- Učlanjen(a)
- 25.11.2006
- Poena
- 495
Hisesne televizori su poznati sa nemaju najbolju obradu slike kad su brzi predmeti na ekranu poput sportista i lopti. To je EON očigledno softverski peglao na njihovoj strani dok je Iris bez toga pa slika zavisi i od televizora. Moraćeš da se zezaš sa MEMC podešavanjima, tj clear motion ili kako god se zove to kod Hisensa.Ljudi od nedavno koristim ovaj Iris,ali nisam nikako zadovoljan. Bukvalno je SBB dimenzija iznad. Sliku sam nekako uspeo da doteram da bude priblizna njima,ali npr kad gledam fudbal imam utisak kao da igram PES sa losijom grafickom i nekim srednjim podesavanjima,ili kao da gledam neki ne bas sjajan strim preko neta..Bukvalno kao da secka,kao da vidim frejmove ili sam se istripovao nesto... Mada kako god okrenem na SBB-u isti kanal mnogo fluidnije radi. Nista ne kapiram. Inace imam Hisense TV novije generacije,pa bih molio ako neko ima dobra podesavanja da probam sa tim postavkama. Sve sam cackao,od rezolucije,hdr-a,do onih formata slike,ali nikako da utrefim da sve lepo fercera...Evo konkretno kad poredim RTS 1 SBB i MTS,na prvom nista ne secka,IRIS npr kad su neke duze lopte i pasovi tacno se vidi da zapne..Na Areni isto tako,mislio sam da mozda ovi nasi amateri nisu dobro odradili prenos,ali kad sam video da je na SBB-u ok izbedacio sam se skroz.
EON jeste svetlosnu godinu ispred Irisa i to će tako biti još neko vreme.