Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno su smotani ovi iz call centra. Kažu Iris 2.0 radi onako kako je predviđeno na tri modela Set Top Box-a. Od novijih to su: Skyworth HPH07 i Skyworth HP4024, a od starih samo Huawei Q11. Malo sam ih bocnuo time da SBB za platformu EON daje korisnicima isključivo Android STB uređaje.

Kad su malo razmislili pozvali su me na mobilni broj i rekli: "Skyworth uređaja trenutno nema u Novom Sadu, vi kao korisnik možete podneti zahtev za zamenu opreme za TV uslugu i ukoliko sačekate 10 radnih dana, naše kolege će vam doneti u kutiji novi uređaj koji će vam biti priključen i aktiviran. Nakon aktivacije razdužićete i predati kolegama Q11 uređaj, isto onako kao što ste im predali stari ADSL ruter, prilikom uvođenja optičkog internet signala na vašoj adresi."

Ne znam da li je pijan plota ili pokvarena ploča, ali svakako kao papagaji ponavljaju ono što im je naređeno negde odozgo.

Ajde sad, podneo sam zahtev i ispoštovao proceduru, pa ćemo da vidimo šta će dalje biti.

Od pre par dana sam korisnik MTS Box 3 paketa (Fiksni+Net+TV), prethodno sam godinama bio na SBB-u.
U okviru paketa sam dobio 3 set top box uređaja HP 4024.
Imam 2 pitanja vezana za Iris platformu: daljinski ima oznaku za Bluetooth na poleđini, ali ne vidim nigde opciju da se aktivira Bluetooth? Samo ponašanje daljinskog za sada sugeriše da funkcioniše preko IR (ne prihvata komande kada je okrenut od uređaja, kada prihvati komandu, zasvetli lampica na set top boxu koja pokazuje da je dobio komandu preko IR). Prelistao sam uputstvo i guglao na netu, ali nema nikakvih informacija na ovu temu, izvinjavam se unapred ako je pitanje već postavljano...
Drugo pitanje odnosi se na podešavanja samog boxa: za razliku od Eona nema nikakvih opcija za podešavanje slike (rezolucija, HDR...) osim podešavanja veličine prikaza. Da li nešto propuštam ili je to sve što se opcija tiče?

Od pre par dana sam korisnik MTS Box 3 paketa (Fiksni+Net+TV), prethodno sam godinama bio na SBB-u.
U okviru paketa sam dobio 3 set top box uređaja HP 4024.daljinski ima oznaku za Bluetooth na poleđini, ali ne vidim nigde opciju da se aktivira Bluetooth? Samo ponašanje daljinskog za sada sugeriše da funkcioniše preko IR (ne prihvata komande kada je okrenut od uređaja, kada prihvati komandu, zasvetli lampica na set top boxu koja pokazuje da je dobio komandu preko IR)
Daljinski za HP4024 sada na Irisu 2.0 više nema Bluetooth podršku. Oni taj model koji je naveden u uputstvu dostupnom na sajtu zovu "Daljinski upravljač za Skyworth RB11, ali zapravo on radi sa svim modelima mts box-ova. Pritom više i nema BT oznake na poleđini. Evo, upravo ga držim u rukama. dobio sam ga pre nekoliko dana, kao zamenu za stari beli daljinski koji izgleda da više nikome ne dodeljuju. Ovaj radi samo preko IR provereno, jer nisam uspeo da ga uparim sa BT daljincem mog android televizora.

hm... Znači i dalje samo novim korisnicima dodeljuju najbolju opremu. Kao što sam već napisao, ja se mučim da dobijem drugi HPH4024, iako mi teoretski posmatrano prema odredbama ugovora pripada u paketu. "Nema ga na stanju u Novom Sadu, gospodine, zašto insistirate na tome kad vam i ovako usluga radi bez problema." Ko hoće nešto da uradi nađe način, a ko neće - taj nađe izgovor...

Ja sam ove box-ove dobio kada sam uzeo box4 u Decembru 2021 i tada kao novi korisnik,ali sam bluetooth upario tek pre mesec dana,islreno nisam znao kako dok nisam procitao ovde u temi kako se to radi.

hm... Znači i dalje samo novim korisnicima dodeljuju najbolju opremu. Kao što sam već napisao, ja se mučim da dobijem drugi HPH4024, iako mi teoretski posmatrano prema odredbama ugovora pripada u paketu. "Nema ga na stanju u Novom Sadu, gospodine, zašto insistirate na tome kad vam i ovako usluga radi bez problema." Ko hoće nešto da uradi nađe način, a ko neće - taj nađe izgovor...
Ne dodeljuju bas samo novim, meni su kao starom dali recimo najnoviji STB i BT radi odlicno namesteno cim je dosao apdejt koji omogucava BT opciju i od tad radi savrseno.

Nije valjda da idu po paketima i da su najjaci paket i BG ostavili za kraj, amateriii.
Imam MAXHD i jos mi nisu pustili nego ce ili u toku noci ili zadnjeg dana, svasta bih napisao sad o njima ali zbog modova necu a predpostavljate kako bi ih "castio" nekim nasim lepim recima.

Ne dodeljuju bas samo novim, meni su kao starom dali recimo najnoviji STB i BT radi odlicno namesteno cim je dosao apdejt koji omogucava BT opciju i od tad radi savrseno.

Sad će od toga ostati šipak. Evo potvrde: https://telesrbija.com/evo-kako-se-koristi-daljinski-novi-iris-tv-20-dostupan-u-novom-sadu

Nije valjda da idu po paketima i da su najjaci paket i BG ostavili za kraj, amateriii.
Imam MAXHD i jos mi nisu pustili nego ce ili u toku noci ili zadnjeg dana, svasta bih napisao sad o njima ali zbog modova necu a predpostavljate kako bi ih "castio" nekim nasim lepim recima.

Častićeš ih svakako zbog ovog "unapređenja". Ali u tom slučaju Call centar automatski zalupi slušalicu, pa od toga nema neke velike koristi. Osim što kroz taj ventil može da nam bude psihički lakše.

Stvarno su smotani ovi iz call centra. Kažu Iris 2.0 radi onako kako je predviđeno na tri modela Set Top Box-a. Od novijih to su: Skyworth HPH07 i Skyworth HP4024, a od starih samo Huawei Q11. Malo sam ih bocnuo time da SBB za platformu EON daje korisnicima isključivo Android STB uređaje.

Kad su malo razmislili pozvali su me na mobilni broj i rekli: "Skyworth uređaja trenutno nema u Novom Sadu, vi kao korisnik možete podneti zahtev za zamenu opreme za TV uslugu i ukoliko sačekate 10 radnih dana, naše kolege će vam doneti u kutiji novi uređaj koji će vam biti priključen i aktiviran. Nakon aktivacije razdužićete i predati kolegama Q11 uređaj, isto onako kao što ste im predali stari ADSL ruter, prilikom uvođenja optičkog internet signala na vašoj adresi."

Ne znam da li je pijan plota ili pokvarena ploča, ali svakako kao papagaji ponavljaju ono što im je naređeno negde odozgo.

Ajde sad, podneo sam zahtev i ispoštovao proceduru, pa ćemo da vidimo šta će dalje biti.

Netacno za info iz Call Centra , na prosloj strani od juce sam napisao post da sam komsinici podesavao Iris 2.0 .koji je juce nju ujutru iznenadio .

Ona ima Huawei EC2108V5 IP Set top box i namestio sam joj rezoluciju ,sirinu i visinu i radi Iris 2.0 Huawei EC2108V5 IP Set top box-u jedino nisam imao vremena sve da proveravam ,ono osnovno sam probao i vidim uglavnom radi .To je onaj stari beli Huawei EC2108V5 i stari daljinac .
Ja sam vrata do nje ali jos uvek nije stigao Iris 2.0.

Nije prvi put da su agenti call centra netačno obavešteni. Dobro, meni je otkazalo napajanje na EC2018V5, pa su ga zamenili, ali mislim da taj problem treba posmatrati samo hardverski, bez naročite veze sa novim Irisom. Sve ostalo je stvar koja je karakteristična za situaciju na terenu u Novom Sadu. Najlakše je korisnicima dati uređaje kojih trenutno ima najviše na zalihama. U NS je to Q11 model.

Jel ima neko možda maintenance code, u meniju 104030, restore defaults? Hoću da ga resetujem jer se nadam da mogu da promenim default homepage URL jer imam neki stari koji nisu uzeli kad sam otkazao paket.

Pozdrav drugari ,
Beograd,Cukaricka padina ,BOX 4 crveni optika stigao iris 2.0 stb HPH07,za sada koliko sam video radi brze i fluidnije,izabrao omiljene kanale i prebacio listu na iste ,pri gasenju i paljenju boxa ostaje na omiljenim dok na proslom pri istoj radnji morao sam da prebacujem na omiljene svaki put.Nema back dugme sto meni ne predstavlja problem,primetno potrebano je vise klikova,strelica za radnje sa kanalima ali tako mi je i na EON van mreze preko mi boxa - s tako da sam se brzo navikao.Sto se tice slike kanala meni je sve isto.

Ja ne znam jel mi svi koristimo isti Iris 2.0, evo ovo prvo sto sam pogledao na brzinu, je top, BT radi, programi mogu i dalje da se menjaju na CH +-, sve radi kao i pre samo jos bolje i fluidnije, istina je jedino za back dugme da ne radi a ja ga nisam nikad ni koristio to procitah ovde da se tako vraca predhodno gledani program i da to mi je radilo sad ne radi a verujem da ce to ispraviti sa novim apdejtom koji ce nadam se uskoro izaci, ali ja to nikad nisam ni koristio pa meni ni to nije minus.
I da cini mi se na prvu da su pojacali i zvuk.
Boga mi konacno nesto kvalitetno uradjeno i od Mtsa.
Pupu da ne ureknem.

Poslednja izmena:
U okviru paketa sam dobio 3 set top box uređaja HP 4024.
Imam 2 pitanja vezana za Iris platformu: daljinski ima oznaku za Bluetooth na poleđini, ali ne vidim nigde opciju da se aktivira Bluetooth? Samo ponašanje daljinskog za sada sugeriše da funkcioniše preko IR (ne prihvata komande kada je okrenut od uređaja, kada prihvati komandu, zasvetli lampica na set top boxu koja pokazuje da je dobio komandu preko IR). Prelistao sam uputstvo i guglao na netu, ali nema nikakvih informacija na ovu temu, izvinjavam se unapred ako je pitanje već postavljano...
Drugo pitanje odnosi se na podešavanja samog boxa: za razliku od Eona nema nikakvih opcija za podešavanje slike (rezolucija, HDR...) osim podešavanja veličine prikaza. Da li nešto propuštam ili je to sve što se opcija tiče?
Ako ga već nisi upario...
Kucaj #1397# čime ulaziš u meni STB uređaja (tu imaš i podešavnja za HDR i slično ali nisam to dirao, radi kako treba).
Kada uđeš u meni, nađi Blutooth i daj mu da traži uređaje.
Na DALJINSKOM drži zajedno OK i VIDEO KLUB dugme jedno 5 sekundi (krenuće da trepče crveno).
Prikazaće ti se kao RB11 ili tako nešto i samo ga upari.
Nemam taj novi STB, na HPH07 ne radi i dalje kao bluetooth iako ga uspešno upari. Provereno je bluetooth daljinski, radi sve na Mi box-u sa njim.
Pisano je već negde unazad.

@aki28: ja sam ga koristio baš puno. Ne radi više ni da te vrati na "uživo" program, ne radi više ni da sa njim izađeš iz bilo kog menija na "uživo"... Uđi npr u video klub pa se vrati na tv program npr. To je moglo sa Back dugmetom.
Ne radi ni TV dugme da uđeš u programsku šemu, moraš kroz meni u programsku šemu.
Sada Tv dugme služi za povratak na uživo TV program.
Kad gledaš nešto unazad i prekineš zbog nečega, ne daje ti opciju da nastaviš da gledaš kada se vratiš na tu emisiju. Postoji i dalje mogućnost i slučajno našao kada sam promašio dugme i kliknuo na HOME dugme. Tu u meniju imaš da nastaviš gde si stao to što si gledao.

Ne kažem da ne radi, radi ali dosta opcija više ne postoji. Meni lično bolja prethodna verzija.
Ja ga resetujem skoro nekoliko puta dnevno. Pojačam nešto da čujem, opet stišam na nulu da vratim muziku i ostane blokiran Mute na ekranu.

Vidi ja nemam potrebe da sve to radim jer bukvalno na mts tv gledam samo sport tj AS kanale, ne gledam nista unazad, ne gledam video klub, da mute znak sada stoji non stop nije kao na predhodnij verziji a meni se i vise ovaj fazon svidja, stvar ukusa.
Meni bolja ova verzija, nekom bolja ova, nekom ona stara i kad bih mogao da se vratim na staro ne bih jer mi je ovo lepse, bolji i onoliko koliko gledam TV super mi izgleda.
Naravno kontam da su se mnogi navikli na staru verziju a kad se naviknete na ovo zaboravices to kako je bilo pre. Sama navika, ne kazem da je bolje svima ali nekima kao meni jeste, nekima nije ali kontam navicices se a mozda i odradi sa apdejtom pa vrate opcije na staro.
Nije lose da pisete mailove ovima, mozda skontaju da su napravili glupost pa isprave.
BTW, usao sam u video klub, back, gore dva puta i opet u live, sekunda vise nego ranije, ne kapiram bas da je to neki problem(meni nije) jeste sekundu duze ali nije da trcis 100 krugova dok se ne vratis brt.

Stigo mi Iris 2,0 evo sad namestao rezoluciju,pa dobro malo je brzi i pregledniji jedino me nervira kvalitet slike na tom TV-u pustim youtube ili neki drugi video i ide HDR kvalitet 4k.6k,8k a ovi sa mts-a 1080p i onda bode oci kvalitet

Hm..Kada ugasim stb i ponovo upalim, otvara promo kanal - 100 a ne poslednji koji se gledao. Svasta. I da, sortiranje kanala mi mnogo nedostaje kao i vracanje na prethodni kanal. Ostalo, bar ono sto sam probao, i nije lose.

. Ovaj radi samo preko IR provereno, jer nisam uspeo da ga uparim sa BT daljincem mog android televizora.
Iskljuci stb pa probaj da ga uparis. Hp4024 ga "zauzme" i dokle god je ukljucen ne mozes upariti njegov daljinac sa tvom

Kod mene obrnuto, sad je trenutno a do juce isto brzo ali mozda pola sekunde, jes da mi ni ono staro nije ni malo smetalo i nisam to video kao neku manu jer je bas minimalno, ovde odmah prebaci i odmah nastavi i ton i slika nema ni tu polusekundu jer tad je ton odmah isao a slika za tu nijansu kasnije ako bas cepidlacimo a ovde ni toga sad nema. Sve je zaista fluidnije ja zaista kontam da je do nekih podesavanja i da isto ne rade isti ljudi, mozda i sam Iris 2 je upeglaniji za neki od stb koje imamo ja konkretno HP4024.
Svakako ovo je tek pocetak nadogradnje u kojoj su par stvari zeznuli(koje mene ne opterecuju) koje neke korisnike izludjuju a to sve zavisi koliko i sta gledate, koliko na koga uticu nebitne stvari u zivotu, stagod.
Valjda ovo neko cita i valjda oni sami imaju kuci istu televiziju i vide greske pa ce nadam se u buducnosti(skorijoj) ispraviti.

Stigao novi Iris noćas. Ako iko iz Telekoma čita ove forume molim vas vratite:
1. Back dugme koje je omogućavala naizmenično prebacivanje između dva poslednja gledana kanala,
2. Opciju nastavka gledanja filma, emisije od meste gde smo prekinuli da ih gledamo.
Ranija verzija je bila jednostavnija, preglednija, s manje klikova se ulazilo u razne opcije. Sad je komplikovanije. Izgleda samo modernije i radi malo brže. To je sve.
Bilo bi super da postoji mogućnost da biramo da li želimo da se prebacimo na novu verziju Irisa ili zadržimo staru.

Cenim da je i meni stigao i trazi da se ulogujem iznova i kao to je ok.
Krenem ja unesem korisnicko ime i predjem na lozinku kad ono iznenadjenje ili sam corav.
Ladno nema svih karaktera na tastaturi toj na ekranu i sta sad?
Fali mi ^ koje postoji u mojoj lozinki zbog cega god.
Ima neka fora ili moram da menjam lozinku i stavim samo karaktere koje oni imaju na tastaturi?

Resio sam tako sto sam resetovao lozinku.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno