Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a sad što su đane pa neće postojećim korisnicima da zamene opremu makar pri "obnovi ugovora" jeste bezobrazno ali može im se očigledno

Zasto nece? Meni zamenili, otisao trazio i ljudi mi dali 3 nova stb-a i to cak nisam kod sebe ni imao da im vratim stare uredjaje samo su ih deaktivirali, nove su aktivirali i ja kuci zamenio i uredno vratio stare posle par dana kada sam bio u prolazu.

dobio sam iris besplatno uz net, uredjaj hp4024...
imam i sbb d3 receiver...
jedan na jednom hdmi drugi na drugom...

izgleda da se "kolju" komande daljinskih... sbb radi na oba uredjaja i mts irisov radi na oba uredjaja...
npr kad menjam iris kanale i ulazim u neke menije, komande se izvrsavaju i u pozadini na sbb receiveru i obrnuto, volume up/down takodje..

kako ovo moze da se resi? jel imao neko ovaj problem?
tv je smart ali mislim da ne mogu aplikacije, imam netflix i to je to...

Pisao si za Android STB-ove, ne za Huawei fosile koji su prebudženi sa stare platforme na Iris koji nisu Android uređaji i ne mogu to da budu sigurno sa toliko malo RAM :D :D, koji jesu kršine i za tu staru platformu su bili na "jeeeedva radi" nivou. Ćale u firmi tj sva rodbina ovde u selu ima te fosile, neko crni nego beli :D Njih ne dele novim korisnicima već nekoliko godina... a sad što su đane pa neće postojećim korisnicima da zamene opremu makar pri "obnovi ugovora" jeste bezobrazno ali može im se očigledno. Neće ni SBB da zameni KAON hybrid za SDMC hybrid sa S905X4...

Uvek može gore. Ima provajdera koji koriste S905W, 905D ili ove Y low power za stick-ove i dongle-ove. Ili još gore uređaje sa Allwinner i Rockchip
I dalje tvrdim da u 2023 izabrati x2 je isto kao kada su izabirali ove huawei bokseve. Tada kada su ih uzimali i tada su bili prastari. A za ovo da uvek moze gore, naravno da moze, mogu jednostavno i da ne menjaju nista.

gde su i kome do sad pustili ovaj IRIS 2 0 ? Kad planiraju da puste svim korisnicima.

Sta mislis da njih pitas o ovome? :) Ako ti nesto znaci, pustili su u Arandjelovcu.

dobio sam iris besplatno uz net, uredjaj hp4024...
imam i sbb d3 receiver...
jedan na jednom hdmi drugi na drugom...

izgleda da se "kolju" komande daljinskih... sbb radi na oba uredjaja i mts irisov radi na oba uredjaja...
npr kad menjam iris kanale i ulazim u neke menije, komande se izvrsavaju i u pozadini na sbb receiveru i obrnuto, volume up/down takodje..

kako ovo moze da se resi? jel imao neko ovaj problem?
tv je smart ali mislim da ne mogu aplikacije, imam netflix i to je to...
Kucaj: #1397# i uđi u android meni na HP4024, izaberi connected accessories i dodaj daljinski (da se poveže preko bluetooth-a) na HP4024

Uspeo sam da povezem HG8245W5-6T i extender WA8021V5.

Treba pratiti uputstvo sa sajta, vratio extender na fabricka podesavanja pritisnuo dugme sa prednje strane za povezivanje.
Posto me mrzelo da se penjem na stolicu da stiskam WPS dugme na HG8245W5-6T koji se nalazi u ormaricu iznad ulaznih vrata, ulogovao sam se kao admin i usao u podesavanja za wifi 5G basic network i kliknuo na dugme Start WPS.

Za par sekundi se povezao i zasvetlela bela lampica, bocnuo kabl u laptop i u extender u LAN1, radi internet. Bocnuo kabal iz STB-a u LAN2 port, radi televizija. Gledao televiziju oko 1h i nije stucnula nijednom.

Prosli put sam greskom povezivao extender na poseban SSID koji sam napravio za televiziju ali nije radilo kako treba.

Prilozi

• HG8245W5-6T status.png
    HG8245W5-6T status.png
    57.4 KB · Pregleda: 130
  • HG8245W5-6T WPS.png
    HG8245W5-6T WPS.png
    70.3 KB · Pregleda: 131
Da li je neko iz BG-a dobio novi interfejs?
Zanima me kako funkcionise kada se nesto premota,da li automatski prelazi na sledecu emisiju ili se opet pojavi da sami jurimo da u roku od 7 sekundi rucno odaberemo sta zelimo?
Na EON-u i Orionu automatski nastavlja isti program sve dok se rucno ne izadje iz njega.

Izbaci ti pitanja hoces da nastavis dalje ili hoces da ides uzivo, odbrojava 10 sekundi i ako nista ne odaberes nastavlja sta si odabrao, ne izbaci te uzivo.

Novi interfejs će za većinu matorih biti prava noćna mora, mada kome je i prošli bio bauk neće se ni sa ovim usrećiti. Deluje dobro,
jedino mi video klub ima loše rešenje od prethodne verzije. Milsim, ok sortiranje po kategoriji, žanru i katalogu, međutim ako odem
na katalog tipa hbo, nisam primetio pod kategorije za film, seriju, dokumentarni kao što je imala prošla verzija, već otvara celokupan hbo sadržaj. Ako odem
na "žanr" karticu i u podkarticama izaberem "dokumentarci" otvara mi celu bazu dokumentaraca od svih prisutnih streaming platformi. Ili ja možda nisam
dovoljno isprobavao.

Da li je neko iz BG-a dobio novi interfejs?
Zanima me kako funkcionise kada se nesto premota,da li automatski prelazi na sledecu emisiju ili se opet pojavi da sami jurimo da u roku od 7 sekundi rucno odaberemo sta zelimo?
Na EON-u i Orionu automatski nastavlja isti program sve dok se rucno ne izadje iz njega.
Ја још увек нисам добио у БГ нови интерфејс, а не верујем ни да ћемо добиту пре него што мтс то званично не објави на дајту, ово што је пуштено је пуштено вероватно јако малом броју корисника као нека тест/пробна верзија.

ja sam dobio novi uodate, na sva 3 stb-a, opstina irig.. izgleda malo bolje ali imam onaj stari debeli crni stb pa sve radi toliko sporo da je na granici upotrebljivosti.

ja sam dobio novi uodate, na sva 3 stb-a, opstina irig.. izgleda malo bolje ali imam onaj stari debeli crni stb pa sve radi toliko sporo da je na granici upotrebljivosti.
Trazi da ti zamene za noviji

Ја још увек нисам добио у БГ нови интерфејс, а не верујем ни да ћемо добиту пре него што мтс то званично не објави на дајту, ово што је пуштено је пуштено вероватно јако малом броју корисника као нека тест/пробна верзија.
Ja jutros dobih nekakvo azuriranje ali samo na jednom stb-u. I na njemu je verzija 2.5.4, a na drugom nista...i dalje je 2.5.1. Ali to nije azuriranje koje se ovde pominje. HPH07 su mi oba stb-a

Izbaci ti pitanja hoces da nastavis dalje ili hoces da ides uzivo, odbrojava 10 sekundi i ako nista ne odaberes nastavlja sta si odabrao, ne izbaci te uzivo.
I sada mi izbaci,kada se seti, stim kada nista ne odaberem on vrati na TV uzivo,naravno,ovo se odnosi kada nesto premotam.
Ako sam te dobro razumeo sada kada nesto premotam i dodje do prebacivanja,izadje obavestenje i ako nista ne diram on nastavi bez prebacivanja na TV uzivo kao sto je sada primer?
Mislim da sam te razumeo,ali ipak je ovo Lelekom pa sam sokiran ako su nesto ispravili jer 3 meseca prijavljujem bagove i svasta sam cuo do sada.:LOL:

Мени су на инстаграму у вези питања око новог ажурирања Ириса и његовог интерфејса када ће на територији Београда бити доступан свим корисницима, одговорили:

"U toku je postavljanje novog softvera za Iris televiziju. Očekujemo u najkraćem roku. Zamolićemo za još malo strpljenja."

Pa sad gledam slike od v.2, ne znam, meni je na Iris SMART na Firesticku skoro pa sve isto vec od stare verzije (1.0.1), tj imao sam opciju sa ovo grupiranje kanala skroz levo. Cak sam se pitao kako to da to nema na Iris boxu.

Prilozi

• 20230127_162907.jpg
    20230127_162907.jpg
    260.7 KB · Pregleda: 113
2.51. 2.54...

Odavno su ljudi pominjali i pisali za ove verzije. Kod mene optika Bg, zakucano na neku verziju 1.35... imam 2 Q11 i jedan 07 hp ili kako vec

Samo me zanima da li kod omiljenih kanala, kanali dobijaju broj od 1 i mogu da ih sortiram kao kod eon-a ili je isto kao i do sada? Pricam o novom azuriranom iris-u.

Uspeo sam da povezem HG8245W5-6T i extender WA8021V5.

Treba pratiti uputstvo sa sajta, vratio extender na fabricka podesavanja pritisnuo dugme sa prednje strane za povezivanje.
Posto me mrzelo da se penjem na stolicu da stiskam WPS dugme na HG8245W5-6T koji se nalazi u ormaricu iznad ulaznih vrata, ulogovao sam se kao admin i usao u podesavanja za wifi 5G basic network i kliknuo na dugme Start WPS.

Za par sekundi se povezao i zasvetlela bela lampica, bocnuo kabl u laptop i u extender u LAN1, radi internet. Bocnuo kabal iz STB-a u LAN2 port, radi televizija. Gledao televiziju oko 1h i nije stucnula nijednom.

Prosli put sam greskom povezivao extender na poseban SSID koji sam napravio za televiziju ali nije radilo kako treba.
I, da li rade u mesh modu? Da li imas samo "jednu" mrezu?

I sada mi izbaci,kada se seti, stim kada nista ne odaberem on vrati na TV uzivo,naravno,ovo se odnosi kada nesto premotam.
Ako sam te dobro razumeo sada kada nesto premotam i dodje do prebacivanja,izadje obavestenje i ako nista ne diram on nastavi bez prebacivanja na TV uzivo kao sto je sada primer?
Mislim da sam te razumeo,ali ipak je ovo Lelekom pa sam sokiran ako su nesto ispravili jer 3 meseca prijavljujem bagove i svasta sam cuo do sada.:LOL:

Emisija koju trenutno gledas, ako je vratis na pocetak, pa kad je odgledas do kraja, ne pita te nista i samo nastavlja, to je ona usluga da mozes da pauziras sadrzaj. Zanimljiva stvar je da moras da doplatis da bi mogao da gledas prethodne emisije, ja ovo nisam znao jer niko normalan ne naplacuje tu uslugu. EON daje to po defaultu, cak i supernova. Samo je kod irisa to 100 dinara.

Pusti neku emisiju od pre nekoliko sati, premotaj do pred sam kraj, izbacuje ti pitanje uzivo ili nastavi da gledas, stim sto ti je odbrojavanje na nastavi da gledas, a ne na uzivo, tako da ti nakon odbrojavanja ne pusta uzivo.

Ono pravo sortiranje gde ti stavis arenu na poziciju 1, pa hbo na poziciju 2, to nema. Ali mozes da ih sortiras u podkategoriju omiljeni kanali ali ostaju pozicije kanala kakve su bile, ako ubacis RTS 1, superstar i hbo, imaces u listi pozicije 101, 103 i 225.

U Rumi neće. I ne samo u Rumi... dosta ljudi je pisalo ovde o tom problemu.

Trazio sam da mi zamene stb, rekli su da ce me kontaktirati u najskorijem roku. Sad kopam po forumu, covek optvorio temu za onaj beli Huawei EC2108V5 2015 godine. Pa ovaj krs je star barem 10 godina :D

Ono pravo sortiranje gde ti stavis arenu na poziciju 1, pa hbo na poziciju 2, to nema. Ali mozes da ih sortiras u podkategoriju omiljeni kanali ali ostaju pozicije kanala kakve su bile, ako ubacis RTS 1, superstar i hbo, imaces u listi pozicije 101, 103 i 225.
Pa ovo je smesno. Osnovnu stvar ne umeju da implementiraju. Ja ne znam jel njima ovaj iris prave deca na osnovima programiranja. Krajnje neozbiljno. Ovo ce mozda biti u verziji irisa 5.0 za jedno 10 godina a mozda ni tad. Pametnije bi im bilo da neko od njihovih "programera" dodju ovde na forum i procitaju koju a mozda dobiju i pomoc neku ako vec ne znaju svoj posao. Ja kao bivsi korisnik eon-a sam ocajan na iris i njegovu izvedbu. I ponovicu opet, sto se mene tice usluga televizije ne vredi ni 24 meseca za 1 dinar.

BIlo je na 0800/100-100 opcija Aktivacija/deaktivacija HBO paketa, trebalo bi automatski da radi bez smaranja sa operaterima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno