajder želeo da sakrije opciju za punu rezoluciju (po defaultu dolazi u 1080i umesto 1080p) i bolji način povezivanja daljinca iza skrivenih menija i kombinacija tastera koje se ne spominju nigde u uputstvu?
Iste su rezolucije u pitanju. Moraš malo da pročitaš o tome da bude jasnije zašto je tako. Nisu ni uglavnom svi blurej diskovi 1080p 50 ili 60.
Kod mene je taj bluetut daljinski nekoliko godina, od pre irisa. Pretražio Net da bi ga upario. Skoro je ovde neko okačio tu kombinaciju za uparivanje.
Inače na dva q11 imam one stare daljinske.
Bitno im je da rade. Zamisli da babama i dedama daš da uparuju daljince 🙂

Ako ti IPTV ne treba samo gazda treba da prebaci svoju stranu d-link powerline adaptera da bude povezana sa portom 1 ili 4 MTS rutera, koji su za internet, dok su 2 i 3 za IPTV (u jedan od njih je trenutno ubačen)

Onda kada povezes kompjuter u tvoju stranu d-link powerline adaptera dobijaš IP adresu koja može pristupiti internetu
Hvala puno na pomoći,jasno mi je sve,još gazda da se vrati sa posla hahaha.Pa da odem kod njega jel on ne zna ni tv da koristi.

Kod mene je taj bluetut daljinski nekoliko godina, od pre irisa. Pretražio Net da bi ga upario. Skoro je ovde neko okačio tu kombinaciju za uparivanje.
Ja sam tek danas upario zato što je pomenuto u ovoj temi nisam znao da može mislio sam da je bluetooth logo na daljincu prevara

Iskustvo je neuporedivo bolje sa bluetooth, ne preskače inpute kada brzo pritiskam dugmiće što se toliko dešavalo preko infracrvenog da sam morao namerno da usporavam kucanje a još ovaj novi Iris zahteva da se pritiska mnogo više nego ranije

Ne znam kako je sada preko. Verovatno ide negde 4k.
Znam da su Ameri imali neke sportske ranije isključivo 720p60.
Probaj.
Uglavnom kao što je rajkosto napisao, bolji TV sigurno uradi bolji upscaling od stb-a.

@nesa69: Znam šta je interlace i da uslovno rečeno to mu dođe kao duplo manji frejmrejt...
Ono što nisam znao je ovo što mi je rajkosto objasnio, da se većina kanala na MTS-u emituje u tom kvalitetu...
Meni su pre svega Arene i sport bolji kada namestim 1080P nego 1080I .Cini mi se za Sport da je bolja slika

Posto meni jos radi back dugme znaci jos me nisu prebacili na Iris 2.0?
Back mislim prebacivanje izmedju dva zadnje gledana kanala.
Jel moguce da jos nisam dobio Iris 2.0 Beograd u pitanju?

ne vidim zato i kazem da neznam da li je.
Ni jednom mi nije iskocilo Iris 2.0 pri paljenju boxa.
Realno i ne koristim boxove gledam na Iris smart aplikaciji tako da neznam kakav je bio ili je sada interface na boxu.
Ali posto videh da se zale da back vise ne radi kako je pre radio vidim da meni jos vraca na zadnje gledani kanal, ergo stari interface ili?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno